"Varna Mega Rock 2018", ден трети - финландска симфония

20 авг 2018, 15:57 ч. 8475 / 10 94
пред./следв.

   Първите два дни на фестивала "Varna Mega Rock" вече бяха в историята и щяха да се запомнят с прекрасните изпълнения на редица български изпълнители, както и гостите KAMELOT и Glenn Hughes. Предстоеше вълнуващият трети ден и дългоочакваното завръщане на финландските симфо-метъл легенди NIGHTWISH в България.

   Но ако някой е приближавал фестивалната зона на 19 август около 18:00 ч. и е очаквал да го посрещне музика на живо, то тези очаквания щяха да бъдат попарени. Вместо това пред феновете се изпречваха дълги опашки и входове, които все още не бяха отворени. Пропускателният режим се активира едва около час по-късно, но заради цялостната организация и разположение на фестивалната зона, беше ясно, че няма как просто програмата да се измести назад.

   Тези, които пострадаха най-много от това, бяха точно българските групи - софийската симфо-метъл формация BENDIDA и класиците на родния рок КОНКУРЕНТ. Тяхното участие директно беше зачеркнато, тъй като няколко минути след като хората вече се тълпяха пред сцената, на нея се издигна декорът на APOCALYPTICA. Обяснение за забавянето беше дадено едва около 20:30 ч. (когато беше обявена и появата на финландските челисти), но то беше с мъглявото "технически причини" и беше посрещнато с доста освирквания от феновете - следствие от това, че ги бяха лишили от две от четирите групи, които се очакваше да чуят в неделната вечер.

   И въпреки това предстоеше доста музика с финландската част от вечерта. В 20:30 ч. APOCALYPTICA се качиха на сцената в състав Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso, Paavo Lotjonen и Antero Manninen, за да ни поднесат ревизирана версия на онова, което ги утвърди като име в музикалните среди - а именно, шоуто "Plays Metallica by Four Cellos".

   През 2016 г., послучай 20-годишнината от излизането на дебюта на финландците, те издадоха ремастерирана версия на албума. И концертът им започна по същия начин, както започна и тяхната приказка през далечната 1996 г. - с "Enter Sandman", изсвирена от четирима челисти с класическо образование, почти без ефекти (поне в началото на сета) и без барабани. През годините публиката дотолкова е свикнала в музиката на струнния квартет да има и ударни, че сега всичко звучеше почти като на симфоничен концерт - с повече пространства в звуковата картина, но и със значително повече фокус върху мелодията. Точно този фокус помогна композиционната структура на второто парче - "Master of Puppets" - да изпъкне още по-ярко. Някъде тук Eicca Toppinen за първи път се обърна към феновете, за да представи концепцията на тазвечершното им изпълнение. A в момента, в който дойде времето за двойните каси в средата на "One", най-после на сцената се качи и петият елемент на APOCALYPTICA - барабанистът Mikko Siren. Появата му значително раздвижи редиците пред сцената, а налагането му по урбанистично оформения му сет (сякаш събран набързо от някое бунище, с множество си тръби и алтернативни перкусии) беше перфектния съпровод за "For Whom the Bell Tolls". Реакцията на публиката тук само припомни защо в първите 10-ина години от съществуването си, групата отговаряше на въпроси защо не си вземат постоянен вокалист - "Че защо ни е певец НА сцената когато имаме публиката ПРЕД нас". А на самия подиум групата вече беше включила на по-висока предавка - докато Antero Manninen, както обикновено, стоеше сдържано и академично в единият край, колегите му Eicca Toppinen, Paavo Lotjonen и най-вече Perttu Kivilaakso се раздаваха, въртяха коси и сновяха по сцената, понесли инструментите си. Именно последният сподели, че се радва, че днес са тук с една от най-великите финландски групи (NIGHTWISH) и ни свирят песни на най-великата хеви метъл банда (METALLICA). И отприщи началото на един от най-великите метъл инструментали, създавани в обозримата част на познатата ни галактика - "Orion". Навлезли в режим '86, музикантите превключиха в шеметен аранжимент на "Battery". Последва "Seek & Destroy", на която публиката отново беше подканена да се включи, макар че поканата сякаш беше излишна - и без това повечето присъстващи крещяха с цяло гърло припева на класиката от "Kill'em All". В края финландците се заиграха с мотиви от "Thunderstruck" (AC/DC) и "Ride the Lightning" (METALLICA), но за същинския завършек на изпълнението си на варненска сцена бяха избрали спокойният и съзерцателен прочит на "Nothing Else Matters". Така приключи и седмият концерт на APOCALYPTICA на родна земя. С оглед на това, че нашенската публика очевидно обича финландската формация, въпросът дали ще има следващ концерт скоро не стои. По-интересно е с какво ли ще ни зарадват следващия път, тъй като наскоро групата обяви, че вероятно бъдещият им албум ще бъде изцяло инструментален. Е, само времето ще покаже.

Сетлист на APOCALYPTICA:
01. Enter Sаndman (METALLICA cover)
02. Master оf Puppets (METALLICA cover)
03. One (METALLICA cover)
04. For Whom The Bell Tolls (METALLICA cover)
05. Oriоn (METALLICA cover)
06. Battery (METALLICA cover)
07. Seеk & Destroy (METALLICA cover) [част от Thunderstruck (AC/DC cоver) / част от Ride The Lightning (METALLICA cover)]
08. Nothing Еlse Matters (METALLICA cover)

 

apocalyptica

apocalyptica

apocalyptica

apocalyptica

apocalyptica

 

   Настана почти половинчасово трепетно очакване. Вероятно немалко фенове се надяваха на "реванш" заради напрегнатите часове на отлагане и някак неудовлетворителното шоу след тях, когато NIGHTWISH дебютираха на българска земя на 14 септември 2016 г. Към 21:50 ч. на мултимедийния екран в дъното на варненската сцена грейна огромен брояч и докато секундите отмерваха последните мигове преди срещата на групата с почитателите ѝ, виковете ставаха все по-оглушителни и ръкоплясканията - все по-шумни. Публиката бе почти два пъти повече спрямо предишния ден на фестивала - над 10 000 души.

   Още с първите клавирни акорди на "End of All Hope" и избухналите фойерверки в синхрон с тях беше ясно, че предстои шеметно пътешествие - звук, светлини, експлозии и пламъци, които щяха да жигосат спомени за години напред.

   Настоящата световна обиколка на симфо-метъл величията от Финландия е под надслов "Decades: World Tour" и отбелязва 20-годишнината от създаването на групата, която бе отпразнувана със сборно издание - двойният диск "Decades" (2018), своеобразно пътуване назад във времето до корените на NIGHTWISH. Именно това издание беше основата, върху която се градеше сетлистът на финландците и чухме много от песните, включени в него, сред които бяха и скътани бижута като "10th Man Down" от EP-то "Over The Hills And Far Away" (2001) и "Dead Boy's Poem" от "Wishmaster" (2000).

