Община Каварна иска да забрани опъването на палатки в града

8 фев 2016, 19:50 ч. 3257 / 5 36
пред./следв.

   Докато новият кмет на Каварна - Нина Ставрева от БСП - все още твърди, че там ще се проведе летен рок фестивал, а организаторите на "Kavarna Rock" обявиха, че той ще се състои на друго място, местната община отново е напът да предприеме действие, което поставя под въпрос дали ще продължим да наричаме града "Морска рок столица на България". Готви се нова наредба, която да ограничи разполагането на палатки на тревните площи в Каварна.

   Всеки, който е бил на фестивала в Каварна, знае че на поляна на няколко десетки метра от района на стадиона традиционно и официално се разполата къмпинг, на който всеки желаещ може да разпъне своята палатка. Удобството за мнозина зрители на феста е безспорно. До тази година, ако рок фестивал изобщо има. Ето какво планират местните общинари:

В община Каварна се забранява поставянето на палатки или други съоръжения на тротоарите и тревните площи за пренощуване или бивакуване. Това предвижда проект на Наредба за осигуряване на обществения ред, опазването на околната среда и собствеността. Заинтересованите лица могат да подават предложения и становища по проекта до 16 февруари. Промените в досегашната наредба, приета през 2005 г., се налагат, тъй като при извършен преглед се е установило, че е необходимо да се конкретизират понятия, дейности и отношения, съобразно действащата нормативна уредба, както и да се внесат допълнителни ясноти в някои от текстовете.

 

Благодарности на: eddie

 

Временни заведения за бързо хранене пред стадион "Калиакра". В далечината се вижда и къмпингът.

още за:

Каварна


Коментари   (36)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


metal_forever 9.02.2016 15:54:14 отговори + 8 3
Гадна комунистическа твар......... нека си направи чалга фест. То целта на нейните другари е народат съвсем да изпростее, та по-лесно да го манипулират! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

жабата 9.02.2016 15:20:39 отговори + 5 0
на кого въобще му пука за този катун Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йори 9.02.2016 14:58:21 отговори + 11 0
RIP Каварна Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефанов 9.02.2016 17:45:57 + 1 0
Рано е още, колега. Когато поканят поредния фолклорен ансамбъл, тогава ще падне рипане, че и тропане. Стига да има хора. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

самотна лелка 9.02.2016 14:11:43 отговори + 8 3
Какво се занимаваме изобщо с това недорозумение на природата и нейните дела?Тя не заслужава и буква да се изпише за нея.Не е тайна,че всеки ден от въпросната Обшина,която ръководи се назначават по двама души,които да следят за всичко публикувано в електроната преса и естествено задължително писане на коментари в нейна защита.Лицата Феята и чичко Филипов са едни и същи,но всеки ден с различно име. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пор4о 9.02.2016 13:07:11 отговори + 15 1
А блек ще има ли? Аз ще спя на гробищата! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Metal 9.02.2016 11:43:34 отговори + 9 1
Ред и метъл концерт... Абе тия двамата (фейчо и филипов) съвсем изтрещяхте.. Единия дори се възмути, че употребяваме алкохол..хайде двамата за ръчички, с лопатките и към пясъчника.. Удобства им липсвали, разбираш ли.. А сладкарница не искате ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

