1 юли на "Midalidare Rock 2023" - и EUROPE бяха тук

2 юли 2023, 15:26 ч. 5665 / 29 23
пред./следв.

   След напрегнатия и поизнервен заради трафика старт на тазгодишното издание на фестивала "Midalidare - Rock in the Wine Valley" на 30 юни, вторият ден премина по-спокойно и приятно.

   В късния следобед, след първото юлско утро, пътят към с. Могилово беше с относително леко натоварване. Явно се правеше някакъв опит да се облекчи трафикът към винарната, защото около 17:30 ч. група полицаи пренасочваше част от колите да минават не по най-директния път към Стара Загора, а по обходен маршрут, през Чирпан и с. Изворово. Адекватността на подобно решение беше малко спорна, тъй като, ако идващите бяха от Стара Загора или района, пътят им се удължаваше с около 30 км, през третокласен път, само за да стигнат до паркинг, който се намираше на обратната страна на Могилово.

   Веднъж стъпили на територията на "Midalidare Rock", феновете бяха посрещнати от музиката на две руски банди - AMALGAMA и BLACK SONIC PEARLS. Първите са група с над 20-годишна история, три дългосвирещи албума, завидно количество концерти (включително един в България като съпорт на LORDI миналата година), както и турнета със SONATA ARCTICA и U.D.O. Музиката им е класически хеви метъл, оцветен с повечко клавири. Най-атрактивен беше именно клавиристът на бандата, който по традиция се изявява в костюм на зловещ клоун, очевидно вдъхновен от антагониста в "То" на Стивън Кинг. В края бандата развя българско знаме и подпечата визитата си със снимка с публиката.

   За разлика от тях BLACK SONIC PEARLS бяха по-интересно попадение. Създадени през 2020 г., младежите вече имат няколко издадени сингъла и на сцената в Могилово звучаха изключително стегнато. Музиката им дължи много на грънджа от 90-те, а директна почит бе отдадена на AUDIOSLAVE (с кавъра на "Cochise"), SOUNDGARDEN (с акапелно изпълнение на част от "Black Hole Sun") както и на PANTERA (с пасаж от "Domination"). Бандата няма басист и бас партиите звучаха на запис, но музикантите се бяха постарали да изпипат шоуто си с пироефекти и особено с великолепни вокали и цялостен звук.

   Жаркото слънце клонеше към залез и около 20:15 удари часът за по-мрачна и атмосферична музика, макар че италианците LACUNA COIL, предвождани от атрактивната Cristina Scabbia, отдавна не са кахърната готик група от последните години на миналия век. Бандата вкарва адреналинова инжекция право в сърцата на феновете си с все по-разчупени и модерни музикални подходи, нарастващо използване на харш вокали от страна на Andrea Ferro, електронни и индъстриъл елементи в песните. Струва си да се отбележи и еволюцията в сценичното им облекло и грим, като напоследък неизменна част от него е корпспейнтът на мъжете и стилните "униформи" в черно и бяло. Цялата тази тъмна и мощна LACUNA COIL енергия се изля от сцената на "Midalidare Rock" в първоюлската привечер. "Познавам вашите гласове. Миналия път бяхме в клуб и си спомням как стените трепереха. Сега няма стени около нас, но искам да крещите така, че небето да затрепери" - надъхваше Cristina събралото се пред нея множество от над 5000 души.

   Сетлистът балансираше между излезлия през 2019 г. последен студиен албум на италианците, "Black Anima", чиито ритмични и увличащи представители "Reckless" и "Layers of Time" раздвижиха тълпата още в самото начало на концерта, и преизданието по случай 20-годишнината на записа, с който групата проби в световен мащаб - "Comalies XX" (2022). Именно от него чухме модернизирани версии на хитовете "Heaven's a Lie", "Tight Rope" и "Swamped". При толкова много утвърдени в жанра авторски песни присъствието на кавър в сетлиста не бе наложително, но "Enjoy the Silence" на DEPECHE MODE май все пак бе добър избор за представяне на фестивал, където не всеки познава музиката на LACUNA COIL. Фронтдамата Cristina завърши с мотивационна реч на тема преследване на цели и сбъдване на мечти, като предизвика вече разпалената публика да повтаря с нея ред от текста на финалната "Nothing Stands in Our Way", превърнал се в своеобразен девиз на бандата през последните почти 10 години - We fear nothing! (Не ни е страх от нищо!).

