Милена и Буги Барабата избират най-добрата авторска рок песен

10 сеп 2015, 10:28 ч. 1725 / 6 4
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Предстои петото поредно издание на есенния национален рок фестивал за авторска песен "Силата на рока 2015". На 18.09., 19.09. и 20.09., рок бар Rock It ще се напълни със свежи идеи в рок стилистика, изпълнени от родни рок банди, някои от които от дълго на сцена, други съвсем отскоро. За пета поредна година , основателят и продуцентът на фестивала за рокаджийска авторска песен Милена, дава шанс на музиканти да се докажат и стига да са добри, да добият необходимата публичност. Фестът дава и поле на изява на българското творчество в сферата на рока. В рамките на трите дни, след 18,00 часа, в рок бара ще се състезават общо 28 банди (предварително селектирани), които ще представят по две авторски песни. В журито, което ще си каже тежката дума за групата финалист, ще бъдат освен Милена и организаторът Васко Громков, легендата на сръбската рок-журналистика Бранимир Локнер, друга легенда на рок журналистиката, но от българска страна - Ивайло Кицов и небезизвестният Буги Барабата. Бандата, която ще спечели феста, автоматично отива на участие във финала на сръбския рок фест "Гитариада" в Зайчар, който ще се проведе за 50-ти пореден път следващото лято. Групата, която се класира на второ място, печели студиен запис и продуциране на сингъл, а наградата за трето място е не по-малко апетитна - направата и продуцирането на видеоклип.

 



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


анти-терлик 10.09.2015 17:23:16 отговори + 4 0
Не разбирам омразата към българските имена в рока... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 10.09.2015 18:20:01 + 4 1
A аз ги разбирам- любителите на Джорджано искат да минат за рокаджии. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Плешиф Цензор 10.09.2015 13:24:09 отговори + 5 4
По време на бкп-то и Кирил Маричков беше жури на некви музикални конкурси и после чувахме рифове от отпадналите парчета в песни на Щурците.

А и тоа буги откъде се извади, деа звездата - вместо жури, да го сложат балеринка. Той ли ще ми оценява авторски идеи, дето откакто спря да свири трите акорда, преди 15 години, не може да отлепи.

Направо и Милена - балеринка, до Буги, да танцуват блус и да ги оценяват групите. Ако не, да си ходят!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Николай С. 10.09.2015 11:00:06 отговори + 4 3
Според мен избор за най-добра авторска рок песен на млада група може да се случи на Вакенския батъл. Там на първото издание още допуснаха 60 групи, а за второто не ми се мисли. На този конккурс със застаряващи звезди няма как да бъде оценено нещо ново. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".