   Floor Jansen беше блестяща и магнетична фронтдама и не спираше да удивлява с мощта и гъвкавостта на гласа си - без видими усилия достигаше оперни висини или преминаваше в по-агресивно, почти ръмжащо пеене. Макар да е сопран като Tarja Turunen, много от песните от ерата "Tarja" бяха представени в нов аранжимент с понижена тоналност, но това по никакъв начин не отнемаше от силата им. Равностоен партньор, а не просто беквокалист, басистът Marco Hietala допълваше вокалната картина с контрастните си включвания. Двамата с Floor вече са далеч от стереотипа "Красавицата и звяра" и се вихрят в пълна певческа свобода на изразяване, без да робуват на рамки - жената е крехка и лирична, а мъжът - силен и агресивен. Сладко-горчивите романси "Devil and the Deep Dark Ocean" и "Wish I Had an Angel" предоставиха великолепно поле за изява на динамичния дует. А в "Come Cover Me" двугласът бе толкова ювелирен, че настръхнахме. Или беше триглас…?

   Да, ненатрапчивото присъствие на мултиинструменталиста Troy Donockley в дъното на сцената бе още един важен щрих, който обогатяваше приказната атмосфера с келтски флейти, ирландска гайда и напевни беквокали. Присъединяването му към NIGHTWISH е безценно не само за бъдещето, а и за миналото на бандата, защото песните отпреди 15-20 години звучат още по-магично с живото изпълнение на екзотичните инструменти.

   Да не пропуснем и четвъртия вокалист - публиката. Хиляди гърла в екстаз крещяха припевите на обичани химни като "Nemo", "Amaranth" и по-съвременната им посестрима "Elan". А когато дойде ред на "I Want My Tears Back", преживяването обзе целите тела, които почти неконтролируемо се впуснаха в танци и подскачане.

   Floor Jansen многократно благодари на феновете и отбеляза задоволството си от присъствието на представители на различни поколения - и деца, и по-възрастни. Marco се съгласи, че човек никога не е твърде млад, за да се наслаждава на рок музиката - нито пък твърде стар. Floor обаче предупреди мечтателите да се пазят и се втурна в разтърсващо изпълнение на "Slaying the Dreamer" на фона на огнена стена.

   Това, обаче, не беше краят, защото най-дългите и сложни композиции бяха оставени за финал, за да увенчаят сета с пълния блясък на разточителните опуси на маестро Tuomas Holopainen - "The Greatest Show on Earth" и "Ghost Love Score". Последните ноти отшумяваха към 23:35, след час и 45 минути пълно раздаване от страна на NIGHTWISH и публиката им.

   Наскоро в едно интервю Holopainen беше казал, че когато създава музика се пита какво още не съществува на този свят. И го сътворява. Благодарение на мелодиите, визуалния спектакъл и чудесната връзка между група и публика, изживяването беше толкова завладяващо всички сетива, че човек би си задал въпроса дали е било истина или един много красив сън. Но отговорът е в уморените ръце и крака, дрезгавите гласове и влажните чела, които са съвсем реални, когато един фен е станал част от магията, наречена концерт на NIGHTWISH.

Сетлист на NIGHTWISH:
01. End of All Hope
02. Wish I Had an Angel
03. 10th Mаn Down
04. Come Cover Me
05. Gethsеmane
06. Elan
07. Sacrament of Wilderness
08. Deep Silеnt Complete
09. Dead Boy's Poem
10. Elvеnjig
11. Elvenpath
12. I Want My Tears Back
13. Amаranth
14. Devil & the Deep Dark Ocean
15. Nemo
16. Slaying thе Dreamer
17. The Greatest Show on Earth
(Chapter I: Fоur Point Six; Chapter II: Life; Chapter III: The Toolmaker)
18. Ghost Love Score
Outro: The Greatest Show on Earth
(Chapter IV: Thе Understanding; Chapter V: Sea-Worn Driftwood)


   Така завърши първото издание на новия фестивал "Varna Mega Rock", организиран от бившия кмет на Каварна - Цонко Цонев. След края на спектакъла беше изтеглена томболата за билет, чийто притежател спечели нов мотоциклет "Harley-Davidson". Oрганизатори се сбогуваха с посетители с надеждата за следващо издание на фестивала. Пожелаваме за всички нас и догодина да има "Varna Mega Rock", с поне толкова силни хедлайнъри и с още много подобрения за феновете.

Текст: Florimel, Whiplash
Снимки: Станимир Сребър


   В галериите ни може да разгледате няколко десетки:

Снимки на APOCALYPTICA
Снимки на NIGHTWISH

 

tuomas holopainen

nightwish

floor jansen

nightwish

nightwish



Коментари   (94)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Филипов 22.08.2018 14:37:49 отговори + 17 4
Кметълът: Догодина няма да правя "Варна Мега Рок"

Това каза за Радио Варна организаторът на фестивала Цонко Цонев. "Аз поемам вината и отговорността. Ще си понеса моите много тежки неща, които преживях. Догодина няма да правя "Варна Мега Рок". Ако някой от публиката се чувства излъган, може да заведе дело и да си предяви претенциите. "

Бившият кмет на Каварна изрази съжаление, че българските групи "Бендида" и "Конкурент" не са се качили на сцената, за да свирят и пеят пред публиката. "Може би най-много аз съжалявам, тъй като аз ги поканих. Музикантите от двете групи са ми приятели и за мен това беше много голям шок." Цонко Цонев обясни, че причината е в закъснението на камионите на една от чуждестранните групи, поради което поставянето на видео стената е започнало чак около 15 часа. "Беше ни казано, че ако се пусне публиката по-рано, няма да има концерт. Бендида и Конкурент не можаха да излязат на сцената, за което съжалявам. Но такива неща се случват и не могат да бъда предвидени – това са техника и екипи."

