Около 500 сърца пулсираха в неоновия ритъм на DE/VISION

2 юни 2008, 00:44 ч. 189 / 1 4
пред./следв.
Как непрофесионалисти могат да направят перфектна концертна организация? Как фенщината би могла да бъде опитомена и впрегната, придобивайки напълно метериални измеререния? Как любовта към дадена група може да бъде превърната освен в лична идеология и в средство, и в официална кауза?
   На тези въпроси си е отговорил всеки, който е успял да посети мероприятията от тазгодишния двудневен събор, организиран от Depeche-Mode.org, с който те отпразнуваха третия си рожден ден и за пореден път показаха, че са най-големия и сериозен фен клуб (изобщо) на група у нас. Черешката в празничната торта, а със сигурност и най-големият подарък, който можеха да направят организаторите сами на себе си, тази година бе гостуването на немското нюуейв дуо DE/VISION, които бяха поканении специално за повода.
   В събота - 31 май, Парти център "4-и километър" не успя да се препълни с хора, но пък за сметка на това - почти нямаше случайно попаднал човек, който да не знае защо е там. DJ Julianep започна да наелектризира обстановката с добре подбран лист от ремикси около час след обявения за начален на партито. И той, както и излезлият след него DJ Shunt, не пропуснаха възможността да намигнат към публиката, вплитайки в ритмичните си смески интересни семпли на DEPECHE MODE и разбира се, на основния виновник за вечерта - групата, която щеше да стъпи на тяхното място след броени минути.
   След кратка пауза, използвана за пренареждане на декорите, двете половинки на синтетично-романтичния "ин-ян" DE/VISION излязоха на сцената под звуците на мощен електронен тътен и още със стъпването си на нея отприщиха преливащата се помежду им по осемдесетарски меланхолична енергия. Бийтовото начало моментално раздвижи вече понапълнилата се до прилично ниво зала. Докато скритият зад машината си за звуци (компютъризиран синтезатор) Thomas Adam ни обстрелваше с басови луупове, порещи като моторна перка меките технологични вълни, харизматичният фронтмен Steffen Keth улавяше с тяло всяка извивка на ритъма. Мекият тембър на гласа му уплътняваше с ниските си регистри всяко празно пространство в помещението. Феновете пееха песните, танцуваха и купонясваха искрено през цялото време на двучасовия сет на култовото германско дуо с двадесетгодишна история. Самите музиканти се забавляваха на сцената не по-малко от сравнително малобройната, но вярна публика, а на афтърпартито след концерта, съвпаднало с рожденния ден на кийбордиста Thomas, смесвайки се с феновете си, на няколко пъти заявиха колко са очаровани от емоционалната и изключително адекватна българска публика.
   И наистина - песни като "Foreigner", "Regret", "Love will find a Way", "Тry to forget", "What it feels like", "Flavour of the week" караха публиката да подскача и да крещи рефрените като един, аплодирайки със силата на тройно и четворно по-многобройна тълпа. И макар че програмата им продължи повече от обикновенното като времетраене и бяха повикани два биса, не остана време да изпълнят коронни хитове от дискографията си като замъгляващата погледа "Strange Affection" и размекващата коленете "Heart Shaped Tumor". Но пък получихме обещание, че ще ги чуем следващия път. А че такъв ще има - аз лично съм напълно убеден, познавайки градивния ентусиазъм на най-големите им родни почитатели.
   На организаторите от Depeche-Mode.org, на които "Metal Katehizis" имаше удоволствието да бъде медиен партньор за това чудесно събитие, пожелаваме да порастнат и заякнат дотолкова, че да имат възможност да си правят подобни впечатляващи подаръци за всеки следващ свой рожден ден, превръщайки личния си празник си във всеобщ.

   Ето и сетлист от събитието:
01. Free From Cares
02. Take Me To The Time
03. What It Feels like
04. Obsolete
05. Aimee
06. Digital Dream
07. Dinner Without Grace
08. Bleed Me White
09. Moments We Shared
10. Back In My Life
11. Deep Blue
12. Blue Moon
13. I Regret
14. Foreigner
15. The Far Side Of The Moon
16. Love Will Find A Way
17. Try To Forget
--------------------
18. Addict
19. Life is Suffering
20. Your Hands On My Skin
--------------------
21. What you Deserve
22. Flavour Of The Week









Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Малвина 19.06.2008 00:13:21 отговори + 0 0
Наистина се получи страхотен концерт,щастлива съм ,че го преживях и дано скоро пак да дойдат ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

killer 10.06.2008 22:40:28 отговори + 0 0
Анонимен - 2008-06-02 21:04:27
мноо мизерно изглежда, дох
(до анонимен)....
мизерно изглежда,защото не си присъствал и едва ли занеш за каква група става въпрос...така,че по-добре не се изказвай>:
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

blah 4.06.2008 23:07:49 отговори + 0 0
Около 500 e крайно пресилено за не повече от 200 присъствали ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.06.2008 21:04:27 отговори + 0 0
мноо мизерно изглежда, дох Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".