HAGGARD и Пловдивската филхармония разтърсиха Града на тепетата

20 апр 2010, 01:18 ч. 1097 / 13 70
пред./следв.
Вечерта на 19 април 2010 г. пловдивският Летен театър в подножието на едно от тепетата преливаше от емоциите на музиканти и фенове под облачното небе, а плахо ръсналият се дъжд не успя да охлади ентусиазма на около 1000 почитатели на тежката и класическата музика, дошли да присъстват на това уникално събитие.

   За германските симфо-метъли HAGGARD Пловдив беше специална спирка от турнето им "Era Divina" по случай 20-годишнината на бандата, тъй като за първи път свиреха на една сцена със симфоничен оркестър. За стеклите се меломани (като добавка към 4-те автобуса с фенове от София, сред публиката се чу и гръцка, и румънска реч) концертът също беше своеобразно музикално предизвикателство, защото организаторите от "Art BG" и патронът на събитието, пловдивският областен управител Иван Тотев, бяха обещали изпълненията "да докоснат слуха както на суровите метъл фенове, така и на най-критично настроените почитатели на класическата музика." Действително, тълпата на Летния театър беше пъстра и шумна.

   Към 18:30 ч. започна да се образува опашка пред входа, но на сцената музикантите от HAGGARD все още проверяваха инструментите си. Областният управител Иван Тотев пристигна, даде кратки изявления за няколко медии и получи лично от Asis Nasseri, лидера на HAGGARD, специалното издание "Era Divina" Fanbox с автограф. Тотев изрази задоволство, че Пловдив най-после дава сериозна заявка за столица на рока и увери, че този концерт е само началото. "Кой знае, може и да видим тук MANOWAR със симфоничен оркестър", каза той.

   Когато около час по-късно входът бе отворен за публиката, HAGGARD приключваха саундчека си, но Asis Nasseri не пропусна да приветства феновете си, макар че концертът още не бе започнал официално. Богато зареденият мърчандайз щанд, стратегически разположен близо до входа, събра доста клиенти, а многообразието от фенски артикули, от стандартните CD-та и тениски до връзки за обувки и запалки, бързо намаляваше броя си.
   Закъснението спрямо предвидената програма не остави време за подгряващия сет на местната рок група MODERN FOLKING (автори на хита "Песен за Азис", която щеше да е особено на място тази вечер), но пък музикантите ще имат шанс за изява на "Park Rock Open Air" в Пловдив на 28 май.
   Облачното небе пророни няколко капки дъжд, колкото да накара хората да наизвадят дъждобрани и чадъри, но преваляването беше сравнително кратко и оскъдно. Търпението на множеството бе наградено в 20:20 ч., когато под светлината на прожекторите (и свещниците, които създаваха по-специална атмосфера) се появи Asis, последван от още осмина хагардци, и със замах пренесе всички в божествената ера и в мрачните времена на Средновековието. Този път сцената на Летния театър не беше тясна за намаления състав на групата, в сравнение с първото им гостуване на българска земя, в софийския клуб "Blue Box" на 20 ноемрви 2008 г., когато музикантите бяха двойно повече.

