Цонко Цонев казва, че няма да организира "Varna Mega Rock" догодина

22 авг 2018, 21:08 ч. 6582 / 7 38
пред./следв.

   По-рано днес "Кметълът" Цонко Цонев е заявил, че през 2019 г. няма да прави отново фестивала "Varna Mega Rock", съобщава сайтът varna24.bg, цитирайки БНР.

   Дебютното издание премина преди броени дни, като между 17 и 19 август в Морската столица се изявиха българските банди BOOMERANG, HEADMASTER, MISTER HARD, HADES, KROSSFIRE и КИКИМОРА, плюс гостите от чужбина Glenn Hughes (който бе подкрепен от музикантите от Б.Т.Р.), KAMELOT, APOCALYPTICA и големите хедлайнъри NIGHTWISH.

   На третия ден трябваше да гледаме още BENDIDA и КОНКУРЕНТ, но тяхното участие бе отменено по технически причини, а и влизането на публиката във фестивалната зона се случи с около два часа закъснение.

   Ето и коментара на г-н Цонев, съобщен от варненската медия:

   "Аз поемам вината и отговорността. Ще си понеса моите много тежки неща, които преживях. Догодина няма да правя "Варна Мега Рок". Ако някой от публиката се чувства излъган, може да заведе дело и да си предяви претенциите. "

   По отношение отпадането на BENDIDA и КОНКУРЕНТ "Кметълът" заявява: "Може би най-много аз съжалявам, тъй като аз ги поканих. Музикантите от двете групи са ми приятели и за мен това беше много голям шок."

   Цонко Цонев е обяснил, че причината е в закъснението на пристигането на камионите на една от чуждите групи, поради което монтирането на видеостената е започнало около 15 ч. "Беше ни казано, че ако се пусне публиката по-рано, няма да има концерт. Бендида и Конкурент не можаха да излязат на сцената, за което съжалявам. Но такива неща се случват и не могат да бъда предвидени - това са техника и екипи", завърша бившият кмет на Каварна, където по негова инициатива 11 години се провеждаше подобен рок фестивал, който вече не съществува.

   Ако догодина няма "Varna Mega Rock", ще бъде продължена негативната тенденция в България спрените рок фестивали да са повече от провеждащите се. Изброявайки само по-големи многодневни събития с чужди изпълнители, в небитието са фестивали като "Беркрок"/"Берксток", "Lovech Rock Fest", "Kaliakra"/"Kavarna Rock", "Sofia Rocks", "Spirit of Burgas" и др. А да направим списък на легендарните и изобщо известни чужди банди, които са ни гостували на тях, ще отнеме доста време.

 

nightwish
Коментари   (38)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Браво! 7.04.2019 21:30:16 отговори + 1 0
Нищо да не организира повече *********! На мен лично ми каза, че банди с бюджет над 30 000 не канил. Извинявай, изприщих се от Аксепт! Гледал съм ги толкова пъти, че вече позеленявам като чуя тяхна музика!
Още ми каза, че ако някой иска други банди, да си ги поканел сам - това е отношението към феновете, които си зарязват работата, харчат спестявания, пържат се в кожи и кубинки часове наред само и само да видят идолите си. Върви се научи как се организира фест, и тогава имай претенции да си нещо!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

foam 24.08.2018 18:56:10 отговори + 4 0
Абе Недев от Конкурент този ли е http://iavornedev.com/index.php?page=44 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 25.08.2018 10:42:04 + 2 0
Същият. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

m12 23.08.2018 10:59:20 отговори + 24 4
Истината е някъде там строежът на сцената и основите на видеостената е започнал на 15.08,но във вид не отговарящ на изискванията на Nightwish,затова след пристигането на техният екип дилемата е преправяне на сцената или отказ от участие така че вината е на организаторите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Компот ???? 23.08.2018 10:57:44 отговори + 4 4