Източник: Varna24.bg

Остана да се изясни дали камионите за закъснели с един ден или са изчакали с разтоварването докато Хадат си разчисти сцената. Или пък не е дочел нещо и не е осигурил каквото са искали Nighwwish.
Колкото до неправенето - всеки да си прави сметката за истинските причини. Като гледам около 6000 - 6500 с платени входове (билети) и още няколкостотин със служебен достъп. Проста сметка както милиционерите броят масовите прояви - по 4 човена на квадратен метър. На големите групи се плаща предварително. Не знам дали някои ще си останат само с авансите. Поне имаше двойно публика от на Мидалидаре.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

млад кокос 23.08.2018 12:02:42 + 14 2
Като малко дете е! Толкова ли не можеше в деня на концерта, като видя, че ще има забавяне, да напишат едно PR съобщение във фейсбук и да го пратят и на werockbg (и други медии), в което да пише: "В момента имаме технически прболеми, моля да ни извините. Концерта ще започне с Апокалиптика в 20 часа." Бам. Това е. На следващия ден още едно "Извинявам се отново, на който си запази билета и се чувства прецакан, за следващия концерт организиран от нас ще получи 10% отстъпка.". 10 изречения са! Сега се прави на ощипана мома и лъжа и маже. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мартач 22.08.2018 11:13:14 отговори + 15 6
Цялата работа беше The Greatest Show on Earth! Маестро Холопайнен много е израстнал от Angels fall first и Oceanborn насам! Страхотна композиция. В комбинация с Ghost Love Score всичко заспа! Направи впечатление, че много хора не знаеха The Greatest Show on Earth и гладаха с празен поглед. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

........ 22.08.2018 11:21:57 + 25 4
Аааа не! Не може да има The Greatest Show on Earth без Конкурент и Бендида! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 22.08.2018 15:10:22 + 8 4
И SEVI! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

777 22.08.2018 01:00:00 отговори + 20 33
Пее ги монго по - добре от нея!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

777 21.09.2018 00:53:52 + 9 1
Абе и още 100 минуси да дадете Таря няма да стане по - добра певица от Флор Янсен!
И да не забравите, че другия месец Таря има концерт , но и да забравите не се притеснявайте
След два, три месеца ще дойде пак
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

777 22.08.2018 00:58:36 отговори + 24 35
А навремето Метъл Феновете бяхме железни!
Сега, като гледам повечето от нас са станали Джендъри
Нямало Таря
Това, че няма да ходите повече на концерти освен на Nightwish съм го слушал и след концерти на Iron Maiden (2007 и 2014 г) и Metallica - 2008 г., но като гледам винаги е пълно!
Намало Tarja - нама Nightwish, а според мен за съжаление се случи обратното.
Вярно е Флор Янсен не можела да пее песните на Tarja
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dred 21.08.2018 23:25:21 отговори + 11 20
Hills Of Rock беше много зле, но Кметъла изкопа на дъното дъното! Какво им става на тези кметове бе?
Нямаме ли свестни организатори, не четат ли, не се ли интересуват? Кой лъже, кой маже, кой само пари краде ... Спят ли тези кметове или са в кюпа с тарикатите?!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


млад кокос 21.08.2018 23:33:44 + 23 8
Чак пък да е изкопал дъното. Има забележки, но като цяло беше ОК. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Boboj 21.08.2018 21:31:08 отговори + 11 18

Това огромно забавяне се получи според мен, защото дълго време са настройвали звука така, че да се чува само от тези, които са си платили, които са били пред сцената. Защото предната вечер се е чувал звука много ясно и зад сцената. Дори и до Аспарухово. Спрели са музиката в близките заведения дори. А в неделя зад сцената звука беше приглушен, гъгнещ, нищо не се чуваше. В събота плажа е бил пълен, до оградата също. В неделя до оградата хем бяхме по близо от голямата част от тези, които са си платили, хем можах и да снимам групата. Е защо тогава да плащам. Като всички еднодневни билети са по 70 лв. И не зависимо дали си най отпред или си далече от сцената и гледаш само екрана цената за билета е една и съща. И набутани на паркинга като стадо. А не да се направи такъв концерт в някоя голяма зала като "Армеец" или на някой стадион. Абе като цяло, явно Цонко е решил да се облажи доста...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 21.08.2018 16:21:35 отговори + 18 6
И отново за ...., да не би да пропусне:

Директно от Nightwish:
"Actually, we were ready to start building up our gear at 7.30 am as usual, but there were no space for our backline setup
All that information is printed down in our rider but organizer didn’t care or read it. I’m very sorry about this, but it’s still not fair to blame us. Or what you think, we have done 48 shows around the world and this was first time this kind of delay happened
What I meant, that you release as a ”fact” that delay is because of us
I never heard anything that we are going to cancel the show
But of course there are a couple of things our guys like to prepare without having people there.
But like our prod. manager asked our lighting guy if he could continue programming lights even they open the gates, he said of course if that is necessary.
And somehow I understand that opening band is pissed of because they couldn’t play, but still...
One thing more..
Emppu and Troy need minimum 2x2m space for their gear, guitars, buzuki, amps etc and that needs to be just by stage on stage left side with good way to go there with gtr or pipes. There were not that kind of place the night before our prod manager saw the stage. He asked to build up that because otherwise we cant build our system up. And we need same place for bass and keyboards on the other side.
All of this information is in our riders, if only someone will read them."
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dodo 21.08.2018 18:06:38 + 23 0
Тук вина имат не организаторите, а фирмата, която осигурява озвучаването, сцената и осветлението-THC audio, че не са осигурили нещата от райдъра на групата. Или че поне не са преговаряли за подобен вид оборудване, ако изискванията по райдър са непосилни за тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

........ 21.08.2018 20:40:20 + 9 13
И понеже явно ти плащат да си трол. Да не би да пропуснеш.

Вече със сигурност не си бил там изобщо. Ръчкаш ивента във ФБ, чакаш някой и друг негативен коментар и го пускаш като от първа ръка.
От 10 хиляди по някои и друг недоволен ти направил деня. И къде видя чужденци да мрънкат, че са гледали Найтуиш и Апокалиткиа, а не са гледали КОЙ? Конкурент и Бендида
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 21.08.2018 22:29:41 + 14 7
Точките, никъде не съм казал, че конкретно се жалват за двете пропуснати групи. НО (изненада!) негодуват от отношението. Тъй като четеш избирателно и явно си измисляш кой бил и не бил там, ето ти отново. Сложи си очила. Мнение на същите ония "несъществуващи чужденци":

Татяна Гвозденович:
It was brutal and stupid to make us wait for more than two hours and also open the other gate and not even bring us water or apologise for that tragic organisation and cancel two Bulgarian bands. We traveled a long distance and it is not ok. Not at all!

