Нина Ставрева ще опита да върне Каварна сред най-предпочитаните дестинации

6 яну 2016, 15:49 ч. 2821 / 8 42
пред./следв.

   С вчерашна дата, сайтът kmeta.bg е публикувал следната информация:

"Най-важната задача е Каварна да се върне в списъка с предпочитани туристически дестинации", заяви пред "Фокус" кметът Нина Ставрева. "Преди началото на активния сезон ще бъдат извършени редица ремонтни дейности, които да подобрят изгледа на плажната ивици", уточни тя.

"В същото време тази реиновация ще бъде повод да инициираме и един фестивал, насочен към младите хора. Мислим по организацията на фестивал на графитите, на който ще поканим изявени млади хора да ни помогнат да оформим паната за заграждения, необходими при провеждането на ремонтните дейности", каза кметът на общината. По думите й през 2016 г. Каварна ще бъде център на много фестивали през лятото.

"Традиционно ще се проведе "Каварна Рок Фест" [точното име на фестивала е само "Kavarna Rock", бел. ред]. Държа да отбележа, че работим активно, за да се състои този фестивал. Освен него се планира провеждането и на други фестивали – за любителите на джаз и класическа музика, за риболова и кулинарията", посочи Нина Ставрева. "Имаме и изненада за жителите на Каварна – за първи път ще организираме възстановка на Каварненското въстание от 1877 г.", добави кметът.

Нина Ставрева каза още, че предстои изграждане на програма за кандидатстване за европейско финансиране. "Акцент ще се постави върху проекти, които ще стимулират развитието на града като туристическа дестинация", добави кметът.
Относно обилните снеговалежи през изминалите дни, Ставрева обясни, че в общината няма затруднения с почистването. "Пътищата непрекъснато се почистват и опесъчават. Някои малки улички в града все още не са почистени, но техниката не може да достигне до тях заради паркиралите автомобили", обясни кметът. "Предвидени са достатъчно средства за почистването на града и пътните артерии", добави още Нина Ставрева

 



