Елегия за Chris Cornell

15 юни 2017, 17:41 ч. 3820 / 16 31
пред./следв.

   Исус. Дюрер. Дълга вълниста коса, изпъкнали взрени очи. Сила. Душевност. Дълбочина. Той винаги се движеше, в огромния си гласов диапазон, между височините на енергията си, в почти хеви метъл писък, до дълбините на гръндж отдръпване и вцепеняване. Можеше да бъде агресивен, можеше да бъде лиричен.

   Беше по-големият брат на цялото сиатълско поколение. Беше стъпил върху LED ZEPPELIN и BLACK SABBATH, върху хаотичната разхвърляност на пънка, върху докосващата акустична лиричност... А неговото поколение, което нарекоха гръндж - а всъщност беше онова изконно нещо, каквото беше и той, отвъд всевъзможните определения и класификации, като вокалист, като текстописец, като китарист - беше същност самата рок музика. Или музиката.

"Fell on Black Days"

Whatsoever I feared has come to life
Whatsoever I've fought off became my life


   В продължение на една година от детството си Chris Cornell не излиза от дома си в Сиатъл (blow up the outside world?). Обзет от депресия и страх от контакт с хора, сам се учи да свири на китара и барабани. Ефирният мрак и натежалата от почернели мисли горчивина поникват в душата му. Агресивната му персона на фронтмен никак не показва тъмното безвремие у него - на голямата сцена той (апропо, страдащ от агорафобия) беше развял дългата си коса звяр, разкъсващ публиката с неукротима жар. Разбитата клетка ("Rusty Cage"), разпънатият Христос ("Jesus Christ Pose"), отблъскващата истина ("Ugly Truth"), каузата на поколението ("My Wave") извеждат напред силата на Chris Cornell, крясъкът му, но лириката му... тя се отронваше в душевни сълзи по черното слънце ("Black Hole Sun"), тъмния ден ("Fell on Black Days"), красивата примка ("Pretty Noose"), тъмни рози, пясък фин ("Sunshower")... Да, Chris Cornell осцилираше, осцилираше тъй много, като бесилката, която се люшка между вярата и силата на дневните слънчеви лъчи и отчаянието от пълната покруса. Примката, която Chris Cornell накрая прегърна и тя - него...

"Show Me How to Live"

Someone get me a priest
To put my mind to bed
This ringing in my head
Is this a cure or is this a disease


   Под сиатълското небе на 1990 г., изтъкано от сажди и оловно безвремие, Chris Cornell намира тялото на починалия си от свръхдоза приятел Andrew Wood, вокалист на набиращите сила MOTHER LOVE BONE. На него посвещава цяла група, TEMPLE OF THE DOG, с бъдещите членове на PEARL JAM. Тази сиатълска прокоба, тази сиатълска съдба...какво им липсваше? На всички тях? На Layne Staley (ALICE IN CHAINS), когото намериха разпаднал се, изгнил от свръхдозите си? А Scott Weiland (STONE TEMPLE PILOTS), на когото никоя рехабилитация не успя да помогне? Сиатълското дърво отронва листовете си и далеч след сакралната възраст от 27 години... Какъв път Бог не успя да им посочи?

   Но Andrew Wood беше пръв. В "Hunger Strike" от "Temple of the Dog" (1991), покачен на пясъчните дюни по сивия океански бряг, Chris Cornell пее високите, почти робъртплантовски тонове, докато Eddie Vedder добавя минорните ниски тонове... малко по-долу, на самия плаж, TEMPLE OF THE DOG, бъдещите PEARL JAM, свирят мелодия, която преминава от лирично докосване в агресивна гръмотевица, плесница, която само дълбоко изтерзаната душа на страдащия от неименувана болест може да усети и разпознае... Коя болест искаше Chris Cornell да излекува от себе си и да се научи да живее? Ще кажете: алкохол, наркотици, слава? Е да, но не. Тази болест я описа, без да съзнава, Scott Weiland: "Винаги ме е привличала повече тъмната страна на живота". Ето ви слънцето, проядено от мрака, black hole sun. Как лъчите му могат да блестят, а всъщност да са студени. Тъй както "A Sound Garden", от която взе името на групата си, е скулптурна композиция в сиатълски парк, в центъра на която има...голяма дупка. Голяма празнота.

