Замислят издигане на статуя на Ronnie James Dio в Каварна

25 юни 2010, 14:02 ч. 335 / 5 41
пред./следв.
Информационна агенция "Фокус" публикува следната новина:

   В Каварна ще бъде издигнат паметник на рок легендата Ronnie James Dio. Това съобщи кметът на града Цонко Цонев, предаде кореспондентът на радио "Фокус" – Варна. В неделя в Каварна предстоят срещи с двама скулптори от столицата. Най-вероятно паметникът ще бъде в цял ръст, изработен от бронз, каза Цонев. Той добави, че след като бъде определен авторът, ще бъде разкрита и банкова сметка за набиране на дарения от феновете на рок музиката. Паметникът ще е разположен в градския парк. Мястото е алея на рока, одобрено преди четири години от Общинския съвет в Каварна. Очаква се тази есен паметникът да бъде готов. Ronnie James Dio бе един от многото световно известни рок музиканти, гостували в Каварна неведнъж. Феновете помнят концерта преди няколко години, когато Dio свири с групата HEAVEN & HELL. Ronnie James Dio почина през май тази година след неуспешна борба с рака. В Каварна предстои петото издание на рок феста, в което ще участват 12 световни рок и метъл групи.

   "Metal Katehizis" се свърза с община Каварна и потвърди достоверността на информацията. Единствено бихме поправили броя на гостуващите групи в предстоящия "Кavarna Rock Fest 2010" (23-25 юли, стадион "Калиакра"), който е 13.


Коментари   (41)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ScarDust 28.06.2010 13:10:33 отговори + 0 0
Хубаво е да четеш коментарите на WeltherrschafT и Mago De Oz, изпълват с надежда, че в рок-обществото има и здравомислещи хора все още.
Левски и Ботев нямат отношение към Рони, както и обратното.

Но много малко им трябваше на дребните душици да покажат колко са жалки.
Ботев не бил направил нищо... момче, отиди до Калофер, плати си 1лв ученически билет и влез в Музея, там чети. Особено много наблегни на думите на Левски за него.

Да, аз съм ЗА паметник на ДИО и алея на музиката и по-специално на рока. Вече има изрисувани блокове, нека се похвалим с тази Рок-столица пред света.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Angel 26.06.2010 16:51:13 отговори + 0 0
Добре бе хора, за пореден път ще повторя, че това е форум за музика, а не за религия и история. Имайте малко уважение към Дио и това, което е направил! Защо трябва да се спорим за това, кой е по по най? Няма смисъл! Всеки от споменатите Личности си има своя принос към историята ни и всеки заслужава да бъде запомнен и почетен за своето величие. Но отново напомням, че това е форум за музика. Това трябва да ни обединява, а не да ни разделя! И е срамота под новини за Дио, да се има такива коментари! С какво той е заслужил това? Стига сте писали глупости, ходете пийте по една бира и мир да има!
Long Live Rock'n'Roll and Ronnie James Dio!
We Rock! m/ m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Албена 26.06.2010 16:22:07 отговори + 0 0
За какво се спори ненужно,смесвайки история и музика? Ботев няма общо с рока, и Дио няма общо с историческите борби на България! Четем новина за Алея на Рока в Каварна!Щом я има тази алея, нека наред с Дио, да се постави и паметна плоча на Жоро Минчев,например,защо не?Родолюбие е да уважаваш себе си и страната си всеки ден, а не да броиш паметници, и да чакаш 3 март или 6 септември да се паднат в работни дни, за да стигне уикенда да драснеш към Гърция!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.06.2010 15:59:41 отговори + 0 0
това си е така -
ТРИ ДНИ след като Априлското въстание е вече ПОТУШЕНО, Ботев акостира на козлодуйсксия бряг - БУМ! с 200 души
откъдето и да го погледнеш - самоубийство
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГГ 26.06.2010 15:49:37 отговори + 0 0
ХАХАХХА "Другото, което е направил, е да отведе войска на сигурна смърт и да го гръмнат, без да е свършил нищо. ". БРАВО!ХАИЛ!ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