   Малко или много на брой, германците си бяха все така сърцати и отдадени, както ги помним от предишното им посещение у нас. Asis благодареше многократно на публиката и представяше с кратка предистория почти всяка песен. Той и китаристът Claudio Quarta често излизаха до ръба на сцената, близо до протегнатите ръце и усмихнатите лица на феновете си. А самите фенове не чакаха дълго – най-ревностните от тях станаха от седалките си и се спуснаха към пространството пред сцената, за да бъдат по-близо до музикантите. Колоритното сопрано Su демонстрираше не само завиден глас, но и гъвкаво тяло и разкошна коса, които ползваше умело по предназначение – за зрелищно куфеене. Само цигуларката Ally можеше да я конкурира с буйната си грива, сипеща се като водопад почти до петите й. Всеки един от групата показа, че искрено се забавлява, а това неизменно заразяваше и увличаше и публиката. Тъй като от предишния концерт на HAGGARD досега не е излизал нов студиен албум на формацията, сетлистът включваше предимно познати на българската аудитория композиции. Откроиха се с особено силния си заряд и за музиканти, и за публика, песни като "Per Aspera Ad Astra", "In a Fullmoon Procession" и разбира се, "The Final Victory", за която феновете от предните редове доста повикаха, а накрая я получиха и с ентусиазъм се включиха в припяването. Речитативът "Statement Zur Lage Der Musica", по време на който тенорът Fiffi Fuhrman обикаляше сцената и размахваше горяща факла, логично бе последван от игривата "Herr Mannelig" – убедителна демонстрация на таланта на гласовитата Su.

   Минути преди 22:00, след около час и половина музикално пиршество, дойде време за кулминацията на вечерта – участието на Пловдивската филхармония. С подкрепата на родния оркестър, германците изпълниха няколко специално аранжирани инструментални композиции от първия си албум, "And Thou Shalt Trust... The Seer", както и песни от последната си студийна творба. "The Origin" преля в епоса "Tales of Ithiria", последва "The Cantus Firmus". "The Sleeping Child" и "La Terra Santa" отново ни върнаха в по-нови HAGGARD времена, а после пак тръгнахме на пътешествие към по-далечното минало с "Requiem". Наситената с емоции "Upon Fallen Autumn Leaves" беше финалът на стандартната програма, а скандиранията на публиката се смениха от "Haggard, Haggard" на "Плов-див-ска фил-хармо-ния". Asis и останалите от групата се поклониха и благодариха на водения от диригента Христо Михайлов оркестър и заедно с тях напуснаха сцената под буря от овации.

   Не мина много време, преди фронтменът да застане отново под прожекторите и да попита риторично "Искате още една? Е, добре, ще има още една". Asis повика колегите си, при забавянето им поклати глава с думите "Сигурно вече купонясват с филхармонията", но Claudio, Su, Fiffi и останалите скоро се появиха, заеха местата си и подхванаха "The Day as Heaven Wept", която лидерът на бандата посвети на приятелката си, присъстваща на концерта. Последва представяне на всеки член на групата под рифовете на "Sad but True" на METALLICA. А венецът на вечерта бе сбъдването на още едно желание на публиката. "South of Heaven? Не, това не е на HAGGARD... "Crystal Mountain"? И това не е на HAGGARD," изреждаше Asis. Но какво друго е HAGGARD, ако не "Awaking the Centuries"? Именно с тази песен германските симфо-метъли сложиха край на тричасовия си спектакъл и се разделиха, вероятно не за дълго, с българските си почитатели.

   По- долу е сетлистът (търпящ корекции поради липсата на официален такъв) на състоялия се на 19 април 2010 г. на Летния театър в Пловдив концерт на HAGGARD с Пловдивската филхармония. Фотогалерията ще качим през следващите няколко дни.
01. All'inizio е La Morte
02. The Observer
03. Per Aspera Ad Astra
04. De La Morte Noire
05. Statement Zur Lage Der Musica
06. Herr Mannelig
07. In a Fullmoon Procession
08. In a Pale Moon’s Shadow
09. The Final Victory
10. Eppur Si Muove

С Пловдивската филхармония:
11. The Origin / Tales of Ithiria
12. The Cantus Firmus
13. The Sleeping Child
14. La Terra Santa
15. Requiem
16. Upon Fallen Autumn Leaves

Бис:
17. The Day As Heaven Wept
18. Awaking The Centuries
Florimel


Haggard

Haggard

Haggard

Haggard

още за:

