Седемте пазители на ключовете - епичен финал на "Midalidare Rock 2023"

3 юли 2023, 19:13 ч. 5423 / 30 29
пред./следв.

   В неделната лятна жега на 2 юли 2023 г., разхлаждана от оскъдни количества дъжд, село Могилово отново посрещна десетки хиляди рок и метъл фенове на "Midalidare - Rock in the Wine Valley 2023". "Всяко хубаво нещо има своя край" - щеше да каже Kai Hansen късно същата вечер от сцената. Но преди да стигнем до въпросния край на третото издание на фестивала имаше още цял ден, в който публиката да се наслади на изпълненията на четири прекрасни банди.

   Честта да открият музикалната програма се падна на гърците FORTRESS UNDER SIEGE. Точно по график, в 17:30, секстетът от Атина се качи на сцената пред все още рехавите редици от фенове. Най-зажаднелите за музика обаче оказаха радушен прием на южните ни съседи, а те от своя страна се постараха да запълнят дадения им половин час с максимално енергичен сет, който представяше предимно последния им (засега) студиен албум "Atlantis" (2020). Най-активен, разбира се, беше вокалистът Tasos Lazaris, който освен че напълно се възползваше от размерите на сцената и търчеше от единия до другия й край, впечатляваше и с гласови възможности. Пауър метълът на бандата по определен начин напомня RHAPSODY OF FIRE, но ако махнем от уравнението епичните симфонични подложки на именитите италианци. Сетът на FORTRESS UNDER SIEGE беше белязан от проблеми с бас китарата на Alex Stavrakas, но останалите музиканти направиха всичко възможно това почти да не си проличи. Запръска и лек дъжд, сякаш небето размишляваше дали да стовари порой над фестивалната публика или само да придаде мрачен драматизъм на музиката на гърците. Но пороят се размина, а гостите бяха изпратени с аплодисменти.

Сетлист на FORTRESS UNDER SIEGE:
01. Lords of Death
02. Spartacus
03. Atlantis
04. Don't Let Go
05. Love Enforcer
06. Seventh Son


fortress under siege

 

   Следващите 30 минути преминаха в подготовка, префасониране на сцената и тематичен декор, показващ зловещ цирк под логото на BATTLE BEAST. Бърза справка в концертния архив на WeRock.bg показва, че за финландската група това е четвърто гостуване у нас и определено вече им е време за хедлайнърски концерт, защото без никакво подканяне, още след откриващата "Circus of Doom", публиката започна да скандира името на бандата, а вокалистката Noora Louhimo изглеждаше искрено разчуствана от топлия прием. Абсолютно невъзможно е да се пише за BATTLE BEAST, без да се отдели една сериозна част от текста за страхотната вокалистка на шесторката. За разлика от останaлите предвождани от дами банди в афиша на "Midalidare - Rock in the Wine Valley 2023", Noora Louhimo е истински метъл глас, стаил в трелите си една особено галеща дрeзгавина, която не остава само в студиото, а се пренася с пълна сила в живите изпълнения на финландците. Характерната й осанка и чар, цветните одежди, оформената като рога прическа и театралното й поведение доказват, че BATTLE BEAST имат в редиците си фронтдама, която само с едно махване на ръката може да накара хиляди фенове да подскачат, да крещят с пълен глас или да размахват юмруци към небето.

   Докато от синевата все още се сипеха ситни капки, а текстът на "Straight to the Heart" говореше за трещящи гръмотевици, градусът вече беше сериозно повишен. "Eye of the Storm" тотално прогони дъжда, преди бандата да ни поведе малко по-назад в историята си с великолепната "No More Hollywood Endings". Текущо групата представя актуалния си запис "Circus of Doom" (2022) и песните от него (особено "Master of Illusion") стоят на равна нога с утвърдените хитове "Eden" и закриващата "King for a Day". В края на заключителното парче Juuso Soinio и Joona Bjorkroth (китари), Eero Sipila (бас) и Janne Bjorkroth (клавишни) се присъединиха към Noora на ръкава на сцената за финалните акорди под възторжените възгласи на хиляди гърла. Разбира се, имаше снимка за спомен и обещание за нови срещи, а ние отново ще повторим това, което казахме и в началото: BATTLE BEAST е група, която заслужава самостоятелен концерт у нас и дано го получи(м) в най-близко време.

