Мастило, метал и човешка кожа се съчетаха в изкуство на "Tattoo Fest 2008"

6 май 2008, 15:26 ч. 733 / 11 1
пред./следв.
След една "нулева година" (през 2007-а фестивалът нямаше издание), столичната зала "Христо Ботев" отново бе домакин на двудневния "Tattoo Fest", организиран от "Inky Dragon" и даващ среща на голям брой български и чужди татуисти и много почитатели на този вид изкуство. Това бе осмият поред национален "Tattoo Fest" (3-4 май 2008 г.), на който участваха общо 33 тату студиа - в т. ч. две от Сърбия, едно от Македония и две от Италия.
   На първия ден вратите отвориха в 13:00 ч. и в залата постепенно започнаха да прииждат най-разнородни посетители - 18-годишни младежи и девойки, майки с бебета, хора в напреднала възраст, от студенти до президенти на компании и др. Щандовете бяха разнообразни - консумативи за тату студия, тениски, готик бижутерия, пиърсинг, продукти за грижи за татуировката, хена, мърчандайз, кецове... всичко, което може да се хареса на такава шарена публика.
   Първата част от програмата бе ревюто на "Gorgon", като модели бяха участниците в конкурса, организиран специално за целта 20 дни преди феста. На големи екрани в залата се прожектираше музика, рекламни клипове и визия от DJ Magistus - представител на софийското готик общество. Приятна изненада се оказаха младежите от "Sofia Street Squad" - фрийрън отбор, който направи изключително ефектни акробатични демонстрации. Иваша, някогашен член на плевенската грайнд бригада CORPSE, се беше върнал от Испания и с момчетата от "Inside Ink" татуираха цял гръб, като работиха едновременно за няколко часа.
   Във вечерните часове се състоя традиционният конкурс за татуировки в четири раздела - цветна, черно-бяла, реалистична и цялостен проект. Професионално жури оценяваше татуировките и определяше победителите, които в последствие получиха награди.

   Въпреки, че ранобудни посетители се опитваха да влязат още от около 9:30 ч., на втория ден (4 май) залата бе отворена в 11 ч., а скоро след това за настроението се погрижиха ска/пънк/трашърите THE LIVINGDEAD. Предстояха конкурсите за бодипиърсинг и за рисунка. Между тях магизин "На Тъмно" представи своята модна линия. На конкурса за пиърсинг кандидатите си "брояха дупките", а на този за рисунка по зададената тема "Митология", десетина татуисти се заеха с изографисване. Имаше комбинирани картини, а едни от най-силните творби бяха на Смоков и Руди (Италия) и триото Емил (София), Павел ("Догма" - Габрово) и Ханс (Асеновград) , както и на македонския тандем Боян и Джоко. Наградите бяха предоставени от магазин "Слънчоглед" и бяха символични и полезни в същото време - комплект за рисуване и скицник. Мирчо Мирчев от "Аерогресия" даде друга награда - униклана, ръчно изрисувана тениска. Всъщност, изработването на тениската представляваше Аерограф-шоуто, което стана традиционо, но мени съдържанието си с течение на годините - започна с рисуване на голи модели и мина през съвместна работа върху платно и рисуване на капаци на автомобили.
   След това "Gorgon" представиха на ново ревю черни готик дрехи, а накрая на деня се състоя конкурса за татуровки в останалите раздели - дамска, трайбъл, направена на място. По-късно наградите връчваха лично Емил и Драга Сапаревски, след което двудневното забавление приключи. До следващата година...

   Богата фотогалерия със снимки от "Tattoo Fest" може да разгледате тук.


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


disco партизан 6.05.2008 18:58:25 отговори + 0 0
няма нищо по-грозно от татуировка върху зле оформено тяло, за жалост голяма част от тези които бяха отговарят на тази гротеска Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".