Сетлист на LACUNA COIL:
01. Blood, Tears, Dust
02. Reckless
03. Layers of Time
04. Heaven's a Lie XX
05. Our Truth
06. Now or Never
07. Veneficium
08. Enjoy the Silence (DEPECHE MODE cover)
09. Never Dawn
10. Tight Rope XX
11. Swamped XX
12. Nothing Stands in Our Way


lacuna coil

lacuna coil

 

   Особено нетърпеливо бе очакването преди сета на следващите участници във фестивала BLIND GUARDIAN, тъй като бяха изминали 8 дълги години без среща с тях на българска почва. Казваме "дълги", защото бяхме свикнали да идват често, а изведнъж спряха. Творческият порив напоследък отвя германските бардове в друг свят - този на филхармонията. "Legacy of the Dark Lands" (2019), симфоничният албум-проект на вокалиста Hansi Kursch и китариста Andre Olbrich, временно сложи пауър метъл концертите на пауза.

   Но тези тъжни времена отминаха и в хладната, но много приятна за метъл празненство вечер, BLIND GUARDIAN излязоха в състав Hansi, Andre, Marcus Siepen (ритъм китара), Michael Schuren (клавишнш), Frederik Ehmke (барабани) и Johan Van Stratum (бас) и ударно започнаха с "Imaginations from the Other Side", последвана от "Welcome to Dying" и "Nightfall", а едва след "Time Stands Still (At The Iron Hill)", Hansi успя да си поеме дъх и да отбележи колко красива е нощта над "Долината на виното".

   Чухме една песен от последния им албум "The God Machine" (2022) - "Violent Shadows". Веднага след нея BLIND GUARDIAN изпяха любима на българската публика балада... корекция, публиката я изпя цялата! Да, разбира се, става въпрос за "The Bard's Song". Andre Olbrich извади акустична китара, седна на столче, а Hansi само се намесваше на ключови места, за да остави хилядите фенове да влязат в ролята си на бардове.

   Нямаше време за излишни приказки, както и фронтменът отбеляза, и атаката с любими "толкински" парчета продължи с още една песен от "Nightfall in Middle Earth" (1998) - "Mirror, Mirror". Финалът на концерта бе поставен с удължено, отново подпомагано от публиката, изпълнение на записаната през далечната 1989 г. епична композиция "Valhalla". Почудихме се в този момент къде ли се намираше хер Kai Hansen и защо не се появи като гост, за да изпълни песента заедно с колегата си Hansi? Може да е бил на винен тур...

   Сякаш твърде бързо изтече времето на BLIND GUARDIAN, сякаш на всички ни се искаше да останат с нас малко повече от отредения им един час, но се чуха слухове, че догодина можем да ги очакваме за пълнокръвен хедлайнърски концерт. Дано!

Сетлист на BLIND GUARDIAN:
01. Imaginations From The Other Side
02. Welcome To Dying
03. Nightfall
04. Time Stands Still (At the Iron Hill)
05. The Quest For Tanelorn
06. Born In A Mourning Hall
07. Violent Shadows
08. The Bard's Song - In The Forest
09. Mirror, Mirror
10. Valhalla


blind guardian

blind guardian

 

   Малко след 23:00 ч. голямата сцена бе готова да посрещне хедлайнъра на втория фестивален ден, шведските рок легенди EUROPE. Оркестрални клавири изпълниха нощта и петимата скандинавци откриха сета си с една от най-новите си композиции с лек DEEP PURPLE привкус, "Walk the Earth" от едноименния, издаден през 2017 г., студиен албум. Като изключим обаче още няколко записани през това хилядолетие песни, представянето на EUROPE носеше 80-арската рокаджийска енергия и се състоеше предимно любими парчета от албумите "Wings of Tomorrow" (1984), "The Final Countdown" (1986) и "Out of This World" (1988), които публиката очакваше с трепет - и ги получи.

