Отменят участията на PANTERA на "Rock im Park" и "Rock am Ring" заради обвиненията в расизъм към Phil Anselmo

24 яну 2023, 17:35 ч. 1713 / 6 17
пред./следв.

   Организаторите на "побратимените" германски фестивали "Rock im Park" и "Rock am Ring", които се провеждат едновременно в Нюрбургринг и Нюрнберг (тази година между 2-4 юни), са взели решение да откажат участието на събралите се PANTERA заради обвиненията в расизъм към вокалиста Phil Anselmo.

   Промоутърите казват, че е имало широко обсъждане между тях, фенове, изпълнители и партньори и решението е взето с мнозинство. В основата е скандала от януари 2016 г., когато Anselmo отправи "нацистки поздрав" към публиката от сцената на феста "Dimebash" в памет на Dimebag Darrell. Според присъстващи, заедно с поздрава Phil е казал White Power - поздрав, който е традиционен за расистки настроени групи в САЩ.

   Самият музикант се оправда, че всичко това е било шега. Тъй като е пил бяло вино зад кулисите и някои фенове са му се подигравали, е отвърнал с шега на закачките.

   От случката изминаха доста години, но тя все още преследва Phil Anselmo. За сметка на това, в България очакваме PANTERA на 26 май за концерт в столицата с участието още на Rex Brown, Charlie Benante и Zakk Wylde. Събитието ще се състои в зала "Арена София" (бивша "Арена Армеец"). Билетите са в продажба в мрежата на ticketstation.bg.

 

phil anselmo



Коментари   (17)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Туц 27.01.2023 12:25:33 отговори + 3 1
Помня Фил от разказите на дядо ми, с който са служили заедно във 2-а немска армия при инвазията в Юголсавия 1941-а. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cornhusker 25.01.2023 11:02:16 отговори + 18 17
С риск да бъда сериозно анатемосан от праведните метъли и феновете на Конфедерацията, ще кажа, че когато съзнателно изпъваш ръката в нацистки поздрав и казваш "White power", при това на обществено място, пред хора, които те гледат, това вече не е просто "демократично изразяване на мнение, защото всеки може да казва каквото си иска, и да бъде какъвто ще".
Не, това вече е абсолютно осъзнато действие, целящо да подчертае хем превъзходсто на една страна, хем тотално принизяване/отричане/зачеркване на друга.
Проблемът с расизма е, че той е трудно осъзнат от обществото - хем се знае, че го има, хем докато не с еизпита на собствен гръб не може напълно да се разбере. И този случай е такъв - ама какво толкова казал Анселмо, пошегувал се малко, нали се извини, както толкова. Да, ама така мислим ние, по-голяма част от белия свят. А какво мисли черната част от света? А евреите? Техните възприятия нямат ли значение?
Без да продължавам да лея акъл, само ще завърша с това - в днешно време, щом си някаква публична личност, трябва да си мериш приказките и действията. Ако си тъп и не го правиш - ше си носиш последствията.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 25.01.2023 14:22:43 + 13 11
Честно казано, съгласен съм напълно. А и в Германия показването на нацисткия поздрав се счита за престъпление и понякога се наказва със затвор. Има немалко случаи на туристи, арестувани за неправомерно размахване на ръце. Добро, лошо - няма значение, такава е ситуацията и е напълно нормално точно там да не искат отявлен нацист да се изтъпанчи пред хиляди хора да си ръси простотиите. А и онзи случай от две и шестнайсета не е единичен. Из Ютуб може да се намерят цели компилации с Анселмо как кряска за уайт пауа. Явно това са му схващанията.
Хубаво.
Има си свободата на словото, само дето явно защитниците на тая свобода явно не схващат, че тя не ти дава право да бъдеш харесван, уважаван или дори търпян, когато се излагаш.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vampiria 25.01.2023 14:28:17 + 12 3
Аз съм съгласен със всичко това просто не ми пука да вярно е че това което Фил направи е идиотско но Пантера е бандата която ме вкара в метъла още бях прав под масата когато чух walk за пръв път същите тия антифашистки комунисти наричат нацизъм всичко което не е ляво и двете страни са идиоти а на нас феновете просто не ни пука Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 26.01.2023 00:58:28 + 9 4
Вие, феновете, в случая не сте важни. Важни са организаторите на двата фестивала горе, които са преценили, че им пука достатъчно, за да отменят участията на Pantera заради някогашните изцепки на Анселмо.

