Излезе първият брой на списание "Rolling Stone" на български

9 ное 2009, 20:13 ч. 417 / 6 30
пред./следв.
След постепенния идеологически и последвалия физически край на списание "Ритъм" известно време в сферата на печатните масмедии в България липсваше музикален официоз. Флагмани на музикалната култура и по света, и у нас винаги са били издания с рок насоченост. Рокът дава на своите почитатели специфично светоусещане, което ги прави едни от най-посветените фенове на музикалното изкуство изобщо. Сега празнинаната на родния пазар бива запълнена по един от възможно най-добрите начини: Легендарното, култово, авторитетно и с изявена рок жилка списание "Rolling Stone" започва да излиза на български (!!!) в навечерието на своята 42-годишнина.
   От днес, 9 ноември, първият брой на местното издание на "Rolling Stone" се разпространява по музикалните сергии и щандове в цялата страна. На корицата е Robbie Williams, като в списанието има и ексклузивно интервю с него. Цената на списанието е 5 лв., а в редакторския и авторски екип не липсват познати имена от близкото минало на рок журналистиката в България, която в последните няколко години бе предимно радиоефирна и виртуална. В брой 1-ви на "Rolling Stone" родните рок почитатели могат да намерят: Репортаж от концерта на ZZ TOP в София; Информация за "участието" на Kurt Cobain от NIRVANA във видеоиграта "Guitar Hero 5"; Новината, че D2 записват парче съвместно с барабаниста Matt Sorum; Материал за сътрудничеството на Jon Lord с музикантите от група ТЕ; Очерк за новата формация на ALICE IN CHAINS; Обширен материал за RAMMSTEIN и новия им албум; Портрет на Милена Славова и др. Не липсват и характерните за изданието "страничномузикални" теми. Политическият материал в брой 1 на "Rolling Stone" анализира 10 ноември 1989-а, 20-годишнината от която дата ще отбележим утре, а света на киното е представен чрез статия за Меган Фокс (Megan Fox).
   Издатели са "Sivir Publications Ltd.", а главен редактор - Анелия Илиева.
   Заявката е дадена. Остава ни да следим с интерес развитието на българския "Rolling Stone", който с рекламната си кампания заяви, че ще бъде на нож срещу социалния, културен и музикален цирей на свободна България след 10 ноември '89-а - чалгата...

още за:

Rolling Stone


Коментари   (30)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


vassito 19.11.2009 22:49:10 отговори + 0 0
и аз да се включа, макар и късно - репортажът за Таря, не неграмотен, ами ужасно смотан и невеж - "оперетна" да кажеш за Таря,значи хал хабер да нямаш, че операта и оперетата са съвършено различни неща, макар думите да си приличат.
И самият брой ми изглежда като женско списание, това е...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Messi 11.11.2009 15:55:44 отговори + 0 0
Абе аз все още се чудя...но може би ще си взема първия брой,за да видя какво е т`ва "Ролинг Стоун"Гледам,че повечето го сравняват с "Ритъм" ,а аз бих го сравнил по-скоро с "Плей бой" и подобните му там комерсиални издания с един куп реклами... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 10.11.2009 21:18:13 отговори + 0 0
освен това няма нищо по-логично от това български читател да сравнява Rolling Stone с Ритъм - това е чел, на него му прилича. Имало ли е Rolling Stone за свободна продажба тогава - не. Какво странно има? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 10.11.2009 21:15:05 отговори + 0 0
Името на Майк Терана е сбъркано на няколко места, едва ли е печатна грешка - Терано е навсякъде. Друга грешка не видях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

050 10.11.2009 19:22:54 отговори + 0 0
евала на всички лаици искам да кажа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


050 10.11.2009 19:19:43 отговори + 0 0
абе вие чувате ли се бе. що за идиоти. приличало на егоист и ритъм. само за справка, защото май много хора и идея си нямат за кво говорят, американското издание е на 42 години. и е факт че ритъм и егоист много сериозно крадяха от него. следователно те приличат на Rolling Stone, а не обратното. и само още едно нещо да попитам, аз не намерих граматически грешки, тогава защо да е неграмотно.

евала на всички, по-горе коментирали.