HaggardArt BgPlovdiv


Коментари   (70)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Malefactor 28.04.2010 17:00:46 отговори + 0 0
концерта беше мноо епичен, Хагард дадоха всичко от себеси и стана мноо яко. Единствената условна забележка е, че мястото не беше подходящо. Не можахме да се наскачаме и накрещим на то театър и беше доста криво когато от сцената ни махаха да станем да се размажем, а си седяхме като баби. Зад мен например имаше две мутри (ко правеха там не знам), дето вски път кат се надигнех зимаха да ме ръчкат да си сядам вместо да се разбият, шгиеа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яни 27.04.2010 11:12:05 отговори + 0 0
Беше уникално като изключим онзи кавал, седнал най-отгоре не спря да цвили през цялото време Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

monika 26.04.2010 18:23:54 отговори + 0 0
Пренесох се в друго измерение на концерта им....
Дано пак дойдат догодина!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

лидия 26.04.2010 14:15:34 отговори + 0 0
Абе уникален концерт беше-тва е !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.04.2010 09:07:09 отговори + 0 0
Единствената БГ група от която трябва да ги е страх HAGGARD е Scapegoat от Дупница , всички други са слаба ракия
P.S. Лично мнение и не ангажирам никого с него
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ан 25.04.2010 05:25:20 отговори + 0 0
… Вие смятате, че Haggard ги е страх от българските групи … Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ан 25.04.2010 05:10:51 отговори + 0 0
Г-н „гол гъз”, бях и на двата концерта на Haggard в България и смея да твърдя, че на ART BG им липсва организация.
Концертът в София започна с невиждано закъснение (не е много приятно навън през ноември … в клуб "Blue Box" ни пуснаха ± два часа след определения за започване час), а явно не Ви е известно, че групите не бяха само две (Haggard, Exciter, Remember Twilight и Балканджии). Haggard свириха последни и ако бяха толкова нагли, както твърдите щяха да разкарат някоя от групите (например страхотните „Балканджии”. Те са българи, а Вие смятате, че Haggard е страх от българските групи … не мисля, че Haggard са се изплашили от никому неизвестна група пееща за Васко-педераса …).
П.П. Критиката ми бе отправена към ART BG, а не към Вас. Когато организирате концерт и ме поканите БЕЗПЛАТНО, а също и платите разходите ми, ще може да си позволите лукса да правите и пишете каквото си искате.
ART BG съществуват благодарение на групите и техните почитатели и мисля, че трябва да се съобразяват с тях.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай КолЮ 24.04.2010 20:54:44 отговори + 0 0
Айде,братле, нЕма нужда да се оправдавате, че Хагард били виновни за закъснението..чек от 15,30 до 20,30 на 2 групи ??? Хагард се били изплашили от неква БГ група ...ДА, ДА ... сигурно и на първият концерт забавянето от 2 часа беше заради Хагард...не мога да го повярвам !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гол гъз 23.04.2010 22:40:26 отговори + 0 0
СОРИ БЕЛЕЖКАТА БЕШЕ КЪМ АН ,
А НЕ КАМ ВИОЛА
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гол гъз 23.04.2010 22:39:00 отговори + 0 0
ТАКА,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА ПЕРФЕКТНО,НО ПРОСЛОВУТАТА НЕМСКА ТОЧНОСТ НЕ ПРИСТИГНА У НАС,ЗА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ С НЕЯ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


гол гъз 23.04.2010 22:36:38 отговори + 0 0
ОБЪЩЕНИЕ КЪМ ВИОЛА. Г-це "малко по-голяма цигулка" Арт Бг нямаха нищо общо със закъснението на концерта. Саунд чека,дано знаете какво е,започна към 15.00-15.30 на Хагард с плов. симф. оркестър до към 17.00 ч. След това от 17.00 до 20.30 ч.саунд чек правеха музикантите от хагард.Като последният час и половина вие имахте възможност да видите ,че го "ИЗЯДОХА"само двамата китаристи негерманци с беглата помощ на певицата и пианистката.Целта беше да не свири българската група,явно ги беше страх. А АКО не е така то значи са най-големите некадърници и непрофесионалисти.Два дни преди това клуб полинеро Обратен ефект направиха диво шоу само с 5 "пет" минути саунд чек.Ако сте била на концерта щеше да забележите ,че саундчека на Хагард приключи на секундата щом българската банда започна да си прибира инструментите.Организаторите нямаха никакъв избор. Сигурно вече са им платили парите предварително и хагард си правеха каквото си проискат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

