Слушайте песента "Горо ле, горо, зелена" в изпълнение на Dimmi Argus

4 фев 2011, 19:04 ч. 552 / 5 11
пред./следв.
С много жици и фолклорно пеене Димитър Аргиров (Dimmi Argus) записа уникална версия на "Горо ле, горо, зелена". Той се завърна от Италия, за да запише уникалната рок версия на песента в студиото на "Double D Мusic". Едноименната автентична песен е от репертоара на Илия Аргиров. Фолклорният вариант е включен в неговия диск "Моите песни", също така е записан и от Димитър, който засне и видеоклип на песента. Китарист в рокверсията е Драгомир Драганов, който също като Димитър е бивш член на група ЕПИЗОД. Двамата са автори на аранжимента. "Тази песен е началото на един нов проект. Досега много музиканти са правили рок с фолк аранжименти, но за пръв път автентичен фолклор се свързва така с тотално метъл звучене, с неравноделни тактове и хеви китарна бленда", обяснява Дими Аргиров. "Това за мен е експеримент. Не знам докъде ще доведе и не искам да бързам да записвам още песни. Стилът би трябвало да се нарича "Етно метъл" или "Фолклорен метъл", нo критиците и най-вече феновете бързо ще му намерят име", допълва той. И се надява музикалните продуценти у нас да заложат на този проект, за да направи цял албум. "Много често ме питат в интервюта след като пея рок и фолклор, не ми ли е идвало на ум да направя нещо като хибридно парче, фолк с рок аранжимент и обратното. Tакива идеи ми се въртят в главата и чувствам, че това е моята област. Усещам се силен да експериментирам в тази посока", завършва обещаващо Димитър.



още за:

Dimmi Argus


Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


анонимен 6.02.2011 14:07:04 отговори + 0 0
Тигър - 2011-02-05 11:52:48-аз не виждам тук и една дума написана от Драгомир Драганов,всичко е казано от Дими Аргус.По-добре питайте самия Драго дали е забравил или не за "Излел е Делю Хайдутин".
Rock Thrashler - 2011-02-05 08:53:56-познавам хора близки до Епизод и доколкото знам бившите колеги на Драго са му "помогнали" да напусне за да му приберет десетина хиляди евро,които той е вложил в групата.
Иначе песента не е лоша,но наистина не чак толкова уникална.На мен ми звучи интересно и добре.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 5.02.2011 11:52:48 отговори + 0 0
Хммм... Епизод не бяха ли използвали песента "Излел е Делю Хайдутин" в тяхната "Хайдути"? В смисъл, с Драгомир Драганов имам предвид... В смисъл, той самият ли е забравил, че е използвал вече народни мотиви в метъл или... `щото подобните приказки доста отравят удоволствието от иначе страхотното изпълнение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чичо Гошо 5.02.2011 11:43:55 отговори + 0 0
Балканджи и неуспешно? Я пак :Р Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

distortion 5.02.2011 10:12:17 отговори + 0 0
парчето никак не е лошо, но чекиите за уникалността можеше да бъдат спестени. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock Thrashler 5.02.2011 08:53:56 отговори + 0 0
Една от причините Драго да напусне Епизод, не беше ли чалга изцепките им?
Такъв експеримент е правен десетки пъти и все неуспешно!От Диана експрес през мангала Бисер Рачев, Епизод, Балканджи, Ювиги та и някои от чалга звездите ни включиха здрави жици (по-здрави от тук!).Най-малкото не е за пръв път!И според мен не звучи.А фолк-метъла също е измислен отдавна, но ще спестя списъка от хиляди имена...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Дамаджан 5.02.2011 02:40:34 отговори + 0 0
"Досега много музиканти са правили рок с фолк аранжименти, но за пръв път автентичен фолклор се свързва така с тотално метъл звучене, с неравноделни тактове и хеви китарна бленда", обяснява Дими Аргиров."

Поредният заблуден, който е решил, че пръв прави нещо в световната музикална история. Що просто не свирите без да занимавате хората с глупости и изхвърляния?! Излишните приказки никога не са компенсирали безидейността.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

September 5.02.2011 02:25:22 отговори + 0 0
Първоначално реших, че някой чужденец е решил да пее песента...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.02.2011 23:51:54 отговори + 0 0
Хайдееее,разбиращите от звук започнаха.Хахахаха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Funi 4.02.2011 22:15:17 отговори + 0 0
Слабо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.02.2011 21:19:57 отговори + 0 0
Качеството на звука е типично за всички, които се гордеят с минало или сегашно участие в Епизод! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Гелето 4.02.2011 19:11:34 отговори + 0 0
Качеството на звука е типично за България.. от зле - по-зле! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".