acid_burn 26.06.2010 14:51:16 отговори + 0 0
Честно казано ако трябвада правим безумни сравнения, Дио е направил повече от Ботев Ботев има няколко страхотни стихотворения, наистина, това му признавам. Другото, което е направил, е да отведе войска на сигурна смърт и да го гръмнат, без да е свършил нищо.
Жестовете на тези хора би трябвало да служат като символи, а не трябва да персонифицирате борбата за освобождение с 3-4 личности. Имена като Левски са събирателно за това, което са правили хиляди хора, упсешно и безуспешно, опитвайки се да извоюват политическа независимост. Не се хващайте просто за две имена на революционери, с което да си доакзвате родолюбието наляво и надясно - осен да познаваш историята си, трябва да живееш и тук и сега. Да вършиш нещо в полза на съгражадните си е много по-ценно за актуалния статут на страната, както и за това колко горди може да накара гражданиете си да се чувстват.

Евала за паметника на Дио!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сава 26.06.2010 14:18:15 отговори + 0 0
Аман от дебили бе ХАхахахаха осъзнайте се или си пръснете мозъците хахаха ахаха , много ме забавлявате евтини боклукчарски умове хахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 26.06.2010 13:07:55 отговори + 0 0
dio is god
Пич, ти вероятно СЪЩЕСТВУВАШ благодарение на Ботев и Левски.
`айде не се изхвърляй така, че е грозно. Това ти го казвам като човек, който е далеч от всякакво родолюбие, патриотизъм, шовинизъм, национализъм и т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.06.2010 13:02:52 отговори + 0 0
А на Dimebag що не направят? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Маго де Прост 26.06.2010 11:11:18 отговори + 0 0
Колкото по-жалък и комплексиран е един народ, толкова повече на патриотарство, гръмки фрази и велико минало го удря хахаха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


WeltherrschafT 26.06.2010 09:33:53 отговори + 0 0
Няма да отговарям на коментари в стил "втори клас - голямото междучасие", да не говорим, че някои хора тука си имат, както казват римляните "alter ego" (няма да превеждам). Освен това платките им са попрегряли и дават на късо, ама то тва си е "per argumentum a fortiori" - или ако трябва да използвам комютърната лексика (щото имам чувството, че са някви циклажи): System error 404 - NO BRAIN FOUND. Пускам ви само един линк за действителната реалност в която живеем и още за да покажа, че не говоря наизуст. Страната ни е красива, та дайте да си оправим държавата, а след това да мислим за подобни начинания...

http://news.plovdiv24.bg/topics/42005.html
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 26.06.2010 09:07:04 отговори + 0 0
Мургавите съграждани на Цонко са под негов контрол. Кметъла ги държи изкъсо, а дали е заради някаква тяхна си уговорка или заради нещо друго - никой не знае.

Идеята за паметника на Дио е страхотна. Аз не съм бизнесмен и ако искам да даря парички става много сложно. Не може ли Paypal акаунт да разкрият? Или ePay?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

КаракуМ 26.06.2010 01:10:37 отговори + 0 0
dio is god - 2010-06-25 22:56:39
А лично за мен Дио е направил много повече от Левски и Ботев...
Тебе сигурно са ти резнали пишката като малък. Никой ,ама никой , който се брои за Българин не би написал такова нещо! Даже не би си го и помислил!!!
Аз лично подкрепям идеята за паметника. Защо пък не , Дио обичаше България и наистина на много млади келеши е отворил очите за стойностната музика. Но ми се иска да видя подобна инициятива и за български паметници... Защо никой не прави нищо по въпроса ? И като има толкова свободно място за паметници в Каварна защо и един Българин не сложат там ?