рокмен 23.04.2010 22:23:28 отговори + 0 0
Хубав концерт в рамките на нормалното.Щеше да е интересно пловдивчаните да изпълнят песента за Азис като поздрав за Азис от Хагард.Голям кодош щеше да е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владо 21.04.2010 23:57:36 отговори + 0 0
Прекрасен концерт-всичко беше на ниво-пък и колко мноог публика!Хагард са феноменални!
Който е бил видя как над 2 часа публика и група и филхармонията (в нейните моменти) бяха едно цяло-великолепно изживяване!!!
Поклон на организаторите и на губернатора на Пловдив.специално мерси за автобусите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jaguatirica 21.04.2010 23:13:38 отговори + 0 0
Не знам повечето от васна какъв концерт са били и защо се прехласват толкова, но не смятам, че е нормално на метъл концерт, било то и симфо, да мога без проблеми да си говоря по телефона на 15 метра от сцената. Хагард са ми любима банда, но това, което чухме не беше метъл,а опера. Соло китарата хич я нямаше, за барабание да не говорим. Колоните бяха усилени като за детски рожден ден, ама май и толкова си им беше капацитета. За толкова мащабен проект, организацията беше на ниво селски събор. Съжалявам да го кажа, ама май родния ми град още няма потенциал за голямо метъл събитие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

митко ангелов 21.04.2010 16:23:18 отговори + 0 0
Искаме пак... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


мария 21.04.2010 08:58:58 отговори + 0 0
Беше нивероятно!Браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

violla 20.04.2010 22:54:02 отговори + 0 0
Уникален концерт-спектакъл-вълшебна нощ...
Подзравления за Арт БГ и за филхармонията.Предизвикателствата бяха твърде много,но всичко стана чудесно-магията на публика и група -сляти в едно...
А за HAGGARD думите не ми стигат-велики!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ан 20.04.2010 22:17:00 отговори + 0 0
Отново брадясахме от чакане (както през 2008 г. в столичния клуб "Blue Box"), но HAGGARD и Пловдивската филхармония бяха невероятни и забравихме за ужасната организация ... ART BG, бъдете ПО–ОРГАНИЗИРАНИ и по-малко BG. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

milena70 20.04.2010 21:06:15 отговори + 0 0
Уникален концерт-красота за ушните ми миди и за всички възприятия!Великолепна атмосфера и раздаване от бандата и публиката.А филхармонията ми напълни душата-Евала на организаторите и на областния управител . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MichaelLeRoi 20.04.2010 20:59:34 отговори + 0 0
Кусури винаги ще се намерят, но пък аз съм доволен от видяното и макар да негодувах че ни забавиха ще го преживея. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


jivko 20.04.2010 19:53:38 отговори + 0 0
не знам за вас, но аз на първите песни се просълзих. професионализъм отвсякъде. всеки инструмент се чуваше, участието на всички (в това число и филхармонията) беше истинско, всеки се раздаде на много високо ниво. няма какво повече да желая от снощи. музиката им на живо, представена по този начин е неописуема. като дойдат следващия път в България пак съм на концерта им

p.s. ако беше завалял дъжда по-силно щяхте ли да си тръгнете? Аз не!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.04.2010 19:31:38 отговори + 0 0
Прекрасно беше,майна.Най-сетне и в нашия град да стане як метъл концерт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkana 20.04.2010 19:24:26 отговори + 0 0
Прекрасен концерт с великолепна атмосфера!Според мен театърът беше пълен,а местта са му около 2 хиляди-много хора имаше събрани за не особено популярна банда.И добре,че не заваля сериозно.
Поздравления за Арт БГ и специално за автобусите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MESHUGGAH 20.04.2010 19:04:03 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-04-20 18:04:51
Между двете бис парчета написани по-горе, имаше трето - 6 минутно - Origin of a Crystal Soul.
-----------------------------------------------------