Кристина Карпович:
Ok, so we came from Ukraine to have fun at festival and what we've got:
1 paying system for drinks and food at fest is awful. If you want to buy ONE beer that costs 3levs you have to wait in the line and waste 20 cause it's minimal credit for card and cash is not available

2 bad sound. At the Kamelot concert the only listenable were bass and drums. If you wanted to hear the vocals you had to go to the first row

3 terrible situation with entering festival on Sunday. So you freaking made people wait for couple more hours and didn't even bring a water!
At the main entrance there were people who waited from 12pm to be at the first row and you opened other entrance which was closer to the stage so they weren't even close to the stage

In spite of making this weird card system better make nice wrists

Bad impressions of festival
It's not worth to come back

Осрахте се и то поголовно. Жалко е, че нямате доблест да си понесете отговорността, а храните групата, която ви направи вечерта. С такива пишман организатори, успех някога да видим финландците отново тук. Впрочем ще е по-добре и аз нас - поне когато ходим да ги гледаме в чужбина получаваме това, за което плащаме, а не обвиняваме бандите заради това, че сме неможачи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 22.08.2018 09:24:27 + 12 5
Ей те тая едната ми се правеше на шведка, ама я сгепих по акцента, докато мрънкаше за Конкурент и Нещо влажно. После се появиха истинските шведки и бяха далеч по-конкретни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

........ 22.08.2018 11:07:15 + 5 4
Ето какво си казал:

От Сандански 21.08.2018 10:29:20 отговори + 7 – 20
Дойдохме от Сандански 2 коли хора специално за Бендида, а те не свириха. Бензин, хотели, билети, над 1000лв разходи, кой ще ни ги върне?

Язе 21.08.2018 11:39:35 + 1 – 8
До нас имаше украинци и шведи със същите въпроси


А това второто е едно и също и още 100 пъти да го пуснеш пак си остава 1 единствено.

Ти изобщо не си бил на фестивала. Явно си конкуренция и ръчкаш непрекъснато ФБ ивента за негативни постове на чужденци. С цел да окаляш фестивала.

И аз да повторя - когато има новини за Конкурент и Бендида е пълно с плюещи ги. Сега като ги съкратиха от програмата стана голяма трагедия, че не свирили. Поне като хейтите правете го качествено, а не така левашката
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 22.08.2018 15:22:18 + 3 13
А па тия от Сандански да не са идвали на бензин - има коли на газ, дизел, метал, хибриди, па и електрически. Нещото влажно е привличащо, но чак пък на бензин ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божо 22.08.2018 15:52:39 + 3 0
Къде го пише това, дето е "Директно от Nightwish"? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Евала 21.08.2018 14:53:24 отговори + 15 18
Истината за двата дена фест си е Камелот, без значение, кой колко пее и как го пее, имаше енергия, имаше контакт, имаше и десет пъти по силна реакция от публиката, Найтуиш са ми симпатични, но нещо наистина им липсва за да бъдат големи звезди, може би и на двата концерта имах прекалено големи очаквания. Не че беше лошо, ама Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван Цанов 21.08.2018 14:34:18 отговори + 12 14
Много е некоректно станалото към групите, които не можаха да се качат на сцената - Бендида и Конкурент. За съжаление това не е за първи път у нас, на предния концерт на Найтуиш така стана и със Севи! Организация ли, некадърничество ли? Само глупакът не се учи от грешките си! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 21.08.2018 14:45:05 + 20 4
Не мисля, чв трябва да винин самите музиканти от Найтуиш, а по-скоро други хора, които отгоеарят за други неща. Найтуиш са професионалисти, но не те отговарят за сцената, осветлението, звука, ефектите и прочие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 21.08.2018 15:07:28 + 16 29
Най-коректно щеше да е да вкарат в програмата и СЕВИ като компенсация за падането им от концертната програма на предишния концерт на Найтуиш. Тогава нито Таря видях, нито Севи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Да да 21.08.2018 15:28:02 + 27 6
То па все едно някой е отишъл специално да гледа бг групите и е платил сто и кусур лева за тях. Айде стига. Те бяха просто пълнеж. Видя се че може и без тях. Стига трагедии. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tyr 21.08.2018 13:24:53 отговори + 19 8
Не ходих и като чета ......... май, май Слава Богу, но не пречи да си кажа мнението. Поднасят се някакви извинения-това добре! НО...плащаш за НЕЩО-получаваш ДРУГО нещо. Разликата къде е? Цъкаме с език, когато в Япония за 3 секунди закъснение на влака връщат пълната сума за билета и ти дават за компенсация 10 безплатни дестинации за следващата година. Хубаво, имало проблем-случва се! А после? Тука така са ни научили: Емиии, така стана, кво да напрайм. Групите ще ги компенсирате с покани за други концерти, а публиката? Тук не визирам Кметъла! Принципите у нас са такива, тертипите и навиците! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


наблюдател 21.08.2018 12:30:25 отговори + 39 7
Абе смешковци .... Като има новини за Конкурент и Бендида се скъсвате да плюете.
Я вижте коментарите, когато ги обявиха за феста.
Сега плюете, защото .... ги съкратили от програмата.
Извода е един и се вижда от далече:
За вас не е важно какво и как се случва. Важно е да плюете. Плювалници!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 21.08.2018 13:21:56 + 12 6
Амин! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

not_kavarna 21.08.2018 11:29:41 отговори + 26 8
Организацията на фестивала не беше добра а и според мен Варна не е място за подобен фестивал. Определено имаше проблеми с озвучаването и което е по-странно - звукът беше много по-лош ако си напред.
Определено трябваше някой да каже на хората какво става и защо Бендида и Конкурент не излизат а и не може да се влезе. Да се правим на щрауси и да се държим сякаш нищо не се е случило няма как да помогне при положение че няколко стотин човека вече са там и чакат.
Варна не е добро място за подобен фестивал - няма го фестивалното усещане, няма атмосфера. Едно ръка че самото място няма как да събере повече хора (според мен бяха около 5000), но и на няколко метра от мястото вече си погълнат от тълпата туристи. Усещането е все едно отиваш на концерт - отиваш, слушаш и си тръгваш.
Храната беше същата като в Пловдив. Не като тип - СЪЩАТА. Хляба беше поне на 2 месеца вероятно същото важи и за месото. Поне цените бяха с левче по-ниски.
Според мен Цонко трябва да преглътне гордостта си да приеме че Каварна си е Каварна и някак да се примири че въпреки политическите му пристрастия там създаде нещо дооооста по-голямо от самия него. Мястото на този фестивал е там и аз не вярвам причината за местенето да е само в кметицата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божо 22.08.2018 00:43:05 + 4 6
Какво "местене" Нали ставриета директно изгони Цонко. Още се мотае из нета писмото, в което пише ако Цонко иска да се занимава с фестивала да постъпи на работа в продуцентската фирма.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

От Сандански 21.08.2018 10:29:20 отговори + 11 29
Дойдохме от Сандански 2 коли хора специално за Бендида, а те не свириха. Бензин, хотели, билети, над 1000лв разходи, кой ще ни ги върне? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 21.08.2018 10:41:46 + 33 33
Па язе дойдох спецялно за Таря, ама те пак не я пуснаха ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