П.С. Не съм някакъв националист,фашист скинар и т.н. Просто обичам родината си и си мисля ,че нашите герои заслужават много повече почит от тази, която им се отдава. Също така обичам и Дио , но все пак не мисля ,че в България е най- точното място да изтипосаме паметник.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 26.06.2010 00:41:11 отговори + 0 0
Как можахте и тая тема да опорочите не знам... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Norum 25.06.2010 23:32:30 отговори + 0 0
Тук имаше няколко много силни коментара ))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


dio is god 25.06.2010 23:14:36 отговори + 0 0
Хахахахха
а така, изкарай напрежението и се успокой. Да не забравиш и хапчетата преди лягане.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mago De Oz 25.06.2010 23:10:49 отговори + 0 0
И преди да почнат някой индивити (не мога да ги нарека хора) да си вадят грешни заключния, аз лично мразя , да МРАЗЯ, нацистите, неонацистите и всякаква такава сган, не по малко от такива, които не уважават, не почитат Родината си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mago De Oz 25.06.2010 23:08:21 отговори + 0 0
dio is god, ти освен , че си пълен идиот, явно си и неграмотен. Никой не е казал, да не се строи паметник, но явно не можеше да четеш. И по-добре "пишман националист", отколкото такъв като теб, т.е. НИЩО. Човек , написал "А лично за мен Дио е направил много повече от Левски и Ботев" е НИЩО. Това си ти.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Насо 25.06.2010 23:03:54 отговори + 0 0
Ахахахаха, WeltherrschafT, моля те, пий си хапчетата. Благодаря ти, все пак за доброто настроение преди лягане. Дерзай, може би един ден ще ти дойде акъла. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dio is god 25.06.2010 22:56:39 отговори + 0 0
Браво, пишман националистите пак се изявиха.
А лично за мен Дио е направил много повече от Левски и Ботев и подкрепям с 2 ръце издигането на паметник. И нека никой националист да не се чуства засегнат.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


WeltherrschafT 25.06.2010 22:50:39 отговори + 0 0
Насо, лъхаш ми на евтино, бе - кажи нещо по темата или по-добре върви да почетеш малко книжки. Един човечец с голям мустак преди 100 години и кусур е казал нещо като за тебе: "За сганта" - Животът е извор на наслада; но дето пие и сганта там всички извори са отровни. Свидно ми е всичко чисто; но не мога да гледам озъбените муцуни и жада на нечистите...Истина, вихър е Заратустра за всички низини; и такъв съвет дава той на своите врагове и на всичко, що храчи и бълва: „Пазете се да храчите срещу вятъра!”, край на цитата. Куха лейка е тоя дето е спрял да ти набива обръчите, поливал те е, ама семето му развалено и на него, затва и ти си се вкиснал! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 25.06.2010 22:36:35 отговори + 0 0
rocky, българската дума на първо място е "родолюбец" - "патриот" е американския модел, към който нямам ни най-малко намерение да се числя. Именно защото обичам родината си и я уважавам навлязох във въпросната полемика и за да не се обяснявам повече, ще кажа само, че така трябва да правят всички, дето като чуят България, им трепва на сърцето и ги кара да се гордеят с името, рода си и историята си. Държа да кажа, че и най-малката нападка срещу подони светини като националния флаг, националните ни герои и името на страната ни е плюнка в лицето на всички, които "претендират" да я уважават. Нито съм партиен, нито съм член на крайнодесни движения и ми се повръща от политиканството на плужеците, дето българския народ смята, че избира. Разграничавам се от това и последното нещо което правя тук е да се заяждам или да парадирам - мисля, че поне Mago De Oz го е разбрал. И отново по отношение на паметника - нищо против покойния Дио, музиката му, приносът за рок културата в България и всичко останало. Просто смятам, че не е уместно, камо ли, че е единственото решение в Каварна да привличаме повече хора и да се чува за нас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Насо 25.06.2010 22:33:08 отговори + 0 0
WeltherrschafT и Mago De Oz Вие сте отживелици, да си патриот не означава да отричаш всичко което не е "българско и родно". Това е шовенизъм и нацизъм. Уф що ли се занимавам с кухи лейки... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rocky 25.06.2010 22:09:41 отговори + 0 0
Народе... я мирнете малко... Големи патриоти станахте всички ! Паметника на Ботев или на Левски са ви най- малкия поблем. Едно просто селянче, за което училището е просто понятие, и восъчна фигура на Левски да му покажеш, пак ще гледа като мишка в трици ! Не е мярата за това паметника... Тези ценности на БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ се насаждат от родители, учители... и обществото като цяло !! А както виждате, паметници на тези велики българи на които ние дължим много, има във всеки град и в почти всички села, а служат за място за срещи на наркомани, скинари, скейтъри, метъли и т.н.

