Стартира проектът "Green Rock Fest Incubator"

2 мар 2022, 08:40 ч. 858 / 7 5
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Сдружение "Грийн рок фест" - град Русе се обръща към всички млади изпълнители с насоченост към рок музиката във връзка с новата си инициатива, наречена "Green Rock Fest Incubator". Идеята е свързана с изграждане на специализирана онлайн платформа за обучение на млади музиканти и формиране на рок групи от тях.

През първата сесия на този проект ще бъдат създадени две рок групи. Те ще имат възможността да участват в традиционния фестивал Green Rock Fest през септември 2022 година в град Русе.

За целта се обявява конкурс за изпълнители на инструментите соло китара, бас китара, пиано, барабани и вокал.

Изисква се желаещите да бъдат на възраст до 26 години включително. Необходимо е те да изпратят необработен видео клип на свое изпълнение на живо на съответния инструмент и творческа биография на имейл greenrockfest@abv.bg до края на месец март 2022 година.

От получените кандидатури до края на април 2022 година ще бъдат избрани по двама кандидати от всеки инструмент. От 1 май до края на август 2022 г. ще се проведе онлайн обучение посредством платформата „Green Rock Fest Incubator", като за всеки участник се предвиждат два урока на седмица от музикант със сценичен и преподавателски опит. Предвиждат се срещи и с известни рок изпълнители.

Подробности за условията на кандидатстване можете да видите във Facebook страницата на сдружението "Green Rock Fest Association" и в сайта на Green Rock Fest www.greenrockfestruse.com .

Телефон за връзка – 0889557179.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура".

 

 



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Феникс на грил 3.03.2022 12:28:42 отговори + 5 0
Ха!
Свиря на китара, бас и клавир, та първото, което ми дойде на акъла, като видях новината, беше да кандидатствам. После осъзнах, че, бидейки на трийсет и пет, съм твърде дърт за тая работа, а после - че тая работа звучи твърде... Ъх.

Първо, жанрови изисквания? Аз се кефя на хеви/пауър метъл. Ако бях достатъчно млад, щеше ли да има смисъл да кандидатствам?

Второ, освен тъй нареченото обучение, какво точно осигурявате за изпълнителите, спечелили конкурса? Направо казано, пари давате ли? А с техниката как сте? Ако, примерно, бях спечелил конкурса като басист, щеше ли да е достатъчно да си занеса баса и някой кабел от София до Русе, или щеше да се наложи да мъкна и усилвател? Това е важно да се уточни рано.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 2.03.2022 11:56:06 отговори + 3 0
Нищо не разбрах........ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Минчо 2.03.2022 12:13:20 + 0 7
Не се къхари.Може би възможностите ти не го позволяват.Опитай по-бавно и с няколко повторения. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

А-нормален 2.03.2022 12:21:05 + 6 1
Ще се усвояват едни пари... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 2.03.2022 16:06:07 + 10 0
Така както го виждам аз, прави се конкурс, за да се получат две групи, хората в които може и да не се каресват особено. Тези хора не получават нищо, освен обучение, което най-вероятно няма да им е необходимо, след като ще са достатъчно добри, че да спечелят такъв конкурс. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".