THIS BURNING DAY и GWENDYDD свирят в "Metal Fabrica" на 9 юли

6 юли 2020, 15:09 ч. 766 / 4 4
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

EventEase представя:

This Burning Day и Gwendydd на живо в „Метъл Фабрика“ на 9 юли 2020г.!

Метъл банда, съставена предимно от момичета!? О, да! Отново има такова животно и у нас. Не сме забравили за изцяло дамската формация Хайка от Русе, чието кратко съществуване се случи през 90-те години на 20 век. Това е миналия век, човече! Време беше...

Момичетата от Gwendydd са ваши съвременници – толкова млади, че ако идат в САЩ няма да ги пуснат нито на концерт на Cannibal Corpse напр., нито ще им сервират алкохол. Ние пък им разрешаваме и двете. Освен това ги каним на четвъртата вечер от поредицата „Метъл Фабрика“ на 9 юли!

Не оставяйте обаче крехката им възраст и нежна визия да ви заблуди! Тези – общо четири дами в състава, знаят какво правят, - свирят метъл и, може да се басираме, слушат съветите от старейшината в групата – барабаниста Бамби, който има натрупан опит в сферата с други банди, в студио, по концерти...
Създадени преди едва две години, вече могат да се похвалят с албум, професионално заснет видео клип (към песента „Suicide“ пусната като сингъл) и втори сингъл „The Nightmare Ends Tomorrow“, включен към саундтрака на една от историите на проекта „Papermovie“! Human Na-ture, каквото е заглавието на дебютното им дългосвирещо издание, излезе на 30 март и съдържа 10 парчета. Не само те, а и някои нови композиции ще бъдат включени в сета на Gwendydd, защото „звярът“ никога не спи, дори светът да е притихнал в очакване на своя край. И така вече има и нови творения. Размина ви се няколко пъти с отменени по обективни причини концерти на Gwendydd, но вече няма накъде да бягате! Часът настъпи.

След тях на сцената ще се качат This Burning Day. Как звучат TBD? TBD вадят звука и вкуса на 21 век; на настоящето; на това сегашно „днес“, което някога е било „утре“. Модерна, амбициозна и най-общо казано - спретната формация, която е достоен представител на метълкор/джент течението така шеметно набрало скорост в световен мащаб последните години. Макар ритмиката на стила да е като уловени на момента елементи на хаос, то тя е мислена и редена с прецизност – точно както паяжината, която майсторът паяк плете така изкусно, привидно лутайки се в пространството. Задълбочете се в музиката на TBD по време на изпълнението им следващия четвъртък и ще видите, че ще се хванете, ще бъдете в състояние да проследите всяка нишка в нея оттам насетне. И за да е още по-истинско, проследете и лирик линиите на песните на групата, които, както казват самите музиканти, „препращат към интимно-личното и интровертното, но и засягат теми с интерперсонална и онтологично-философска насоченост.

TBD са създдадени през 2011г. и имат издадено едно EP със заглавие „Elemental“ (2016) и два видео кипа към синглите „A Former Life“ и „If You Feel The Same“.

За да е още по-силна вечерта, тя ще стартира ударно, както и ще завърши – с тематично подбран сет от добрия приятел и съмишленик на двете банди DJ PopCoЯe!

Вече ви сърбят ръчичките за това събитие, нали? И нас също.
Билети Ранно Пиле: 10лв / Стандартни Билети: 12лв / Билети на вход: 15лв

Билети онлайн: https://bit.ly/MetalFactory09July

 



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


... 6.07.2020 15:18:04 отговори + 15 5
Тия Gwendyd всеки ден концерт
А хубави групи нямаше ли, че с This burning?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 6.07.2020 15:48:39 + 2 7
засега няма, тебе чакаме Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 6.07.2020 16:09:46 + 8 4
Е ако седна да си направя група каквото и да излезе ще е по-читаво определено. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 6.07.2020 17:34:11 + 3 3
ще търпим значи грозни групи, мерси за нищо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".