"Warner Music Group" се оттегля от "YouTube"

22 дек 2008, 14:31 ч. 321 / 5 5
пред./следв.
Звукозаписната компания "Warner Music" реши да прекрати отношенията си със сайта за видеосподеляне "YouTube". По този начин стотици песни на артисти като Madona, Kid Rock, RED HOT CHILI PEPPERES ще бъдат свалени от сайта. Причината за разтрогването на договора е желанието на "Warner" да получават повече пари, за да бъдат качвани видеоклиповете на техните изпълнители. "Warner Music" и "YouTube" се споразумяха през 2006 г., като това бе първият договор между голяма компания и сайта за видеосподеляне.
   В момента "YouTube" има договори и с други големи звукозаписни компании като "Universal Music", "Sony" и "EMI Music".

Източник: Avtora.com


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Gore Butcher 23.12.2008 02:06:38 отговори + 0 0
Тая "криза" е промила мозъка на всички.
То като се пусне слух за нещо подобно, вниманието на обществото се отклонява от редица важни въпроси, куп шефове си намират удобни оправдания за всякакви своеволия спрямо служителите си и накрая... създаденото от медиите (или там който им плаща да разиграват подобни "черни" сценарии) става реалност, понеже всички са повярвали в него и започват да се държат според убежденията си.

Това доказва, че повярваш ли в нещо достатъчно силно, това е напълно достатъчно да го превърнеш в реалност.

България (за добро или зло) не е страна със силно собствено производство, така че мисля си, че тази "криза", дори да я има, не може да ни се отрази толкова... ще ни се отрази по-скоро, щото всички ще ги хване страх и ще започнат да вършат какви ли не глупости поради тая причина.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blackiel 22.12.2008 18:08:27 отговори + 0 0
Да обаче с тази криза, която ни грози и Google сега не са в цветущо здраве:
http://www.dnes.bg/article.php?id=63111
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

invertedquestionmark 22.12.2008 16:01:30 отговори + 0 0
Warner май забравят, че YouTube в момента са собственост на Google и имат доста сериозна финансова подкрепа. Дано не се поддадат на изнудването. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 22.12.2008 15:06:45 отговори + 0 0
"Причината за разтрогването на договора е желанието на "Warner" да получават повече пари..."

Ха, каква изненада!
И аз искам повече пари, ама йок ебаси... :-(
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik Priest 22.12.2008 15:02:12 отговори + 0 0
Според мен това е лош бизнес ход, особено ако, опитвайки се да останат на плюс тази година, Уорнър останат на сухо с тяхното "желание" за повече пари. Това желание се нарича алчност и не се толерира от никого. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".