Hal Patino заявява, че KING DIAMOND са му предложили "нелепо" заплащане

20 юли 2014, 11:42 ч. 533 / 11 2
пред./следв.

   Вчера, 19 юли, от лагера на KING DIAMOND дойде новината за уволнението на басиста Hal Patino с уточнението, че причините са "подобни на тези от 1990 г.", когато четириструнникът също се раздели с бандата. Днес Patino публикува следното съобщение:

Тъжно е след 19 години всичко да свърши по този начин.

Винаги съм бил 100% лоялен към бандата и съм й давал всичко - на сцената и извън нея.

Още от първия ден приемах KING DIAMOND като моя приоритет Номер 1. Не съм пропуснал нито един концерт или репетиция - изпълненията ми винаги са били добре подготвени (и винаги съм бил крачка напред). Бях верен приятел на King и имах високо присъствие на духа дори и в най-трудните моменти.

Няма да разкривам всички подробности, но заплащането, което ми бе предложено за хедлайнинг участието на "Wacken Open Air" и още четири концерта това лято бе абсолютно нелепо. Два дни преди първата репетиция написах имейл, в който показвах гледната си точка и отправях предложение за честно и реалистично заплащане за концертите. И за това бях обвинен в "изнудване"!!! Приех това като неуважение и отговорих, че ако се отнасят с мен по този начин след 19 години, ще се разделим незабавно! Така че, аз вече бях напуснал бандата в четвъртък, 17 юли, по собствено желание.

Разбира се, това не е единствената причина за решението му. По време на последното европейско турне вече се появяваха и други проблеми. Изведнъж се появиха правила за моето сценично облекло и изпълнение и ме гледаха с лошо око, защото промотирах и помагах на бандата на сина си.

Типично е за King да каже, че съм уволнен - той направи същото през 1990 г., когато каза, че съм изритан от бандата заради липса на ентусиазъм и проблеми с наркотиците. Това НЕ беше причаната... Просто правехме твърде много турнета, "Roadrunner Records" изхвърлиха King и аз исках да поема в друга посока. Той направи същото с моите най-добри приятели Mikkey Dee и Pete Blakk.

В момента съм в Норвегия и ще изнеса два концерта с друга моя група. Бях уведомил лагера на KING DIAMOND, че ще мога да пътувам обратно и няма да пропусна първите две репетиции и... следващото нещо, което прочетох, е изявление на King, че съм уволнен.

Не изпитвам никакви чувства към King Diamond и бандата. Горд съм, че съм част от класическите албуми и славните дни през 80-те. И това е всичко!!

Наистина оценявам всичките съобщения, които получих от толкова много хора и искам да знаете, че съм зает с новата си банда - NORDIC BEAST - с Mikkey Dee, John Norum и компания.

Имам и другите си проекти - AMMUNITION иROCK 'N ROLL ADVENTURE - и свиря и композирам с моя син Maryann Cotton, който работи с Dick Wagner и Alice Cooper по новия си албум. Аз съм постоянен член на групата му и съм написал 30% от албума, заедно с Maryann. Това ще е концептуален албум, подобен на "Welcome To My Nightmare" на Alice Cooper. Също така, в бъдеще планирам и соло проект.

Надявам се, че повечето от "дайхард" феновете, които съм срещал през годините, ще разберат моето решение да напусна бандата.

Благодаря на всички.

Ще се видим на концертите на другите ми проекти и банди. Рокендрол!

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


DDddd 20.07.2014 16:10:40 отговори + 0 0
Да, време е да се концентрира в групата на сина си Maryann Cotton, което е най-обещаващото нещо, а пък ако дойдат тук ще сме много щастливи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

асдф 20.07.2014 13:46:40 отговори + 0 0
Някак си съм по-склонен да повярвам на това... Сори кинг Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".