Словенците LUDOVIK MATERIAL свирят в София на 29 ноември

23 ное 2015, 11:56 ч. 478 / 5 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Alarma Punk Jazz & Vulsima представят:

LUDOVIK MATERIAL (Любляна, Словения) @ club Maze, support: слонът на принцесата (Русе)

29 ноември (неделя) – 20:00ч. – клуб Maze („Христо Белчев” 1 / „Граф Игнатиев” 2)

Ludovik Material са поредното чудо на чудесата от Любляна, което гостува на радио фестивала Alarma Punk Jazz през последните години (след Zoambo Zoet Workestrao и Incurabili). Самите музиканти от триото – Тина Перич (вокали), Матия Доленц (китари, елекроники) и Яка Бергер (барабани) – дефинират музиката си по един изключително цветист и изчерпателен начин: better-spit-than-swallow-electro-r'n'r-tcha-tcha-tcha. Имат два студийни албума за лейбъла Kapa Records, като вторият от тях, Model Generation (2015), идва съвсем пресен-пресен с групата в София. Толкова на Изток идват за първи път. Извън родината си досега са свирили на фестивали основно в Германия, Чехия, Холандия и Австрия. В София ще дойдат веднага след участието си на „Таксират” в Скопие, който е и най-големият зимен рокендрол фестивал на Балканите.

Джон Роб от The Membranes и Goldblade споделя възхищението ни от Ludovik Material, използвайки следните думи: „Те звучат напълно фантастично и тяхното младежко разбиране на пост пънк сферата е едно от най-добрите, които съм чувал от години”... А ние, без да изпадаме в славословия на тема пост-пънк, електро-пънк, нойз-рокедрол и т.н., можем само скромно да добавим, че в радиус от 1000-1500 километра Ludovik Material са една от най-стойностните групи от поколението, което условно ще наречем пост-Bernays Propaganda, ако разбирате какво имаме предвид.

Преди тях на сцената на Maze световна премиера ще има друг един проект – „слонът на принцесата”, който се появи онлайн буквално няколко дни преди първия концерт на психеделик-рок квартета TFSL (и то с вокален кавър на TFSL, видите ли!). Проектът е съвместно дело на китариста Калоян Иванов (TFSL, Portable Elefant), в ролята на Слона и Ваяна ‘О’ Ташева (гласови експерименти) в ролята на Принцесата, като за софийския им концерт ще се присъединят още трима слона – Ангел Драганов (Plygon Ring и другата ½ от Portable Elephant) – клавишни и електроники, Павел Стойчев (Surbahar, Artmospheric) – барабани, и Боян Аврамов (Teeth Of Divine) – бас. Ако кажем, че иде реч за психеделик-трип-хоп със зловещи франгментарни сюрреалистични текстове, това ще е вярно, но няма да е всичко, така че оставяме на вас, като дойдете на концерта, да определите какво животно са „слонът на принцесата”.

Билети в „Дюкян Меломан”, Ticketplus и Eventm:
8 лв (предварителна продажба)
10 лв (на входа на клуба преди концерта)

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


............. 23.11.2015 14:03:12 отговори + 1 0
Да живее Любляна! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анте Павелич 23.11.2015 14:11:07 + 2 0
Ланг лебе Лайбах! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".