Информация за втория шампионат по Въздушна китара

3 юли 2014, 13:55 ч. 205 / 3 10
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Шампионатът по Въздушна китара на България започва след по-малко от седмица със състезания във Варна (9 юли) и Пловдив (11 юли). Втората половина на юли ще се състоят и състезанията в София и Созопол, а на националния финал в края на август ще бъде излъчен българския шампион, който ще представи страната на световния финал в Оулу, Финландия в края на същия месец. Петдневният сблъсък на всички световни титани в северната страна ще се проведе за 19-та поредна година и вече е придобил статут на едно от най-нестандартните, но и най-популярни рок събития, отразявано ежегодно от медии като CNN, BBC и Reuters.

В българския шампионат първите трима, от всяко регионално състезание, се класират на националния финал. Победителят печели титлата шампион на България и отива да защитава славата на страната ни пред света от 27 до 30 август, в Оулу, Финландия. Ако стане световен шампион, влиза в залата на вечната слава на Въздушната китара и се превръща в международна рок и медийна звезда. Ако не стане шампион, трябва да опита да подобри или поне да повтори класирането на миналгодишния български шампион Жоро „Фотото” Николов - девети в света. Това представяне на Фотото му донесе не малко медийна слава в България, както и платено участие в онлайн реклама на бира. В този ред на мисли, може да се каже, че шампионатът по Въздушна китара променя живота на участниците и ражда звезди, подобно на популярните ТВ риалити предавания.

Участието в шампионата е безплатно, с предварително записване. Всеки навършил 18 години може да се включи като попълни кратък формуляр в блога на организаторите http://airguitarbulgaria.tumblr.com/post/90645077368/bg-2014 и изпрати парчето, на което иска да направи изпълнението си. Няма никакви специални изисквания, нито се изискват умения за свирене на истинска китара.

Препоръчително е сценичното поведение на участниците да имитира блестящо или да надминава безпощадно харизмата и динамиката в сценичното поведение на любимите им рок звезди. Обикновено има два вида участници – въздухари със сериозни намерения и въздухари, които идват просто да се забавляват. Журито оценява безпристрастно и двата вида с оценки от 4.0 до 6.0, като другите два критерия освен владеенето на сцената и публиката са убедително наподобяване на свирене на китара, и въздухарство – въплъщаване на духа и мисията на Въздушната китара.

Въздушната китара е свирене на невидим инструмент, тоест въздух. Състезанията се провеждат в два кръга по една минута. В първи кръг всеки състезател изпълнява парче, което е подготвил и тренирал предварително. Във втори кръг всички състезатели изпълняват едно и също непознато парче, за да може журито да ги оцени на еднаква база.

Мисията на Въздушната китара е да спомогне за постигането на пълен световен мир. Когато човек свири на Въздушна китара, ръцете му са заети и не може да държи оръжие. Ако всички хора по света заедно засвирят Въздушна китара, всички проблеми ще изчезнат.

Make Air, Not War.

 

Жоро Фотото



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Satan 6.07.2014 14:37:31 отговори + 0 0
Хора без работа... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The last Airbender 4.07.2014 10:29:48 отговори + 0 0
Не знам какво е въздуха в ръцете на всички хора и какво не е. Но виждам, че бастуните които са глътнали повечето хора тук не са от въздух, а са от масивно дърво Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

EntombeD 3.07.2014 21:36:56 отговори + 0 0
"Въздушната китара е свирене на невидим инструмент, тоест въздух. " hhhhaahaahahahaha

значи въздухът в ръцете на "въздушният" китарист китара ли е или не...и ако е китара не ни ли прави това всички китаристи
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Random 3.07.2014 21:15:54 отговори + 0 0
Тва го прави всеки вокал под слънцето, но когато стане организирано-неееее, туй е абсолютна педалщина уе! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Еленко Триптококов 3.07.2014 17:58:16 отговори + 0 0
Нищо, важното е отново Bobbz от Fyeld да усети полъха на величието, че с неговата група усещат само вонята на безразличието. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Чико 3.07.2014 16:20:24 отговори + 0 0
а надяждането с хамбургери кога ще е? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

airhead 3.07.2014 16:05:35 отговори + 0 0
Що пък не, забавление си, пък може и известен да станеш...Кретенщина било, ама всички го правят...с алкохол, без алкохол, вкъщи, в клубовете, на концертите..има ли жица и децибели, така се куфее.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

елек 3.07.2014 14:40:50 отговори + 0 0
абсолютна педалщина ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Апокалипс 3.07.2014 14:30:08 отговори + 0 0
Още преди година-две гледах първите такива недоразумения. Смешно ми беше точно за 5 секунди. После ми стана тъпо за около минута. Вече просто ми изглежда жалко. Не знам защо трябва да се насърчават такива кретени. "Въздушната китара" изглежда тъпо дори, когато се прави от истински китаристи. Какво остава за тези тук? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 3.07.2014 14:02:14 отговори + 0 0
Тоя с това трико прилича повече на борец,отколкото на китарист! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".