......... 21.08.2018 10:47:13 + 14 22
Пуснаха я бе, а ти къде си блял? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 21.08.2018 11:39:35 + 3 14
До нас имаше украинци и шведи със същите въпроси Браво на организаторите за чудесното впечатление, с което ги оставиха. Със сигурност ще ни помнят дълго. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 21.08.2018 11:54:58 + 24 29
Какво говориш, две шведки цял концерт ми реваха на рамото защо няма Конкурент ... ама тук не му е времето да ви разправам как завърши всичко (после къде съм бил блял та не съм видял Таря...) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

......... 21.08.2018 12:34:49 + 24 5
Украинци и шведи, които питали кой ще им върне парите, защото Бендида не свирили? Ти тука надмина себе си. Лъжеш като дърт циганин вече. И сигурно изобщо не си ходил на фестивала. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ти да видиш 21.08.2018 13:27:10 + 20 3
г-н От Сандански, ще си позволя, аз макар да съм никой, да ви отговоря. Ако сте чак такъв съпорт на група Бендида, заповядайте на следващия им частен концерт да ги подкрепите! Вярвайте ми групата ще има много повече финансова полза от това, а в този случай може да пишете гневни писма на Nightwish и по специално техният мениджмънт, които се явяват причината за този концерт(макар събитието да е промотирано като "фестивал") и в повечето случай те решават дали дадена банда ще ги съпортва или не.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dc cooper 21.08.2018 20:49:48 + 25 4
"бОй к*ре" спри бре, опомни се....ти не си ФЕН на МУЗИКАТА.....ти си НИЩО... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 22.08.2018 17:41:27 + 2 24
ДЦ Купъре, далеч съм от метрологията, но нещо влажно ми звучиш. Инак, право си, чедо, фен не съм. Музиката е моето второ аз. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Филипов 21.08.2018 09:49:09 отговори + 36 2
Пак се радвайте че в събота и неделя синята зона не е платена. Бях написал че всичко между катедралата и морето е. Аз поне паркирах почти лесно.

Хайде да ви кажа и кого да плюете и кой е главният виновник - лицето Антоан Хадад с неговата велика фирма THC (Това Не Свири). Абсолютни идиоти. Озвучаването от години е под всякаква критика. От бас не се чува нито вокал, нито китари. Хубаво бяха пруснали средни и високи на 6 места пред сцената, но защо натрупаха всичкия бас по средата , а не го пръснаха на поне 3, а най - добре на 6 места? Това може и да става за друг вид озвучаване - примено ония пУмиярници на слънчака, дето скатаджията се мъчи с тях и дънят оттатък стария град на Несебър. Иначе казано "клубна музика".
Та при тоя все същите проблеми с озвучаването откак се занимава. Помня го още от Академик с Judas Priest и Queensr?che 2004. Както и концерта с най-голямо закъснение с цели 3 часа - Whhitesnake и Def Leppard на 4 юли 2008. Помня го, защото заради това изпуснах 5 часовия концерт на Manowar в Каварна на следващия ден. Да не цитирам и други. Та още от тогава същия лайнян звук.
Та тоя не може да си подреди кочинката (сцената) за да може Nightwish да си разположат нещата както те искат за шоуто. Макар че техниката им пристига още в събота. и има предостатъчно време. Пак добре че имаше концерт, макар и без подгряващи групи. Защото можеше и да няма . . . . . Но можеше да кажат че ще почне в 20:30 а не хората да са в пълно неведение под слънцето и да умиргат за вода. В Пловдив поне имаше официални половин литрови шишета.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз 123 21.08.2018 15:37:41 + 4 1
Ами всичко това хубаво, но ниските май нямат посока? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bai_Dobri 20.08.2018 22:17:10 отговори + 11 28
Аз ще засегна един друг аспект от фестивала. А именно, невъзможното паркиране. И двата дни обикалях по 50 минути докато намеря някакво паркомясто, първия ден все някак се позиционирах, но втория ден на връх тоталното меле бяха поставили и полицаи на всеки 30 метра, които съвсем спокойно си пишеха фишове и снимаха номерата на спрелите където могат хорица. Те си вършат работата, но при подобно стълпотворение на хора не ми се струва нормално да се постъпва по този начин. Доста народ ще получи неприятни честитки по пощата и ще остане с неприятно чувство от нещо, което би трябвало да е празник. Смятам, че е редно организацията да включва и наемане на някакви площи където да може да се паркира. Преди няколко години на пристанище Варна организираха някаква регата и бяха отворили за свободен паркинг огромна площ вътре в пристанището. Хиляди хора си паркираха съвсем спокойно, място има достатъчно, въпрос на няколко телефонни разговора и/или съответното заплащане е да се направи същото и за феста. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


млад кокос 20.08.2018 22:19:33 + 34 4
Браво на полицаите! Аз си паркирах пред хотела и се разходих 30 минути на посока. Размърдай задника следващия път! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

......... 21.08.2018 00:10:59 + 27 1
Ти на Световно по мръкане трява да отидеш. Ходих на повечето издания на Спирита в Бургас и винаги съм паркирал сравнително далеч и се разхождах из морската градина до фестивала. Ама нашия селски готованец трябва винаги да е с колата на не повече от 2 метра от входа на мястото където отива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