Сетлист на BATTLE BEAST:
01. Circus of Doom
02. Straight to the Heart
03. Eye of the Storm
04. No More Hollywood Endings
05. Where Angels Fear to Fly
06. Wings of Light
07. Eden
08. Master of Illusion
09. King for a Day


battle beast

 

   Следваше още една добре позната на българската публика банда с нежно присъствие: симфометъл формацията от Нидерландия EPICA, която не разочарова при петото си гостуване у нас и излезе на сцената на "Midalidare - Rock in the Wine Valley 2023" в топ форма във всяко едно отношение. Чаровната фронтдама Simone Simons грабна погледите в излята по тялото семпла малка черна рокля и завладя сърцата с омайния си сопран, а колегите й от бандата демонстрираха едновременно музикантско майсторство и заразително добро настроение. В безупречната им подготовка няма нищо изненадващо, тъй като миналия месец EPICA имаха честта да подгряват на три европейски дати от настоящото турне на метъл величията METALLICA, след като FIVE FINGER DEATH PUNCH се оттеглиха в последния момент поради здравословното състояние на вокалиста им Ivan Moody.

   Направи впечатление стегнатият сет на нидерландската банда, който като че ли имаше за основна цел да покаже колко твърда и тежка може да бъде музиката им. Не чухме нито една от баладите, в които така красиво се разгръща гласът на Simone, но за сметка на това изобилстваше от бруталните барабанни откоси на "звяра" Arien van Weesenbeek, ревовете от пъкленото гърло на ритъм китариста и основен композитор Mark Jansen и блекметълските рифове на соло китариста Isaac Delahaye. Coen Janssen видимо се забавляваше зад клавира си, но този път не се развихри с атрактивния си, извит като полумесец преносим инструмент. За съжаление нямаше и соло на саксофон в най-актуалната композиция на EPICA, сингъла "The Final Lullaby", който бе записан миналата година с норвежкия метъл и джаз музикант Jorgen Munkeby от SHINING. Но стига за липсите.

   Интрото и първите две песни някак преминаха на един дъх, обаче веднага след това на феновете се удаде шанс да скандират името на EPICA с пълно гърло, а едно момиче на около 10-годишна възраст дори получи микрофона на Simone за минута. Въодушевени скандирания поставяха на пауза изпълнението на нидерландците поне още 2-3 пъти. На "The Obsessive Devotion" имаше много куфеене, на "Beyond the Matrix" - енергично подскачане. За финал, преди "Consign to Oblivion", певицата прикани публиката да се подготви за традиционния за лайв изпълненията на това парче "епичен wall of death", но дали поради структурните особености на сцената с издадената пътека по средата или заради летния задух, тълпата реагира някак вяло, но все пак се отсрами с мошпит - един от малкото, ако не и единствен за целия фестивал.

   Накрая на EPICA като че ли не им се тръгваше и дълго се разделяха с почитателите си, снимаха се, символично събираха пръсти във формата на сърца, раздаваха палки, перца и други сувенири.

Сетлист на EPICA:
Intro: Alpha - Anteludium
01. Abyss of Time - Countdown to Singularity
02. The Essence of Silence
03. Unleashed
04. The Final Lullaby
05. The Obsessive Devotion
06. The Skeleton Key
07. Code of Life
08. Beyond the Matrix
09. Consign to Oblivion
Outro: Pirates of the Caribbean Theme by Klaus Badelt


epica

epica

 

   Минути по-късно сцената бе скрита зад черно платнище с логото на HELLOWEEN и се започна нетърпеливото очакване - да, все още цари такова сред най-запалените им почитатели, независимо че немската хеви машина щеше да ни гостува за дванайсети концерт. Преди няколко месеца се разпространи съобщение, че "Обединените сили" на великолепната германска седморка пристигат със специален фестивален сетлист, но отсега да си кажем - нямаше нищо такова и списъкът с песни почти едно към едно се повтаряше с последното представяне на HELLOWEEN през октомври 2022 г. в софийската зала "Арена Армеец". Единствената разлика бе в шестото парче, което в миналогодишния сетлист беше "Save Us", а този път бе заменено от "I'm Alive".

