Chris Norman напълни Зала 1 на НДК с публика и хитове

23 мар 2013, 15:09 ч. 467 / 3 4
пред./следв.
Зашеметяващи бели обувки, руса мацка с китара като от рекламна брошура за Нешвил и хит след хит - избрани проблясъци от шоуто на Chris Norman в зала 1 на НДК на 22 март. Пълната зала почитатели на певеца, спечелил световна слава като вокалист на SMOKIE и развил след напускането на групата завидна солова кариера (над 20 солови албума си е внушителна цифра), се насладиха на два часа от един своеобразен "the best" - парчета на SMOKIE, на Chris и няколко кавъра. Като казвам "насладиха се", това не е просто удобно клише, а самата истина, съдейки по реакциите на залата. Още в самото начало между редовете имаше хора, които танцуваха, а след бележитата "Living Next Door to Alice" публиката нямаше удържане.

   Концертът започна с "The Girl Can't Help It", отварящото парче от "The Montreux Album" на SMOKIE, и преля в "I'll Meet You at Midnight". Гласът на Norman е загубил очарователната комбинация от мекота и дрезгавина, с които песните му звучаха неустоимо, но е запазил достатъчно сила и размах, за да ги изпълнява без притеснения на живо. Русата Pam MacBeth с кънтри визия пое вокалите на Suzi Quatro в "Stumblin' In" и това може би е единствената забележка към иначе доброто й представяне - песента, чрез която Chris Norman за пръв път постига успех извън групата, звучеше поумита и лишена от първоначалния си заряд, няколко идеи по-укротена и безлична.

   С чудесно чувство за хумор Chris се обръщаше към публиката, без да е многословен, пускаше по някоя шегичка, извини се, че не може да каже нищо на български, защото са забравили да му дадат листа с написаните фрази, към края на концерта приложи традиционния елемент "разпяване на публиката" и като цяло от сцената лъхаше заразително добро настроение. Това добро настроение, дори въодушевление, бе завладяло и цялата зала, пълна с усмихнати и припяващи хора от всякаква възраст - от най-възрастни до съвсем малки деца. Въпреки че познатите на всички мега хитове са от времето на SMOKIE, Chris продължава активната си солова кариера и парчетата му, в традицията на добрия софт и поп рок, звучат напълно адекватно на времето си - нещо, което не е никак лесно за постигане.

   "Lay Back in the Arms of Someone", "Mexican Girl", "Midnight Lady", любимата ми "Needles and Pins", "Don't Play Your Rock'n'Roll to Me" бяха другите големи хитове до края на концерта, съпътствани от няколко не по-малко големи кавъра - фантастичната "The Boxer" на SIMON & GARFUNKEL; "Sledgehammer" (Peter Gabriel), вдигнала на крака цялата Зала 1; изсвирената акустично, сякаш между другото, част от "Don't Think Twice, It's All Right" на Bob Dylan.

   Преди да излязат на бис, Chris представи членовете на своята група, CHRIS NORMAN BAND, които заслужава да споменем: Pam MacBeth (вокали), Dorino Goldbrunner (барабани), Axel Kowollik (бас), Martina Walbeck (клавир, а забелязахме, че чудесно се справя и с акордеон), Geoff Carline (китара).

   Бисът премина през "Oh Carol" на SMOKIE и завърши с "Lucille" на Little Richard, поставяйки точка на вдъхновяващ концерт, който, дори да не се нареди сред най-великите, на които сме имали честта да присъстваме, категорично заема място сред най-приятните, които сме имали удоволствието да чуем.

   Сетлист:
01. Thе Girl Can't Help It (SMOKIE)
02. I'll Meet You At Midnight (SMOKIЕ)
03. Sweet Surrender
04. Lay Back in the Arms of Someone (SMOKIE)
05. Red Hot Screaming Love (Dolly Parton)
06. Stumblin' In (Suzi Quatro & Chris Norman)
07. Nobody's Fool
08. Don't Think Twice It's Alright (Bob Dylan) (Part)
09. Without Your Love
10. Mexican Girl (SMOKIE)
11. Gypsy Queen
12. The Boxer (Simon & Garfunkel)
13. Living Next Door To Alice (SMOKIE)
14. Goodbye Lady Bluе
15. Here Comes The Night
- Jam
16. Midnight Lady
17. Sledgehammer (Peter Gabriel)
18. Needles And Pins (SMOKIE)
19. Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me (SMOKIE)
Бис:
20. Right Time, Wrong Place
21. Oh Carol (SMOKIE)
22. Lucillе (Little Richard)
Nousha


   Около 3000 души присъстваха на организираното от "Art BG" събитие, в галериите на сайта ни може да разгледате и чудесни снимки на Chris Norman от концерта му в София.

chris norman sofia
chris norman sofia
chris norman sofia

още за:

Chris NormanArt Bg


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Vence in Rock 9.04.2013 20:25:10 отговори + 1 0
Невероятен концерт!!! :-) Невероятен Крис...и група. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дедото 25.03.2013 23:28:39 отговори + 0 0
А Виктор,дали си е взел автограф и дали се е снимал с него ???????????????????????? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

girl 25.03.2013 12:54:58 отговори + 0 0
подмокрих се Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bonfire girl 24.03.2013 01:57:20 отговори + 0 0
Беше прекрасно,а атмосферата направо ме порази- все пак това е зала 1 на НДК-а втората част на концерта си куфехе на един метър от сцената и ти почти цялата зала беше на крака и танцуваше!
Позрдавление за органзаторите и специлано на великия Крис...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".