Тазгодишното издание на "Айляк Фест" - отменено

3 сеп 2015, 15:37 ч. 1344 / 3 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Единственият фестивал на “айляка” Aйляк Фест/I Like Fest не се състоя тази година. Организаторите решиха фестивалът да не се проведе поради редица причини, а най - важната от тях е локацията.

“Нашето желание е следващата година събитието да се проведе в отдалечено от градската среда място, което да даде възможност на посетителите да се чувстват свободни и наистина “айляк”.

От опита на организаторите става ясно, че за да се постигне истинското състояние на духа, наречено „айляк”, са нужни достатъчно пространство и свобода за всякакви активности, уоркшопове, лагери. С годините фестивалните зони на Айляк Фест/I Like Fest станаха все повече и очакванията на посетителите са фестивалът да надгражда това. „Тази година не попаднахме на подходящо място, за да покрием всички тези условия.” – споделят организаторите.

Въпреки че решението фестивалът да излезе от рамките на града е взето още миналата година, идеята винаги е била той да бъде в района на Пловдив. За съжаление се появиха редица обстоятелства спъващи тези намерения, които промениха решението на организаторите.

Основното от тях е появата на събития от сходен характер в Пловдив и техните открити опити за плагиатство и нечестно възползване от публиката и инерцията на фестивала. „Това определено не е подходяща среда за развитието на Айляк Фест/I Like Fest, а ние искаме да останем позитивни, затова решихме да изместим събитието, дори пропускайки една година, като избегнем възможността да объркаме неговата публика.” – твърди Михаела Михайлова, организатор на автентичния Айляк фест.

Затова, фенове на айляка, тази година Айляк Фест/I Like Fest няма да се състои, но следващата година събитието ще се разрасне като брой участници, зони за изкуство, изложби, театър, рисуване, релакс. “Ще създадем един позитивен и творчески празник на изкуството за всички айляк хора, продължавайки нашите традиции”.

Фестивалът съществува от 03.09.2010, като до сега има проведени 4 издания. На неговата сцена са свирили десетки групи, играли са се театрални и танцови спектакли. Основната цел на фестивала е да предава любовта към изкуството на хората и да ги прави участници в него, като по този начин допринася за тяхното “айляк”, т.е. свободно и позитивно усещане. “Айляк” означава свобода на духа, събитието е за всички, които са “над нещата и обстоятелствата”.

За нас да си айляк означава да продължаваш да бъдеш позитивен и търсещ добрите страни на живота чрез забавлението. Така че – бъдете айляк до следващия айляк!

 

още за:

I Like Fest


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Кака 3.09.2015 18:29:46 отговори + 3 0
Е кой е тоя „плагиат“, деа? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 3.09.2015 17:41:03 отговори + 7 3
Поредният клошарски фест Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чичо 3.09.2015 15:44:17 отговори + 10 6
На кого пък чак толкова му пука!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".