Клуб "Fans" като Синдикален дом на индъстриъл културата - Ден 1

12 фев 2009, 00:07 ч. 279 / 4 3
пред./следв.
Има ли индъстриъл сцена, що животно е това и вирее ли по нашите географски ширини? Ами, има! И макар още да е сукалче, то е забило здраво зъби в гръдта на българския музикален ъндърграунд и смуче ли, смуче...

   За да го измъкне от клетката и да го покаже на публиката, през най-краткия месец от годината "Gorgon" организираха "Синдикат" - в три тематични вечери през една седмица почитателите на дарк музиката у нас, могат да чуят някои от артистите, които я подхранват в момента: групите SHEMALE ZERO, ANIMASSACRE, VOYVODA и FAULT, подкрепени от VJ Gorgon и DJ Psychoma зад музикалните и видео плейъри.

   На 9 февруари около 100 човека отпразнуваха първата от тях: "Orgy Night". Датата бе умишлено избрана между двата "празника на любовта" – 2-ри и 14 февруари и макар официалният ден на фетишизма да е на 16 януари, мисля, че ние го отпразнувахме подобаващо няколко седмици по-късно.
   Вратите бяха отворени в 21 ч., клубът започна бавно да се пълни, а зад пулта застана VJ Gorgon, която освен с по-лека музика, идеална като за начало на вечерта, зарадва гостите и с красивата си фетиш визия. Прозвучаха групи като ATARAXIA, KIRLIAN CAMERA, LAIBACH. По стените бяха закачени принтирани снимки от зората на фетишизма, изключително естетски и подходящи за повода. Към 22:30 ч. бе включена и видеостената, на която се прожектираха еротични сцени от "Широко затворени очи" на Кубрик - красиви голи тела с венециански маски, плюс умерено количество секс.
   В 23 ч. на сцената излезе Стефан от SHEMALE ZERO, дегизиран този път като нещо между моряк и моряшка съпруга. Известен със скандалната си визия, той и сега не изневери на стила си. Деколтирана рокля на точки, черен корсет, скъсани чорапи, мъртвешки грим, кръв, моряшка шапка и една-единствена обеца, както и свещи за по-задушевна обстановка - това беше само част от реквизита му. След края на повечето парчета се чуваше плясък на вълни, чайки и други морски звуци. Определено този път Стефан се беше постарал и всичко беше много на място, доста по-концептуално от последното му изпълнение преди DIARY OF DREAMS през октомври. От време на време екстравагантният изпълнител хапваше сметана и се мажеше с нея. Стефан изпя десетина фънки-електро-индъстриал парчета, нещо като забавен меланж между COMBICHRIST и Jeffrie Star. Посвети последното си парче на Sid Vicious, "който не е можел нито да пее, нито да свири, също като мен" и изпя на бис една от новите си композиции - "Garbage Man". Стефан прекара на сцената малко повече от половин час, определено направи интригуващо шоу, раздвижи обстановката и вдигна хората на крака.
   След SHEMALE ZERO на подиума се случи нещо, което се представя за пръв път в България - "Tribal Gothic Fusion Belly Dance". Красивата Магдалена изви изящно тяло на фона на музика, пускана от VJ Gorgon. Изкусното й изпълнение нажежи до червено страстите в публиката. От там нататък, до 2 ч. след полунощ VJ Gorgon забиваше безкомпромисна EBM, индъстриъл и пауър електроник музика, с фетишистки привкус, която раздвижи телата на всички присъстващи и ги накара да се поклащат в маниакален ритъм.

   С нетърпение очакваме и "Electricity Night", която ще се състои отново в клуб "Fans", на 16 февруари със специалното участие на манга-индъстриъл самураите ANIMASSACRE и DJ Psychoma. Бъдете там, за да имате после какво да разказвате...

Mart Kawaii


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Sungrief 12.02.2009 14:37:30 отговори + 0 0
На 16ти ще е разбиваща вечер Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Morrigan 12.02.2009 11:46:01 отговори + 0 0
Този път не разполагаме с наши снимки.
Можете да видите тук:
http://www.gorgonbg.org/sindikat-orgy-night.html
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.02.2009 10:30:46 отговори + 0 0
А снимки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".