В такъв случай някой ще даде ли точен сетлист?!?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.04.2010 18:04:51 отговори + 0 0
Ревюто по-горе куца изключително много - определено писано от нефен на групата или по-скоро набеден напушен фен Защото:
Концертът почна половин час по-късно от написаното в ревюто, може би сме били на различни концерти...
Акцентираните песни въобще не бяха изброените...
Филхармонията беше напълно излишна и издишаше (което е нормално за такъв тип събития)...
Хагард не изпълниха нито едно парче от първия албум с филхармонията (както пише в ревюто), а групата ИЗГЛЕДА две къси инструменталчета от първия албум, изпълнени само от филхармонията...
Между двете бис парчета написани по-горе, имаше трето - 6 минутно - Origin of a Crystal Soul.
Айде стига толкова за ревюто, че и това му е много, но както казах, май сме били на различни концерти...

Малко бележки за самото събитие:
Според мен театърът беше сравнително пълен, а според продавачката на билети имало малко над 2000 седящи места... който иска да смята...
Беше много малоумно да се продават билети на входа, при положение, че входът е недостъпен заради публиката.
Закъснението не беше приятно. При положение че уж цял ден се били подготвяли, 2 часа закъснение са много.
Техническите проблеми бяха малко в повечко.
Групата беше редуцирана наполовина, което беше осезаемо в много моменти, не само заради липсата на бас.

Като цяло концертът беше добър - заради групата, феновете и добрите парчета. Но... беше на несравнимо по-ниско ниво от предходния в София и то във всяко едно отношение. Очаквах доста повече след показаното в София, но за съжаление не се получи точно така. Въпреки това бих отишъл и за трети път, като дойдат, дано да е без филхармония и да са в пълен състав.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Мая 20.04.2010 17:50:33 отговори + 0 0
Наистина невероятно преживяване, заслужаваха си чакането преди началото, страхотни са! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MESHUGGAH 20.04.2010 17:02:08 отговори + 0 0
Поредният СМАЗВАЩО ЯК концерт! Разцепихме си парцалите снощи, не е истина! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kreator 20.04.2010 16:45:26 отговори + 0 0
Нямам думи за това ,което сътвориха Haggard снощи . Тази мацка Su пееше уникално ,освен че беше мн красива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кръстоносец 20.04.2010 15:54:55 отговори + 0 0
rocka - rolla, чул те на който там Бог се молиш с две уши! А иначе концерта си беше супер. Да си призная Haggard не са ми сред най - големите любимци, но концерта им ме накара да погледна с по - друго око на тях. Открих нови и нови неща в музиката им. Да си призная на няколко парчета (по - симфонично ориентираните части от песните) сякаш се пренесох в друг свят. После идват рифовите части, на които просто си откъснах главата (тя и до сега ме боли и цял ден се движа като терминатор ). А долу в "дупката" се размазахме тотално.
По темата за стила на немците - да наречеш Haggard симфоничен метъл... Не е особенно точно казано. Лично мнение. Хората си правят музика.
Дано скоро да дойдат пак.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rocka-rolla 20.04.2010 14:57:09 отговори + 0 0
Пу-пу, да не са ни уроки, ще станем държавата с най-много рок-столици на глава от населението. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Valkyria 20.04.2010 14:37:17 отговори + 0 0
Концертът си беше много добър! Вокалистката ми обра точките, музиката - разнообразна и въздействаща, филхармонията се включи впечатляващо! Честно- не мога да разбера мрънканиците, че не било като Тристания - естествено, че не е като тях! Това са отделни стилове, колкото и действително вече да се бъркат! А пък и не съм забелязала на Тристания парчетата да са кой-знае колко разнообразни - да харесвам албумите им Widow`s weeds, Beyond the viel, World of glass, но пък чак да ги нарека разнообразни... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