   Всеки от тримата вокалисти в настоящия състав - Michael Kiske, Kai Hansen и Andi Deris - е доказал във времето своите певчески и шоуменски възможности, като разбираемо при някои едните надделяват над другите, но това не пречи всеки от тях да има място в сърцата на верните последователи на HELLOWEEN. Закономерно и тримата получиха справедливо разпределение на времето под прожекторите, като Kai Hansen отново имаше своите "петнайсет минути слава" с "китка" от негови композиции, които ни пренесоха в 80-те години на миналия век и дебютния албум "Walls of Jericho" (1985). Andi Deris шеговито представи колегата си, като сподели, че той творял още от 1789 г., по времето на френската революция.

   Deris и Kiske пък си деляха вокалните партии в повечето останали парчета и често си подхвърляха закачливи забележки или произнасяха имената си с френски акцент (Андре Дери и Мишел Киске). Дуото особено прочувствено изпълни баладата "Forever and One (Neverland)" на високи столове в най-издадената напред част на сцената, буквално сред морето от грейнали светлинки на фенерчета от смартфони. "Определено не сме сами" - каза развълнуван Andi Deris.

   Китаристите също си деляха любовта на феновете, макар че Kai Hansen често излизаше на най-преден план, a Michael Weikath като сив кардинал дърпаше конците от по-скромни позиции на сцената. А къде ли беше вездесъщата цигара между устните му? По-младият колега на двамата доайени, Sascha Gerstner, имаше възможност да се изяви отново със свое собствено соло. Атрактивната му визия и младежка енергия допринасят дори след толкова години HELLOWEEN да остават на гребена на вълната.

   Ритъм секцията в лицето на дългогодишния басист Markus Grosskopf и барабаниста Daniel Loble не бива да остават пренебрегнати, защото Markus имаше важна роля да поддържа доброто настроение и веселбата на сцената, да се заиграва и танцува с колегите си, докато усмивката не слизаше от лицето му. Dani Loble, точен като швейцарски часовник, не пропускаше нито удар и именно неговото барабанно соло, способно да вдигне и мъртвите, успя да върне не един зрител от онези, които си бяха помислили, че след първия бис концертът е приключил. Но, разбира се, предстоеше експлозията "I Want Out", конфети вместо дъжд заливаха тълпата и огромни оранжеви топки с лица на тикви заподскачаха над главите на всички присъстващи.

   Продължилото малко над два часа шоу на HELLOWEEN за пореден път заслужи неувяхващата любов на българския метъл фен и постла пред музикантите червения килим за следващи посещения у нас в най-скоро време.

Сетлист на HELLOWEEN:
01. Skyfall
02. Eagle Fly Free
03. Mass Pollution
04. Future World
05. Power
06. I'm Alive
07. Medley:
- Metal Invaders
- Victim of Fate
- Gorgar
- Ride the Sky
08. Heavy Metal (Is the Law)
09. Forever and One (Neverland)
-- Guitar Solo
10. Best Time
11. Dr. Stein
12. How Many Tears
Бис 1:
13. Perfect Gentleman
14. Keeper of the Seven Keys
Бис 2:
15. I Want Out
Outro: For the Love of a Princess (Braveheart soundtrack by James Horner)


   Поредното издание на фестивала "Midalidare - Rock in the Wine Valley 2023" премина в архивите и определено ще има с какво да го запомним. Оставяме настрана транспортните неуредици, за които виждахме как организаторите ежедневно работеха да предоставят решения и алтернативи. По-важното е, че се срещнахме за пореден път с чудесни групи като BLIND GUARDIAN, LACUNA COIL, EPICA и BATTLE BEAST. Дебюта си на българска сцена направиха банди като IRON SAVIOR, DYNAZTY и FORTRESS UNDER SIEGE, а завръщанията на вечни любимци като хедлайнърите SCORPIONS, EUROPE и HELLOWEEN заситиха зажаднелите за зрелищен и издържал проверката на времето рок. Казваме си "довиждане", но не сбогом, до следващото лято и нови срещи в Долината на виното.