   Дали с купонджийски хитове като "Rock the Night" и "Let the Good Times Rock", от които струеше позитивност и ведрост, или с прочувствени балади и среднотемпови композиции като "Carrie" и "Open Your Heart", EUROPE стреляха право в сърцата на около 10-хилядната тълпа, която въодушевено пееше с тях.

   Фронтменът Joey Tempest бе като навита пружина и не спираше да тича по сцената, да подхвърля и върти стойката на микрофона си, да подава самия микрофон на хората от първите редове да пеят с него, да ръси шеги, че не носел бельо и да пита през няколко минути на български: "Как сте?" Все едно искаше питане.

   За момент ще се върнем на "Carrie", защото това си беше един от акцентите в шоуто на шведите. След по-малко от два месеца Joey Tempest ще навърши 60 години, но гласът му е в чудесна форма, макар и да се е попроменил и допълнил с леки дрезгавини във високите тонове. Магнетичният фронтмен представи легендарната балада в цялата ѝ прелест и позволи на публиката да пее вместо него някои пасажи. За другата баладична песен - "Open Your Heart" - Joey засвири на акустична китара, която по-късно се преплете с великолепното соло на John Norum.

   С наближаването на полунощ "Stormwind" с буреносното си име и темпо сякаш привлече лятната буря, която първо се оповести с далечни светкавици на хоризонта, а до няколко минути заваляха първите дъждовни капки. Част от публиката се втурна да се изнася, но за онези, които останаха, шоуто продължи с пълна сила. По средата на изпълнението на "Superstitious" Joey се заигра с хита на WHITESNAKE "Here I Go Again", а малко по-късно, когато дъждът вече се лееше съвсем не на шега, фронтменът не се скри на сушина в дълбочината на сцената, а излезе напред по издадената пътека в центъра ѝ и продължи да пее, да скача и да контактува отблизо с публиката, която му отвръщаше с не по-малък ентусиазъм. В такава атмосфера премина целият бис и, разбира се, знаковото изпълнение на "The Final Countdown", която изстреля настроението в космически висини.

   Приповдигнатият завършек на 90-минутното шоу на EUROPE и на втория ден на "Midalidare - Rock in the Wine Valley 2023" остави посетителите на фестивала заредени с положителни емоции в очакване на предстоящи вълнуващи срещи с още стари и нови любимци в неделния следобед и вечерта на 2 юли.

Сетлист на EUROPE:
01. Walk the Earth
02. Rock the Night
03. Scream of Anger
04. Last Look at Eden
05. Sign of the Times
06. Firebox
07. Carrie
08. Love Is Not the Enemy
09. Heart of Stone
10. War of Kings
11. Stormwind
12. Open Your Heart
13. Let the Good Times Rock
14. Ready or Not
15. Superstitious
Бис:
16. Cherokee
17. The Final Countdown


   Остава ни последният, трети и надяваме се не много дъждовен ден на "Midalidare - Rock in the Wine Valley 2023", в който предстоят концерти на FORTRESS UNDER SIEGE, BATTLE BEAST, EPICA и всенародните любимци HELLOWEEN.

Фотогалерии:
LACUNA COIL
BLIND GUARDIAN
EUROPE


Текст: Whiplash, Маруш "Луци" Денчев, Florimel
Снимки: Маруш "Луци" Денчев

 

