De/Party с DE/VISION в центъра на София

17 окт 2010, 00:46 ч. 228 / 1 0
пред./следв.
Не, спокойно - никой не е depart-вал, напускал, отпътувал или нещо подобно. Напротив - в момента, в който публикуваме тези редове на сайта ни, в центъра на София продължава да се вихри DEPECHE MODE парти под "режисурата" на диджеите Julianep и The Fein, и то с дейното участие не само на голяма част от онези 200 ентусиасти, стекли се в "Sofia Live Club" по случай петия рожден ден на най-дейния и популярен български фен-сайт на светата британска уейв троица, Depeche-Mode.org, но и на самите германски "гвоиздеи на вечерта" на 16 октомври 2010 г.

   Явно първият концерт на DE/VISION в България, състоял се на 31 май 2008 г. (репортаж), е оставил доволни не само болшинството от присъствалите тогава фенове, но и инициаторите на визитата на немското синт-поп (ако предпочитате - ню уейв) дуо в страната ни, съдейки по решението им да поканят отново Steffen Keth (вокали) и Thomas Adam (клавир, синтезатор, бекинг вокали и основен композитор) на родна почва. Е, ходът се оказа печеливш, поне в емоционално отношение. Дали заради факта, че симпатягите от Depeche-Mode.org са с две години "по-възрастни" и съответно опитни и обиграни, поради по-голямата увереност на самите DE/VISION, за които София вече не е непозната територия, или вследствие на неоспоримите преимущества на "Sofia Live Club" пред криво-ляво пригодените за концерти някогашни соц-халета - не знам, но не може да се отрече, че втората изява на формацията от западногерманското градче Бенсхайм в столицата ни бе осезаемо по-качествена от "предшественицата" си във всяко едно отношение.

   Озвучаването бе великолепно, осветлението, осигурявано главно от огромния мултимедиен екран в дъното на сцената - някак загадъчно, сумрачно и изцяло в тон с въздействащата музика, публиката - ентусиазирана, а изпълнителите - изцяло отдадени на ролите си. Thomas и Steffen заеха местата си точно в 22:00 ч., спазвайки предварително обявения за старт на шоуто час със завидна немска точност, поставяйки началото на 100-минутния си сет с тройката "Until the End of Time", "mAndroids" и "Flash of Life" от актуалния си, 12-и студиен албум (без да броим дузината официални ретроспективни и концертни издания), видял бял свят в началото на годината. До края на концерта имахме честта да чуем и всички останали композиции от "Popgefahr", умело разпръснати сред по-старите и вече утвърдени хитове на DE/VISION, като не бива да подминаваме приятния факт, че почитателите на групата приеха еднакво радушно цялото изпълнение на любимците си. Разбира се, с най-голям ентусиазъм бяха посрещнати песни като деветдесетарските "Strange Affection" и "I Regret", както и енергичната "Try to Forget" и особено "Your Hands on My Skin" от дебюта "World Without End" (1994), чийто припев бе изпят с пълно гърло от група devotee-та, окупирали първия ред, но фенската любов не бе спестена ни най-малко и на останалите аудио-бисери от "Popgefahr" (един от най-силните албуми на DE/VISION, в интерес на истината), нито на "депешарската" им посестрима "Love Will Find a Way"...

   И може би тук е моментът да внесем уточнението, че, макар и осезаемо повлияни от DEPECHE MODE (и като музика, и като пеене), Steffen и Thomas доказаха по блестящ начин, че са група със свой си облик. Група, не криеща вдъхновенията си, а напротив - използваща ги по възможно най-добрия начин в създаването на собствените си песни. Освен това, поводът за гостуването им в София бе именно купонът по случай рождения ден на фен-сайт на DEPECHE MODE, така че изборът на организаторите да поканят именно DE/VISION бе повече от удачен. Поздравления за Depeche-Mode.org за блестящо свършената работа и... Честит рожден ден!

Envy












Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".