РЕВЮ с Милена, КОНТРОЛ и ХИПОДИЛ напълниха догоре Зимния дворец в София

23 май 2009, 00:22 ч. 1490 / 12 71
пред./следв.
Имаше времена в България, в които музиката означаваше нещо, текстовете на песните притежаваха някакъв смисъл, а изпълнителите имаха какво да кажат на публиката. Имаше идеи, протест, несъгласие със заобикалящата реалност, имаше дори революция. Това се случваше в края на 80-те и в началото на 90-те години у нас. Не знам дали изказването няма да е прекалено силно, но смятам, че този период за музиката у нас е сравним, с онова, което се е случвало в западния свят през 60-те години. За нас си, разбира се, в нашите си мащаби. Това бяха времената на КАЛЕ, РЕВЮ, ЕРА, ЕР МАЛЪК, НОВА ГЕНЕРАЦИЯ, КОНТРОЛ, Милена, ХИПОДИЛ... Тези групи отдавна не съществуват. Или поне не във вида си от онези времена. За това и когато 15 години по-късно три от тях се съберат, и то в оригиналните си състави, събитието е от първостепенна важност за музикалния живот в България.

   Организираният по идея на Светослав Витков концерт на РЕВЮ с Милена, ХИПОДИЛ и КОНТРОЛ се състоя снощи, в Зимния дворец на спорта в столицата ни. Интерес към събитието определено не липсваше - близо 6000 човека присъстваха в залата, а това само показва, че когато става въпрос за качествена музика, за публиката няма значение дали тя е родна или от чужбина. Всичко започна с малко повече от час закъснение - в 21:05 на сцената предвождани от небезизвестните Васил Гюров и Милена излязоха музикантите от РЕВЮ и за радост на всички присъстващи групата изпълни почти целия си първи студиен албум, издаден през далечната 1989-а година. Още с встъпителните акорди на "Шарената сянка" се разбра, че тази вечер ще присъстваме на нещо специално. Нещо, което не можем да видим и чуем всеки ден, за съжаление. "Без адрес" ни напомни за времената, в които нещата като че ли бяха доста по-прости, отколкото сега, но пък липсваше свободата. "Ала-бала" накара цялата публика да заподскача, пее и заглушава Милена. Тази вечер и четиримата основни вокалисти (Васил Гюров, Милена, Кольо Гилъна и Светослав Витков) трудно се чуваха. И няма как да е иначе - не е лесна работа за заглушиш 6000 гърла, които освен, че крещят неистово, за зла беда знаят и текстовете на абсолютно всички песни от началото до края на концерта. Но пък само мога да си представя какво удоволствие е било за изпълнителите да пеят и свирят пред такива всеотдайни и фанатични зрители...
   "Цветя от края на 80-те" и "1968" са песни, добили огромна популярност и са достатъчен пример за композиторския гений на Васил Гюров. Човек, който заедно с легендарния Димитър Воев, беше сред неколцината поставили основите на ню уейв музиката у нас в средата на 80-те години. Двамата заедно създадоха група КАЛЕ, която малко по-късно роди превърналите се в роден феномен НОВА ГЕНЕРАЦИЯ и РЕВЮ. "Послание" беше изпълнена именно в памет на Воев, когото истинските фенове в България едва ли някога ще забравят.
   "Чичо" ни кара отново и отново да си задаваме до безкрай въпросите, на които едва ли някога ще получим отговор:
   Дали капачката запушва всичко?
   Как виното е сухо щом тече?
   Кажи ми що е авангарда?
   И цензурата може ли да се яде?

   Не липсваха и някои от по-новите песни на РЕВЮ. Станалата хит "Закуска", бе от издадения през 2003-а година албум "10" (за сега поне последен с Милена), а сетът на групата завърши естествено с "Директор на водопад". За мен поне това бе тъжен момент, защото заслушвайки се в текста осъзнах, че у нас нещата през последните 20 години реално погледнато не са се променили кой знае колко.

