Не се знае дали Bob Dylan ще приеме Нобеловата награда за литература

24 окт 2016, 09:53 ч. 577 / 5 4
пред./следв.

   Преди 10-ина дни Нобеловият комитет в Швеция взе прецедентното решение да връчи Нобеловата награда за литература на американския певец, композитор и поет Bob Dylan. Това ще бъде първи случай, в който отличието би отишло при някого, чиято основна дейност не е литературна.

   Стига обаче ексцентричният Dylan да приеме наградата. 75-годишният музикант е известен със странното си поведение при получаване на различни призове и дори дава признаци, че може да не присъства на церемонията в Швеция на 10 декември, когато се връчват Нобеловите награди. Преди няколко дни на официалния уеб сайт на Bob Dylan бе поместен текстът "носител на Нобелова награда за литература", но малко след това бе премахнат. В момента на страницата на певеца тази информация липсва.

   Нобеловият комитет коментира, че нееднократно е опитвал да се свърже с Dylan, но - безрезултатно. В момента зависи единствено от музиканта дали той ще се появи на 10-и следващия месец и ще получи наградата, която му е отредена за за "създаването на нов поетичен изказ в американската песенна традиция". 

 

Bob Dylan

още за:

Bob Dylan


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Tutur 24.10.2016 18:33:15 отговори + 4 1
Като не иска Нобел, да му връчат Гран при за Киселяк на годината. Що не? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 24.10.2016 16:03:04 отговори + 6 1
Дори и да откаже наградата името му ще остане вписано редом до Хенрик Сенкевич, Ърнест Хемингуей,Джон Стайнбек,Габриел Гарсия Маркес,Ръдиард Киплинг... Дали ще приеме 18 каратовия златен медал и близо милион долара е въпросът. Нищо чудно Стивън Кинг да бъде удостоен с Грами и да бъде въведен в залата на славата на рокендрола. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 24.10.2016 17:05:22 + 2 3
Текстовете на Дилън са вдъхновили множество писатели, а и съм сигурен, че книгите на Стивън Кинг са вдъхновили не една или две рок/метъл групи (по същия начин, по който книги като Здрач вдъхновяват емотата). Нищо чудно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 24.10.2016 17:46:05 + 3 0
Те текстовете на Дилън може да са вдъхновили много писатели, обаче все ми се струва, че да дадеш литературна награда на музикант за песните му е някак нелепо. Не е като всички кадърни писатели да са изчезнали от лицето на Земята. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".