Китаристът на Sting Dominic Miller с два концерта в "Sofia Live Club" на 26 и 27 май

9 май 2011, 12:48 ч. 955 / 10 2
пред./следв.
"Sofia Live Club" разпространиха следното съобщение:

   КИТАРИСТЪТ НА STING ПРИСТИГА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ МАЙ

   DOMINIC MILLER НА СЦЕНАТА НА SOFIA LIVE CLUB НА 26 И 27 май 2011

   Един от най-известните и ненадминати китаристи в цял свят пристига в България само 10 дни преди концерта на Sting. Dominic Miller, познат най-вече от участията си с изпълнителя на “Desert Rose”, идва по покана на SOFIA LIVE CLUB, за да изнесе концерт с музикантите, които изпълват значението на проекта DOMINIC MILLER. Китаристът има записани над 7 албума със Sting, който идва в страната ни през юни за своя трети концерт в България. Двамата започват съвместната си кариера през 1990 година насам, остават зад гърба си над 1000 концерта и смело продължават да ги увеличават.
   Dominic Miller е съавтор на много песни, една от които е „Shape of My Heart“. Виртуозът споделя как често му задават въпроса „Не ти ли писна да си по-известен като китаристът на Sting?“, но той с усмивка отвръща, че успехът и 20 години от кариерата му са плод на съвместната им работа, с което той се гордее и често се шегува, че това е най-добрата работа, за която човек може да мечтае. Като човек на изкуството, Dominic оценява успеха на любимеца с чувствен глас и музикалното майсторство, с което е постигнал много. За него пътят на Sting е и негов, което е огромна привилегия и незаменимо изживяване.
   През периода, в който не работи със Sting, Dominic Miller има записани около 200 албума. Записвал с Phil Collins в края на 80-те години, китаристът не крие предаността и благодарността към певеца, който го изтласква към успеха и заражда желанието му да изследва все повече нови музикални територии.
   Днес, „дясната ръка“ на Sting се радва и на солова кариера. Има записани 7 албума инструментална музика и реализирани кратки, но стойностни турнета. Ако досега е получавал възхищения за своите изключителни акустични звуци, произведени от акустична китара с найлонови струни, сега музикантът изненадва, както своите фенове, така и критици с първия си в неговата соло кариера електронен албум. Албумът се казва „November”, а някои от парчетата показват рок-ориентираната страна на Милър с на места удивително мощен звук. Истински примери са парчетата „Rippled Nylon” и „W3”.
   Музикантите, с които китаристът пристига в страната ни през май са Mike Lindup (LEVEL 42) - пиано, Rhani Krija (Sting) - перкусии и Nicolas Fiszman (Sting, Manu Katche) - бас.

   На 26-ти май, Dominic Miller ще представи уъркшоп за всички, които имат желание да „пият от извора“, а на 27-ми заедно с музикантите от проекта DOMINIC MILLER ще можем да чуем и видим отблизо едни истински легенди, които ще оставят в нас едно незабравимо усещане за пътешествие във времето.


   Билети за концерта на 27 май вече могат да бъдат закупени чрез Eventim.bg (поръчай онлайн) на цена от 30 лева.


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ticketstream 9.05.2011 17:28:50 отговори + 0 0
Тикетстрийм също продават билети.
http://web.ticketstream.cz/bgts/book.schedule.jsp?event=28089&start_group=1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дора 9.05.2011 14:00:48 отговори + 0 0
Обожавам го. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".