SCOLOS и PAST REDEMPTION ще свирят преди BENIGHTED в София

5 фев 2024, 10:46 ч. 413 / 18 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Past Redemption и Scolos са подгряващите групи за концерта на Benighted у нас през март

На шоуто на Benighted в София на 1-и март в „При Черепите“(бул. „Илиянци“ N:1И) ще гледаме и две родни банди, които са чудесни представители на тежкия жанр.Това са Past Redemption и Scolos.

Past Redemption са сред пионерите на death metal-а в България. Групата е създадена през 1992г. в София и има издадени четири албума (Decomposed -LP – 1993; Useless Amputation - LP – 1994; Forever Burning Scorn LP – 2005; Unleashed Emptiness LP – double CD – 2011) и DVD Live in Sofia 2007. В момента се готви да издаде петия си студиен албум, озаглавен Final Redemption, който преминава микс и мастър. Бандата е в състав: Алекс-вокали и китари, Митака-бас, Митко – китари и Стивън-барабани.

Scolos се ражда като студиен death metal проект в Бургас през 2014г., когато е издаден и първия сингъл на групата - парчето „Disease“. Няколко години по-късно вече има сформирана група, готова да стартира концертна дейност. През 2017г. е записано първо EP на групата, състоящо се от 4 парчета. След като изданието е представено на няколко концерта в страната, Scolos взимат участие в Sea of Black festival и Metal Carnage festival в Бургас, Underground Annihilation fest в София, както и продължават с локални концерти. През 2023г. е записан първия дългосвирещ албум на групата, носещ името ArthroGod. Албумът ще бъде издаден в началото на месец март 2024г. Бандата е активна и вече има нов материал, извън рамките на дебютния си албум.

В други новини, Benigthed идват за концерта с Flo Musil на барабаните. Той е в топ форма, познат от бандите Theotoxin и Schirenc Plays Pungent Stench и е признат за един от най-добрите барабанисти в съвремената екстремна сцена. Flo Musil ще замести Kevin Paradis, който е възпрепятстван да пътува с групата за двата й ексклузивни концерта в региона - в България и Румъния.

Билетите са в продажба онлайн в системата на Paysera https://bit.ly/BenightedSofia и на касите на магазини „На Тъмно“ в цялата страна.

 

Benighted



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".