"Like Suicide"

Safe outside my gilded cage
With an ounce of pain
I wield a ton of rage
Just like suicide


   "Глас на нашето поколение. Творец завинаги", казва на бродещия из холивудското гробище надгробната плоча на Chris Cornell. Коктейлът, който откриха в мъртвото тяло на Chris Cornell, включва налоксон, буталбитал, ативан, псевдоефедрин, барбитурати... Значи, той все пак никога не е успял да се освободи от примката, да прекъсне нишката, да отметне мантията на тъмното...и нима мисълта за трите му деца не го е дърпала назад от примката, физическата, духовната?

 

 

   Пол Гоген: "Страданието изостря гения. Прекомерното страдание убива гения..."

   Всъщност да. Chris Cornell създаваше с размах, който е присъщ само на човек със свита, сгърчена в болка душа. Иначе не би искал да каже нещо на света. А когато искаш да кажеш толкова много на света - шест студийни албума със SOUNDGARDEN, три албума с AUDIOSLAVE, един албум с TEMPLE OF THE DOG, пет самостоятелни творби, безчет други участия, колаборации, проекти, концерти - значи те боли много, черната дупка в теб те изсмуква и думите, които обличаш в музика, са и проповед, ала и вик за помощ в лицето на непознатия... Какво му липсваше на Chris Cornell, за да прекъсне, в помрачение или не, своя живот, след като беше преживял Сиатъл на 80-те и 90-те години, след като толкова много от приятелите му умряха от същото? Chris Cornell беше написал "Like Suicide", когато ранена птица червеношийка се беше сблъскала в прозореца на дома му и той я бе открил да агонизира предсмъртно със скършен врат... и беше довършил живота ѝ. Така и сега, на 18 май 2017 г., довърши многогодишното, таено вътре страдание, с един замах, с размах... В акустичните концерти на Chris Cornell, се прокрадваше черният воал на предсмъртната тъга, на разхождащия се на милиметри от острието на живота, замислен дали да не стъпи финално върху него...

"Say Hello 2 Heaven"

I'm warm from the candle
though I feel too cold to burn...
The sky was your playground
but the cold ground was your bed

   А чувствата на съпругата му Вики? На малките му син и дъщеря? Как Вики им е обяснила, че Chris Cornell е прегърнал примка, вместо тях... че няма да ги прегърне никога повече... Днес всеки казва: "Ние не знаехме, какво живее в него, че той преминава през тъмен период от живота си... че има нещо, което го тормози"... Наистина? Сам в "Outshined" преди почти 30 години той беше казал: "I am looking California but feeling Minnesota". Не я ли чухме да се прокрадва още в дълбините на 90-те, тази нишка, която се ваеше от "Say Hello 2 Heaven", "Fell on Black Days" и "Head Down" насам... Защото тъй много се взираме върху треперещите пламъчета на свещите на "Unplugged"-a на Nirvana, но не погледнахме трепета в душата на Chris Cornell... След смъртта на Scott Weiland през 2015 г. Chris Cornell беше казал: "Твърде много се фокусираме върху легендата за мъртвата рок икона" - а може би трябва да внимаваме за страданията на живата?... Сякаш Chris Cornell беше по-големият брат, който независимо от всичко ще остане на мястото си, без да стъпи накриво като по-малките си събратя... Сякаш той беше от призваните да оцелеят. Да страдат, да се лутат, но да вървят напред, да проправят път и другите да минат след тях - и така изглеждаше наистина... И когато един такъв падне, всеки казва: "Не очаквахме това точно от него..." Но ние чувахме това. С години. С десетилетия. За да го чуем отново на живо, ще трябва да се поздравим с него в небесата, на безплатния му небесен акустичен концерт.


   Chris Cornell (1964-2017). Страдала, страдаща душа. Вечна душа.

