Gus G. започва записи за нов соло албум; "почти е намерил" певец за FIREWIND

24 фев 2015, 10:03 ч. 620 / 7 2
пред./следв.

   В скорошно интервю за финландска медия, китарният герой Gus G., лидер на бандата FIREWIND и работил с Ozzy Osbourne, е заявил, че започва записи за нов соло албум. Първият самостоятелен албум на гръцкия музикант, "I Am The Fire", излезе през миналата година и получи много добри отзиви. Според Gus G., втората му соло творба ще бъде подобна, но с малко по-бързи песни и по-тежко звучене, а също така ще има и по-малко гост-изпълнители. Като вокалисти и в композирането ще се включат Mats Leven (YNGWIE MALMSTEEN, TREAT, CANDLEMASS) и Jacob Bunton (LYNAM, ADLER). Планира се албумътда бъде готов към края на лятото.

   Колкото до нов албум на FIREWIND, китаристът споделя, че засега не бърза, въпреки, че има някои идеи. Освен това "почти е намерил" нов вокалист за бандата, който за постоянно да замести напусналия в началото на 2013 Apollo Papathanasio. Досега групата разчиташе за концертни изяви на Kelly Sundown Carpenter, с когото бандата гостува у нас през декември 2013 г., но в средата на миналата година той се присъедини като постоянен певец в IRON MASK.

   Gus G. има неколкократни изяви в България с FIREWIND, а на 25 септември 2014 г. представи акустично първия си соло албум в компанията на Mats Leven.

 

gus-g-live



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


cronos 25.02.2015 00:10:08 отговори + 0 0
Оценявам, че соло бозите му не носят името Firewind. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пепи 24.02.2015 11:03:09 отговори + 2 3
Gus G. да започва записи за новия албум на Ozzy, а да не ни занимава с глупости. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".