ДА СИ ПАТРИОТ ЗНАЧИ ДА ОБИЧАШ РОДИНАТА СИ И ДА Я УВАЖАВАШ !!!

Колкото до паметника на DIO смятам, че е страхотна идея !!! Каварна може да се превърне в наистина интересен град за хора от всички държави !!!! На въпросната алея може да се инсталират и склуптори и на други велики музиканти !!!

Благодаря, че отделихте малко от времето Ви да се заяждате по форуми, за да прочетете горните редове!!!

ЕДИН ИСТИНСКИ ПАТРИОТ НЕ ПАРАДИРА С ТОВА... ТОЙ ОБИЧА БЪЛГАРИЯ И СЕ СТАРАЕ ДА БЪДЕ ЛИЧНОСТ С КОЯТО ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ДА СЕ ГОРДЕЕ !!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mago De Oz 25.06.2010 21:10:29 отговори + 0 0
WeltherrschafT, радост е за старите ми очи да видя, че има още нормални патриоти в България! Браво! Не си хаби думите и нервите с този недоклатен без родственик, не си струва нервите и усилието, такива като него за 5 еуро (както обичат да се западнеят) биха продали и гроба на баща си, защото видите ли , мислят "космополитно". А те не знаят елементарни неща, като например , че ако не беше кан Тервел, тяхната "мила" Европа щеше да се казва сигурно Западна Арабия.

Огромен фен съм на Дио, пак казвам, трябва да има паметник, но трябва да има както каза WeltherrschafT паметници на всеки български герой във всяко едно село, за да не се раждат и израстват такива като онзи Киряк Стефчо!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 25.06.2010 21:05:41 отговори + 0 0
Не че нещо, обаче в последните години Дио и хората, които са се учили от него и групите, в които е бил, направиха наистина МНОГО за българската рок-култура и особено за Каварна. Са не говорим пък на колко българи е отворил очите за качествената музика по принцип. Което не е малко. Пък и ако някой се сети да покаже по по-добър начин не света очевидното - че България е рок-държава, да се обади. В тоя смисъл, да, одобрявам паметника. И защо не?

Нищо, че идеята доста намирисва на популизъм.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 25.06.2010 20:47:31 отговори + 0 0
darkane, ти кой беше, извинявай - глобалистчето самозабравило се? Само не ми се сприятелявай, неграмотник малък. Ти в 21 век живееш ама ми пишеш България с малка буква - трябва да те е срам да се гледаш, ясно ли ти е? Ти имаш крещяща нужда от посещение на основно училище и уроци по българска история, национални идеали и самосъзнание. Не ми говори за безсмислени спорове и как си уважавал българските герои, като ми даваш примери с Цонко, дето ходи по цигански сватби да кичи мангалите с пари и да им пуска метъл. Хората като теб са мъртви отвътре бе, спориш ми за модерно изкуство, а даже сигурно не знаеш какво е това - "черен квадрат", пич! Само дето при тебе е черна дупка и е засмукала и малкото ти акъл, абсолютен пример си за масата от дегенерати дето блуждаят и съществуват поради факта, че и природата греши. Недей да ми месиш модерно изкуство в жалките си опити да замажеш гафа дето направи като се изцепи, като говорим за ценности, традиции и културни ценности на по 1300 години и да ми ги сравняваш с мъртви музиканти, схващаш ли? Знаеш ли, кой е Христо Явашев, бе модерния? Един дърт мухльо с претенции за модернист, дето 56-та, бяга като насран от България и сега го е срам да каже, че е роден тука - свидетел съм! Стадото и масата като теб разсъждава по същия начин като него. Няма съмнение, защо всичко върви наопъки тук и как дори за един фестивал на 20 и кусур години веднъж всички шибани копеленца реват като настъпани и са с претенции. Копче не можеш да ми кажеш и по-добре млъкни и повече не се излагай, че и приятел ме наричаш!!! Сериозно върви си направи клизма на мозъка, да ти продухат глупостите с които ти е тъпкана главата. Никога иначе няма да разбереш, какво значи България, а може би така е по-добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 25.06.2010 20:40:45 отговори + 0 0
Жестоко! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кико 25.06.2010 20:14:51 отговори + 0 0
Подкрепям WeltherrschafT ,но не изцяло.Аз лично удобрявам да има паметник на Дио.В Каварна точно е удачно,защото рок столица,алея на рока,бла-бла...няма да е болка за умиране,сега ако ми го сложат в Борисовата градина вече ще е друго.
Наистина пренебрегваме героите си и не полагаме достатъчно усилия ,за да ги увековечим както подобава.
Но въпреки това,смятам,че един паметник на Дио в парка ,в Каварна няма да навреди на никого.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkane 25.06.2010 20:10:41 отговори + 0 0
приятелю, няма да споря с теб.
това, което исках да кажа - в българия определено има крещяща нужда от поне малко съвременно изкуство. иначе уважам историята и героите й, но все пак вече сме в 21 век.
това си е мое мнение, надявам се да не се почват пак бесзмислени спорове!
успех на Цонко!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