 

Автор: jurisprudent

 



Коментари   (31)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Име и псевдоним (задължите 19.06.2017 14:41:48 отговори + 1 11
Корнел свърши със себе си заради нефелния албум,който изкара със Саундгардън 2012г.Осъзна,че кариерата му приключи!R.I.P. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

OZZYYES 16.06.2017 13:52:45 отговори + 10 26
Не ми прилича много на елегия, а на възпоменателна жалейка по повод "40-то дни". Не съм убеден, че е написана искрено, авторът по-скоро се опитва да привлече вниманието към себе си с клиширани и бомбастично кахърни фрази. Бих го разбрал, ако го беше написал когато Крис си отиде. Сега е вече едно добре обмислено и прецизирано творческо мероприятие. Моето предложение е да спрем да дъвчем тленните останки на Крис. Аз лично, когато разбрах за смъртта му, останах безмълвен и оттогава досега превъртях няколко пъти дискографията му. Той би останал доволен от това. Останалото е безсмислено графоманско чесане на крастата в стил "пак ще се срещнем на небето". Грънджът беше гневно-депресивен, а не депресивно-хленчещ, мамка му!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Този пък 16.06.2017 16:04:12 + 16 1
А десетките музиканти, които му правиха трибюти на концерти и те ли трябвало да останат безмълвни? Ако художник реши да му отдаде почит с картина и той ли не трябва да го прави? Когато човек е журналист - отдава почит с писане. Ти като не можеш ни да пееш ни да рисуваш ни да пишеш стой си безмълвен. Ама това не задължава и всички останали да бъдат безмълвни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fields Of Nephilim 16.06.2017 20:11:52 + 14 1
Какво значи да го е написал когато си отиде? Как знаеш кога го е написал? Може да е "останал безмълвен" когато Крис си отиде и когато е дошъл на себе си да го е написал. А такъв текст не се пише за 2 часа. Плюс това излиза по-малко от месец след като Крис си отиде.
Текстът е прекрасен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

