Американската дуум банда WINDHAND с концерт в София на 7 април

24 фев 2014, 11:44 ч. 351 / 5 2
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

В третото и последно от поредицата събития по повод своята десета годишнина, уебзинът Rawk'n'Roll - the 'pass-me-that-bottle' webzine казва тежката си doom-a и кани за концерт в България една от най-актуалните в момента дуум банди: американците WINDHAND. Петорката е в списъка с артисти на Relapse Records и ще забие на 7 април в B-Side на клуб Mixtape 5.

Създадени през 2008 в Ричмънд, Вирджиния (дом на банди като ALABAMA THUNDERPUSSY, COUGH, GWAR, PIG DESTROYER), WINDHAND са от новото поколение тежки групи, комбиниращи класически дуум със стоунър звучене, постигайки психиделична амалгама от звуци, хипнотизираща със своята мелодичност и не отстъпваща в своята твърдост. Ако се почувствахте объркани, може би определението на издателите от Relapse ще ви насочи повече: „Transcendental, monolithic doom that is as catchy as it is heavy!“. Изненадващи с чисти женски вокали в лицето на Dorthia Cottrell, и мачкащи с двоен китарен звук, парчетата на WINDHAND са се превърнали в неоспорими дуум класики за всички, които обичат стила и робуват на Негово Величество Рифът. Макар само с два дългосвирещи албума зад гърба си – едноименния дебют и излезлия през минлата година "Soma", името на групата е станало синоним на "heavy“, в което ще можем да се убедим със собствените си уши на седми април. След София, бандата продължава с европейското си турне, включващо изява на някои от най-големите ъндърграунд фестивали като Roadburn в Холандия и Heavy Days In Doomtown в Дания.

Относно съпорт от родна страна, както и цени нa билетите, Rawk'n'Roll молят за мъничко търпение, като отново обещават и българската банда, и левчетата за билет да са по вкуса и джоба на всички.

„С лайва на SIGIRIYA на 22 март, концерта на UFOMAMMUT на 31-ви и този класически doom гиг на WINDHAND, успяваме да покрием пълния спектър от стилове, които ни вълнуват и които пълнят със съдържание сайта“ – споделят от rawknroll.net. Също така, казват да сме нащрек за още концерти, за които в момента текат финални разговори. Имена не се споменават, но твърдят, че няма да останем разочаровани. Всички подробности можете да следите на уебсайта ни, както и във Facebook страницата на Rawk'n'Roll на адрес: https://www.facebook.com/rawknroll.net

 

още за:

WindhandRawk'n'roll


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Master of Reality 24.02.2014 15:28:00 отговори + 0 0
Март и април явно ще са тежки, мноого тежки!
Еlectric Wizard издават нов албум и се надявам да на инат и те!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Electric Wizard 24.02.2014 15:07:50 отговори + 0 0
Дано доживеем да видим и Electric Wizard!
Rawk On!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".