   В 22:10, само 5 минути след края на изпълнението на РЕВЮ, на сцената се качиха....... КОНТРОЛ. И точно тук, според мен, бе допусната немалка грешка на това иначе прекрасно събитие. Подредбата на групите, така както бе написано на плакатите и билетите, определяше КОНТРОЛ като изпълнител, който трябваше да свири последен и съответно да направи най-дълъг сет. Не знам защо това не стана. Голяма част от публиката беше дошла именно заради тях. И това не е случайно - РЕВЮ и ХИПОДИЛ са групи, които макар и рядко, но все пак правят някой и друг концерт от време на време. За разлика от тях, КОНТРОЛ за последно свириха пред софийска публика през далечната 2004-а година, като тогава групата изпълни само три песни. КОНТРОЛ трябваше да излязат последни на сцената, но за жалост това не се случи.
   Все пак, групата зарадва феновете си с най-големите си хитове. В краткия 50-минутен сет, Кольо Гилъна и останалите музиканти ни припомниха славните времена, в които рок феновете у нас почти не слушаха нищо друго от родната сцена, освен албумите на КОНТРОЛ. Вихрено начало - "Дайте ми", в която прекрасно са описани мокрите сънища на мъжката половина от публиката, премина в "Булка". "Жива да не бях" бе предвидена за да развесели зрителите, а след нея дойде и култовата "Ти още ли си тука", която бе изпята от цялата публика. Феновете тази вечер почти не дадоха възможност Кольо Гилъна да се чуе. Това особено пролича по време на изпълнението на "Алкохол блус 2" (или както е известна сред феновете - "Олеле, колко съм пиян") и най-любовната траш песен в света - "Обичам те, мила". Страховитите сола на Стоян Тенев допълнително вдигаха градуса на напрежението, като в този момент в залата и без това трудно се дишаше, а "100-150" постигна същия ефект като "Директор на водопад" - в такива моменти човек наистина се удивлява, как годините си минават, а ситуацията у нас не се променя особено.
   "Доста годинки минаха, сигурно много от вас вече имат деца. А биете ли ги? Следващата песен е за всеки от вас, който има дете и го бие!" - така Кольо Гилъна представи "Бий хлапето", една от най-популярните песни на КОНТРОЛ. "Най-щастливия ден" бе специално за онези, които имат поне 10-годишен брак и искат да кажат нещо мило на половинката си. Когато зазвуча "Seek and Destroy" погото достигна върховата си точка, а 6000 човека крещяха повече, отколкото петдесетте хиляди зрители на Националния ни стадион, по време на изпълнението на същата песен, но от METALLICA. Логичният завършек дойде с "Леле Како", превърнала се в запазена марка за групата, а у нас остана малката надежда, че това няма да е последния път, в който виждаме тези музиканти на една сцена.

   В 23:10 ч. на сцената се качиха ХИПОДИЛ, които освен с всичко друго, могат да се похвалят с невероятно постижение - те ще останат в историята като единствената българска група, която е била цензурирана след 1989 г. Това стана през 1998-а, когато техният албум "Надървени въглища" бе забранен от Министерството на културата, в лицето на тогавашния министър Емма Москова. Интересното е, че това се случи във времена, в които чалга песните имаха възможно най-вулгарните и нецензурни текстове, но поради незнайна причина тях никой не ги забраняваше.
   ХИПОДИЛ беше единствената група тази вечер, която направи цял, пълнокръвен концерт. Но след КОНТРОЛ трудно се свири и пее. Кольо Гилъна и компания вече бяха взривили "Зимния дворец" и съвсем логично настроението на публиката леко спадна. В първата половина на изпълнението на ХИПОДИЛ тя бе като че ли малко вяла, но пък фронтмен като Светльо знае как да се справи с подобен проблем и да върне живеца у хората. Групата премина през цялото си творчество, изпълнявайки до болка познатите ни и любими "Момиче", "Жената", "PVC", "Алкохолен делириум", "Овци", "Бира", "Чифт очи", "Скакауец"... Публиката чу и цели три биса, по време на които пя с пълно гърло "Въжен", "Бате Гойко" и разбира се финалната "Хиподили".
   Този концерт бе един празник за феновете на българската рок музика. И като изключим подредбата на групите и недостатъчно добрия звук, няма от какво да сме недоволни. Напротив - трябва да си пожелаем такива събития да се случват по-често. А за неприсъствалите има и едно успокоение - концертът бе заснет и ще бъде издаден на DVD.

   Защо тези групи са толкова любими на всички нас? Мога до утре да разсъждавам по този въпрос, но предпочитам вместо това да цитирам Кольо Гилъна, който преди време в едно интервю каза:
   Трябва държанието ти към хората да бъде искрено. Ако има някакъв комерсиализъм или фалш, те веднага го усещат и на секундата те зачертават от тефтера. Аз винаги съм бил искрен. Винаги ще имаш страшно вярна публика, ако си искрен и казваш истината.
   В момента не чувам някой да крещи. Нашата музика стана прекалено популярна (баладична, плачевна, пошла). Вече няма такива протести. Няма никой да подскача и крещи: "Това е гадно! Хора, отворете си очите и вижте, че това е ужасно." Сега се пее за влюбени сърца, шарени тапети, такива неща. Не се пее за някакви яки социални проблеми, а има страшно много такива.