d3m0nhun73r 20.04.2010 14:33:33 отговори + 0 0
За какво са ви Млековара само не мога да рабера, иначе 100% е било яко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tq 20.04.2010 13:51:50 отговори + 0 0
Да, и на мен ми направи впечатление звукът...., особено като го сравня с концертите от летния във Варна, на които съм била, там акустиката е и по-добра. Но все пак Мanowar предстоят, така че има време да компенсираме ;РРРР Хмммм, г-н Тотев има амбиция да ги доведе тук, но да видим. Като атмосфера Каварна си остава в сърцето ми! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 20.04.2010 13:49:33 отговори + 0 0
Абе концерта беше добър, за мен първия беше по-силен емоционално, може би заради повечето музиканти, по-гъстат тълпа, не знам... определено се усети липсата на останалите музиканти, поне за мен, не че това ми повлия на усещането де, някой знае ли защо липсваха?? Имаше и малко това-онова със звука, ама се преживяваше...
А филхармонията се включи супер добре, наистина поздравления и за тях, супер обем дадоха на парчетата...
Колкото до сравененията между бандите, това е спор, който би бил безкраен и безрезултатен... И трите споменати са ми много любими и изобщо не мисля да правя сравнение, само да им се кефя )
И не на последно място, още веднъж благодарности на Арт.бг; ако не бяха автобусите, нямаше как да отида
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Scorpio 20.04.2010 13:48:59 отговори + 0 0
Rock Thrashler, разбрахме се тогава :-) Но не мисля, че за група като Haggard това е малко. Мисля, че е прилично :-) Това не е музика за всеки, а и има много други фактори, според които очаквах доста по-малко хора... А и хората, които бяхме там, бяхме наистина отдадени и се получи страхотно! За какво са ти още дори и 500, ако ще са само зяпачи ;-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


BloodyRose 20.04.2010 13:08:41 отговори + 0 0
Беше вълшебно изживяване ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Slania 20.04.2010 12:10:49 отговори + 0 0
Точно с Тристания сравнението според мен не е на място За мен Widow's Weeds и Beyond the veil са много повече готик метъл от симфоничен( колкото и промита да е разликата между двете вече) а Хагард определено свиреха симфоничен метъл и то страхотен, но за ентусиазма на групата си права. Те се раздавха много и напрвиха вечерта незабравима за мен. Невероятен концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.04.2010 12:08:26 отговори + 0 0
Максимален брой на местата в рейсовете от София - 150.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock Thrashler 20.04.2010 12:02:43 отговори + 0 0
Scorpio - 2010-04-20 07:04:02
Казах, че половината са 300!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.04.2010 11:59:00 отговори + 0 0
Ало,зрителка-та, ти на кой концерт беше???Как може да кажеш,че композициите са елементарни и банални??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


stanislav 20.04.2010 11:57:23 отговори + 0 0
зрителка ?!?!?нима можеш да сравняваш аранжиментите,композициите и магията на haggard с 1вата tristania!?therion поне 5 години съм ги сочил за любимата ми група,ама никога не съм ги сравнявал с haggard-нелепо е.И ако щеш вярвай-метъл си е,и то много повече.И други работи е.И пак повече... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

зрителка 20.04.2010 11:40:24 отговори + 0 0
да наричате Хагард симфо-метъли ми се струва обидно за банди като Териън и първата Тристаниа, примерно.
Звук - отнсително чист (имаше на два три пъти сривове и тичаха разни техници по сцената), сила на звука - относително добра долу и направо като от ВЕФ горе, ентусиазма на публиката - невероятен; ентусиазма на Хагард - все по-засилващ се с концерта.
Композициите им - досадно банални и елементарни, съжалявам да го кажа. Средновековен цирк, който след третото парче просто писва до безсъзнание.

