"Синдикат 2" събра отново идеолозите на Мрака на 18 април в София

21 апр 2010, 08:34 ч. 403 / 8 1
пред./следв.
За втора поредна година "Gorgon" организираха т. нар. "Синдикат". Идеята за събитието възникнала спонтанно по време на дълго пътуване и целта е да се даде поле за изява на млади, независими творци, обединени под лоното на мрака. И този път мястото беше клуб "Fans", който е традиционно добър избор, заради подходящите капацитет и атмосфера.

   Миналата година "Синдикат" беше разделен на три тематични вечери - "Orgy night" - със загубилия се напоследък SHEMALE ZERO и VJ Gorgon, "Electricity night" с ANIMASSACRE и "Industrial night" с VOYVODA и FAULT. През 2010-а отново се доказа, че тъмната страна от българската музика е жива. Е - почти жива, по-скоро току-що е излязла от гроба и готова за парти. Трите вечери бяха обединени в една, като бяха налице някои от добре познатите имена, както и нови, които затвърдиха черната картина.

   Стартът бе даден на 18 април точно в 21:00 с INFECTION. Това беше първата му изява на сцена и новакът подгря публиката с дарк ембиънт, като накрая засили темпото. След неговото изпълнение беше прожектиран късометражният филм на Наталия Атанасова - "Rain" , който разказва в две минути историята на едно безцветно човече в света на цветовете.

   Втори на сцената се появи SHRINE - дарк ембиънт творението на Христо Господинов. Той не изневери на стила си и за един сет време ни отнесе някъде на тъмно и някъде на далеч. След изпълнението си Христо не ми каза откъде идва тази негова любов към ембиънт музиката, под предтекста, че е "дълга история", но пък ми даде огънче и ме накара да се усмихна.

   Към 22:30 ч. из клуба се разнесоха маршови звуци. Те бяха прехода към едни от идеолозите на събитието - момчетата от FAULT, които нямат издаден албум и разпространяват свободно музиката си в кибер-пространството. А тя е тежка, мрачна и шумна. Индъстриъл, който ти бърка директно в мозъка и изважда наяве скритите ти кошмари. Първото изсвирено от тях парче беше "Treason", последваха "Colour scene", "Room 101", "Horns и Voltaic". Няма как да не спомена доста ефектните им UV-микрофони, както и отличното им сценично поведение. FAULT изсвириха още "The Storm", "Ghosts, Buy a lie", "Soultheft" и "Cracked Robot", след което ни оставиха задъхани в ръцете на Симо от ANIMASSACRE и новия му проект MOKUSHI. А той е все така японски, но този път със сериозна хард-техно нотка. Варненският аниме герой имаше известни проблеми със звука и не успя да покаже най-доброто, на което е способен, но накара гостите да подскачат ентусиазирано на фона на тежките бийтове, а мен ме върна в тийн рейвърските ми години, които хич не бяха толкова отдавна.

   Вечерта завърши с DJ Will, който както винаги се справи безупречно. Той се появи с тениска на TYPE O NEGATIVE и голяма част от сета му беше посветена на споминалия се наскоро Peter Steele, който за жалост този път май не си прави майтап с нас…

   Отново останах приятно изненадана от "Синдикат". Имаше по нещо за всеки вкус - тежки бийтове, китари, хард-техно и отнесен ембиънт. Всичко беше поднесено в приятен полумрак, с абстрактна видео картина и на пръв поглед несъвместимите музикални стилове влизаха меко, заедно с приятните разговори и питиетата.

Mart Kawaii




Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Grosskopf 21.04.2010 14:36:29 отговори + 0 0
Браво за отличното ревю. Продължавай в същия дух! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".