   Днес, такива групи няма. Днес, музиката е единствено и само бизнес. И вината не е само в изключителната безидейност на огромната част от българските изпълнители. Вината е и във времето. Днес живеем в консуматорско общество, а то няма нужда от революции или идеи, от протест или борба. Единственото, което ни интересува днес е, колко повече пари можем да имаме, за да може да си купим колкото се може повече неща. Днес, изпълнителите са с вид, който не ти дава никаква възможност, да определиш с точност сексуалната им ориентация, а изпълнителките сякаш до една приличат на Roxanne. Онази Roxanne, която преди години вдъхнови Sting, за написването на един от най-големите хитове на THE POLICE. Днес всичко е еднакво. Еднакви безсмислени текстове и еднакви повтарящи се мелодии. Почти няма нещо, което да те грабне. Което след първото слушане да те накара да настръхнеш. За сметка на това, обаче, можем спокойно да си пуснем "Не умирахме от щастие". И тананикайки си я, само да сменим времето в нея:
   И ставаме всички ветропоказатели,
   Еднакви по форма и
   Еднакви по цвят
   Не, не, не умираме от щастие...


   Снимки от представянето на трите групи може да разгледате тук.

   Какво следва сега в претрупания напоследък концертен живот? Как какво?! "Kavarna Rock' N Roll Train", разбира се!!! Подготвайте багажа, настройте се за 48 часа без сън, придружени с ужасно много пиене (и пеене) и да се качваме на влака. Пуф-паф, пуф-паф - напред към Белград! Защото там ни чакат AC/DC!!!

Ози






Коментари   (71)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


асд 31.05.2009 15:27:17 отговори + 0 0
наистина малките кретенчета са се умножили,
но не се учудих, че имаше толкова много хора
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

elenski 30.05.2009 11:54:35 отговори + 0 0
"Срещу какво" има, Debian, но няма кой. Разликата между тогавашния гамен и сегашния дебил е 20 години вкретенясване: промиване или изтичане на мозъци, както щеш го наречи, но по мое мнение ако един народ няма подземна култура, значи живецът му е изтръгнат и е на път да се превърне в някаква боза без самоличност. Така че да се надяваме, че ще се появят следващите гаменчета. И че ще има какво да кажат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тедка 30.05.2009 11:21:02 отговори + 0 0
Тоя концерт е върхът! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Debian 30.05.2009 08:46:17 отговори + 0 0
Миличко е да се видят гаменчета от публиката поулегнали. Един концерт за всеки му по нещичко. И фигурата на Миленка е някак трогателна. Експлозията не е чудна. Едно време се избухваше ежеседмично, че дори и по няколко пъти в седмицата с тези и други групи. Сега се случи заради отсъствието им от сцената. Времето е друго. Срещу какво да протестираме, днес? Може би, срещу автоцензурата и нагона да се перчим анонимно по форумите и сред тълпата или да демагогстваме против чалгата, а с мислите и поведението си да затвърждаваме позициите й. Този концерт няма нужда от продължение, което да превърне празника в делник. Усещам известна носталгия в спомените за тоталитарното време, подхранвано от средите на тези, които се обявяваха за потърпевши. Васо Гюров и този път дойде за да се върне и да бъде "с всички неизгрели звезди". Респект към хорицата, които са се бръкнали за билети! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sodom 27.05.2009 13:07:23 отговори + 0 0
Само по една причина съжалявам, че Хиподил не бяха преди Контрол - просто се бях изтощил до край след сета на Контрол и за Светльо и ко нямах достатъчен запас от сили. Определено в топ 5 концерти влиза без проблем. Аз такава публика не съм виждал и на чужда група (като бройка и изригване). Велик концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Иво 27.05.2009 10:45:08 отговори + 0 0
Пфф счупих се! Просто ревюто ми се стори малко biased, а нали е медия, трябва да отразява обективно.
Но все тая де, най-важното е, че концерта ми е в топ5 ever.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дени 78 26.05.2009 13:07:31 отговори + 0 0
Да, Lamb of God, като се замисля, и аз извадих кяр от подредбата, че и автобус хванах - пълен с "възхитени" от Хиподил фенове. А и, за Контрол и Ревю + Милена бих платила и повече.

J - с обидните квалификации обслужваш моето мнение. Благодаря ти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

j 25.05.2009 22:14:10 отговори + 0 0
на Дени 78 и deville искам да им кажа, че текстовете на Хиподил никак не са чалгарски ако човек се замисли зад голямата част от вулгаризмите има доста ясен смисъл да не почвам да изброявам песни като "Спрете ни тока" която е специално за кризата през онези шибани времена да не говорим за отявлено анти-комунистическите "джуджанка" и "зидаромазачи". Аз честно казано си мисля че ви дразнят заради текстовете в които се ебават с тъпи жени като вас, които после изказват неадекватни мнения.

А за безидейните им рифове това е доста смешно(на места има лек кръст пънк ако знаете какво е това, има метъл и доста добре вкаран, има ска, на Тоy Dolls свириха джуджанка в дет метъл вариант) доста безидейно а? Тая група за това я слушат всични и за това всички я обичат защото чрез текстовете си и музиката обединяват метали, скинове, пънкари и прочие.

