Шеста глава на риалити рок романа с Andy Starz

22 окт 2010, 08:47 ч. 206 / 3 7
пред./следв.
Тази неделя - 24 октомври - радиочитателите на първия в света риалити рок роман "Огледалото на идола - Една история от дълбините на рока за тъмната струна на славата" ще могат да чуят шеста глава, за която селекционерът Адриан "Maldoror" Лазаровски е поканил нашия сънародник Andy Starz (както е по-известен в Швейцария, Швеция и САЩ) - музикален продуцент и автор на текстове за редица скандинавски банди, а също така и рок диджей, автор на рокендрол фикшън и рок-журналист, специализиран в стиловете глем и готик, - който пристига от Женева специално за рок романа.
   Припомняме, че първата глава на "Огледалото на идола" прозвуча на живо на 19 септември и бе разказана от Адриан Лазаровски, който влезе в кожата на фронтмена на група ПУЛСАР и разказа за съдбовната среща между Пулсара и неговия най-голям фен Верволф. Седем дни по-късно Васко Катинчаров избра да се превъплъти в героя Верволф и хвърли нов и неочакван поглед както върху събитията от първата глава, така и върху тайнствената личност на Пулсара и неговото обкръжение, а в трета глава Борис "Violator" Маринов ни показа гледната точка на Прийста, мениджъра на бандата, който се разкри пред радиочитателите като безскрупулен демоничен манипулатор. Високата му топка бе подобаващо поета от Андон "Whiplash" Донев, който с лекота се преобрази в китариста на група "Пулсар" - Бързия - и нагнети още повече завръзката, добавяйки интригуваща криминална интрига в четвърта глава. В пета глава Верволф отново се намеси активно в историята, защото в кожата му се превъплъти Стоян Цонев, който се гмурна в тъмното минало на Пулсара. Ала какво точно ще се случи оттук насетне, вече е в ръцете единствено и само на Andy Starz.
   Както добре знаете, това не е радио-театър, радио-пиеса или радио-четиво от познат вид, а съвършено нов радио-литературен жанр, защото в така наречената "story-лаборатория" на БНР романите се създават на живо - в разговор между водещия и автора разказвач. Всяка глава се конструира от различен автор (известен рок-журналист), а всеки въпрос може да тласне сюжета в напълно неочаквана посока. Ако случайно сте пропуснали някоя от предишните глави, можете да ги слушате на запис тук.
   В кой от персонажите ще се превъплъти Andy Starz? Какво ще разкрие за себе си в уводната част на предаването, където всеки от гостуващите рок-журналисти разбулва тайната на своите съдбовни срещи с праведната музика? И какви рок изпълнения ни е приготвил (всеки от авторите има правото да избира песните, звучащи в разказваната от него глава)? Единственият начин да го узнаете е тази неделя, 24 октомври, точно в 15 часа да бъдете на честотата на радио "София" - 94.5 FM. Очаква ви уникален радио-литературен спектакъл!


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Мария 24.10.2010 09:21:30 отговори + 0 0
Адмирации за идеята,страхотни сте! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 23.10.2010 21:25:54 отговори + 0 0
баси глупостите.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Алестър 22.10.2010 14:35:38 отговори + 0 0
Ще се слуша с интерес.Дали ще излезе после и на книга като "Четвъртия идва винаги пръв"? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.10.2010 12:25:51 отговори + 0 0
"който пристига от Женева специално за рок романа" Мухахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Психологът 22.10.2010 12:08:00 отговори + 0 0
@S_Hill:
А в твоя случай - малоумие!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


S_Hill 22.10.2010 11:46:08 отговори + 0 0
Скуката ражда безумие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mindcrime 22.10.2010 10:30:22 отговори + 0 0
Много тайнствено,много нещо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".