OZZYYES 17.06.2017 01:00:32 + 2 16
Ех, драги Този пък и Fields of Nephilim (или може би самия Автор , разтроен концептуално за авторитет). Аз стоя зад името си. През 1990 г.поръчах на сватбата си песента Crown of thorns на Mother Love Bone. Тогава ти вероятно си се прехласвал на "Ние, врабчетата". Не го разбираш грънджа, защото не си отраснал с него. Той се опитваше да разбие решетки, а не да мрънка суисидно. Приеми също, че писането е мъчна работа, не е само "лайкове", има и други мнения. Като моето, което не приема да клечиш над останките на на Крис Корнел и да виеш, озъртайки се за лични аплаузи. Апропо, храната на лешояда не е вкусна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 17.06.2017 01:36:59 + 14 0
Па то може да се пробваш да разбиваш решетки посредством собственото си разрушение. Грънджарите точно това и правеха.
Грънджа може да не ти харесва, в частност да не го разбираш, защото нито си гневен, нито депресиран. Просто това не са твоите хора, с твоя начин на живот и начин на реагиране на действителността/околната среда.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fields Of Nephilim 17.06.2017 09:19:24 + 12 1
Изобщо не съм Автора. Който отправя обвиненя трябва да може да ги докаже!
Стоял бил с името си. Айде покажи ми лична карта с името OZZYYES. Смешник!
И на тебе не Крис и не текста тука ти е проблема, а явно автора. Но понеже не ти стиска да се изправиш срещу него хейтиш тука анонимно.
На нито един въпрос не ми отговаряш, а продължаваш да си изливаш хейта.
Отраснал бил с грънджа и бил си поръчал на сватбата Mother Love Bone. Какво от това? Тогава грънджа беше МОДЕРЕН. Ти си се водил по модата. Супер пошло. А сега се правиш на големия разбирач. Ти ли ще кажеш какво е грънджа? Твоето мнение ли е единствено меродавно по въпроса?
Но няма значение.
Умира един музикант. Един журналист му посвещава текст. Най-нормалното нещо. А понеже Крис е свирил гръндж се появява някакъв анонимник да хейтва. Когато Лейн Стенли умря само наркомани ли можеше да му отдават почит? Когато Кърт се гръмна - само любители на огренстрелни оръжия ли можеше да му отдават почит? Когато Ханеман умря - само екстремисти, които се увличат по нацизма ли можеше да му отдават почит. Или пък алкохолици. И не с текстове, музика или картини, а избивайки евреи или напивайки се на прасе. Когато Лучано Павароти умря - никой не можеше да му отдава почит щото няма живи съвременници на класическата музика. Когато Лес Пол умря само свирачи на електрическа китара можеше да му отдават почит. И т.н. Глупости.
И последно - знаеш ли кой е истински графоман? Ти си. Автора прави това, което е нормално да се прави тука на един музикален сайт. Но ти идваш да се правиш на големия разбирач и да хейтиш. За да се любуваш после на собствените си коментари. Точно ти си недооценен и нереализиран графоман, който търси внимание.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 17.06.2017 09:20:40 + 10 2
Прекалената употреба на ,, аз, си, ми, моето,, , критикуването и отрицателната оценка за всичко чуждо казва всичко ... Това може да те издига само в собствените очи, да ти дава самочувствие, но хората са различни и не са длъжни да се оповават на твоето одобрение. Ти се въртиш около света- не се върти света около теб. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 17.06.2017 10:07:37 + 12 1
Интересна дискусия
Ще се включим само за едно уточнение.
Chris почина на 18 май. Авторът, jurisprudent, ни каза за идеята си за статия за Chris на 1 юни. Ето част от думите му (на автора):
...Крис Корнел умря наскоро. Хванах се да пиша един текст в негова памет...
Така - на 1 юни jurisprudent вече е бил започнал да пише текста. Следователно това е станало около 10-ина дни след кончината на Chris.
И получихме готовия текст след още няколко дни. Но предстоеше отразяване на тридневен фестивал в Могилово и оставихме материала за Chris за по-късно.
Ако знаехме, че с това забавяне ще предизвикаме възмущение, щяхме да пуснем материала по-рано
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fields Of Nephilim 17.06.2017 12:29:57 + 12 1
WeRock не се хабете. Нищо, че статията е написана реално малко след като Крис умря, а вие сте я пуснали по-късно.
Смешника "с истинско име" OZZYYES ще продължи да ви говори за себе си и колко той и само той разбира грънджа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

OZZYYES 17.06.2017 14:38:51 + 1 11
Ха, добър ви ден! Гледам, гледам много ранобудници в съботния ден. Да, WeRock.bg, има "дискусия", нали това е целта!? Само със свещи и сълзи не става тая работа. А, че не е културна "дискусията", то е ясно от само себе си, но така е по-рокаджийски, получава ни се на всички Пиша единствено, за да поддържам огъня, взе да става интересно. Пък и гледам Fields Of Nephilim (или който и да е там по лична карта) се е накокошинил нещо, настръхнало клекнал над поста ми. Ами, пак ще повторя, всеки има правото да пише, но и да си носи последствията от това. Изчетох една дузина статии за смъртта на Крис, някои от тях прекрасни, но тази просто не ми хареса. Не е излята на един дъх, а е писана хладнокръвно, с много излишна "уикипедия", с много вивим стремеж за творческо себедоказване и демонстрация на познание и информираност. Това ми е мнението и варианта беше или да изпуфтя, дочитайки статията, или да си упражня правото на мнение. Ако беше за някой друг, нямаше да кажа нищо, но става дума за Крис Корнел. Колкото за "хейта", в който съм обвинен от Fields Of Nephilim, съдейки по разпенените му постове, аз направо му дишам прахта, по отношение на хейтърството имам какво да науча от него. Абе, пич, ти да не се тъпчиш зорлем с люти чушки за повече гневен патос!? Аре, ти си Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 17.06.2017 15:10:07 + 9 2
Конкретно на тази публикация целта не е дискусия, а отдаване почит на Chris.
Не Ви е харесала - добре. Казвате обаче, че бихте разбрали, ако е била написана когато почина Chris. Е - приблизително тогава е написана. Много по-близо във времето до смъртта му спрямо датата на публикуване.
Но това пак не Ви помога да я разберете
Отново и отново, и отново нападате автора. Вече наистина започваме да се чудим защо...

