King Diamond отговаря на "грубите лъжи" на Hal Patino

20 юли 2014, 15:28 ч. 436 / 9 5
пред./следв.

   Часове след като бившият басист на KING DIAMOND Hal Patino разпространи изявление, в което казва, че е напуснал групата заради "нелепо заплащане", лидерът и фронтмен на на бандата отговори подробно на обвиненията. В следващите дни ще разберем дали ще последват още реакции и дали това ще се повърне в поредната мелодраматична метъл сага. Ето какво заявява самият Kim Petersen, известен като King Diamond:

Когато някой разпространява груби лъжи за теб, идва време да го спреш. Това време е сега. Аз мога да докажа всичко, което казвам и предизвиквам Hal Patino да направи същото.

Преди всичко, нямам проблем да разкрия заплатите на бандата за концертите в Европа. За тези 5 концерта тя е 1000 евро на концерт. Това не включва текущите разходи за свободните дни (които се добавят към заплатата), нито пътните разходи и такива за поддръжка, струни, палки, застраховки, хотел; накратко - компанията поема всички разходи.

Ние не сме хедлайнъри на "Wacken Open Air". Всъщност не сме хедлайнър дори на "Black Stage". Понякога хедлайнърът не е бандата, която свири последна на конкретната сцена. Доколкото знам, MOTORHEAD свирят точно преди нас и те са хедлайнър на "Black Stage" за 1 август. След тях на Основната сцена свирят SLAYER и те са хедлайнър на "Wacken" за петък. След това ние "охлаждаме" на "Black Stage" от полунощ. Не мога да се сетя кой охлажда Главната сцена след нас. Няма да влизам в подробности как работи нашата регистрирана в Дания фирма, но това е истинска компания с годишни бюджети и ако не беше Вакен тази година, не бих могъл да гарантирам, че щеше да има американско турне през есента. Двата концерта на закрито в Берлин и Тилбург са на чиста загуба, дори да бъдат разпродадени. Освен това, правим ВСИЧКО останало, свързано с едно турне и, за съжаление, фирмата ни не е на нивото на MEGADETH, SLAYER и др. и може да предложи само възможното. Не можем да вземем заеми от банки, за да платим заплатата на Hal, колкото и малка да изглежда. Ако това не е задоволително за Hal, никой не му пречи да си тръгне. Би ми се искало той да не бе направил всичко това в деня, в който пристигнах в Дания (17 юли). Той имаше цяла година да обмисли това, а го вади наяве сега.

Важен факт по отношение на заплащането е, че за предстоящите концерти в Европа и турнето в САЩ то е абсолютно същото за целия екип и бандата като на миналогодишното европейско турне, освен за Hal. Изглежда, че всички са доволни от това, което фирмата ни може да предложи към момента, освен Hal.

По никакъв начин не ме интересува дали Hal е напуснал бандата или е бил помолен да си тръгне. Ефектът е един и същ. Интересно е, че Hal изпрати своето оборудване за сметка на компанията в репетиционната на същата дата (17 юли), на която твърди, че е непуснал. Имаме разписка за това с печат и дата. В неговото изявление може да видите, че той казва, че е имал намерение да лети от Норвегия за някои от ранните репетиции. Ние говорим за след 17 юли, което, отново, няма смисъл. Защо би се опитал да урежда полет от Норвегия за репетиции, след като вече е бил напуснал групата?

По отношение причините за раздялата с Hal Patino през 1990 г., King Diamond твърди:

Това са изключително обидни и жалки лъжи. Първо - щеше ли Hal ИЗОБЩО да се върне да свири с KING DIAMOND, ако бях излъгал пред медиите за това, че през 90-а е уволнен заради проблеми с наркотиците? Върнахме го в групата през 2000 г. (доколкото помня) след като той ни помоли да получи втори шанс на една репетиция, на която дойде със сина си. Той се закле, че е абсолютно чист от дрога и дори вече не пие алкохол. По онова време, по този начин той изглеждаше като истински герой в моите очи, но, естествено, сега това се промени. Просто не му вярвам повече, за да разчитам на него. Второ - може ли някой да ми обясни какво иска да каже Hal с това, че причината са били "твърде много турнета"? Какво означава това? Кога някой е бил уволнявам заради "твърде много турнета"?? Искам и Hal, ако може, да покаже писмо от "Roadrunner", в което казват, че те прекратяват договора си с нас. Това е друга груба лъжа. Повечето от вас вече, знаят, че ние се откупихме от "Roadrunner", издавайки албумите "King Diamond Abigail Live 1987" и "Mercyful Fate - Return of the Vampire". Имам и договор, с който да го докажа и с удоволствие ще го сканирам, за да го видят всички, когато се върна в Далас. Целият проблем с доверието достигна до своята кулминация, когато бяхме в студиото и записвахме "The Eye". Ole Bang, Andy La Rocque и аз можем да се закълнем, че Hal Patino не можеше да бъде открит никъде, когато трябваше да запише бас партиите си. Никой не можа да го намери, независимо колко телефонни обаждания бяха проведени. Накрая прекарахме седем дни, в които се взирахме в стените на скъпото студио "Sweet Silence" в Дания, без да имаме какво да правим, освен да стоим и да се надяваме по някое време Hal Patino да се появи. Това е и една от причините да поискаме да се откупим от "Roadrunner". Бяхме в такъв преразход, че лейбълът, съвсем логично, искаше да намали финансирането за следващия ни албум. Тогава това просто не бе опция, ако искахме да продължим като банда.

Сериозно, Hal, как се осмеляваш да ме обвиняваш, че съм уволнил Mikkey Dee?! Може би си забравил, но аз и Andy си спомняме много добре, че Mikkey идваше в студиото "Sweet Silence", за да ни свири неща от новия албум на DOKKEN, който той току-що бе записал с тях. Никога не съм казвал лоша дума за Mikkey, когото съм уважавал и уважавам изключително много и като барабанист, и като човек. И той го знае. Pete Blakk имаше проблеми като твоите по време на записите на "The Eye" и на американското турне преди това, което го нарави ненадежден. Ситуация, с която мисля, че всички знаят, че то се справи по изключително благодоред начин.

И отново - как е възможно да уволним някой, който вече е напуснал??? ПОСЛЕДНО - искам да се обърна към Hal, ако той прочете това: Аз лично не се вълнувам дали ще го наречем напускане, уволнение или както и да е, предвид какво се случи, но очевидно ние никога няма да работим отново заедно. Няма останало доверие. Можем да спрем сега или да продължим, ако искаш, само не забравяй, че аз познавам много от хората, които асоциираш със себе си и знам какво се случва в твоя живот. Истинският ти проблем не е това, за което си говорим в последните дни, нали? В крайна сметка, ти знаеш, че се опитвам да не бъда груб.

 

King Diamond



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ббб 20.07.2014 22:59:45 отговори + 0 0
Бахти сапунката!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анн 20.07.2014 21:05:18 отговори + 0 0
Казал го е откровено, и със загриженост, въпреки всичко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

aaa 20.07.2014 19:57:42 отговори + 0 0
Кинг с големите шамари Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

български йонак 20.07.2014 18:37:40 отговори + 0 0
Някакъв се гевези за 1000 евро на вечер, да дойде тук, да седи цял месец за 200 евро, тогава да го видим. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ван 20.07.2014 16:32:42 отговори + 0 0
Тово прозвуча много истинско. Хмм Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".