213 9.02.2016 11:38:21 отговори + 13 0
Просто всичко приключи с този фест всякакви коментари са излишни ще се надяваме да има нещо ново. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blake 9.02.2016 10:56:33 отговори + 20 0
Така трябва! Всички под строй, с униформа, ходом-марш до концерта, и после ходом-марш обратно, кой откъдето, Никакво ядене, никакво пиене, това са порочни капиталистически практики!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 9.02.2016 19:42:58 + 0 0
Дано не забранят и опъването въобще... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Филипов 9.02.2016 10:08:32 отговори + 7 7
Аз си направих труда да прочета проекта. Много е грамотно написана. С нормални санкции. Цитат:
т.17. Ходенето по зелените площи, с изключение на определените за
целта места, паленето на огън, използването им за пикник и разполагането на
палатки в тях.
Има го и на още едно място. Общо взето да не може да се разпъне цигански катун, "палатков лагер" или подобно по тротоарите и площадите както има в много места, дори и при Фандъкова.
В Каварна е чисто, няма фекалии и глутници помияри. За разлика от ""голямото село"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 9.02.2016 10:23:50 + 15 3
Еми хайде моля всички, които не ги кефи "голямото село" и не произхождат от тук - да си вървят по родните места. Ако случайно са си останали там - техните приятели и роднини да се върнат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 9.02.2016 08:46:10 отговори + 1 2
Добре че всеки път сме на хотел в Балчик.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Некъф 9.02.2016 06:07:01 отговори + 10 1
Сега остава да забранят и с коли да се ходи до града!
Още една традиция падна... А да не говорим, че близо до плажа има обособена къмпинг зона, която Каварна от 20 години не е използвала.
Гуд Бай суийт фест, фер уел Каварна..
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 9.02.2016 05:58:32 отговори + 5 25
На българите само комунисти, ченгета и агенти на ДС им са в прокисналите от гадна бира мозъци! От всички коментари, само на Филипов е най- обективен, но...разбира се веднага е оплют. Защото е истина. Много хора в БГ мразят истината. Това което виждам на снимката е панаирджийска история- разхвърляни маси, шарения до безумие, ръждясали бирени бурета и скара в плачевно състояние. Асфалт- нъц. Тоалетни- нъц. Осветление- нъц. Удобства- нъц. Пътища- нъц. Сигурност- нъц, нъц!! И това било традиция...
Относно въпросния проект за забрана на разпъване на палатки- одобрявам с две ръце! Трябва да има ред!!!! На който не му изнася...да не ходи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 9.02.2016 06:32:52 + 19 2
Мозък - нъц.
Ако си мислиш, че каза нещо смислено, лъжеш се.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 9.02.2016 09:05:21 + 2 12
Не съм казал нищо, а съм написал. Разликата е огромна! Но...кой да мисли. Важното е да се приказва нещо, а, дали има смисъл не е важно.
Радвай се Фениксе на селската идилия и на Традициите.
Редът си е Ред, а Законите- Закони!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 9.02.2016 10:52:28 + 13 1
От друга страна, ако си мислиш, че *написа* нещо смислено, лъжеш се.

Редът е хубаво нещо, впрочем. Само дето тая новина показва поредното разминаване между думи и дела от страна на Ставрева и администрацията й.

"Каварна ще продължи да бъде фестивален град..." И шааааат, отменяме Нова година.
"Рокът ще продължи да бъде част от града..." И шааааат, отменяме Джулай Морнинг.
"Рок фестивал ще има..." И шааат, оплюваме промоутъра.
"Рок фестивал със сигурност ще има и ще е точно какъвто феновете го искат..." И шааааат, махаме къмпинга.
И т. н. Опростявам и генерализирам безумно, ама идеята е ясна. И неприятна.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 9.02.2016 11:07:08 + 9 1
Глупавите коментари настрана, но защо мъж би се самонарекъл "Феята [на нещо си]" ? Може би просто няма място за феички на рок/метъл фестивал... Виж, магистрални феи, това е вече друга тема, но те са по-скоро концерт на Пайнер (или чалготека). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 9.02.2016 12:18:45 + 2 8
Никът ми е алегория, Анти- терлик! И ако обичаш, да не ме набутваш в меките китки и чалгите.
"
В литературата – поетически образ, който се създава, като се описва един конкретен предмет, а се подразбира друг; иносказание "
Ето това означава Алегория.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Филипов 8.02.2016 21:40:56 отговори + 12 27
Много ми е чудно за какво е толкова плюене и псевдо новини.
Кл;ючовата дума е "проект". Има възможност който иска да внесе предложенията си. От тоя "къмпинг" на моя позната откраднаха парите и телефона.
По моя скромна оценка от 200 човека на палатки 150 не плащат вход и само се наливат отпред с бира и алкохол. Има и дрогирани. По нормални места като квартири и хотели нощуват няколко хиляди.
Много мразя отпред пред сцената да ми се напъха някъкъв смърдящ и некъпан, че и с мешката на гърба.
Нека се потрудят и да направят два феста. Феновете само ще спечелим. И ако може промоутърите да не си правят сечено и да ги сложат на една дата за да си мерят пикалниците. Имам желание да ида и на двата. По 10-15 лв на група е оферта отвсякъде. И ако съвпадне и с Джулая както беше замислено - супер.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal 9.02.2016 00:41:13 + 17 1
Неприятно е, че са ви обрали, но какво общо има това с новината, по всички къмпинги обират.. Какво лошо като някои хора само пият бира и не плащат вход, така е по цял свят по фестивалите.. едни гледат, други слушат, къде е проблема.. Друг е въпроса, че без фест няма желаещи да посетят Каварна ни с палатки, ни без палатки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Elling 9.02.2016 14:09:28 + 9 1
Много мразя отпред пред сцената да ми се напъха някъкъв смърдящ и некъпан, че и с мешката на гърба. - ей го още един светец... Човече, те на големите, няколко дневни фестивали по света, всички са все къпани и дъхат на теменужки, нали... Ти на метъл фест ли отиваш или на гей парад. Сакън пък, да не те докосне някой случайно в погото, че трябва да тичаш да се переш... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 8.02.2016 21:36:00 отговори + 21 0
Да де, ама снимката е от едно време, когато всеки каварненец можеше да си опъне сергийка и да продава бира-скара, и беше много по-добре, имаше разнообразие и много по-голям купон. Организаторите унищожиха тази традиция, като заградиха така, че само те да продават бирата и кебапчетата, взеха хляба на каварненци и монополизираха тая част от феста. Е кажете сега, че не съм прав. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MrUncleslayer 8.02.2016 21:02:43 отговори + 30 6
Рокът във Каварна се спомина,
''благодарение'' на вещицата Нина...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Иван Вазов 8.02.2016 20:55:54 отговори + 23 10
Фестивалът биде предаден, и от една пачА!
Тая мръсна гад, таз тлъста бохча,
тоз позор за Бога, туй пятно на храма
Фестивалът погуби чрез черна измама!
Тоз човек безстиден със ниско чело,
пратен на земята не се знай защо,
таз издайница грозна и общински служител,
която тая титла без срам бе похитила,
на която устата, пълна с яд и злост,
изрече подло: "Отменете тогоз!"
На която ръката не благословия,
а издайство сърши, и гръм не строши я,
и чието име не ще спомена
от страх мойта песен да не оскверна,
и която родила една майка луда,
равна във адът има само Юда
фърли в плач и жалост цял народ тогаз!
И таз гад йоще живей между нас!

