POETSKY се присъединяват към феста "Dark Sun and Winter Cold 2023"

28 яну 2023, 11:20 ч. 641 / 9 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Poetsky e българска метъл банда, сформирана през 2015-та г. в Шумен от китариста на групата - Данаил Борисов. В рождествената си форма тялото представлява китара, бас и барабани, като малко по-късно то вече и проговаря, посредством Карина Иванова. През годините Poetsky претърпява нормалните за всички живи организми рани, ожулвания, операции и подмяна на органи, но също така и допълнения. Към групата се присъединява и клавирист, благодарение на когото на Poetsky му порастват вече и мустаци.

И така гласът е Карина Иванова, китара - Данаил Борисов, бас - Денис Кирилов, клавир - Стефани Стоянова, барабанист - Недко Карталов.

Музикалният стил на бандата представлява раница, пълна с: вафли, книга, химикал, чифт чисти гащи и чорапи, четка за зъби, кибрит, храна за разни животни, някакви дрънчащи на дъното неща, канче с карабинер, или иначе казано - ню/алтърнатив метъл с етно и индъстриъл мотиви, увити в хавлия.

В текстовете си пък Poetksy изследва Вселената, споделя и опит. На български и на английски.

В буквален превод (от древн.гр. глагол "пойео" - правя, творя) Poetsky означава Творец, като всеки един символ (буква) от името има свое собствено значение.


   Това е и поредната банда за феста "Dark Sun And Winter Cold Vol. 4", който ще се състои 11 февруари в клуб "Mixtape 5", София.

 

dswc poetsky



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".