WeltherrschafT 25.06.2010 19:41:33 отговори + 0 0
darkane, пълен нещастник си! Чуваш ли си бе, Дио кво е направил за тебе - бил се е на Шипка да можеш сега да си слушаш жиците ли? Стига сте се правили на малки, фейсбук съвсем ви е промил мозъка. Последното нещо, което трябва да има в Каварна или в който и друг български град е паметник на Дио. При всичките ми уважения към музиката и приноса му, той няма нищо общо с нас и смъртта му не е никакъв повод да пренебрегваме собствените си национални герои. Не трябва да има място без паметник на Ботев и Левски, по дяволите музиката - имаме ценности дето са непреходни и всички "жестове" като тоя просто са обидни - обиждаме себе си, обиждаме дедите и историята си. Народ без история какво е бе, продажник? Кога за последно си видял някой да вдига паметник на български възрожденец - Гарибалди ли е такъв, или пък Сюлейман паша? Низък си darkane, не ми говори за "запада", щото съм пътувал и знам как на всеки площад е постамента на велик държавник и национален герой. Излагаш се пред всички и показваш ква ниска степен на културно развитие си достигнал. Срам за българските фенове на рока е факта, че осакатени интелектуално хора като теб се причисляват към тях. Рядко се паля точно в подобни форуми, обаче шибани изказвания като тва ми бъркат в здравето!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Албена 25.06.2010 19:29:44 отговори + 0 0
Прекрасна идея,Каварна е точното място.Браво на кМетъла!С удоволствие ще участвам в набирането на средства, Дано стане красиво! И няма да е зле да покажат все пак проекта на паметника. Колкото до мургавите ръчички - те и бели ръчички тарашат,ама пипне ли някой,по-добре да търси голям камък за подводно гмуркане без право на изплуване. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mago De Oz 25.06.2010 19:24:23 отговори + 0 0
darkane гръмни се, да не петниш земята !

Иначе , браво на Цонко!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkane 25.06.2010 18:58:07 отговори + 0 0
най-малкото ще има още един малко по-нестандартен паметник. не знам за вас, на мен ми омръзна от опълченци и герои - навсякъде само такива паметници се вдигат! Не може само в историята да живеем. Всеки, които поне веднъж е излизал от България в посока на запад, ще се съгласи с мен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.06.2010 18:42:55 отговори + 0 0
Страхотно! Чакаме да ни дадат банковата сметка. m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анонимен 25.06.2010 17:34:44 отговори + 0 0
уаууу. евала !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

esn 25.06.2010 17:15:05 отговори + 0 0
Евала!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Neon Knight 25.06.2010 16:04:58 отговори + 0 0
Инициативата заслужава овации, само че щом статуята ще е от бронз, да видим колко ще утрае преди мургавите съграждани на Цонко да я бастисат някоя нощ! :-/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.06.2010 15:29:36 отговори + 0 0
малко глупаво ми звучи на първо четене.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallica fan 25.06.2010 15:11:49 отговори + 0 0
Браво на Цонко! Този човек е невероятен. Смятам, че паметникът на Дио е най-красивият жест, който може да бъде направен към великия Дио. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 25.06.2010 15:04:53 отговори + 0 0
"световни групи" ... навява на "световната" музикална програма кречетало )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".