europe live

europe live

europe live midalidare



Коментари   (23)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Killerloop 3.07.2023 23:43:01 отговори + 2 0
Сори, автоматичната диктовка е написала "тупалки", думата е "тъпи" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Killerloop 3.07.2023 23:40:32 отговори + 20 0
Някак си доста тъпо е да казваш, че тези, които са със столчета, са дошли на пикник. Обичам рока и метъла, но заради здравословни проблеми вече не мога да стоя с часове прав, както преди. Не смятам, а и не искам обаче заради това да се отказвам да ходя на концерти и фестивали. Така стига тупалки коментари, понякога хората имат причина "да са на пикник", а и това все пак е фест и дали някой ще се търкаля по поляните, ще се мотае или просто ще си се напива, си е лично негово решение. Смятам обаче че хората не трябва да си пречат, нищо че са на рок фест. Винаги преди съм избутвал или издърпвал пред мен някой (обикновено момиче), който е по-нисък и ръстът ми му пречи да вижда. Мисля, че това са нормални неща, но на повечето въобще не им идва наум - нали те са ок. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pencilwarrior 4.07.2023 12:19:39 + 6 0
Така е, имаше много хора, които не бяха "на пикник", включително и някои доста възрастни хора. С тях нямаше никакви проблеми и се разбирахмепдобре. Направихме и някои размествания, за да могат да виждат по-добре сцената - все пак нищо не ни пречи за подобрим изживяването на хората около нас, без да разваляме нашето. Проблемът са разни привилегировани които се държат все едно са платили наем за цялата поляна и те гледат на кръв като минаваш покрай тях и се заяждат излишно. Сигурен съм, че те нямат нужда от столчета и постеля, но явно манталитетът е че където идат са си шефчета и няма да се съобразяват с нищо и никого. Както и да е, бройката им беше достатъчно малка, за да не развали изживяването. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любо 4.07.2023 18:35:51 + 7 0
Killerloop, за такива като теб нямам никакви забележки, ама и такива като теб си личат и разпознават лесно и няма драма изобщо. Но семейството с 3 деца и двойката гадженца, които на хедлайнерите държат 2 часа одеалото разпънато почти на фронтстейджа(!!!) зад тях, без да седнат на него, заемайки място за още 5 човека (или обратното, 2 часа не стават от одеалото, т.е. не им пука дали ще виждат изобщо нещо от концерта), и ти се цупят, че в тъмницата в 23:00 ч. си им го нагазил и разпилял солетите - е те такива бяха мнозинство и да ме прощават, ама да ходят да се метнат отнякъде.... Като искаш пикниче и 10 квадрата лично пространство, отиваш назад и толкоз, никой не ти е длъжен да ти търпи сергията. Или айде, докато е светло се вижда, докато са подгряващите групи и е по-рехаво - няма проблем, ядва се. Ама в 23:00 ч. на тъмното и на хедлайнерите да си на 20 метра от сцената и да смяташ, че някой ти дължи неприкосновеността на половин спалня, е върховна наглост. Като искам пого и мошпит, отивам напред. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Killerloop 4.07.2023 19:52:38 + 2 0
Любо, ако е било така, си прав. Аз бях доста назад, точно щото съм с "инвентар", да не преча и да


Им мога да сядам и ставам, колкото пъти поискам. Виждах сравнително добре, но дори и там имаше такива, които умираха да се изтъпанят точно пред мен и когато помолих, например, един да мръдне малко встрани, където пак имаше място, отговорът беше: "Ееее, бате, ти на концерт не си ли бил, то е както дойде." Точно щото съм бил, не смятам че трябва да не ти пука дали пречиш и да се отнасяш към насядалите наоколо хора като към пета категория.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ужас 3.07.2023 10:29:53 отговори + 26 7
На феста имаше много хора, които НЕ СА ФЕНОВЕ НА РОК МУЗИКАТА. Това стана маркетингово събитие, стана модерно да си на Мидалидаре. Столчета, чадърчета, рогозки, одеала.. това е рок фест. Другият път с барбекю и въдици ли ще пускате? В тъмницата 2 часа не мога да си намеря колата в нивата край селото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 3.07.2023 16:18:21 + 10 8
Тия с черджетата верно ми е.... м.....
Трябва да ги забранят!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