По-долу в коментарите има дори обиди към Chris. Към тях сте безразличен. Но не и към материал, отдаващ му почит. Колкото и да не Ви харесва стила - няма как да отречете, че публикацията е голям поклон към Chris. Но на вас тя не Ви дава мира, а не обидите под нея
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

OZZYYES 17.06.2017 22:41:59 + 0 13
Гледам странната ви дискусия и мисля да си кажа и моето трето мнение. Всеки е прав за нещо и не е прав за друго. OZZYYES не е прав да обвинява автора в неискреност. Статията е писана с любов и чувство. Но закъсня във времето и така губи от чара си. И наистина трудно се чете, авторът прекалено интелектуалничи. Не споделям и оценките му за Корнел, но това си е мое мнение. С което вече съм съгласен с OZZYYES, че когато някой пише, трябва да може да търпи критика. Все пак първия пост на OZZYYES е аргументиран и има доста + , но никой не посмя да го защити. После обаче Fields of Nephelim и Werock.by го погнаха , че не трябва да падне косъм от главата на автора и той започна да пише напук. Трябва да сте по-толерантни към чуждото мнение. Иначе направете си рубрика "Лирични отклонения", без право на чужди мнения. Странното е, че всички спорещи са от един отбор - този на Корнел, но администраторът не желае да е арбитър, а твърдо заема едната страна. И самият той мълчи за другите негативни коментари на Корнел. А защо авторът също мълчи? Или вече се е изказал по-горе!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 18.06.2017 08:56:27 + 11 0
Стигнахте и дотам сам да си пишете коментари, които да Ви подкрепят от друго име...
Когато в един спор започнеш да обсъждаш личността на опонента/ите си, а не темата, по която се спори - вече си го загубил.

В това ли се изразява Вашата почит към Chris? Няколко дни непрестанно да нападате човек, който го е почел по друг начин? Ще повторим - матеиалът е преди всичко огромен поклон към Chris. Това е най-важното.
А дали е публикуван на 19 май или по-късно, дали е написан "на един дъх" или не, дали грънджът е "гневно-депресивен, а не депресивно-хленчещ" и така нататък - това са подробности.
Не грънджът е починал, а Chris Cornell.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зиги 18.06.2017 10:15:47 + 11 0
WeRock.bg, да разбирам ли, че OZZYYES не се е усетил, че като напише нещо с друг ник за собствена възхвала, това ще лъсне, защото ще се види от кое айпи го е направил? Явно да Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 18.06.2017 10:35:03 + 6 0
Да Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fields Of Nephilim 18.06.2017 18:43:22 + 10 1
Яба даба дууу!!!! Великият OZZYYES, който "стоял с името си" /хахахахах/ започнал сам да си пише коментари в своя подкрепа. Е като никой друг не го подкрепя.....
А той започна със смешните обвинения, че аз съм бил Автора на статията. Смешник!
Вече е ясно - OZZYYES има проблем някакъв с Автора. Или му има зъб или просто го е яд и завижда, че той не може да пише така. 3/4 от коментарите са му само хейт към Автора. А уж му било мъчно за Крис.
Jurisprudent вече да знаеш! Когато някой умре - да си написал статия в негова чест преди да е умрял! И на един дъх! И без сложни изрази щото "човека с името OZZYYES" не ги разбира!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CoreyT 16.06.2017 10:27:15 отговори + 13 1
Уникално написани и красиви думи за никога-непрежалимия и любим Крис...
Специални благодарности на автора!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 16.06.2017 08:50:21 отговори + 13 1
Неправилно лечение на паническо разстройство със силни лекарства. Паническото разстройство е свързано с депресия и фобии. А е можело да се лекува с магнезий и лекарства на билкова основа/ жълт кантарион- един от най- мощните антидепресанти/. Дори и правилен бетаблокер е можело да излекува от това страдание Крис. Той блокира ефекта на адреналина и тъй като фобиите са страх от нещо не е било необходимо да ползва силни бензодиазепини, които водят до още по- дълбока депресия и зависимост. Жалко. Вече е твърде късно. Отиде си още един млад и талантлив човек. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Plant King 16.06.2017 09:15:00 + 4 3
Когато бачках в Mcdonalds имах панически атаки редовно през ноща си мислех че ще получа инфаркт сега си представи това на известен рок музикант който ако се провали феновете ще го мразят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 16.06.2017 10:02:25 + 11 0
НощТа.Само едно хапче от тези в коктейла на Крис е десетки и стотици пъти по- силно от най- силния наркотик. Много музиканти си отидоха точно от тези коктейли- Кърт Кобейн,Майкъл Джексън, Уитни Хюстън,Джордж Майкъл,Принс... Има много причини за появата на това страдание- наследственост, стрес, начин на живот... От него страдат фините и чувствителни хора- дебилите не ги лОви. Някои успяват да се откъснат от този дракон- Глен Хюз. Други се оставят да ги обсеби и стигат дори до края. Инфаркт не се получава от атаката, но някои лекарства и стимуланти могат да го провокират. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Plant King 16.06.2017 10:27:15 + 1 4
Абе Кърт не се ли гръмна с пушка? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 16.06.2017 10:33:44 + 8 0
А дали САМ се е...? При всички случаи е страдал от същото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 16.06.2017 10:41:00 + 6 0
@ Plant King