Коментари   (42)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


... 9.01.2016 20:16:29 отговори + 6 0
Тук един плаче, че фестивали трябвало да се правят само в София, Пловдив, Варна, Бургас. Щото разбираш ли "гражданчетата" там били повече и щяло да има публика. Ако е без пари може и да има. Който иска да посети концерт на любима или харесвана група ще отиде и до Каварна, както го е правил и преди. А що се отнася до плажа на Каварна, факт е че за 20 години никой не си мръдна пръста да го поддържа и да привлече летовници. Затова пък морската зона на Каварна се превърна в жилищен квартал с недостроени хотели. Едва ли писачите тук помнят как изглеждаше това място преди 25 години, как кипеше от туристи дошли от тогавашния соц. лагер. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockFan 8.01.2016 18:41:35 отговори + 2 0
Като стана за въпрос вече сме осми януари, а все още не е обявена нито една група за феста. Миналата година ако си спомняте Twisted Sister бяха ясни на 24. Декември. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Учтиф и неумен 7.01.2016 17:35:50 отговори + 1 6
Колеги и колежки, мъжове и жени, имам една молба - 'айде да се придържаме към музикалната страна на новината, съгласни? Достатъчни са ми простотиите в сайта-майка (OFFNEWS), нека поне тук има малко почивка. Благодарско. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 8.01.2016 08:56:47 + 7 0
Не съм съгласен, що ще ми даваш наклон на оная работа към какво да се придържам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sylver 7.01.2016 16:48:11 отговори + 2 6
К'во й се нервите на женицата? Те там са я избрали чрез гласоподаване. Което значи само едно - на местните им е писнало града да се превръща във фекална яма every once in a while. Не че теоритично това е много далече като концепция от пробития коневръз, който реално е. Да го преместят феста на некое поле до Враца, или Копривщица, да видим кое друго място ще се осере. Щото българските метъли си пикаем и серем, където ни падне. И се гордеем с тоя факт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 7.01.2016 17:23:11 + 8 0
Говори за себе си.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sylver 7.01.2016 18:00:00 + 0 2
Ти ако реши, че за теб говоря, на гузна съвест ми намирисва. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 7.01.2016 18:45:53 + 5 0
Не, просто категоризираш група хора по доста обиден и откровено грешен начин. Ако някой ти каже, че всички с твоя цвят на косата са изнасилвачи на кученца, ще ти стане неприятно - и това няма общо с гузна съвест. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sylver 7.01.2016 18:53:32 + 0 1
Ок, имаш право. Поправям се на "по-голямата част от българското културно общество". защото честно казано ми е писнало в градинките да ми мирише на урина, а в кенефите на заведенията да плуват тампони. Тъй че да - посочих пръст грешно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 8.01.2016 00:44:16 + 2 0
По какви заведения ходиш... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 7.01.2016 15:58:28 отговори + 4 1
Каварна не струва като курорт и е тегаво като дестинация. Фестивалът се държеше благодарение на Цонко. Идеята за такъв фестивал е супер, но да се провежда на някое по-лесно достъпно място, където ще събере повече хора, бандите ще получат повече публика и внимание. У нас няма подходящо достъпно място извън големите градове, като са добави и общото кофти финансово положение на населението, най-добре такъв фестивал да се проведе в голям град - София, Пловдив, Варна, Бургас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Девет дена път с камили 7.01.2016 15:34:55 отговори + 6 2
В Каварна няма нищо специално. Трудно се пътува дотам от повечето точки на страната и чужбина. Много по-добре е фестът да е на друго, лесно достъпно място - Пловдив, София и т.н. Каварна, та Каварна... Някои са издигнали в култ мястото, а ако Цонев беше кмет на друг град, той щеше да е "рок-столица". Абсурдно понятие само по себе си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 7.01.2016 13:08:13 отговори + 16 0
Каварна никога не е била ''сред най-предпочитаните дестинации''. Едиснтвените туристи, които попадат там са тези, които ходят на концертите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 7.01.2016 12:04:16 отговори + 4 10
Какво сте се разревали тука, като едни...
Ходил съм на концерти в Каварна- еми, не ми харесва нито "града" нито нищо. За мен специално- безкрайно неудачно място за фестивали и концерти. По същата логика, може да има Фестове в село Арчар- Видинско и в село Ключ- петричко. Първото е крайно северозападно място, второто- крайно югозападно. Може да има и Резово Трашинг Меднес Фест. Пак е на края на Татковината. Фестовете трябва да се провеждат на големи, открити и леснодостъпни места далеч от големи градове. У нас такова място трудно би могло да се намери. Колкото до кметицата на Каварна- жената се опитва да направи нещо. Не виждам, защо се пенявите. Така е решила-така и прави. Като не се харесва някому- прав му път!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Другарка от Каварна 7.01.2016 13:43:36 + 8 3
Нина - другарко ти ли си? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 8.01.2016 09:00:14 + 1 2
Логичната, тия посочени места имат ли море?
А накаварна какво е труднодостъпното, асфалтов път ли няма до там? Варна и Бургас малки градове наблизи ли са, както и Русе?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 7.01.2016 11:54:43 отговори + 9 4
На комунист - вяра никаква! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 7.01.2016 10:49:07 отговори + 9 6
Незнам за Каварненското въстание от 1877 г ама дано има каварненско въстание от 2016! Града беше идеален за фестивал (това че на някои кифли не им харесваше дестинацията, тъкмо играеше роля на филтър). Иначе другарката кметица 1 дума не обели за оправяне на плажа, което е критичен момент ако искаш някакви туристи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


фак 7.01.2016 01:11:25 отговори + 11 1
скоро и гей фест!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

I I I 6.01.2016 21:55:57 отговори + 6 1
Дано не съм лош пророк, но май тази година ще е нещо като "Каварна рок фест", което няма да привлече публика и ще е за последно. Макар, че Каварна не нищо по-различно от малък, западнал провинциален град на фестовете си беше уникално. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock'N'Troll 6.01.2016 21:52:48 отговори + 6 0
Само половината от тези намерения да се изпълнят, до 2-3 години Каварна наистина би могла да се напълни с туристи. За съжаление на мен тези намерения ми звучат като "Ще крадем колкото може повече". Освен ако не са просто голословен популизъм, разбира се. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко 6.01.2016 21:32:49 отговори + 5 16
Нина да го духа поди вода до кат изсъне
Колкото до каварна боли ме патката.Това село и фестивалите в него умре веднага не след като Цонко престана да е кмет ,а умря в момента в който Мартин от LOUD престана да стой зад Бизнес интересите на Цоньо.
Каварна (лично за мен бе и си остава не рентабилна дестинация за такива мероприятия.
Лично АЗ бих се зарадвал много ако подобен фестивал ( и фестивална традиция) се заформи в София или защо не Пловдив пак става.Макар че преди месеци се носеха слухове за нов концерт на Motorhead в Каварна и се замислих дали за пръв и последен път да не отида на майна си райна да вида ЛЕМИ за пръв и последен път , ама уви не ми е било писано да го видя него както и DIO ама кво да се прави съдба.Айде не ревете концерти е имало и ще има ако не в Каварна то може и в Краводер и двете са с "К"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Доктор Нагълс 6.01.2016 23:52:36 + 3 1
В Краводер е най-добре. Бичето ще ни радва... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Beso 6.01.2016 21:07:10 отговори + 6 3
Най-вероятно за да не се изложи съвсем, все пак някакъв фестивал ще има. Отделен въпрос е, че след като JORN и КИКИМОРА са и се видяли "скъпи", смятайте какво ще представлява "Каварна Рок - 2016" !! Forget about Kavarna !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Феникс на грил 6.01.2016 21:05:24 отговори + 12 2
Успех, Неставрева.
Сега фестивалът като не донесе очакваните приходи, да видим как ще продължи по-натам... А той няма да ги донесе. Не и с ясно показаното отношение към концертите, комбинирано с факта, че билети засега се продават на зелено. Кой ще си купи билет, без да знае за кого, след като е видял как се отменят рок-концерти?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