*** 3.07.2023 16:41:45 + 14 4
На мен любимци ми бяха мъжагите със столчетата и одеалцата, които ми се отваряха като минавам с бирата покрай тях. Някои дори заплашваха, че ако им залея антуража ще ям бой. Като ги питам какво ще стане, ако не ги залея, някак нямаха отговор. Жал ми стана, че преча на тези нежни душици дошли на пикник в хубавото време. Как пък се случи точно тогава да се изтърси цял рок фестивал на същото място. Пък то взе че и заваля малко по-късно. Още ги мисля бедните момченца... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 3.07.2023 03:14:42 отговори + 22 1
Поздрави на организаторите.Супер групи .Винарната е чисто, подредено,приятно място.Хубава храна,еко прибори.Алкохол ок .Санитарни възли на ниво ,вода ,сапун и тн.Мърч,място за детски забавления и др.Имате едно голямо браво.Помислете за по-добра организация за спиране и паркиране.По-евтината охранителна фирма не е и не може да бъде полиция.Отговори като : "Един бус задръсти движението към паркинга" ,"Ей там търси масто в уличките " ," Една жена тръгна на обратно и не може да се размине" ,"Има спрели коли на пътя" не са сериозни.За да се допусне това значи не си подредил /наредил/ в правилната посока или да не се спира там където не трябва.Тоя с белия пикап дето беше пуснал жълтата светлина да се върти на тавана ,дори и през деня много работа "свърши".В тъмното само ни "вадеше"очите.Въпрос на лично усещане след първия ден беше ,къде да спираш и кога да си тръгнеш ,за да се спести излишно напрежение.Да не говори пък за тъпанарите които изпреварват по тесния път между Винарово и Могилово и явно е въпрос на героизъм и чест да пристигнат с едно кола по-напред от теб.Иронията от предния ми пост явно не е за всеки,да задръствания има на всякъде ,но със сигурност може да е по-добре.Явно хората които няма да дойдат през следващата година са в графата - "Няма значение". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pencilwarrior 3.07.2023 02:08:51 отговори + 26 1
След финала на цялото мероприятие, определено мога да кажа, че най-приятната изненада за мен бяха Europe. Много бях скептичен за тях като хедлайнер, особено след като първия ден бяха Скорпиънс и ми се стори като слаб избор. Голяма грешка...

Изпълнението им беше добро, а сетлистът - супер. Чух всички класики, с които проходих в рока преди 15 години и се изкефих максимално. Винаги ще помня The final countdown под дъжда, получи се уникален завършек на вечерта.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


....................... 3.07.2023 01:27:43 отговори + 18 2
Europe сцепиха! Страшна банда!
Иначе, добре че си букнах хотел и от Бероето с рейс до Могилово и обратно. Май този вариант е най-безболезнен Така беше и миналата година.
Догодина пак!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 2.07.2023 21:17:34 отговори + 8 13
Чух че имало големи задръствания на границата с Гърция и по Южното Черноморие.
Хайде умници - вървете предложете решение. Нали според вас трябва да се разширяват пътища и паркинги on demand.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 2.07.2023 21:13:05 отговори + 9 8
За пръв път съм на феста, организацията си е супер, не може всичко да е идеално. Който иска да гледа любимата група трябва да направи всичко възможно да го направи. Организаторите няма как да знаят кой кви възможности има. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

*** 3.07.2023 18:04:55 + 10 0
Прав си, откъм организация и аз не бих казал, че имаше нещо, което крайно да ме смути. Въпреки това осъзнавам, че ние дойдохме сравнително рано (18:00 на първия ден), защото бяхме отпускари и избегнахме много проблеми с трафика. Паркирахме за няколко минути и отидохме да разпънем палатка (още 10 минути пеша до нашата зона), след което директно на сцената. Според мен при събития с огромен брой хора, е неизбежно да възникнат проблеми и затруднения с логистиката, но тъй като не ми се налагаше да пътувам през дните, поне трафикът не беше затруднение за мен. Наистина не мисля, че за сериозни фенове би бил чак такъв проблем да си нагласят отпуската с феста и да си отидат спокойно и културно.

Тоалетните определено не бяха нещо приятно, но всеки който отива на такова събитие е наясно, че няма да е 5-звездно изживяване. Баните бяха супер според мен и в най-натоварения момент преди концерт чаках максимум десетина минути. За тоалетна също не съм чакал повече от 10-минути, при това в паузата между групите, когато всички отиват натам. Сцената си беше супер, хареса ми че теренът е с наклон към нея и ако си назад все пак имаш добра видимост към групата, а не само към екраните.