аз истински се надявам, че това списание ще е едно от силните на нашия пазар.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tq 10.11.2009 18:30:07 отговори + 0 0
Тази сутрин си го купих (лелчето ме попита какво представлява, че не го продавала до сега ))) Отворих го и имах усещането, че чета Ритъм в края на 90-те, според мен не е лошо, а и са обхванати повечето събития случили се/ ще се случват наскоро. Няма как да не ви прилича на Ритъм, все пак името на Бойчева е замесено) Някои спомена, че е тъничко, но хора огледайте се по будките, по дебелите издания не струват 5 лв, нали?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Glam Fan 10.11.2009 16:13:50 отговори + 0 0
Да, много ми липсва такова списание. Дано, обаче не преживея шока, който преживях, когато за пръв път четох оригинала. От 100 страници (примерно) 80 бяха огромни реклами... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 10.11.2009 15:15:43 отговори + 0 0
Днес го намерих в райна на жп гарата - в долната част на ул. Преслав. Не се учудвам от обема му, нали ще излиза два пъти в месеца и трябва да си оставят материал и за после Сред авторите са Бойчева и Розберг - приятна изненада. Ще се купува! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кура ми Янко! 10.11.2009 14:55:28 отговори + 0 0
Купих си днес списанието и го почетох половината и съм очарован!Не е метъл списание,но нали за това е Про-рок.Определено такова списание ми липсваше.Навремето РИТЪМ беше подобно и си го купувах.
Вече почвам да си купувам редовно Ролинг стоун!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Stanley 10.11.2009 14:06:07 отговори + 0 0
Не съм много изненадан от съдържанието, но сюрприз бе формата и обема на списанието. Да не забравяме, че все пак това е първи брой и тепърва ще има други броеве. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 10.11.2009 13:58:20 отговори + 0 0
Аз си го купих вчера от репа на сфетофара до Халите.Успех . И искам да кажа че, никои не е очаквал списанието да е за метъл.Просто журналистите са си старите познати муцуни и нищо ново не са написали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.11.2009 13:34:59 отговори + 0 0
Здравейте, много ще се радвам някой да ми каже къде мога да намеря списанието. Проверявах и вчера, и днес по много репове в центъра, но лелките ме гледат или недоумяващо, или казват, че не са го получили още. Благодаря предварително! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Motorbreath 10.11.2009 12:21:01 отговори + 0 0
Купих си новият (първи) брой на Rolling stone в България и съм очарован... мисля, че носи точно духът, който очаквах да носи и не знам защо много хора очакваха метъл списание.. не че и той не присъства, всичко си е точно на място (:

Аплодисменти за Елена Розберг Wink Много яка статия за Милена (: Дано списанието просъществува, че някой път да пиша за него xD
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 10.11.2009 12:04:30 отговори + 0 0
bleedy, bleedy... В един брой на американския RS ще намериш интервюта с Mastodon и с Марая Кери едва ли не едно до друго. Проблем? Едва ли.
Не обърна ли внимание на представянето на Alberta Cross? Млада и тепърва пробиваща рок банда, адски добри. Ама, чакай, нали не са скандинавски метъл - значи не става, хаха.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


bleedy 10.11.2009 12:00:32 отговори + 0 0
Някой от авторите са работели преди това в Ритъм(Бойчева, Шахпазов).Rolling Stone гледа от лъскавата страна на неща.Няма да намерите материали за пробиващи скандинавски банди например.Честно казано, след няколко години виждам българското издание фалирало. В един брой са сложени роби уилямс, меган фоск и алис ин чейнс. Уж за всекиго по нещо, а в крайна сметка за никой нищо. Все пак мисля да продължа да си го купувам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 10.11.2009 11:40:10 отговори + 0 0
Хехе, чак пък нищо общо с оригинала. Чак пък "отчайващо неграмотно". Чак пък "трагедия". Момчета, четете ли редовно американският RS? Ако да, щяхте да забележите, че дизайнът е почти идентичен. Част от материалите са преводни - тоест, пак са близки, много близки до американския. Какво по-точно ви притесни не ми стана ясно, ама псувайте си де - няма лошо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.11.2009 11:35:52 отговори + 0 0
тъъъъъпппппппооооо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

