Гледайте онлайн филма "The Blood" с музика на SMALLMAN

2 фев 2016, 15:58 ч. 1181 / 7 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Вълнуващият късометражен анимационен филм The Blood на талантливия български режисьор и аниматор - Велислава Господинова вече може да се гледа онлайн. Филмът включва оригинална музика, композирана от българската етно-ембиънт/ алтърнатив метъл банда SMALLMAN и спечели награди от няколко международни филмови фестивала.

Филмът представя становище чрез ясно изразената режисьорска гледна точка. Чрез него Велислава апелира обществото и провокира реакция срещу терора, войната и насилието във всички техни форми.

По динамичен и драматичен начин историята разкрива връзката между живота, смъртта и техния неизменен спътник – кръвта. Освободена от телесния затвор на мъртвите, тя поема своя собствен път, нараства и като огромно чудовище обгръща и завладява целия свят. Върти се ведно със Земята и тържествува в името на смъртта.
А колко малко от същата тази кръв е нужно, за да се върне живота.

Подходът към създаването на филмовия саундтрак не е класически. Велислава се обръща към smallman за написването на оригинална музика, с главната цел зрителят да бъде пренесен убедително, чрез всичките му сетива, в мрачната и драматична атмосфера на филма.
Това е рядък случай на сътрудничество между анимационен режисьор и метъл банда у нас, което поражда идеи относно възможността независими режисьори и групи да споделят обща публика.

След като беше официално селектиран и прожектиран на повече от 30 международни филмови фестивала, спечелил няколко награди и номинации, сега The Blood е достъпен за гледане от всички. Българската публика го гледа ексклузивно в София по време концерта-промоция на третия албум на smallman Envision на 31 май 2014.
Велислава го публикува официално в нейния Vimeo канал и в нейния уебсайт.

 

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".