млад кокос 20.08.2018 21:38:43 отговори + 28 41
Много разбирачи на озвучението. Обаче .... организатора НЯМА ОБЩО със звука! Всяка група си води! Така че пращайте аматьорските си впечатления към Kamelot, Nightwish и Apocalyptica! Всъщност само на Kamelot беше зле до към средата. На Nightwish беше кристално ясен!
Таря, та Таря. Никой от вас, дето точите лиги по нея, не е виждал Таря с Nightwish на живо. Само клипчета в YouTube и mp3-ки от Zamunda. Таря на живо е леш! Флор Янсен е по-добрия избор за групата и реално трябваше от самото начало да изберат вокал като нея, а не тази карпатска вълчица. Октомври месец си я слушайте сами, но моля ви да мастурбирате в тоалетната, а не пред компютъра!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WitcheR 20.08.2018 23:43:54 + 37 16
Аз имах шанса да ги гледам с Таря през 2005 г в Лондон, турнето "Once Upon The Tour".
Концерта тогава беше страхотен, въпреки че не съм най-големия фен на групата.
Ако не се лъжа същата година имаха концерт и в Букурещ ...
След албума Once нямат нищо, тогава Nightwish бяха на върха. След като Таря напусна групата нищо не се случва, имат три издадени албума за 13 години ! Не казвам че и соловата кариера и на Таря е много добра, но без нея това не е същата група ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bot 21.08.2018 11:29:20 + 10 5
Кристално ясен бил звука... Моля ти се, на повечето песни на NW нищо не се чуваше освен баса. Туомас изглеждаше само че натиска клавиши на кийборд дето не е свързан с тока. Гласът на Флоор на много места не се чуваше (не казвам, че е заради самия й глас). Като цяло, тва ме издразни повече и от чакането, защото тея песни тва ще е единствения път когато ще ги чуем на живо и трябваше да е обро озвучаването за тях. Иначе самите Nightwish се представиха добре поне според мен и ми харесаха много повече от в София преди две години. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хах 21.08.2018 15:26:19 + 10 2
млад кокос, тия озвучители да не са факири? Ти видя ли, как бяха наредили буферите на едно място високо 2+ метра вместо да ги пръснат долу пред цялата сцена? И двете банди имаха перфектен звук в Букурещ, а във Варна - нито една. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божо 22.08.2018 00:53:29 + 10 0
Озвучаването го прави местна фирма. В случая - на Антоан Хадат.
Май само Manowar и AC/DC дойдоха със свой озвучителен екип, от всички, които съм гледал.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 20.08.2018 20:47:40 отговори + 25 7
Няма ли да прочетем някое изявление от Цонко по въпроса с липсата на организация? Изключително обидно е отношението му към КЛИЕНТИ, соченето с пръст, били сме неблагодарни (https://m.facebook.com/events/1867215793576186?view=permalink&id=1997505310547233) и мрънкачи. Нещо различно от оправданието му с "аз какво да направя?!", както и измиването на ръце с дребния шрифт на гърба на билетите? Като не знаеш какво, спри да се биеш в гърдите, мятай топката на Hills of Rock и заминавай. Жалко е дори това, че нямаше топките да излезе сам на сцената, вместо да праща лакей да му замазва положението. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Петрович 20.08.2018 22:39:46 + 11 7
"За всички фенове посетили на 19.08. Варна мега рок. Забавянето с два часа до пропускането ви на сцената беше заради екипа на едната от последните две групи. Започнаха работа в 15 . Помолих хората да се пуснат и те да си работят, което не беше прието. Затова отворихме врати в 18.55 минути и нямаше време за Бендида и Конкурент. Поднасям извиненията си на всички и благодаря на екипа на Тони Хадад, който въпреки всичко си свърши перфектно работата." - Цонко Цонев Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 20.08.2018 23:14:52 + 23 4
Всичко ок, но как ни се случва на нас, докато в един румънски Romexpo нямат проблем групите да си свирят чинно преди тях? И не само там, съдейки по програмата на Nightwish, всичките им фестивални участия в Европа от настоящото турне са като по часовник. Та, защо отново нас ще ни разнасят? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

млад кокос 21.08.2018 08:20:11 + 14 10
Пич, Nightwish и Apocalyptica започнаха на време, както бяха обявени. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 21.08.2018 11:33:13 + 2 8
Говорим за групите преди тях - никъде другаде от турнето не режат програмата преди тях. Със същия успех можеха да са и чужди банди, а не наши - пак ли щяхме да получим половината от това, за което сме платили? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

......... 21.08.2018 12:03:37 + 7 3
Язе, ти си голям гений.
Никъде другаде от турнето не режели програмата преди тях. Сириъсли?
Как може. Аз пък знам, че на 99% от турнетата на всички банди винаги на всяка дата режат групи преди тях. Сириъсли.
Ко речи?
Ако в една страна по технически причини отдапдат подгряващите - трябва и в други страни да е ставало така или да стане така, за да е всичко точно.
Казах ли, че си гений?
Гений си! ГолЕм!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 21.08.2018 16:20:09 + 5 5
Дали? Не знам Цонко ли си, Гюро ли си, влез в страницата на събитието и прочети. За улеснение:

Ok, so we came from Ukraine to have fun at festival and what we've got:
1 paying system for drinks and food at fest is awful. If you want to buy ONE beer that costs 3levs you have to wait in the line and waste 20 cause it's minimal credit for card and cash is not available

2 bad sound. At the Kamelot concert the only listenable were bass and drums. If you wanted to hear the vocals you had to go to the first row

3 terrible situation with entering festival on Sunday. So you freaking made people wait for couple more hours and didn't even bring a water!
At the main entrance there were people who waited from 12pm to be at the first row and you opened other entrance which was closer to the stage so they weren't even close to the stage

In spite of making this weird card system better make nice wrists

Bad impressions of festival
It's not worth to come back
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

......... 21.08.2018 20:39:24 + 5 9
Вече със сигурност не си бил там изобщо. Ръчкаш ивента във ФБ, чакаш някой и друг негативен коментар и го пускаш като от първа ръка.
От 10 хиляди по някои и друг недоволен ти направил деня. И къде видя чужденци да мрънкат, че са гледали Найтуиш и Апокалиткиа, а не са гледали КОЙ? Конкурент и Бендида
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

птеродактил с ориз 20.08.2018 19:58:46 отговори + 47 33
И само да добавя.
Ето и колко сте стлушали Флор Янсен, за да пишете, че е мецосопран. И двете с Таря са си чисти сопрани, без обучението си, естествено звучащи по-добре в по-ниските си регистри.
И двете записват най-високите си "оперни" вокали преди да получат качествено образование как се пее оперно, на сравнително крехката възраст от 19-20 години.
За Таря, това са Angels Fall First и Oceanborn, за Флор - Prison of Desire и Desipher. И двете покриват около 4 октави - две, три ноти в повече за Таря.

Разликата идва от обученията им. Таря завършва оперно пеене и се концентрира изцяло в класическото пеене, с особен акцент на по-високите регистри. Резултат - изключително силно и богато звучащ във високите регистри оперен глас, но за съжаление - разклатен в ниските и средните. За рок вокали - справка по-долу. Май по-добре не!

Флор - зарязва оперното пеене след няма и една година, защото й е тъпо, и се концентрира в рок.
Резултат - невъзможния за друга певица Invisible Circles и след него, все по-западащ оперен глас, особено когато говорим за високи тонове. За сметка на това има изключително изразителни рокаджийски вокали, възможност да покрие с него височините, които Таря покрива с оперно пеене, прилични дет вокали, които в Найтуиш няма как да се чуят, и доста по-развит от естествения за нея нисък регистър. А да, и безумни изпълнения с рокаджийските си вокали - справка последния Ayreon, че пък и DVD-то от там.
Все още може да изкара и оперен глас, където е нужно, но далеч не и с онази класа, която имаше в After Forever.