политик с елек 6.01.2016 19:17:02 отговори + 10 14
Кво бучите на криво ве, стига сте политизирали нещата... Цонко сам се отказа от кметството! Каварна е една помийна дупка и всички около стадиона с изключение на групите са диви селяни излязли да си избият годината за 3 деня с кебабчета и бира! През другото време Каварна е цигния...все ми е тая Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Небизнесмен 6.01.2016 19:00:17 отговори + 2 3
Имам чувството, че в момента виенето на умряло не е толкова заради феста, колкото заради принадлежността на момата към Българи С Пари. Само предположение, де. И да го закрият окончателно, все ще се намери някой бизнесмен, който да се възползва от нишата. Така де, ако има нещо между ушите, щото бизнесмени с лопата да ги бие... ринеш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Chickita 6.01.2016 18:59:02 отговори + 20 1
Нещо много комсомолско има в намеренията на г-жа Ставрева, с изключение на възстановката, може би. Тази женица ще се провали, а каварненци ще я изгонят с камъни.
Между другото, някой да знае или да е чувал какво се случи на площада в Каварна в новогодишната нощ? Май местни групи щяха да свирят безплатно, според едно изявление на г-жа Ставрева.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tulimyrsky 7.01.2016 09:35:10 + 3 0
Добър въпрос. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

плейхот 6.01.2016 17:57:27 отговори + 7 2
най-много да стане трибют фест Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тони 6.01.2016 17:08:05 отговори + 19 5
Това с Каварненското въстание е много добра идея. Ако направите и въстановка на влизането на влизането на войските наген. Толбухин и трети украински фронт ще е феноменално! Поканете и повече изпълнители на частушки още идеи мога да дам на г-жа Ставрева! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 6.01.2016 16:50:22 отговори + 3 9
Бях на Dimmu и DT, стига ми толкова. Няма пътища в тази държава, особено в Североизточна България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Снейк 6.01.2016 16:49:41 отговори + 14 6
Абре, що просто най-накрая не я отпишете и забравите тая Каварна и толкоз? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WTfan 6.01.2016 16:29:06 отговори + 20 2
Късно е либе за китка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Old School 6.01.2016 16:18:47 отговори + 22 4
Каварна никога няма да бъде това което беше. Лично аз повече няма да отида на фестивал там въпреки, че не съм пропускал година.С такива уруспии на власт няма да прокопса града. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Sladuk_Kelesh 6.01.2016 16:12:40 отговори + 20 7
Фестивал на класическата музика... Само си представете: на стадионът в Каварна кънти 9-та симфония на Бетовен, из въздуха се носи приятният мирис на пресни кебапчета, а специално за крайните любители на животните местни търговци предлагат едри слънчогледови семки, прилежно оформени във хартиени фунийки(изпипани в класически стил --> фунийките са от вестник!!!)... Идилия... Там съм!!! :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

нъц 6.01.2016 17:06:10 + 1 7
Е трябва ли задължително фестивалът да е на стадиона? Не. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 6.01.2016 22:23:22 + 7 1
Каква класическа музика? Класическата музика лоша ли е? А комунистите откога слушат класическа музика? Съмнявам се и този миндил (кметицата) да е чувал класическа музика. Коуминстите просто не са толкова културни.

Басирам се, че от 2017 ще започне нова традиция -- КАВАРНА ЕСТРАДА. Всичкия комунистически поп от едно време на едно място! Ще бъде екстра! А защо не и КАВАРНА ПОП ФОЛК? Все пак е родна "музика", а нали точно това целят червените.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 7.01.2016 08:59:01 + 7 0
Никога не слагай Бетовен и кебапчета в едно изречение. Защото ако гърми 9та симфония ще е велико. Това произведение няма аналог. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име 6.01.2016 16:05:18 отговори + 3 3
********* ще направи Каварна в столица на чалгата аз ако бях щях да я накарам лично да върне всички пари на хората купили си билет за Каварна рок фест защото догодина такъв няма да има. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име 6.01.2016 16:06:13 + 2 3
*Тази година Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

UGIN 6.01.2016 15:55:23 отговори + 41 3
Вместо паметник на Леми тази женица ще вдигне паметник на Ленин. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".