Всъщност, както колегата gad каза като не ви харесват кой ви кара да се седите и да ги слушашате, да се бяхте запътили към табелката с надпис EXIT
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

akne_and_komedons 25.05.2009 17:56:21 отговори + 0 0
видя се че българина ходи на истинските групи независимо дали са от щатите , западна ервопа или от България ....това ме зарадва почти толкова колкото и самия концерт...бил съм поне на 300 концерта но такава атмосфера никъде не е имало като се има на предвид и ранородността на публиката.... е наистина струва ли си бандата българина ще даде 25-35 лв. ...тук е момента да се замислят недоволни промоутъри и родни банди...
а и още нещо...отдолу чета некви "дълбокомислени" коментари относно ХИПОДИЛ за това и аз ще се изкажа... ХИПОДИЛ бяха и си остават най-позитивната бг банда , бандата която те кара да се чувстваш свободен, да се напиеш, да се хилиш и да ти е яко ( не да си режеш вените на водопада под шарената сянка хаха ), което мисля е и една от основните причини заради която ходим на коцерти и слушаме музика
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 25.05.2009 17:20:22 отговори + 0 0
Дени, както правилно доста хора вече отбелязаха, на този концерт нямаше хедлайнъри. Подредбата не попречи на толкова много хора да посетят концерта и да се изкефят максимално. Честно казано и по-странни подредби сме виждали (Bonobo, Kosheen, Cradle of Filth). Ясно е, че мнението е като задника - всеки си има свое и си го носи. Тъпо е обаче да плюеш по Хиподил поради факта, че бяха последна група нищо не те е задържало да ги гледаш. Вярвам че си напълно наясно, че групите на концерта не са избирани по личния ти вкус, така че покажи малко толерантност. Освен това плюейки по този начин по Хиподил и наричайки ги "чалга" няма как да постигнеш нещо различно от насмешка от страна на феновете им и скандирания на името ти от хората, които не ги харесват но не си признават. Концерта беше посетен от толкова хора именно заради разнообразието на групите (като изключим факта че всички се събраха екслузивно в оригинални състави и че са култови). Познавам хора, които, както и аз включително, нямаше да присъстват на събитието ако точно някоя от групите отсъстваше. Въобще, не мога да разбера защо се занимаваш с това да си спомняш колко ти е било гадно "на Хиподил", вместо да си спомняш колко си се изкефила на Ревю/Контрол ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Lamb of God 25.05.2009 16:59:34 отговори + 0 0
Мен пък това подреждане на групите ме уреди напълно - така можах да си тръгна след Контрол. И без това жегата ставаше все по-непоносима. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дени 78 25.05.2009 16:56:22 отговори + 0 0
Виж, гад, няма да споря с теб относно естетическите и философски достойнства на текстовете на Хиподил (то и "класическите чалгари" създават не само просташки песни), бих могла обаче да поспоря доколко мястото на тази група беше редом с предните две. Не смятам, че изразните им средства са особено съвместими. Иначе скандалният Светльо нека продължава да се изявява като организатор. Само така ще си заслужи аплодисментите ми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 25.05.2009 15:44:35 отговори + 0 0
Всъщност имаше една древна народна мъдрост, че няма нещо, за което да си струва да се пее и Хиподил да нямат песен на него Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 25.05.2009 15:40:03 отговори + 0 0
Хиподил нямат само просташки песни, има и доста философски, примерно Облаци, Отнесен, Потъване нагоре и т.н. И т.н. и т.н. и пак стигаме до факта, че това, че не харесваш дадено нещо, далеч не го прави лошо. Сравненията с чалгата мога само да ги подмина с фейспалм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deville 25.05.2009 15:01:33 отговори + 0 0
ПравА, да, радвам се все пак, че има и други, които мислят като мен... При това - нямам нищо лично п-в Хиподил като група. Но имам против обърканите ценности. Причина да се мотаем в омагьосан кръг вече толкова години. И да, най-вероятната причина е, че "зведният" Светльо е в дъното на организацията. Все пак, хубаво е че концертът се случи. А изводите, нека всеки да си ги направи за себе си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ванката 25.05.2009 14:28:23 отговори + 0 0
deville, мисля че грешката е в участието точно на третата от групите. Единственото ми сносно обяснение за участието им е това, че най-вероятно те са били най-активни в организирането на концерта. Иначе си абсолютно прав в анализа и критиките си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дени 78 25.05.2009 14:20:59 отговори + 0 0
Мечта - Контрол, Ревю с Милена!!! Не съм вярвала, че ще ги видя на живо след толкова години! И то в оригиналния състав! Бунтарски, "антисистемен", революционен заряд! Само дето нещо не ми стигнаха...
А след интелектуалните текстове и богата музика на истински легенди, фалшивите Хиподил. Какви по-точно са техните послания? Псевдорок турбочалгари... Точно ТЕ да завършат такъв концерт?!? Направо ме доядя..
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

