LED ZEPPELIN отричат обвиненията в плагиатство за "Stairway to Heaven"

24 май 2015, 18:24 ч. 1226 / 6 4
пред./следв.

   През октомври миналата година съдът в Пенсилвания даде ход на делото за плагиатство срещу LED ZEPPELIN, в което се твърди, че групата е ползвала част от песента "Taurus" на американската банда SPIRIT в своя хит "Stairway to Heaven". Сега живите членове на легендарната група - Jimmy Page, Robert Plant и John Paul Jones - дават официален отговор на обвиненията. Те признават, че са изнесли съвместен концерт със SPIRIT и че са използвали парчето им "Fresh Garbage" в китка, която са изпълнявали на свои концерти през 1968 и 1969 г. В същото време LED ZEPPELIN отричат всяко едно от обвиненията по отношение "Stairway to Heaven".

 

led-zeppelin

още за:

Led ZeppelinSpirit


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


kuzman 25.05.2015 09:25:24 отговори + 5 0
Че са взели-взели са. То му личи отвсякъде като го слушате. Ама рифа на Цепелин е по-завършен, доразвили са го някак си, по-цялостно и хармонично звучи. Докато на Таурус е някак недовършено. Поне аз така го чувам. Мое мнение. Цепелин са добри. Аз не съм им фен, но са добри. Трябва да бъдем обективни като говорим за музика и изпълнители, не само емоционални. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 25.05.2015 08:45:30 отговори + 2 0
Верно е, има и несъзнателни съвпадения. В случая не съм сигурен, но е всеизвестно че Зеп са осъждани не веднъж. Да не говориме колко негра ( и не само) не са взели и стотинка и не са споменати за някои от парчетата на бандата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ами 25.05.2015 00:57:16 отговори + 4 2
В музиката всичко е интерпретация, нали все пак са 8 тона, не може да се пишат все нови неща. Сравни Come As You Are на Nirvana с Eighties на Killing Joke, а и намери Rainbow Warrior на BLeak House и кажи на коя песен на Металика ти прилича Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зоне 24.05.2015 22:06:53 отговори + 4 4
Най-големите гепачи в историята на рока. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".