То6е 10.11.2009 11:27:21 отговори + 0 0
Както се казва в подобни случаи - хубава работа, ама българска! Купих си го, разлистих го, и в момента се намира в кофата за боклук. При наличието на подобни списания (при това, носещи толкова ЗАДЪЛЖАВАЩО лого) няма как печатните медии да не западат. Не стига, че интернет им преряза половината врат. Ама другата половина сами си го отрязаха. ПС: Материалите които зачетох са написани отчайващо неграмотно. Вярно е, че прилича на последните дни на Ритъм. Трагедия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black Heart 10.11.2009 11:16:02 отговори + 0 0
рофъълъъъъ и за това искат някой да даде пари ... :Д няма такъв ташак просто :Д Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


boodoom children 10.11.2009 10:59:19 отговори + 0 0
В добавка.На времето имаше едно списание Union Media май така се казва.Та нашия "Rolling Stone" прилича на това списание от близкото минало.Само където беше по голям формат хе хе хе хе хе Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 10.11.2009 10:55:10 отговори + 0 0
Пич не се тръшкам и знам че, metal hammer има online.Просто пожелавам успех на списанието но българския му вариант е просто да не казвам какво.За всеки влак си има пътници.по принцип списанието в оригинал изглежда доста по различно.Другото което е че,не е превод на оригинала а има и за българската музика , което е едно положително.Но общо взето списанието има и в оригинал насока изобщо към всички жанрове музика.Но българския му вариант някак си просто запълва дупката след като списание Ритъм изчезна от пазара.За мен списанието е нищо особено, нищо ново предпочитам National Geographic. А колкото до списания в България си имаме едно според мен достатъчно добро списание за тежка музика.Не му правя реклама просто това си е истината.Обаче така и неразбрах защо спряха вноса на Metal Hammer и Terorizer. И не напоследно пич предпочитам да си чета списанието на хартиен носител такъв какъвто е оригинала и за това се нарича списание. ONLAIN просто не ме кефи, пък нали имаше и промоционални дискове , които си слушам в колата.Имаше едно дискче BRUTALYSM доста добро.Това е нищо не може да замени оригинала на списанието пич.Аре усветтт и си чети списанята онлайнннннннннннн Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock fan 10.11.2009 09:05:05 отговори + 0 0
Аз не разбирам за какво се тръшкате - имате интернет, стом сте толкова любознателни. boodoom children - имаш metal hammer online, а и до колкото знам "Rolling Stone" никога не са се тупали по гърдите че са метъл списание. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 10.11.2009 08:48:20 отговори + 0 0
Взех си първия брой.Чесно да ви кажа прилича на списание Ритъм малко преди да го ликвидират.Обаче за разлика от Ритъм това е по малко като формат и страници.Едно тъничко пълно с рекламки без които не може разбирасе.Обаче няма нищо общо с оригинала.Има една малка статия за концерта на Тария където пише че , барабаниста се казва Майк Тарано хехехехе.Репортаж от ZZ TOP написан в стил леле все едно това е първия концерт на западна банда в България ,иначе вярно концерта беше супер.Има статия за Nirvana и Alice in Chains и ревю за новия Pearl Jam.Общо взето размера и страниците ще задоволят тези които ползват тоалетни четива хехехехе.Нищо лично но нищо ново под слънцето.Единствено кофти е че, спряха вноса на Metal Hammer и Terorizer.Сега пак ми го пращат от England, а беше толкова лесно отивам до О.Ч.З и си го взимах - вътре всички нови работи от света на тежката музика и дискче с нови песни на стари и нови метъл банди - дет , траш, блек, хеви не некви говнарщини. В България всяко чудо за три дни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MichaelLeRoi 10.11.2009 07:35:35 отговори + 0 0
Е къде бяха истенските рок спидания през 90-те? Ще ми излизат сега при наличието на интернет където информацията е огромна. Пък и сори Робин Уилямс и Д2, та макар и Меган Фокс не са ми по музикалния вкус.Мерси. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.11.2009 03:17:26 отговори + 0 0
Само последния ред си струваше да го прочета...
Иначе самото списание имам чуството ,че ще пише за само и единствено за разни поп и рок кифли и техните женски версии. Не искам да засягам феновете на Д2 и подобни , но за мен това не е праведната музика
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 10.11.2009 01:16:37 отговори + 0 0
Ще си купя поне първия брой да видя за какво става на въпрос. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.11.2009 00:00:57 отговори + 0 0
@ Rock Thrashler

което не значи че всяко издание с рок насоченост е официоз все пак

че тогава и ксероксния фензин Вогхорт е бил офицЬОз
*ROFL*
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.11.2009 23:01:39 отговори + 0 0
тъкмо ще има къде да пишат за Д2 и подобните "рок" групи.аз не бих си го купил.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock Thrashler 9.11.2009 22:16:20 отговори + 0 0
Ако "Флагмани на музикалната култура и по света, и у нас винаги са били издания с рок насоченост",то "музикален официоз" не е чак пък толкова липсвал на България... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".