Дано Териън не звучат отвратително в Христо Ботев,че малко да ми се оправи вкуса в устата след снощи...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Walkyria 20.04.2010 11:39:39 отговори + 0 0
Беше страшно красиво! Впечатлена съм, а преди не бях слушала много Хагард. Уникална комбинация от метал и класика! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

florimel 20.04.2010 11:13:27 отговори + 1 0
carpe_diem, не че това е някакво доказателство, но...
http://www.youtube.com/watch?v=a9QGLPWDH6U
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 20.04.2010 11:07:09 отговори + 0 0
Добре де, "Песен за Азис: не я ли бяха измислили Ренегат? Поне те така казаха? Ся кой лъже, доста ми е любопитно?! Че не я пее вокалът на Ренегат, е ясно...

Сори за off-а, радвам се, че сте си изкарали хубаво и че не е станал потоп, както се очакваше...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


stanislav 20.04.2010 10:45:27 отговори + 0 0
може да е имало към 1000 човека-хората от автобусовете не бяха повече от 15на %
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.04.2010 10:27:45 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-04-20 10:06:44
Като има виолончело за какво ти е бас?

Aми то когато са партиите на виолончелото няма бас но когато свирят китарите липсваше. Също се усещаше и липсата на второ сопрано вокал. Ама карай, концерта си беше супер.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.04.2010 10:08:04 отговори + 0 0
Звукът си беше кристален и чист, по немски, просто доста слаб като мощност...

Дано да не чакаме още 10+ години за следващото рок-събитие в Пловдив!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.04.2010 10:06:44 отговори + 0 0
Като има виолончело за какво ти е бас? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.04.2010 10:00:30 отговори + 0 0
чв в Пловдив няма публика за концерт се видя.добре,че бяха рейсовете.Кинцерта не почна в 20.20 а ким 21.звука беше готин но слаб и като че ли китарите бяха още по-тихи , но беше яко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Cold Tears 20.04.2010 09:55:51 отговори + 0 0
Страхотен концерт! Това е ново изживяване за феновете в Бг! Браво на организаторите, браво и на филохармонията..., само дето в автобусите от София нямаше така обещаната тежка музика..., но това да е кусура... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3x 20.04.2010 09:54:46 отговори + 0 0
Гошо - 2010-04-20 09:00:04
Scorpio - 2010-04-20 07:04:02
Колкото до концерта, Азис си го каза - историческо!!!

Къде пък Азис се намеси тука?

Еми вокала се казва Asis
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 20.04.2010 09:38:58 отговори + 0 0
Чудесен репортаж. За миг ми се прииска да бях там Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MichaelLeRoi 20.04.2010 09:36:23 отговори + 0 0
И аз доволен от видяното, позачудих се що не са в комплект, но пък може да е заради ПЛОВ-ДИВ-СКА ФИЛХАРМОНИЯ ! ПЛОВ-ДИВ-СКА ФИЛХАРМОНИЯ ! ПЛОВ-ДИВ-СКА ФИЛХАРМОНИЯ !... е па знае ли се. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

masylski 20.04.2010 09:28:16 отговори + 0 0
ПЛОВ-ДИВ-СКА ФИЛХАРМОНИЯ ! ПЛОВ-ДИВ-СКА ФИЛХАРМОНИЯ ! ПЛОВ-ДИВ-СКА ФИЛХАРМОНИЯ !

невероятен си беше концерта.. аз не мога от нищо да се оплача - максимален кефт !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Гошо 20.04.2010 09:00:04 отговори + 0 0
Scorpio - 2010-04-20 07:04:02
Колкото до концерта, Азис си го каза - историческо!!!

