Авторът на "Metal Katehizis" Адриан Лазаровски в премиерата на "Голямото писане"

17 фев 2009, 17:08 ч. 994 / 4 2
пред./следв.
Адриан Лазаровски или Maldoror, както е познат на аудиторията на "Metal Katehizis", отново е в центъра на литературните събития в България. Този път – като участник в пилотното шоу от мега-проекта "Голямото писане". Той е единственият български писател, взел участие в три от проведените досега риалити-романи на радио "София", а в момента е главен селекционер и координатор на екипа, създаващ фентъзи романа "Стражите на съзвездие Пентаграм", който тече в директен ефир всяка неделя от 16 до 17 часа на честота 94.5.
   На 28 февруари ще се проведе премиерата на "Голямото писане". В продължение на 2 часа, от 16 до 18 ч., "приключенците" Елена Бозова, Кин Стоянов и Емил Янев ще създадат с помощта на 10 разказвачи (между които и Лазаровски) безпрецедентния в историята на родната литература "Блиц роман". Това ще се случи пред публика в "Студио 1" на Българското Национално Радио. Името и жанра на първия по рода си "Блиц роман" засега са неизвестни. Водещите Емил Янев и Кин Стоянов са избрали десет жанра, като за всеки жанр са подготвили подходящо заглавие. Десетте обявени жанра ще бъдат сложени в цилиндър. Човек от публиката ще изтегли един от тях. След което друг зрител ще изтегли едно от десетте заглавия, поставени в друг цилиндър. Отново публиката ще определи реда по който ще разказват поканените от водещите писатели, като изтегли имената им от трети цилиндър. След което "Голямото писане" може да започне. Един след друг десет разказвачи ще разкажат не десет отделни разказа, а десет глави от общ "Блиц роман", като водещите строго ще следят дали се спазват каноните на изтегления жанр. Драмата не може да се превръща в комедия, а сапунката в трилър! Всеки разказвач ще разполага с пет минути, за да започне и завърши своята глава. Доброто настроение в студиото през кратките паузи, при които разказвачи и водещи ще се сменят, ще подгрява комбо музиканти от Биг Бенда на БНР. Цялото действие ще се излъчва пряко в ефира на Радио "София" и трябва да приключи непосредствено преди Централния осведомителен бюлетин на БНР в 18 ч. Вход свободен!

   Напомняме, че първите две части на предстоящия роман на Лазаровски – хумористичният трилър за извънземните и мутрите "Завладей българите!" - вече са на книжния пазар съответно в антологиите "Секси хоризонти" и "Български фантастични ваяния 2008".

Адриан в компанията на журналистите Кин Стоянов и Емил Янев и корифея на българския трилър Андрея Илиев на премиерата на първия български криминален риалити-роман "Четвъртият идва винаги пръв"


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


kooti 23.02.2009 12:52:37 отговори + 0 0
Мноо интересно ми е тва голямо писане!Добре замислено,требе да прочета некои от романите на Адриан! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 17.02.2009 19:36:20 отговори + 0 0
Поздравления,Maldoror!
Двай все така напред и нагоре
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".