Сега, въпрос на лични предпочитания е коя "по-добра". За мен това е Флор, но пък и с течение на времето развих алергия към групите с оперни вокали, освен ако не са Therion или Haggard, така че не мога да бъда критерий.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Florimel 20.08.2018 22:24:23 + 18 11
Адмирации за компетентния сравнителен анализ.
Признавам, грешката е моя - писала съм по спомен, но ето че спомените са ме излъгали. Цели три други холандки обаче са мецосопрани - Simone Simons, Anneke van Giersbergen и Sharon den Adel. Това просто като любопитен факт, не оправдание.
Текстът ще бъде коригиран, за да не подвеждаме читателите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ПИВОДАКТИЛ С ОРИЗ И ГРИЗ 20.08.2018 23:29:09 + 32 39
Аман, от разбирачи и специалисти. Срявняващи най-великата певица Таря и намиращи и кусури, с някаква дебеланка певачка от Холандия. Аре у лево! И аре Холан/
Няма Таря - НЯМА НАЙТУИШ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nousha 21.08.2018 01:43:52 + 10 7
За Флоор и четири октави силно се съмнявам, но понеже не знам със сигурност, а и не ми се занимава да проверявам, да кажем, че е някакво природно чудо. Но Таря покрива три октави. Казвам го като неин фен, т.е. не ми е целта да я омаловажавам, но е редно да сме обективни. Има си начин за определяне диапазона на един певец и той не е "от най-ниската нота, която може да изкара, до най-високия писък, който може да изкрещи". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

птеродактил с ориз 21.08.2018 07:39:50 + 17 3
Правилно, моя грешка. Към настоящия момент Таря е малко над 3 октави и половин (3 октави и 5 ноти, за да сме прецизни), ако мога така да се изразя, докато Флор - малко под 3 октави и половина (три октави и три ноти).
Фокусът им обаче е коренно различен. Затова и Флор ги пее по-ниско, с оперен глас не може да покрие оригиналите, от 9 години не и се е налагало да пее оперно. С нормалния за нея може (Ever Dream от Вакен), но би било чисто самоубийство да го прави.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 20.08.2018 18:52:16 отговори + 26 6
Да разкажа и аз за моите впечатления накратко. Ден първи- всичко беше по програма и по план, двете български групи се справиха доста добре, особено Кикимора, които за мен са една от най-добрите банди с огромен потенциал и професионализъм. Камелот, въпреки че не ми допадат особено, имаха потенциала да са хедлайнер на вечерта, доста зареждаща енергия имаха, а вокалиста беше един перфектен диригент по отношение на контролирането на тълпата-викане, притишие, владееше нещата, харесаха ми. Глен Хюз ме изуми, за човек на неговата възраст, да пее по такъв начин е направо чудно, личеше си, че има отношение към българската публика и заради минутата мълчание и заради цялостното му раздаване. Якото да си на оградата пред сцената е, че виждаш доста неща, по едно време гледам в дясно пред сцената стои Марко от Найтуиш и си слуша концерта човека:Д.
Ден втори- тук нещата вече не бяха розови, особено за тези като мен и моите дружки, които дойдохме още в 15:30. Забавянето беше мноого дълго, по едно време почнахме да се чудим защо не ни пускат и хората почнаха да викат( макар и за кратко). Дойде кметъла Цонко Цонев и съвсем учтиво обясни на хората, които бяхме от пред, че забавянето идва, заради Найтуиш, чийто мениджър(или те) не били готови със сцената и изрично са казали да не пускат хората, докато не подредят. Не знам кой е виновен, но и на предния концерт в София беше същото, бавели ги на границата. Апокалиптика бяха страхотни и уникални, за пръв път ги гледам и направо ме разбиха, такава енергия имат, такава харизма и такъв контакт с публиката, че никак не исках да свършва сетлиста им.
За Найтуиш, както сега, така и на предния им концерт в София имаше една хладнина в тях, да, усмихваха се, изпълниха си всичко перфектно, но... Все пак те са страхотни музиканти и музиката, която правят ми е сред любимите.
Дано го има и другата година феста и дано няма пак такива закъснения, защото, колкото и позитивен да е човек, това чакане убива до известна степен настроението.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Max 20.08.2018 18:40:15 отговори + 21 23
Вместо само да мрънкате, пълен бойкот, както правя аз.Гледахами се и Judas и Nightwish, но бях сигурен каква простотия ще е и в Пловдив и във Варна.Не съжалявам, очакванията ми се потвърдиха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


нео-терлик 20.08.2018 18:51:13 + 30 9
Как ти се потвърдиха очакванията като не си бил? В Пловдив феста беше на много високо ниво, с изключение на цените за храната, блудкавата бира и бавното излизане. Звук, изпълнители, организация на самите сцени, че дори и феновете бяха на стабилно ниво и се получи страхотен фест. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bot 20.08.2018 17:41:05 отговори + 9 11
Не знам аз ли не съм в ред или кво ама звука ми се стори доста зле. Бях на 3ти ред пред сцената и нещата на Апокалиптика ми се струваха доста тихи като за концерт и като се има предвид че бях най-отпред. А при NW се чуваха главно баса на барабните. Песните, където нямаше толкова бас бяха окей, но кагато Хахто почнеше да бие по барабаните всичко останало спираше да се чува - китари, вокали, да не говорим за кийборда на Туомас. Имаше песни, които ако не ги знаех, нямаше изобщо да мога да им чуя мелодията. Не знам защо беше така но според мен звука беше настроен доста зле и мисля, че от това идваше проблема, че Флор не се чува. На предните им два концерта, на които съм бил гласът и се чуваше доста добре и песните си ги пееше окей. Сега обаче от тоя бас не се чуваше на места коя песен се свири. Въпреки тези простотии, самата банда се постара повече този път и на мен лично ми хареса повече от когато бяха в София. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 20.08.2018 18:20:49 + 17 8
https://www.youtube.com/watch?v=06EaG8Cx2bc клип от шоуто им в Румъния онзи ден... цонко може да прави само кебапчийски седянки с дедовци 65+ в селУ краварна..ФАКТ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

птеродактил с ориз 20.08.2018 17:39:11 отговори + 24 36
До ревящите за Таря.
Пичове, вие май не сте я чували скоро как пее. Това отдавна не е онази Таря.

