АЕГОНИЯ представят видеоклипа "Ща да ида, майчинко"

25 май 2018, 10:20 ч. 1142 / 7 8
пред./следв.

   Българската атмосферик дуум метъл банда АЕГОНИЯ пусна официален видеоклип към "Ща да ида, майчинко". Може да го гледате по-долу. Песента е авторска, с автентично фолклорно звучене, аранжирана в метъл вариант, и е доста различна от останалите парчета, които групата е пускала до момента.

   Историята разказва за "двама души - мъж и жена, в края на есента. Момъкът тръгва на път, но пада ранен сняг и зимата го сварва неподготвен в планината. Момата решава да моли планината да ѝ върне любимия с цената на всичко…"

   Кадри от Източни Родопи, зимна Юндола, уникални автентични носии от Родопите и Беломорска Тракия могат да се видят в продукцията на АЕГОНИЯ. Режисьор на клипа е Кристиян "Боре" Христов, който се е погрижил и за въздушните кадри с дрон, а оператор е Ивайло Иванов.

   Предстои заснемането на продължение на историята на "Ща да ида, майчинко" - видео и към песента "Самодива".

   АЕГОНИЯ е група създадена през 2011 г. от Елица и Николай. След няколко месеца към тях се присъединяват Атанас Георгиев - бас и Росен Паскулов - барабани. Те определят стила си като "атмосферик фентъзи дуум метъл" с фолклорни елементи в някои от песните, повлияни от ирландския и българския фолклор.

 

 

още за:

Aegonia


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


stanislav 25.05.2018 20:42:26 отговори + 3 3
Атмосферик дуум метъл?!? Сериозно? За*бете патриотизма, пък ако ще и да ви допада песента, та тези хора си мислят че са нещо, което не са - значи трябва да се лекуват... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr.Gore 25.05.2018 20:41:53 отговори + 2 2
Аз също съм впечатлен. Единствено в китарите това цвърчене дразни. И точно те и ударните са като изсвирени ей така. Иначе всичко друго е много добро. А на коментара, че някой не харесва гайди - ами слушай дзурли! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 25.05.2018 20:21:09 отговори + 4 2
Има много потенциал в българския фолклор за подобни проекти...
Браво и успех!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kuzman 25.05.2018 12:31:46 отговори + 4 6
Абе де да знам..., хубава е песента ама пак гайди, потури, пафти, ... малко селско ми идва майко-майчинко, стара ле майко... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 25.05.2018 12:10:17 отговори + 3 4
По принцип не харесвам гайди, но не може да се отрече че песента е направена на топ ниво. Звученето също е супер, пожелавам успех в начинанието и да се целят някъде навън, има фирми които издават точно такива неща. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Баба Яга 25.05.2018 11:18:09 отговори + 6 3
Браво!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бляк Метъл 25.05.2018 11:01:23 отговори + 7 3
Респект!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...... 25.05.2018 10:42:00 отговори + 2 1
Не мога да го слушам тук. Ама нали си имаме Балканджи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".