   В галериите ни можете да разгледате стотиции снимки от третия ден на "Midalidare - Rock in the Wine Valley 2023":

FORTRESS UNDER SIEGE
BATTLE BEAST
EPICA
HELLOWEEN


Текст: Whiplash, Florimel
Снимки: Иво Канин

 

helloween

helloween

helloween

helloween



Коментари   (29)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Metalhead 26.07.2023 14:54:48 отговори + 2 9
Много радостни пенсионери е имало. Догодина пак на пенсионерска сбирка. Хелоуин с бастуни и проходилки, Скорпионс на системи направо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Да бе 14.07.2023 17:25:16 отговори + 4 0
Заглавието е много яко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 14.07.2023 08:22:28 отговори + 0 5
Само на мен ли заглавието на статията ми изглежда абсурдно?? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боб с надница 4.07.2023 17:52:16 отговори + 13 8
За догодина може да помислят организаторите за следните групи: Stratovarius, Angra, Orden Ogan, HammerFall, Kamelot, Rhapsody of Fire, Nightwish, Masterplan, Def Lepard, Toto. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

florimel 4.07.2023 17:56:17 + 4 0
Nightwish спират с турнетата за неопределено време. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 4.07.2023 22:11:12 + 8 1
Организаторите не могат да помислят нищо, само могат да се съобразят с европейските турове на бандите, та евентуално да минат и оттук. Как я виждаш тая работа да викнат Angra от Сао Пауло? Да не би да платят хиляди долари за самолетните билети??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боб с надница 5.07.2023 07:15:05 + 7 0
Аз съм наясно, че не е меню в ресторант. Просто споделям няколко имена, които биха паснали на формата им до момента. Пък каквото има по това време - това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pencilwarrior 5.07.2023 09:30:37 + 5 2
Stratovarius и Hammerfall като хедлайнери в два отделни дни ще е тотално разбиване. Kamelot и Masterplan също ще е нещо велико. Дано поне някоя от тези групи да видим догодина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боб с надница 5.07.2023 17:02:23 + 1 1
Понеже си мяткам идеи, може да продължа с: Evergrey, The Halo Effect, Primal Fear Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 6.07.2023 09:07:04 + 1 0
Не стават за хедлайнери Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal Pro 12.07.2023 16:01:25 + 1 0
За подгряващи да викнат Temperance, Northtale, Scarlett Riot Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 4.07.2023 13:30:41 отговори + 16 1
Halloween са ясни. Гледах ги сигурно за 10ти път и няма да се уморя да повтарям колко обичам Дерис! Този човек е слънце! Но кака Нуура счупи! Ибаси дзвера! Догодина пак! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хамбургска тиква 4.07.2023 12:49:51 отговори + 18 1
За мен това беше най-добрият концерт на Хелоинчо от близо 20, на които съм бил в различни страни. През 2017 в София беше уникално заради завръщането на бог Киске, сетлиста и всичко, но друго е да бъде на открито и пред много фенове. Да видиш хиляди с фланелки на Хелоуин и сред тях много деца и тинейджъри е радост да окото.
За самия концерт каквото и да се каже е малко - тотално размазване, уникален професионализъм и игра с публиката. Хелоин са майстори в това. И когато видят, че феновете се кефят, те веднага го показват и се оценяват.
15-16000 на Юръп и Хелоуин останаха доволни, а и другите банди бяха адски добри, но това също се знае.
За догодина летвата е много висока вече, което повдига въпроса с капацитета, защото е видно, че максимумът е около 20000, колкото бяха на Скорпиънс.
Живи и здрави всички.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 4.07.2023 15:56:02 + 6 6
Според мен, организаторите трябва да вдигнат цената на билета и да предлагат само тридневни билети + паркинга да се плаща на дневна база. Така ще могат да продължават с високото ниво и да лимитират бройката на хората до не повече от 15 000, което е оптималното за това пространство. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jimmy 6.07.2023 14:02:47 + 3 0