Най-негативните за мен емоции бяха породени от хора, които според мен нямаха място на това събитие - немалко комплексари и претенциозни човечета срещнах. Излишно заяждане и драми, все едно съм влязъл в дискотека в Студентски град, а уж сме сплотена общност... Определено имаше хора, които не бяха там, за да си правят кефа, а за да мрънкат колко им е крив света и да се опитват да скапят настроението и на други. Но за сметка на това видях много повече готини и весели хора, така че не остана много от лошото чувство.

В крайна сметка, както още преди да дойда подозирах - мястото е сериозна бариера към разрастване на този фестивал. Има сериозно ограничение откъм инфраструктура, докато човек се добере дотам, места за нощувки наблизо няма, така че или се опъва палатка или се чака с часове в колона автомобили на влизане и излизане. Опцията с автобусите беше хубава, но и при тях виждах доста препълнени курсове и натъпкани хора. Според мен екипът е добър и им се получи добра комбинация от групи, но мястото просто не е удачно за публика от 10 000, да не говорим за повече. Въпреки всичко, радвам се, че имаше такъв фестивал и стискам палци догодина да го има пак.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

да бе 2.07.2023 20:48:49 отговори + 4 2
яко беше
и днес съм там
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 2.07.2023 20:23:33 отговори + 7 3
Ден втори. Доста по-добре. Не знаех че е отбиване движението през Спасов. Познати споделиха че за догодина ще си купуват трактори, ако ще минават от там. Без тунел под Шипка, който е напълно ненужен и с по-добри пътища към Могилово ще се икономисат 1-2 милиарда. Айде сполай че Епика са в разгара си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


??? 2.07.2023 17:30:00 отговори + 20 19
Всички разбрахме, че когато пишман феновете отиват в последния момент на концерт - трябва съответното място да си е построило допълнителни пътища и паркинги.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тори Кейлър 2.07.2023 18:00:53 + 26 5
Какъв последен момент, какви пишман фенове ви гонят? Хората масово са чакали по два-три часа, авторите на статията също обективно изтъкват проблемите с логистиката. Да не говрим, че има и хора които нямат възможност да отидат там по-рано поради ред причини. Отговорност на организаторите е да видят, че при Х продадена бройка билети, ще има нужда от адекватно действие в тази насока. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Petar cholakov 2.07.2023 17:04:20 отговори + 29 6
С З думи хубава работа ама българска. За организацията и слаб 2 е твърде висока оценка. На отбивката на магистрала Тракия, патрулка те отбива с единствен коментар карай през Чирпан. За незапознатите с китните селца в района, които разчитат за ориентация на навигация, която постоянно те кара да направиш обратен завой, не е много готино. По времето когато стигнахме до паркинга от другия край на селото около 20.15, същия беше отдавна запълнен, съответно паркирането е отстрани на пътя кой до където е стигнал-в нашия случай на 4 километра от село Могилово или 45 минути бърза крачка от целта. От други разхождащи се фенове чухме че предния ден било много по-зле, много успокояващо. Ние бяхме дошли за Лакуна и Гардиън, от сета на първите хванахме 2 песни. Личното ми преживяване може да се обобщи 1 час куфеене и 2 часа разходка от колата до винарната и обратно. Мерси, няма да повторя Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ron Jeremy 2.07.2023 18:13:59 + 9 5
Чудесно обобщение на края, господине! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 2.07.2023 15:44:06 отговори + 18 18
Точно пък Walk the earth не е с какъвто и да е Дийп Пърпъл незнам кво си. Но се видя едно - Юръп са на хиляди светлинни години пред всички банди, които пяха за двата дни. Днес очаквам другата немска машина да ни издуха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боб с надница 4.07.2023 18:16:56 + 3 5
Чувал си ти някога Deep Purple, че да можеш да даваш оценка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 5.07.2023 11:54:01 + 4 0
Прав си, не съм. 10те диска на Пърпъл, които имам си стоят с опаковките. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".