цветелището 25.05.2009 12:39:05 отговори + 0 0
От десетки години българите не са били така обединени от нещо както на концерта на Ревю-Милена, Контрол и хиподил. Еуфорията беше всеобгръщаща, непознати фенове се прегръщаха споделяйки радостта си. И ако тия групи не продължат да правят музика ще бъде голям грях пред българската публика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deville 25.05.2009 10:27:33 отговори + 0 0
Велик концерт, показателно висока посещаемост, интересната подробност е че събра хора от 3-4 поколения, което означава, че въпросните групи са все още живи и обичани от поколения фенове, а не само от такива като мен, "Цветя от края на 80-те"
Съжалявам, но ще го кажа, единствената грешка в схемата - че Хиподил ги нареждат до, че дори и по-високо от другите две, което е страшна глупост.
Хиподил са забавна банда, да, но нищо повече. Първо хронологически те са доста зад Контрол и Милена, второ - естетически. Контрол, колкото и карикатурни да са, носяк истинската жилка на пънка моного по-навътре в себе си - и текстово и музикално. Хиподил се пънат, но все си стигат до средата някъде - просташки текстове и преобладаващо безидейни рифове. Има известни проблясъци, но до Контрол и Ревю, където всеки ред е натежал от послания и всеки риф крещи от простата си гениалност, няма сравнение... Защо Хиподил са толкова популярни ли? Ами защо чалгата е популярна? Явно простащината си му лежи на сърце на българина, и никога няма да мръдне оттам. И още едно наблюдение от концерта, никога, никога досега на метъл концерт или фестивал, у нас или по света, не бях виждала толкова издънки на пияни прасета: едно момиче храчеше и плюеше бира като хамалин, хора се блъскаха безконтролно във фоайето като добитък, а един тип буквално разби физиономията на едно момиче с шамари и юмруци - точно до мен. Оставям без коментар, всеки да си прави изводи. Евала на българската сцена и на българските групи, но нещо към края вечерта дойде твърде много българска. И грешката не е в групите...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 25.05.2009 09:46:54 отговори + 0 0
А дано да се замислят, така или иначе в момента е модерно стари групи да се събират Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Lamb of God 24.05.2009 21:05:04 отговори + 0 0
@bg rege: те и Led Zeppelin скоро не са издавали нов материал като че ли, ама са рок легенди, нали...
Що се отнася до новите групи - ми то една свястна няма, а и с protools и баба ми може да запише албум...
Концертът беше исторически! Умрях от кеф (и жега и задух) и ме налегна носталгията по онези времена. Жалко само, че Контрол свириха толкова малко.
Мисля, че е крайно време да преиздадат всички тези неща на класическите БГ групи на дискове. Със сигурност ще се продават добре.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.05.2009 20:38:38 отговори + 0 0
всичко беше на шест... без едно от най-важните - Звукът! ПЪЛНА МАЗНЯ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.05.2009 20:28:28 отговори + 0 0
Ами аз не мисля,че на този концерт е имало подгряващи...то така,ако почнеме...все ще има недоволни,а концерта беше НЕВЕРОЯТЕН!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бате Гойко 24.05.2009 20:28:20 отговори + 0 0
Не е истина, човече! Не вярвах, че някога отново ще видя "Контрол" на живо, а това което стана, няма как да се опише с думи. Ако бях Томислав Русев, щях да кажа: "Няма такъв концерт! Няма такава публика!".
Трите групи бяха на ниво, а май самите те не очакваха това, което се случи и се изненадаха от върховната емоция.
Дано това им даде повод да се замислят за нови творчески или поне концертни изяви - сега имат много недвусмислено доказателство колко много хора ги обичат и очакват!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.05.2009 20:01:06 отговори + 0 0
За съжаление, това което споменава elenski, цитирайки Васил Гюров - "в един момент първите станаха последни" - важи с пълна сила и за този концерт... РЕВЮ да подгряват за хиподил... Тъжно е... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