Сега, защо изобщо са поканили на фестивал в Нюрнберг човек, правил нацистки жестове, е съвсем отделен въпрос. Не е трябвало да го правят.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Викинг Тексасец 25.01.2023 10:33:09 отговори + 16 9
На концерта в София ще развея знаме на конфедерацията на пук на евро джендрастите. Хахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock 26.01.2023 10:28:40 + 0 3
Надали ще ги видим в София… то цялото им турне се проваля Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

оппааа 25.01.2023 09:53:36 отговори + 9 8
Това ли е свобода на изразяване в демократична страна и това ли бе демокрацията ?...Съжалявам ,НО нещо долно и сбъркано има в днешния изкривен ЕС ! Всеки можел да бъде ,какъвто си поиска без да бъде обвиняван затова . Е ,ЯВНО ИМА ОТНОВО РАЗЛИЧЕН АРШИН ,МАМКА МУ . Толкова се кефех ,че няма сталинизъм ,а той бил порочно прикрит -в тези псевдо-демократични времена, в които сега живеем ... ТОВА Е СРАМОТА, А НЕ СВОБОДА ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Panzergrenadier 25.01.2023 09:40:05 отговори + 7 0
Нищо чудно, приживе Даймбег свиреше с китара със знамето на Конфедерацията (13-те южни робовладелски щати). Там са имали "особено" отношение към цветнокожите. Pantera са си южняци и Анселмо може да си пада по White power music. Онези са си маргинали, на тях им е позволено и никой не им обръща внимание, но Анселмо и Pantera все пак са популярни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Keeper of the seven keys 24.01.2023 23:38:37 отговори + 16 6
Ако беше излязъл с тениска със сърпове и чукове- нямаше да е така изобщо. Половината даже щяха да му пляскат за тая негова проява и концертите щяха да се състоят. Ама... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vampiria 24.01.2023 21:52:14 отговори + 11 4
Оф не ми пука просто искам китари и хедбанг мога да чета Майн Кампф без да съм нацист Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dude 24.01.2023 20:56:02 отговори + 15 33
Анселмо винаги ми е бил противен тип, а след “изпълнението” му на Metal all stars в София преди няколко години, още повече хаха Иначе браво на германците, така се създава гражданско общество, ще ми се и в България хората да имаха такава решителност, по принцип, не относно концерта на Панера. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

азззз 25.01.2023 08:43:50 + 11 4
Граданско общество?Като немците ще се правят на интересни на принципа "връщаме години назад" по-добре да си припомнят собствената си история.Това с Анселмо е пълна глупост,че на всичкото отгоре се опитват да му придадат и тежест.Пък тук в БГ ако някоя жалка душица реши да се оплаче на мУУУУзикаутор за някой среден пръст на концерт и започнат да отменят банди ти гарантирам,че много хора ще се постараят да не оживее Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rage 24.01.2023 17:45:45 отговори + 18 6
Сериозни ********* са тия в Германия , явно не са запознати грам със случая.
Аз с удоволствие ще ги гледам в БГ , макар че това не са Пантера , но са възможно най-доброто и близко приближение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hetfan 24.01.2023 19:08:37 + 17 3
Ае брато, ко значи не са Пантера. Имат двама оригинални членове. Все едно Kiss, да не са Kiss, защото Ейс Фрели и Питър Крис не са вече в групата. Ако Дайм беше жив и беше напуснал Пантера, пак ли нямаше да са Пантера вече? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Юфгени 24.01.2023 19:18:59 + 10 5
Анселмо не е оригинален член и основател. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hetfan 24.01.2023 19:33:41 + 18 3
Юфгени, така е. Обаче съм сигурен,че ти не си пускаш албумите с предишния певец, нали така ?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".