Да намалят капацитета е ок. Цените за фестивала според мен зависят и от групите. Но как и защо да правят "паркинга" платен не разбирам. То са едни поля там, ако беше някаква изградена инфраструктура по-разбирам. Имаше автобуси от Чирпан и Стара Загора,но винаги бяха пълни и неясно колко редовно са се движили,дали имат капацитет за публиката,ако ограничат паркирането. По-скоро да разположат повече хода и да разграфят по-точно паркингите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Running Wild 4.07.2023 12:10:01 отговори + 20 1
Ритъм секцията Маркус Гроскопф + Дани Льобле не бивало да се пренебрегва?! Хахаха, че тя е ном.1 в worldwide мащаб, а Даниел е извънземен... Без аналог!!! Helloween разцепиха и без тва разцепления озонов слой. Тези от 5 - 6 години насам нямат съпоставяне, с която и да е група на база live!!! Сценично присъствие, актьорско майсторство, ако щете, а по отношение на музикални качества - виртуози отвсякъде! Съгласен съм с коментар по-долу, че творчеството с Анди е пренебрегнато за сметка на "законодателни" хитове от 80-те и тура 2017 - 2018 беше по-качествен, и разнообразен, но дори и с този сет и сценична изява, Helloween показаха Кой е Master Of The Rings (and Keys). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йоан 4.07.2023 11:44:44 отговори + 23 0
За мен това беше първо посещение на този фестивал и останах много впечатлен от атмосферата на мястото и селцето Могилово , със стенописите по къщите и приятната планинска гледка . Това е един много добър вариант да се развиват регионите в България , извън големите градове ,чрез фестивали и концерти .Да ,трафика в петък беше нещо ужасно моята кола загря и я оставих на пътя , там ни качи едно момче на стоп, после качихме още 4 човека в колата и те закъсали , бяхме 8 човека в един миниван и за мен това беше най -забавното нещо в първия ден , стана непланувано и се чувствах като хипи от времето на луудсток. Тази вечер Скорпионс не можаха да ме впечатлят , просто са вече в много напреднала възраст , ни се радвам че ги видях на живо , легенди и професионалисти . Втория ден беше много добре и както в първия ,звука беше страхотен , ясен и чист ,нищо общо с този в коя да е зала .Europe ми харесаха , но едва ли бих ги гледал в самостоятелен концерт .На третия ден най -малко ми се ходеше ,може би заради това че беше неделя , но пък много исках да видя Хелоуин , толкова години са идвали в България и така и не се е случвало да ги слушам на живо и останах особено впечатлен от тях . Много добра комуникация между членовете на групата и публиката,шеги и непринудено поведение ,наистина изглеждаха така ,все едно тук им е любимо място за концерти ,публиката в този ден поне за мен беше най-шумна. Не случайно в много статии съм чел да ги определят като ,,всенародни любимци'.
Надявам се този фестивал да го има и в бъдеще ,единственото нещо ,което трябва да имаме предвид преди да тръгнем е трафика и всеки шофьор да си планува по от рано пътя ,както и алтернативни маршрути, на втория и третия ден минахме през Чирпан , пътя беше кофти , но нищо фрапантно и стигнахме без никакви грижи .също така е редно да поздравим и рок феновете, поляната ,алеите и цялото място остана и до последно много чисто ,без боклуци ,фасове и хвърлени бутилки, което за пореден път ми доказва ,че представата на много хора за ,,мръсните и потни метъли ''просто не е вярна.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 4.07.2023 17:33:46 + 11 0
Това с пътищата не е в правомощията на организаторите. Тази година Община Стара Загора уж трябваше да ремонтира основия път през Винарово до селото и си личи, че са се опитали, но пътя е станал по-тесен. Много жалко е, че държавата и общините не искат да помогнат на едни такива редки прояви на амбиция. Доколкото разбрах и едната нива, в която преди се паркираше, тази година собствениците й отказали да я дадат под наем. Не е лесно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 4.07.2023 10:37:29 отговори + 24 0
Не знам за кой път гледам Хелоуин, но още 100 пъти да дойдат, пак ще ги гледам. Наистина тая финландка беше страхотна- имаха много добри парчета. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