do bg rege 24.05.2009 19:26:54 отговори + 0 0
Виж,всеки наистина си има мнение,но тези групи са едни от най-големите в БЪЛГАРИЯ(а не Бг,както ти пишеш),плюс това те се събират само за този концерт и е нормално да нямат нова продукция.А точно след такъв ВЕЛИК концерт,току виж се СЪБРАЛИ и направили НЕЩО Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bg rege 24.05.2009 17:19:55 отговори + 0 0
Анонимен,
пропуснах концерта защото живея в чужбина, но като се замисля и да си бях в Бг пак нямаше да го посетя, защото дори и тези групи лежат на стари лаври. Дори те не са направили нещо ново от години.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.05.2009 16:23:28 отговори + 0 0
Концерта беше наистина уникален!Въобще не усетих как минаха тези часове,въпреки жегата в залата!Наистина по-често трябва да се правят такива концерти!Единствено съжалявам,че Контрол свириха толкова малко!Много хора бяха дошли точно заради тях,а и за съжаление нямаше техни фланелки на щанда и се задоволихме с такива на ХиподилНо нищо,следващия път може би ще има Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.05.2009 16:09:04 отговори + 0 0
Ми, то има. Ти първо билет за клубните участия си купи, да се съберем 100 човека, пък после ги мисли залите. Щом този концерт си пропуснал, дето беше ясно, че ще бъде парадоксално успешен, не знам какви са ти надеждите за младите групи. Пък и доколкото знам, идеята беше да има само стари парчета, така или иначе, който не е гледал тези групи от години, слабо го интересува имат ли нов запис или не. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bg rege 24.05.2009 15:41:56 отговори + 0 0
Каквото и да си говорим в БГ рок музиката умря отдавна.Предполагам ,че е бил добър концерт, но това са групи които не са записвали от десет и повече години(е като изключим бозата на Светльо и легендите).Друга такава банда са Ахат , които цял живот един албум имат, но и те се броят за рок легенди в бг. Аз лично бих искал да има някакви нови банди които да пълнят зали а не групи които отдавна са в пенсия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sodom 24.05.2009 12:10:50 отговори + 0 0
Велик, уникален, размазващ концерт! Просто нямам думи да го опиша. Определено един от най-яките концерти, които съм посещавал. Изключително много хора за БГ събитие, които се радваха и се забавляваха. Дано по-често има подобни изпълнения. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

elenski 24.05.2009 11:13:51 отговори + 0 0
Беше зверско!Бяхме четирима,най-малкото на 8, най-възрастния на 42, крещяхме, танцувахме, видяхме ги и се изкефихме максимално! Съжалявам единствено, че вече не се появяват такива парчета и такива групи, но както казва Васо в едно интервю, тука в един момент първите станаха последни. А и как искаме да имаме българска музика, като даже вече псуваме на английски... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Edwar 24.05.2009 08:47:18 отговори + 0 0
Ревю

01. Интро
02. Шарената сянка
03. Без адрес
04. Ала Бала
05. Африка
06. Цветя от края на 80-те
07. 1968
08. Послание – за Воев
09. Чичо
10. Закуска
11. Ралица
12. Директор на водопад

Контрол

1. Дайте ми
2. Булка
3. Жива да не бях
4. Ти още ли си тук
5. Алкохол блус I
6. Алкохол блус II (Олеле, колко съм пиян)
7. Емигрантски Рап
8. Обичам те, мила!
9. 100-150
10. Бий хлапето
11. Най-щастливият ден
----------------------
12. Seek 'n Destroy
13. Леле Како

Хиподил

1. Хипобир
2. Сутрин го навира
3. Момичето
4. Жената
5. PVC
6. Кой намаза със лайна
7. Грозна си като салата
8. Алкохолен делириум (Бира с водка)
9. Нова грацка песен
10. Облаци
11. Овци
12. Бира
13. Като Слънце
14. Д'ска
15. Чифт очи
16. Скакауец
-------------------
17. Въртианален SEX
18. Ицо Петрофф
19. Въжен
20. Клиторен оргазъм
21. BG (Бате Гойко)
------------------
22. Хиподили
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vassito 23.05.2009 23:21:32 отговори + 0 0
А от кого беше заснет и ще бъде издадено DVD-то? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fire 23.05.2009 21:40:40 отговори + 0 0
Абе хора,я се успокойте!
Концерта беше супер як,звука си беше екстра за зимния дворец, а и естествено че ще има претенции за подредбата на групите, всеки смята НЕГОВАТА най-любима група че е трябвало да бъде последна, сигурно ще има и такива които са искали Ревю последни. Но естествено няма как да се угоди на всички, така че радвайте се на това което ни се случи и се надявайте отново да го видим!

П.П Анонимния, ти беше ли на концерта та коментиращ? Определено има място за сравнение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 23.05.2009 20:31:33 отговори + 1 0
а 6000 човека крещяха повече, отколкото петдесетте хиляди зрители на Националния ни стадион, по време на изпълнението на същата песен, но от METALLICA


АВТОРЪТ МАЛКО СЕ Е САМОЗАБРАВИЛ ТУК, всички разбраха, че много обичаш Контрол, ама как не те е срам да правиш сравнения с Металика
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Leprosy 23.05.2009 20:26:09 отговори + 0 0
Вярно е че след Контрол настроението упадна. След Контрол, Хиподил бледнееха, а аз дори не можах да издържа и си тръгнах след 5-6 парчета. Хиподил бяха като гимназисти в сравнение с другите 2 групи. Трябваше Контрол да са последни! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

