Две шведски и две италиански банди на фестивала "Doom Over Sofia 2016"

14 юли 2016, 11:25 ч. 1411 / 5 10
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

С огромно удоволствие ви представяме още четири имена в програмата на „Doom Over Sofia 2016“. Това са шведските банди Isole и Ereb Altor и италианците Novembre и Shores of Null. И това не е всичко - към тях се присъединява и родната дарк формация Upyr.

Името на Novembre е добре познато в дуум сцената. Групата издаде вълшебен нов албум през април тази година. Той носи заглавието „Ursa“ и очаквано спечели на формацията както нови фенове, така възхитата на дългогодишните й такива.
Като стара влиятелна банда, Novembre имат и своите последователи сред младите музиканти. Несъмнено такива са момчетата от Shores of Null, които заявиха своето уважение към Novembre с участието си в трибют компилацията от 2015г. „A Treasure to Find: Un omaggio ai Novembre“, с кавър версия на песента им "The Dream of the Old Boats".

Създадени едва през 2013г., те бяха забелязани бързо от Candlelight Records и дебюният им албум „Quiescence“ стана факт година по-късно.

Другата двойки банди, които ще свирят в София на 11 септември са шведите Isole и Ereb Altor. Двете групи делят не само общи интереси в музиката, но и членове. Епик дуум метъла на Isole е нещо специално, което носи скандинавски привкус и мрак, какъвто само шведите владеят.

Както знаете, музикалните търсения на музикантите Isole стартират през 1991г., когато е създадена група под името Forlorn. С новото име Isole през 2004г. идва и нова ера за проекта.

И така, музикалното пътешествие на двама от членовете започва през 90-те. Това са мултиинструменталистите Crister Olsson “Мats” и Daniel Bryntse “Ragnar”. Двамата и до днес свирят заедно и то в двата проекта: Isole и Ereb Altor, така че концертът в София, заедно с двата в Гърция на предните два дена, ще са особено извънредно преживяване за музикантите и нещо, на което феновете рядко биха имали възможност да присъстват.

Към днешна дата в Isole ще видим и басиста Jimmy Mattsson, който се присъедини към групата през 2013г. Същият вече сме гледали на сцена у нас при гостуването на другата му група Loch Vostok. Същият е част и от The Experiment No.Q, и концертен кадър за Ereb Altor.

Ereb Altor пуснаха нов албум „Nattramn“ в началото на 2015г. и българските фенове ще са сред щастливците да го чуят на живо. А преди пет месеца в дигитален формат излезе и албумът “Blot • Ilt • Taut”, съставен от кавъри на основното вдъхновение на артистите – бащиците Bathory.

И понеже не виждаме как може да има дуум фестивал в България без участието на Upyr, без колебание поканихме групата да участва. Сърдечно се радваме, че поканата бе приета и бе обещано специално шоу с визии, ефекти и нов сетлист.
Напомняме, че фестивалът ще се състои на 11 септември в клуб „Live & Loud“, София. Цената на билетите за вход е както следва: първите 100 броя: 38 лв.; след изчерпването им цената става 40 лв., а в деня на събитието(ако има останали билети) ще струват 45 лв. и ще се продават само на входа на клуба.
Пропуските са в продажба в системата на ETicketsMall, онлайн на www.liveandloud.net и в магазин „ЯКО“ („Граф Игатиев“ 43, гр. София) от днес – 14 юли.

Doom or be doomed!



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


мрън 14.07.2016 17:04:51 отговори + 6 2
2 лева отстъпка - малко е! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митко С. 14.07.2016 16:01:57 отговори + 6 4
Ще свирят и в Румъния.
Там ще е по-добре и евтино.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефанов 14.07.2016 11:51:56 отговори + 10 1
Честно казано, събитието става все по-интригуващо. Още щом видях Mourning Beloveth си казах, че тука "нема да има лабаво". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дохтор 14.07.2016 12:23:49 + 4 1
Само дето Mourning Beloveth тука нещо съвсем са забравили да ги споменат дори. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Флавиус 14.07.2016 16:29:58 + 4 0
Има ги на плаката по-долу. Аз поне това го тълкувам като да не са ги забравили. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефанов 14.07.2016 18:11:14 + 2 0
Всъщност коментарът ми засяга тази новина: http://www.werock.bg/novini/prez-septemvri-predstoi-doom-over-soifa?id=35292, още от нея започнах да си изграждам мнение за предстоящото събитие, а обявените досега банди го циментират тотално. Ако е станало някакво объркване, извинявам се, коментарите ми рядко са особено подредени и(ли) разбираеми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Явно 14.07.2016 18:13:25 + 3 0
Тях ги обявиха преди месеци. Явно затова анонсират само новите попълнения. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Елена Кучкова 14.07.2016 11:36:37 отговори + 9 3
Най-накрая дочаках да видя Novembre на живо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Елена Кучкова 14.07.2016 11:38:51 + 7 3
Тоест ще ги видя по-точно казано. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Козата Вълчев 14.07.2016 14:11:23 + 3 0
Таман и аз си мислех същото! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".