Къде пък Азис се намеси тука?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3x 20.04.2010 08:37:07 отговори + 0 0
Яко беше! Най-накрая нещо по-голямо и в моя град Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stoil 20.04.2010 08:10:46 отговори + 0 0
Много труден за организиране концерт, който се получи много добре. Аз съм изключително доволе. Дори и проблемите, които съпътстваха концерта не успяха да помрачат настроението ми. А пък, който го е страх от мечки ... да не ходи в гората (или нещо такова май беше ). Няма значение точния брой зрители - важното е, че бяхме на обичайното високо ниво, както винаги. И най-точното доказателство за това е, че музикантите се накефиха на публиката. Дано има и други подобни събития в Пловдив, въпреки че в София е по-лесно да се организира концерт. Дано пропоутърите не се плашат от трудности. Awaking the Centuries! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.04.2010 07:51:58 отговори + 0 0
Странно беше ,че нямаше басист... Хагард бяха 9 човека, а обикновено са двойно повече , иначе беше много готино. Кажете как да разменим клипчета и снимки от концерта??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Scorpio 20.04.2010 07:04:02 отговори + 0 0
Rock Thrashler, 1500 наистина е много, но и 300 не бяхме!!! 150-200 човека бяхме само с рейсовете от София, а аз познавам и още 50-тина човека, които дойдоха с коли от моя град. Театърът се пръскаше по шевовете с едно леко изключение вдясно погледнато от сцената. Не знам колко му е капацитета на това място, но според мен имаше 500-600 души! Колкото до концерта, Азис си го каза - историческо!!! Както за групата, така и за България и Пловдив в частност! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


tq 20.04.2010 06:26:46 отговори + 0 0
Мдаааа, чудесен концерт беше, само дето имаше страшно малко публика решила да го посети, добре, че бяха софийските автобуси, та да се позапълни липсата на фенове..... Браво на Хагард! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallica fan 20.04.2010 06:24:21 отговори + 0 0
Явно е, че времето е отказало много хора, но браво на организаторите защото такъв концерт не се прави лесно! Много съжалявам, че нямах възможност да отида до Пловдив Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.04.2010 03:02:28 отговори + 0 0
беше доста здраво, наистиан! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stanislav 20.04.2010 02:50:54 отговори + 0 0
аз в началото сякаш бях леко разочарован от концерта-всъщност го изживявах като среща със стари приятели,а не ми покриваше и на 1/2 очакванията...но неусетно това се промени-бях толкова щастлив към края,че вече не чувствах липсата на останалите,даже на Ханс на пианото и на Ману(тук май излъгах),нито се дразнех на Фифи че не се справя перфектно с пеенето.2я им концерт на Бг земя не надмина 1я,но съм сигурен че 3я ще го направи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Майк Рам 20.04.2010 02:44:38 отговори + 0 0
Много добър концерт! Haggard са изключително въздействащи на живо! Не разбрах само защо нямаха басист. Това беше единственият кусур на концерта - звукът беше малко постен като няма бас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Rock Thrashler 20.04.2010 02:44:27 отговори + 0 0
1500?Тоя път наистина се увлякохте!Концертът беше чудесен, но половината мога да ги изброя по имена, а другата половина не надвишаваше 300, барабар с дома за сираци и заблудените симфоници!Концертите стават все по-слабо посетени, а вашите цифри растат ли растат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.04.2010 02:37:58 отговори + 0 0
Страхотни Haggard,страхотен звук - страхотен концерт.Без забележки! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SAW 20.04.2010 02:26:56 отговори + 0 0
Преди малко се прибрах в София. Страхотно преживяване!Арт БГ се издигнаха в очите на Българския метал фен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SUNGRIEF 20.04.2010 02:15:26 отговори + 0 0
Велик концерт! Евала на Artbg евала и на Haggard! )

http://www.youtube.com/watch?v=hXXP9MP27HI
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 20.04.2010 02:12:25 отговори + 0 0
Супер беше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".