Стотици зрители посетиха русенския "Green Rock Concert"

14 сеп 2021, 14:34 ч. 1111 / 8 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Стотици фенове на рока се събраха в Летния театър в Русе, за да станат съпричастни с емоцията от Грийн рок концерт. Зрителите извикаха на бис петте банди, взели участие в събитието. Първи на сцената се качиха членовете на русенската група Slipstream. Те извоюваха участието си в концерта след конкурс за авторска песен във Фейсбук, организиран от Сдружение «Грийн рок фест» , след като спечелиха гласовете на публиката. Освен това младежите получиха и правото на видео клип, който ще бъде заснет в Русе от екипа на Arena Media.

Авторски парчета и кавъри на световни хитове представиха членовете на Electric Roxy от София. Завидно музикално майсторство представиха в Русе най-младите участници в концерта, група Гравитация рок от Плевен, чийто китарист е само на 13 години. Момичетата от Second To None от Варна разтърсиха русенската сцена и доказаха, че представителите на нежния пол имат достойно място в рок музиката.
Кулминацията на концерта беше участието на хърватската група Jelusick, носеща името на своя фронтмен Dino Jelusick. Мултиинструменталистът плени русенската публика с уникалния си глас. Талантът му беше забелязан от световната легенда Whitesnake и от скоро той е най-новият член на групата.

Грийн рок концерт е първото събитие в обновения Летен театър в Русе. То се осъществи по инициатива на Сдружение «Грийн рок фест», с подкрепата на Община Русе, представители на местния бизнес и десетки доброволци.

При реализирането на концерта бяха спазени всички противоепидемични мерки. Капацитетът на Летния театър беше запълнен на половина, създадена беше организация за канализиране на потока от хора при вход и изход, бяха осигурени маски и дезинфектанти.

 



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Стронций84 15.09.2021 08:46:25 отговори + 0 0
Опърпан е бил в Опанец Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Опърпан 15.09.2021 16:01:58 + 0 0
Да. Като в приказките - три дни яли, пили и се веселили - защото на 10-ти в Бяла слушах гениалния Франк Пане. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Опърпан 15.09.2021 00:39:34 отговори + 5 0
Бях там, бях и предната вечер в Опанец - Дино е велик, но незнам защо бях леко разочарован от цялостното звучене на групата в Опанец. В Русе обаче бяха страхотни - може да е било от озвучаването или от това, че първата вечер просто съм очаквал да чуя Уайтснейк, а в Русе вече знаех, че не са Снейк, а една яка банда със свое звучене. И си разтърсих главата...
Адмирации и към всички останали групи и от двата феста (пардон - концерта).
Обаче - стотиците? Ами няколко - на пръстите на едната ръка. И накрая, точно за хедлайнъра публиката съвсем орехавя - заминаха да фиркат ракия, да се тъпчат с кебапчета, да спят или кой знае къде...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".