Чуйте създадена с изкуствен интелект "нова песен" на NIRVANA

6 апр 2021, 07:20 ч. 1256 / 8 6
пред./следв.

   "Lost Tapes of the 27 Club" пуснаха онлайн "нова песен" на легендарната американска гръндж рок банда NIRVANA. Парчето, което може да чуете по-долу, е наречено "Drowned in the Sun" и е създадено изцяло от изкуствен интелект, захранван от устройство на "Google" със самообучаващата се програма "Magenta".

   Въпреки че музиката е изцяло компютърно генерирана, във финалната версия са добавени вокали от певеца Eric Hogan, който участва в трибют бандата на гръндж легендите NEVERMIND. За създаването на композицията изкуственият интелект е бил "захранен" с 30 песни на NIRVANA, чрез които се е научил да "твори" като групата.

 

 

nirvana



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Не струва 7.04.2021 02:49:26 отговори + 2 0
Това е лъжа, а текста пак ли машина го нареди Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rage 6.04.2021 16:47:36 отговори + 6 0
Сериозна шитня! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gad 6.04.2021 10:00:16 отговори + 9 0
Това е интересно, но е способно само да задоволи носталгията на феновете, и то ако работи наистина добре. Истинските артисти не тъпчат на едно място, а се развиват и правят неща, които не са правили преди. AI не работи така, поне на този етап. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zyklon 6.04.2021 08:22:51 отговори + 11 2
Това не знам къде ще му излезе края. Представяте ли си да започнат да се появяват нови албуми на починали музиканти и разпаднали се групи само, защото правата ги държат дадени лейбъли. Почти съм сигурен, че това ни очаква. Това си е нова ниша. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 6.04.2021 08:30:50 + 10 1
Нека излизат такива албуми. Нека ни пробват. Аз няма да си купя подобно нещо. Но ако много хора си купят - значи има търговска причина да се прави.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Металист 6.04.2021 07:32:10 отговори + 24 1
Не го признавам този Ей Ай за заместник на рок музикантите докато не го научат да пие и да взема наркотици! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".