????Ибиьемисъ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 23.08.2018 09:56:17 отговори + 34 5
Абе... Какео са се разпискали всички????!!! Половината дето пискат сигурно изобщо не са били на мястото!!??? Хич не ми пука за Бендида и Конкурент. Исках да гледам Найтуиш... Отново. Евала, че във Варна се случи подобно нещо!!! Сигат 30 години щракане с пръсти. Ако ще и Дядо Мраз да хо организира и през 2019 ще е хубаео да има подобно събитие във Варна!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Random 23.08.2018 09:30:13 отговори + 32 1
Единствените ндедоволни за отпадането на Бендида и Конкурент са самите те Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 23.08.2018 09:37:01 + 28 4
А пък "Явор Недев от Конкурент в прав текст заявява, че Найтуиш са най-големите боклуци, които е виждал". В този миг, на Туомас му се е кривнала шапката, изчезнало му е вдъхновението, а два жерава смутително са склонили глави в израз на сромност и умиление. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 23.08.2018 12:05:45 + 11 2
Недев бил предупредил и музиканти за това, че Nightwish са боклуци. Представяш ли си Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Eli 23.08.2018 08:26:25 отговори + 28 10
Не мисля, че Ц.Цонев има вина. Най-вероятно техниката на Nightwish е закъсняла, защото и на миналия им концерт така стана и отмениха подгряващата група. По-скоро трябва да сте благодарни на човека, че се е хванал да организира такъв фестивал!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ank 23.08.2018 03:45:45 отговори + 16 5
Доста интересни неща се пишат във фейса на Бендида - много са разочаровани, клавиристката им ги напуска, а Явор Недев от Конкурент в прав текст заявява, че Найтуиш са най-големите боклуци, които е виждал. Дали изобщо някой може да прецени в тази каша кой крив, кой прав? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Леле 23.08.2018 07:23:50 + 35 1
Горките те.. Много навътре са взели нещата. Рязане на вени ще има ли? Прекалено внимание се обръща на групи, които въобще никой не видя а и не е ясно как щяха да се представят. Така че драмата тук май е повече финансова. Ясно е че и двете групи ще бъдат толко близо до Найтуиш само ако си ги пуснат на компа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 23.08.2018 09:34:42 + 23 4
Аууу, каква драма, какъв ужас!!! Паднало едно участие и клавиристката им ги напуска. Колко е ранима, горкичката! Ах, колко сме разочаровани! Със свито сърце тичам към ФБ страницата на СЕВИ да видя дали и тяханата клавиристка не ги е напуснала, след като не можаха да свирят преди Найтуиш в София! Ах, каква лична драма! Добре, че не съм клавиристка! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Docker 23.08.2018 01:25:54 отговори + 23 3
А и нали се сещате - цялата организация на такова събитие е и колективна работа ! Всяко звено си отговаря за неговата си част и трябва да е достатъчно читаво - охрана, електроснабдяване, логистика..... достатъчно е едно от тях да се издъни и може всичко да се провали.
За да се случи цялото това събитие Цонко е разчитал на много отделни звена - никой не може да свърши всичко сам - винаги се разчита на много хора да си свършат работата. Най -тъпо е да разчиташ на някой/някои и да те издънят.
Друг е въпросът , че може някой да ти е натресен от "висша сила" и щеш не щеш да се налага да разчиташ на него.
В такъв случай е нормално на Цонко да не му се занимава повече.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 23.08.2018 00:52:28 отговори + 25 12
Е, мрънкачите явно добре си свършиха работата, щом самия г-н. Цонев пуска такова изявление. Браво, хора, още един фестивал съсипахте. Евала
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Deyan 22.08.2018 23:15:36 отговори + 21 29
Цонко си се усра. Не е спазил изискванията и се оправдава. Ако не беше негова вината нямаше да се отегля.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sanchesa 23.08.2018 01:48:45 + 12 7
Еййй, голяма мастия си ти ве, не се спря три дена да ревеш! Голям злобар, голямо нещо си!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Deyan 23.08.2018 09:07:00 + 16 3
"Actually, we were ready to start building up our gear at 7.30 am as usual, but there were no space for our backline setup
All that information is printed down in our rider but organizer didn’t care or read it. I’m very sorry about this, but it’s still not fair to blame us. Or what you think, we have done 48 shows around the world and this was first time this kind of delay happened
What I meant, that you release as a ”fact” that delay is because of us
I never heard anything that we are going to cancel the show
But of course there are a couple of things our guys like to prepare without having people there.
But like our prod. manager asked our lighting guy if he could continue programming lights even they open the gates, he said of course if that is necessary.
And somehow I understand that opening band is pissed of because they couldn’t play, but still...
One thing more..
Emppu and Troy need minimum 2x2m space for their gear, guitars, buzuki, amps etc and that needs to be just by stage on stage left side with good way to go there with gtr or pipes. There were not that kind of place the night before our prod manager saw the stage. He asked to build up that because otherwise we cant build our system up. And we need same place for bass and keyboards on the other side.
All of this information is in our riders, if only someone will read them." - Nightwish

