Bob Dylan издава нов албум на 3 февруари

29 яну 2015, 20:58 ч. 443 / 5 0
пред./следв.

   На 3 февруари чрез "Columbia Records" излиза 36-ият студиен албум на Bob Dylan, озаглавен "Shadows in the Night". Творбата е посветена на Frank Sinatra и съдържа интерпретации на някои от най-популярните му хитове. Дискът ще включва 10 песни и е първият студиен проект на Dylan след 2012 г., когато излезе албумът "Tempest". Пилотният сингъл е "Stay with Me", песен, написана от Carolyn Leigh и Jerome Moross, и записана от Sinatra  през декември 1963 г. Сингълът е издаден официално на плоча през януари 1964 г.

   "Shadows in the Night" ще се разпространява у нас в деня на световната си премиера от "Virginia Records"/"Sony Music".

   "За мен беше огромна привилегия да направя този албум. Това е проект, който исках да създам от много време, но така и не намирах достатъчно смелост да запиша песни, аранжирани за 30-членен оркестър, с бенд от пет музиканта. Всички песни са записани на живо в студиото - с едно или две повторения. Към записите подходих минималистично: с малък брой микрофони, без слушалки, без отделна вокална кабина, без отделни писти. Знам, че това е много старомодно в наши дни, но за мен това беше единственият правилен подход към този репертоар", казва Bob Dylan в първото си интервю от три години по повод новия албум.

   Съдържание и обложка:

01. I'm A Fool To Want You
02. The Night We Called It A Day
03. Stay With Me
04. Autumn Leaves
05. Why Try to Change Me Now
06. Some Enchanted Evening
07. Full Moon And Empty Arms
08. Where Are You?
09. What'll I Do
10. That Lucky Old Sun

 

 

   Bob Dylan има едно гостуване в България - през юни 2010 г. (репортаж).

още за:

Bob Dylan


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".