Те ви я:
https://www.youtube.com/watch?v=JRjRa2DIq-E


На концерта вчера не бях, така че не мога да твърдя нищо за представянето на кака Флор, освен по някой друг клип в YT. Та по тях мога само да кажа, че си е съвсем на място при по-агресивните парчета. (Devil and the Deep Dark Ocean, мамка му! Ако знаех, че ще го свирят - отивах! Било по-ниско от оригинала? На кого му пука? ... )

Проблемът е, че тези парчета в репертоара на Найтуиш се броят на пръсти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Исках да ти дам + 20.08.2018 20:19:38 + 3 3
Извинявай, дадох ти минус, без да искам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 20.08.2018 20:55:43 + 30 13
и аз исках да ти дам +, но цъкнах няколко минуса за това, че си намерил кусур на Таря, а си пропуснал останалата част от концерта. Цъкни ми сега минус и ти
Таря я гледах три пъти тази години и концертите и са жестоки, а тя е страхотен вокал!
Виж Цонко е друга работа ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Змдъа 21.08.2018 08:57:28 + 9 3
Цонко не е добър за Найтуш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боб с надница 20.08.2018 17:22:15 отговори + 71 8
Най-хубавото беше, че не видяхме и чухме Конкурент! Благодаря, на който е отговорен за това малко чудо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГНР 20.08.2018 18:50:49 + 9 33
Що не скочи от вълнолома... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

you don't say? 20.08.2018 17:17:42 отговори + 11 4
Това лоша организация и българските банди да отпаднат, е нещо невиждано по нашите ширини... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нищо лично 20.08.2018 17:31:08 + 12 3
Ако българските банди свиреха последни, а Апокалиптика и Найтуиш ги подгряваха, щяха да отпаднат Апокалиптика и Найтуиш. Малшанс! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

you don't say? 20.08.2018 19:56:46 + 15 4
Защо изобщо някой трябва да отпада? "Малшанс" означава липса на късмет, а не липса на професионализъм. А когато обявяваш ден с точна програма, то е редно тя да се спазва така, както си я обявил. Иначе си търпиш критиките, че си некадърник и не умееш, а не се оправдаваш с "малшанс" и "технически проблеми". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ана5 20.08.2018 21:43:56 + 3 3
Лоша организация или някакви подмолни игри - някой прави мръсно на някого на "високите нива" - характерно за родната ни България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 21.08.2018 01:22:12 + 4 0
То същото стана и на предишния концерт на Nightwish в България... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нищо лично 21.08.2018 09:02:11 + 6 4
Питаш защо изобщо някой трябва да отпада? Ами не знам. Защо падна моста в Генуа?
По ТЕХНИЧЕСКИ ПРИЧИНИ.
Защо техниката трябва да се чупи или разваля? Малшанс.

А аз с първото споменаване на малшанса имах предвид следното:

Малшанс е, че България няма групи, които да са хедлайнери на фестивал, а преди тях да свирят Апокалиптика и Найтуиш. Или не е малшанс?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Харли 20.08.2018 17:17:08 отговори + 6 2
Някой разбра ли номера на печелившия билет? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Филипов 20.08.2018 19:09:52 + 5 0
Много е дълъг номера, но завършва на 513400. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

radius 20.08.2018 17:08:29 отговори + 22 13
Скъпи .........., времето ми да съм сляп фен на някой е минало. Да не говорим, че обичам по-тежка музика. Просто съвсем обективно се опитвам да преценя нещата. Още на третата дума си изгуби гласа, аз бях напрегнат заради нея как ще си пее песните. Постоянно и падаше гласа- не само не достигаше сила, а и като височина тук-там. Това чух аз снощи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

нео-терлик 20.08.2018 16:48:23 отговори + 28 5
Найтуиш е от тези групи, които са на прага на величието, но винаги няма да им достига нещо за да се наредят до най-големите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ПИВОДАКТИЛ С ОРИЗ И ГРИЗ 20.08.2018 23:35:14 + 36 27
Найтуиш са най-тъпата банда в света. Имаха най великата и най- прекрасна певица. Е, не може да има по големи тъпаци от Тулуп-айнен и компания. В същност и Джудас бяха изгонили Роб, защото бил пидал. Еми Пидал, ама Метъл ГОД. НЕ СЕ ГОНИ ПЕВИЦА КАТО ТАРЯ, Флор не е зле, ама сравнена с Таря, не става.
Няма Таря= Няма Найтуиш!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

нео-терлик 21.08.2018 00:28:55 + 25 2
Еми, може би точно това им коства мястото сред големите, не знам. Няма спор, че са най-големите в поджанра си, доста са популярни... Същото смея да кажа и за група като Корн... Големи, но не сред най-големите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

байдмитър 20.08.2018 16:36:37 отговори + 31 4
Е чак пък толкова зле да е изпяла песните на Таря, както гледам тука коментарите е пресилено вие сигурно се надявате, че Таря ще се върне в групата или пък ще се намери някой да изпее песните като нея. По важно за мен е да се даде обяснение за забавянето. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Някой 20.08.2018 16:19:14 отговори + 34 31
Много необективно ревю на концерта - писано от очевиден фен на Флор.
Флор си пее добре нещата след "Once" / "Century Child", но песни като "Come Cover Me" & "Gethsemane" не са за нея.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

......... 20.08.2018 16:41:54 + 30 29
Коментар писан от очевиден фен на Таржа. Фенове на Таржа да не ходят на концерти на Найтуиш! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DrFreeman 20.08.2018 17:07:29 + 14 11
Човек, пусни си нещо на After Forever. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

radius 20.08.2018 16:16:52 отговори + 29 34
Звука беше тип да не се стреснат бабите от гръцката, а вокалистката или беше пресипнала, или толкова си може ( като гледам какви суперлативи има в статията, може и да не съм гледал същата жена). След снощи да я сравня с Таря е все едно да сравня кебапчето от 3лв на сергиите, с агне на пещ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Някой 20.08.2018 16:20:10 + 23 18
Е... може да вика, и хваща това онова, но определено не е велика фея или каквото там пише автора. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Observer 20.08.2018 21:22:07 + 15 7
Мииии като сценично присъствие, Флор си се постара, пък и нее е трудно да я гледа човек. Бандата зад нея както и предния път са като фантоми през пвечето време, на Туомас трдно можеш да му видиш очите - той е там за да свири и да покаже песните. Може би заради цялата дандания от преди това но май не беше много на кеф през половината време. Клавишите трудно се чуваха но това не е голяма новост, те и по-принцип са си фонови. От пъвите редове се чуваше ок, баса не беше прекален или аз съм слушал оригиналите доката те са свирили с кофти техника и мозъка ми е свършил работата на техниците. Флор изпя променени версии на доста песни - всичко с Таря беше свалено и изменено леко, гласът и хем не стигна за някои сложни части хем не е Таря. Всичко от Endless forms го закова и нещата на Анет бяха добре. Това забавяне ни е изкарало 18 Песни на Найтуиш с две по малко от пълния сетлист - на мен ми се сториха по-малко и исках още песни и от новия и от старите албуми. Готино беше като цяло и другия път табели и входове на равни растояния от сцената. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ПИВОДАКТИЛ С ОРИЗ И ГРИЗ 20.08.2018 23:41:25 + 33 28
Флор не е зле, ама след като Таря я пяла в Найтуиш, просто няма шанс. Обективно се справя доста по добре от Анетка, която хич пък не ставаше. За Найтуиш, не изобщо.

И така Тулуп-айне и компания тулупи, печелят приз за най-тъпа група, изгонила най-великата Певица! Няма Таря - Няма Найтуиш!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 20.08.2018 16:06:35 отговори + 22 8
и нито дума за отрватителния звук???! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".