Как си обясняваш, че от 48 концерта, само на нашия не са спазени спецификациите за размер на сцената? После групата била виновна... Като не са си прочели нещата организаторите са виновни. Едва ли такава група лъже. По-скоро Цонко лъже.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божо 23.08.2018 10:28:44 + 5 5
Поне правописа научи, преди да плюеш.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Павел 22.08.2018 22:14:53 отговори + 16 18
"беше ни казано..." Ако организираш фестивал, ТИ казваш какво може и какво не може. За тази цел си има договори, само че проблема че монтажа на видеостената е започнал късно и камионите са закъснели май си е кухо извинение на нашенските организатори. Жалко за българските групи които сигурно са положили повече усилия за това участие от чуждите им колеги. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Петър 22.08.2018 23:26:10 + 25 8
ТИ колко фестивала си организирал? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 23.08.2018 00:24:52 + 23 27
А Цонко колко фестивала е организирал? Отговорът е лесен - НУЛА. Цялата митология около "Кметъла" е велика. Цонко никога и обяда си не е организирал - всичките му събития са просто обичайните общински престъпни схеми за кражба на пари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 23.08.2018 01:43:36 + 14 8
Запазената фраза-save Защо човекът трябва да организира каквото и да е, за да недоволства от това, че получава половината от това, за което плаща? "Групата е виновна, ама аз повече няма да организирам" звучи като ощипана госпожица. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Петър 23.08.2018 04:42:57 + 11 6
Смешник. Групи, които сами събират над 10 хиляди души и които са хедлайнери със сет над час свирят. Не свирят БГ банди, които сами свирят по клубовете и биха имали сет по половин час. И наричаш това половината. Смешник пълен си ти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 23.08.2018 12:03:55 + 8 4
Смешници са тия, които се изкарват големите организатори, а после подвикват опашки заради собствената си каша. Така като гледам, и ти си в кюпа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Петър 23.08.2018 22:46:52 + 7 4
Не, я кажи как групи събиращи 200 - 300 души в клубчета със сет по 5-6 песни са половината на групи събиращи 10 000 със сетове от по 15 и повече песни.
Бендида и Конкурент били колкото Найтуиш и Апокалиптика.
Човек, който докара Найтуиш е голям организатор. Хейтърчета като тебе, които 4 дни поред само търсят как да плюят без изобщо да са присъствали са пък още по-големи. Най-големите сте!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xmas 22.08.2018 22:04:18 отговори + 20 8
Ето и коментара на човек от екипа на Nightwish ... струва ми се, че пак се опитват да хвърлят вината не там където трябва да е :
"Actually, we were ready to start building up our gear at 7.30 am as usual, but there were no space for our backline setup
All that information is printed down in our rider but organizer didn’t care or read it. I’m very sorry about this, but it’s still not fair to blame us. Or what you think, we have done 48 shows around the world and this was first time this kind of delay happened
What I meant, that you release as a ”fact” that delay is because of us
I never heard anything that we are going to cancel the show
But of course there are a couple of things our guys like to prepare without having people there.
But like our prod. manager asked our lighting guy if he could continue programming lights even they open the gates, he said of course if that is necessary.
And somehow I understand that opening band is pissed of because they couldn’t play, but still...
One thing more..
Emppu and Troy need minimum 2x2m space for their gear, guitars, buzuki, amps etc and that needs to be just by stage on stage left side with good way to go there with gtr or pipes. There were not that kind of place the night before our prod manager saw the stage. He asked to build up that because otherwise we cant build our system up. And we need same place for bass and keyboards on the other side.
All of this information is in our riders, if only someone will read them." - Nightwish
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божо 23.08.2018 00:34:58 + 5 8
Този текст за втори път се тиражира в този сайт, но кой е източникът?
Никъде из мрежата го няма, освен във werock.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockPro 23.08.2018 00:51:27 + 12 3
Ами представи си, че има хора като мен, които от години работят с промоутъри и професионални извън шегата наречена БГ. Засега всички искат хонорара предварително, и то чак когато е проверен, че вашият промоутъри е сигурен, финансово обезпечен, финансово застрахован и може да привлече публика от 5-10000. Всичко останало не си заслужава усилията. Повечето изпълнители знаят, че държавата ви трябва да се заобикаля, като неплатежоспособно място! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 23.08.2018 01:40:42 + 10 7
Мениджър на Nightwish, виж страницата на феста във FB. Би било добре да го пуснат и официално, друг е въпросът, че екипът на Nightwish едва ли ще тръгне да се занимава по средата на турнето точно с тъпите обвинения и оправдания на Цонко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sanchesa 23.08.2018 01:51:33 + 16 9
Пак ли ти бе, мъсти!!! Има хора, които могат да докажат, че едва 15.30 е започнал монтажа на тенекиите на скапаните финландци! Хора, които са се разправяли лично с тоя , така наречения звуков инженер, който на няколко пъти е заплашвал да няма концерт, да го е..! Лично мога да ти пратя видео! Мъсти! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божо 23.08.2018 02:00:28 + 12 4
Аз поне видях, понеже висях на оградата до сцената, че след 18 часа вкараха барабаните на Nightwish, та малко ми идва мътно това обяснение, че още в 7.30 сутринта били готови да започнат.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божо 23.08.2018 10:32:03 + 7 4
@RockPro - нещо не забелязвам изпълнителите да заобикалят държавата ни, доста от тях след като са дошли повтарят и потретят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хауудидихаухау 22.08.2018 22:03:22 отговори + 4 4
Благодарим! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фи6 22.08.2018 21:34:16 отговори + 13 15
Б.Т.Р. (фийт. Глен Хюз) ХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дедо Туринен 22.08.2018 21:20:56 отговори + 4 7
ужассссссссссссссс
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цонко Бонбонко 22.08.2018 21:18:03 отговори + 26 13
Аз си изпълних задачата да докарам Найтуиш и да си начеша егото , сега ще търся друг град където да си направя фестче. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цонка 22.08.2018 21:15:36 отговори + 12 15
Цонко сакам та Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".