един от многото 23.05.2009 20:21:01 отговори + 0 0
Ами защо търсите "под вола теле" - това беше един от най-страхотните концерти, които някога сме имали с БГ музиканти - истински имам предвид! Аз пък съм фен и трите групи. Просто Контрол трябваше да посвирят още малко, но колкото и дълго да беше на нас нямаше да ни е достатъчно. Идеята е била на Светльо, така че нормално те да са последни с най-дълъг сет.
Абе беше нечовешки концерт - там видях, че има достатъчно истински хора, които могат да убият чалгата!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 23.05.2009 18:53:21 отговори + 0 0
Е той Светльо си каза - "Усещате ли как изсвирихме 2 песни" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3x 23.05.2009 18:49:38 отговори + 0 0
Много ми е интересно, колко човека усетиха че Хиподил изсвириха "Бабата", коет според мен си е кавър на "You Suffer" на Napalm Death Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


gad 23.05.2009 18:46:11 отговори + 0 0
Звука пък за мен си беше супер, даже по-добре от немалка част от концертите, на които съм бил. Сигурно защото бях застанал малко пред "куличката" на центъра с прожекторите, камерата и пулта.

За Хиподил подкрепям останалите - те бяха звездите на вечерта за мен, но това не ми пречеше да се изкефя и на другите. Зверски концерт, яка публика
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.05.2009 18:02:39 отговори + 0 0
"Кольо Гилъна и компания вече бяха взривили "Зимния дворец" и съвсем логично настроението на публиката леко спадна. В първата половина на изпълнението на ХИПОДИЛ тя бе като че ли малко вяла,"
вярно е, докато по време на контрол около нас беше пълна лудница, на хиподил стана рехаво и част от хората си трагнаха
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

makena_lei 23.05.2009 17:42:58 отговори + 0 0
Още ме държи!!! Страхотно беше!!! А и аз си помислих в края на концерта за парче, което да изпълнят всички групи....Щеше да е яко и да се получи грандиозен финал!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zZz 23.05.2009 17:09:16 отговори + 0 0
Това за общата част си го помислих, когато Контрол пееха "Чичо". В момента в който чух "Всеки разправя другари, другарки..." си викам: ей сега беше момента да излезне Милена на сцената и да го изпее. Щеше да стане готино Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Моето име 23.05.2009 16:36:37 отговори + 0 0
обрахме си лайката, въртяхме си гайката.

Трябваше да има обща част, че да няма живи,които да пишат без'мислени коментари :]
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Нищо, Кръгла Нула 23.05.2009 16:01:00 отговори + 0 0
"Кольо Гилъна и компания вече бяха взривили "Зимния дворец" и съвсем логично настроението на публиката леко спадна. В първата половина на изпълнението на ХИПОДИЛ тя бе като че ли малко вяла,"

Тук е настъпило объркване. На Хиподил всички изригнаха. По-голямата част от публиката беше там за Хиподил На бисовете хората намериха още сили и касапницата беше пълна! Евала на всички присъствали, голям концерт! Да се надяваме на още.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zZz 23.05.2009 15:40:02 отговори + 0 0
" j - 2009-05-23 12:26:38
е много непрофесионален репортаж, кво като си фен на контрол изкара ги по-велики от металика, да не говорим че въобще не бяха дошли повечето хора заради контрол! Хиподил са най-обичана група и именно заради тях си бяха повечето хора!"

Алооооо, ти изобщо четеш ли за какво става въпрос?! Обявено е, че Контрол ще са последни. От там нататък ако ще Хиподил да са най-любимата група във вселената ))))))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Металиа 23.05.2009 15:36:41 отговори + 0 0
Е'гати пауъра)) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фуфи 23.05.2009 15:08:16 отговори + 0 0
Звука си ми беше екстра, хората около мен бяха страхотни, групите бяха убийствени, а от липсата на въздух по 1 време щях да припадна!

Е как да си прекарам ако не неповторимо?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DICKINSON_ 23.05.2009 13:53:39 отговори + 0 0
Страхотен концерт, с уникално СКАПАН ЗВУК. Отзад нищичко не се чуваше, и ако човек не знае текстовете, нямаше как да разбере, какво се случва. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Плевен 23.05.2009 12:51:26 отговори + 0 0
j и аз съм фен на Контрол, ама колкото и на Контрол, толкова и на Хиподил и пак толкова и на Ревю. Излишни са споровете кой заради кой отишъл. Та това са велики групи. Която и от 3-те да беше последна, нямаше да е изненада. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Плевен 23.05.2009 12:43:36 отговори + 0 0
Този концерт засенчва всякакви концерти на чужди групи, идвали в България. Да живее качествената българска музика! Поклон пред трите групи! Искрено се надявам такъв вид концерти да се случват по-често. Seek and destroy ой ой ой ой... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

асд 23.05.2009 12:43:17 отговори + 0 0
мнооооогоо хубав концертттт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

j 23.05.2009 12:26:38 отговори + 0 0
е много непрофесионален репортаж, кво като си фен на контрол изкара ги по-велики от металика, да не говорим че въобще не бяха дошли повечето хора заради контрол! Хиподил са най-обичана група и именно заради тях си бяха повечето хора! ******************** Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 23.05.2009 11:06:17 отговори + 0 0
Звукът беше ужасен, пълен отврат!!! Много зле!! Не знам дали някога съм бил на концерт с по-отвратителен звук.