........ 4.07.2023 08:12:01 отговори + 8 6
Сигурен съм, че голяма част от мрънкалниците са били на Пърпъл в Каварна. Е там тогава беше същото, че и по-голямо задръстване. Ама не мрънкахте тогава и "забравихте", нали? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ank 4.07.2023 14:23:56 + 9 1
Нищо общо няма никой от концертите в Каварна с този ужас, който беше на Scorpions Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 4.07.2023 03:15:47 отговори + 16 0
Ух, не можах да отида и сега ме е яд малко, обаче поне групите, които ме интересуваха, съм ги гледал повечето неведнъж.
И да, време е Battle Beast да направят самостоятелен концерт в България най-после. Гледал съм ги три пъти, и всеки път ми вземат акъла.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pencilwarrior 4.07.2023 00:20:50 отговори + 21 6
Обожавам тиквите като първата ми тежка група, и обединението им определено е нещо велико. Новият им албум е просто страхотен. Бях отчаял, че ще отидат към безславен залез след бездушния God Given Right, но Helloween ми върна вярата в тях още само с обложката си. Все още си го слушам почти редовно.

Уви, изпълнението им тази вечер, колкото и силно да беше, не ме впечатли. Радвам се, че отделихте място да споменете за невярната реклама с "хедлайнерския сетлист". Именно това беше една от основните причини да дойда на фестивала (освен първото стъпване в България на Iron Savior), и останах меко казано разочарован. Още при миналия концерт преди 9 месеца забелязах, че изпълнението им е станало повече шоу, отколкото музикално събитие. Броят песни е намалял, и липсва разнообразието - тотално е пренебрегната ерата Дерис от Time of the Oath нататък, което е много разочароващо поне за мен. Въпреки някои слаби изпълнения, това са 20 години активна история на групата, без които сега тикви нямаше и да има.

Най-добрият им концерт беше този от 2017-та, когато наистина имаше богат сетлист и чухме не само класиките с Киске и Кай, но и мощни попълнения от ерата на Дерис - Sole survivor, I can, If I could fly, Waiting For The thunder, Are you metal. Още си спомням чувството как искам да си поема дъх, а те хвърлят следващото мощно парче по нас и просто не оставят избор. Неповторимо.

Изглежда наистина няма да видим подобно нещо отново, или поне не скоро... Сегашното им шоу явно е по доста строг сценарий, с предварително подготвени анимации и почти никакво място за промени в сетлиста. Докато в първото турне анимациите бяха приятен стилизиран фон и не много ангажиращи, сега отклоняват вниманието от самата група и имат честно казано евтин 3D вид. На моменти усещах и лека досада в провлачването на солата от Кай, или забавянето и задържането в някои песни, тъй като буквално и те бяха същите като миналата година и явно по сценарий. Песните от новия албум не са лоши, но определено бих предпочел да включат други по-силни - Fear of the fallen и Rise without chains.

Вероятно този концерт ще се хареса на хората, които не са ги гледали през 2017-та, когато поставиха летвата си може би твърде високо. За мен уви, това беше повторение, което дойде твърде скоро и остави неприятно чувство на разочарование след неточната реклама за хедлайнерския сетлист. Щеше да е добре да бяха обсъдили с тях и поне малко да разместят поредността на песните, а не само да сменят третата...

Все пак се надявам скоро да видим нов албум от тях и да ни посетят отново, този път наистина с нов сетлист.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

duf 4.07.2023 08:55:27 + 8 2
За мен, най-добрият концерт Helloween в БГ, беше 2007ма, в Зимен дворец. Има го сетлиста в нета, ако искате да го видите. Мина време... Рибката в Студентски и после на лайф... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 4.07.2023 09:42:27 + 5 0
duf, ако е този, за който си мисля - има съвсем основателна причина. Снимаха го за DVD
Те имаха в Зимния и преди година-две преди това пак. Бях и на двата. И разликата беше от земята до небето. То осветление, декори, ефекти. И накрая от София в DVD-то имаше само едно парче в бонусите доколкото си спомням...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pencilwarrior 4.07.2023 12:30:30 + 3 1
Благородно завиждам за хубавото изживяване, за съжаление тогава още не ги бях прослушал, а и нямаше да има как да отида. За пръв път ги чух 2015-та в Армеец, когато подгряваха Judas Priest, и ми остана само апетита за по-голям концерт. Наистина се радвам адски много, че станахме свидетели на това събиране, в противен случай вероятно нямаше да имаме толкова качествена музика и пълни концерти. Дано сътворят още нещо, но ми се иска и да си направят почивка и Кай да направи едно турне с Гама Рей, които така и не успях да видя на живо, а по нищо не отстъпват на тиквите. Дори на моменти се чудя дали не са по-добрата група... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дъртия 3.07.2023 23:22:12 отговори + 28 1
Благодарности за репортажите! Като цяло добър фест стана, а Хелоуин са машини! Не вярвах, че ще ме впечатлят само няколко месеца след Арена, но майсторията си е майстория - банда родена за сцена и свирене на живо… Дано да илядат! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

inFamouzzzBG 3.07.2023 19:47:35 отговори + 23 0
WeRock, благодарим, че споменахте и скромното ни мошпитче на Epica Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тор 3.07.2023 19:45:21 отговори + 20 8
За една година два пъти Епика и Тиквите, добре! Догодина пак да ги поканите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".