А Крис се обеси. Голяма ли е разликата с гръмването?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Циник 17.06.2017 23:21:34 + 1 9
Жълтият кантарион не помага при нарцистично личностно разстройство, примерно. Трябва активна психотерапия, а както Стинг казва, за психотерапия ходя при себе си.
Може да ми сложите още хиляда минуса, но да се самоубиеш, когато си създал живот, е тъпо. Много тъпо. Пределно тъпо е да се самоубиеш и когато си повече от добре финансово и обожаван от милиони. Елегия? Молим, има по-достойни хора.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 19.06.2017 10:15:35 + 8 1
Най- малко точно ти си този, който определя кой е достоен и кой не. Пишеш за неща, за които не притежаваш капацитет да разбереш. И дано никога не се докосваш до тях. Те нападат едновременно и тялото, и душата, и разума. Затова Крис не е осъзнавал щастието да има своите деца, любовта на почитателите си, щастието да посреща всеки нов ден и дори да диша. Нека почива в мир. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 19.06.2017 17:41:05 + 6 1
Циникът продължава с пълните глупости. Целта на живота е продължаването на рода. Много по-добре е да се самоубиеш след като вече имаш деца отколкото преди това. Щото ако нямаш братя и сестри - родът ти свършва с теб.
В конкретния случай си отива глава на семейство, но оставяйки на семейството милиони долари. Не е като да се самоубие миньор с 8 малки деца и безработна жена, живеещи в крайна бедност и разчитайки само на заплатата на бащата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Циник 15.06.2017 18:25:27 отговори + 4 29
Красиви са децата на този, когото не спирате да апологизирате. Той самият е грозен, слаб, безсмислен индивид. Помислете какво преживяват децата и тогава се превъзнасяйте. Амаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Прост българин 15.06.2017 19:10:49 + 17 1
Кои са тези, които се превъзнасят? Елегията си има автор, но аз не видях превъзнасяне, а художествено изразено мнение.
Написаното ми хареса, а не слушам изобщо гръндж, даже го недолюбвам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 15.06.2017 19:38:00 + 14 1
Кой е грозен? Я сложи твоя снимка до снимка на Крис и да видим кой е по-грозен? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Циник 15.06.2017 21:57:38 + 9 15
Красотата има предимно духовни измерения, а чисто физически, съм разтърсен от красотата на децата, които е оставил.
Колкото до превъзнасянето - още първата дума е "Исус". Исус май се е жертвал за другите; Крис би могъл да се жертва дотолкова, че да изживее още малко от животеца, който явно е недолюбвал, заради тези, на които е дал живот.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".