Иначе това май не пречеше на публиката, щото беше супер... Невероятна атмосфера, както се беше изразил някой... Групите се представиха на ниво... Само на Ревю за сценично поведение пиша 3= (и то заради Милена, иначе щеше да е 2 с 3 минуса)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Yanni 23.05.2009 10:37:05 отговори + 0 0
Кефех се като малко дете! И трите групи демонстираха убийствена класа! Дори тропическите жеги в залата не успяха ни най-малко да ми помрачат удоволствието.
Жалко само, че това е еднократно събитие...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нещото 23.05.2009 10:18:42 отговори + 0 0
... А, и поздравления за всички, които бяха вчера на концерта! Аз лично не съм виждал по-добра публика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нещото 23.05.2009 10:17:39 отговори + 0 0
Изключителен концерт! Предишният на Хиподил, Ревю и Ъпсурт в Зимния също беше много добър, но тук Контрол смазаха и направиха разликата между двата концерта! Дано да правят подобни мероприятия по-често. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

j 23.05.2009 10:17:14 отговори + 0 0
Е НЯМА ТАКЪВ КОНЦЕРТ БАХТИ ЯКАТА АТМОСФЕРА СТАНА ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ, ЕВАЛА!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.05.2009 10:08:55 отговори + 0 0
.... а също много добро впечетление ми направи това че почти нямаше хора снимащи с телефоните си, а бяха на това място с една единствена цел - да се кефат на тези страхотни банди!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 23.05.2009 10:05:20 отговори + 0 0
още не мога да повярвам какво се случи снощи, това беше беше велик концерт. И трите банди се представиха на световно ниво. Влезнах на този концерт с мъсълта да си седна на седалките и просто да си гледам, но още на втората песн на Ревю аз не издържах и вече бях доло Мога да кажа че съм бил на доста концерти, но толкова огромно меле от кефещи се и скачащи хора не бях виждал, изобщо този концерт беше на точното място по точното време и с точните хора. Едно голямо БРАВО от мен!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сатурн 23.05.2009 09:24:48 отговори + 0 0
А имаше хора тук,които оплюха концерта,къде сте бре ))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BlackAdder 23.05.2009 07:19:04 отговори + 0 0
ПЪНКУ НЕМА УМРЕ! Ебати, още не мога да повярвам Контрол и Хиподил на каква месомелачка ни подложиха. В момента съм буца размазана от кеф кайма. Малко ме е яд, че не чух "С гол в ръката", но винаги е така - има поне още 5-6 парчета, които искаш на всяка цена да чуеш. Още по-радостно е, че при цена 25 лв. за български концерт залата беше пълна. Не само бате Васко Костинбродски и подобната нему клес може да пълни стадиони. Между другото, може би на един стадион като "Академик" щеше да е още по-яко, защото летния задух е леко затормозяващ на закрито.
Не съм бил на по-добър български концерт!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.05.2009 02:42:36 отговори + 0 0
Веднага ми влезе в топ 5 на концертите евър! Ебаси якия концерт/публика/енергия - всичко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чичо Гошо 23.05.2009 01:49:35 отговори + 0 0
Злобно!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


d3m0nhun73r 23.05.2009 01:45:21 отговори + 0 0
ЛЕЛЕ НЕ СИ ЧУВСТВАМ ТЯЛОТООО ЛЕЛЕЕЕЕ (bow) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

galeff 23.05.2009 01:44:10 отговори + 0 0
Винаги най-много съм харесвал "Контрол" и днес след толкова години пак бяха на ниво. Много мощен саунд много енергия, абе бахти яките... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3x 23.05.2009 01:42:15 отговори + 0 0
Евала! Най-изрдускио концерт на БГ групи на койт съм бил!

Хиподил не е название, Хиподил е диагноза!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

thunderball 23.05.2009 01:33:38 отговори + 0 0
Уникално... Смазан, надран, пиян, но с усмивка... Неповторимо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.05.2009 01:04:51 отговори + 0 0
Хиподил имаха сигурно 6-7 биса, и до края чакахме култовото парче "Хиподили". Е, на 6тия бис му дойде реда (: Цялата зала беше едно огромно пого и крещяхме като луди. Евала, пичове! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 23.05.2009 00:52:36 отговори + 0 0
беше невороятна атмосфера и много добро отношение и към трите групи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".