Иван Вазов, гр. Сопот - 1882 г.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 8.02.2016 20:51:47 отговори + 12 3
Признавам си, че не ми се занимава да го проверявам като инфо. Но някак си ми се струва, че е изпуснато едно "извън определените за това места" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 8.02.2016 20:59:46 + 7 2
Е да не би наредбата от 2005-та да е разрешавала опъването извън "определените за това места"? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зари 8.02.2016 20:49:06 отговори + 15 3
Какви палатки бре, ще опъваме общинарите, начело с кметълицата! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sorrow 8.02.2016 20:31:56 отговори + 13 4
Съсипаха всичко, стига вече цирк Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 8.02.2016 20:11:50 отговори + 21 3
Сега очаквам и наредба, че на стадиона могат да се провеждат само спортни мероприятия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Dark times 8.02.2016 20:05:45 отговори + 15 5
Това е лицемерно, нагло и минава всякакви граници, остава и да съсипят всичко и да превърнат града в пореден шибан курорт препълнен с хотели и чалгарски купони! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 9.02.2016 19:47:41 + 0 0
Все пак това няма как да стане, защото плажът е има-няма 100 метра... То затова не е и станало досега де... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 8.02.2016 20:04:43 отговори + 18 2
Отдавна е ясно, че няма да продължим да наричаме града "морската рок столица на България" вече... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 8.02.2016 20:04:24 отговори + 37 8
Долни комунисти... Каквото и да твърди, новата "кметица" на Каварна ще съсипе традицията (както нейните хора съсипаха страната). Може би ще има фестивал тази година, но това ще е за последно. Току-виж догодина започне една нова традиция под името "Каварна Чалга", където на стадиона ще свирят родни величия от сорта на Васко (Азис) и Галена...

Радвам се, че поне издадоха специално издание на "Про-Рок", което обобщава историята на "Каварна Рок" (което ми го разписаха членовете на Kamelot) за последните десет години! Като човек, изпуснал по-голямата част, това е задължителна литература... и част от българската история (не че има за какво да се пише в днешно време). Благодаря на Цонко Цонев за всички спомени и че създаде фестивала. Надявам традицията все пак да продължи, макар и на друго място и с друго име.

Говорете каквото искате, но без Цонко Цонев, "Каварна Рок" нямаше да съществува, всички велики банди, които са гостували, надали щяха да чуят за България, а градчето дори нямаше да е на картата в момента.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 8.02.2016 19:57:27 отговори + 22 8
да бъде смърт мръсна комунистка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".