Хора, на които не са върнати парите за билетите за "Rockin Bulgaria", ще съдят организаторите

11 дек 2017, 13:27 ч. 2470 / 8 15
пред./следв.

   През изминаващата година бе надут и спукан поредният концертен балон в родината ни. Както и през 2016-а, така и тази есен трябваше да станем свидители на грандиозно рок събитие на националния стадион "Васил Левски". 800 музиканти от над 100 групи (уж) щяха да свирят едновременно над 40 кавъра на известни хитове в продължение на шест часа. Идеята е взета от италианския проект "Rockin'1000", като в побългарения си вариант беше "Rockin' 100" или "Rockin Bulgaria". Всичко това трябваше да се случи само след няколко дни репетиции на 22 септември "пред 50 000 зрители". Споменаваха се какви ли не грандиозни планове за концерта: изграждане на подвижен покрив на стадиона (?!?), танцови ансамбли със специални костюми и хореография за всяка песен, десетки рокери, които да направят обиколка на стадиона с моторите си (??), възможност за "рок сватби" по време на събитието и др. Да не забравяме, че и с приходите трябваше да се построи комплекс със сглобяеми къщи за самотни майки без собствени жилища...

   Освен че начинанието се представяше като такова с благотворителна цел, изненадващо зад него стоеше фирмата VIP Service Management "Нощни ангели", която, по непотвърдена информация, се занимава с организиране на многолюдни сексуални оргии, секс круизи и др. подобни, далеч от благоприличното, начинания. В интервю от месец юли за WeRock.bg представители на организаторите заявиха, че "Нощните ангели" искат "да се пречистят чрез благотворителност" и към средата на лятото вече са продадени 10 000 билета. Цените им бяха между 75 и 150 лв. Изнесеното с лека ръка число, разбира се, не беше вярно. И още по-добре. Защото след не толкова гръмкия провал на събитието се оказва, че неизвестен засега брой хора, които са купили билети, не са получили парите си обратно. И то след нееднократни опити и отправени към организаторите искания за връщане на парите.

   В коментарите към новините ни читатели се шегуваха, че името на фондацията, за която уж се събираха средства - "Мами в нужда" - може да се тълкува двузначно и като "(Из)мами в нужда".

   До WeRock.bg достигна информация, че хора, които безуспешно са опитали да си вземат парите за билетите за неосъщественото събитие, са се обърнали към адвокат и имат намерение както да заведат иск в компетентния съд срещу организаторите, така и да сезират Комисия за защита на потребителите за осъществяване на нелоялни търговски практики. Ако сред читателите ни има други "жертви" на "Rockin Bulgaria", на които не са върнати парите, може да помислят за същото.

   Провалът на събитието бе представен като отлагане за догодина. На сайта rockin.bg може да се види съобщението "Скъпи приятели. Новата дата за концерта "Rockin Bulgaria" ще бъде обявена в началото на месец Ноември 2017 г."

   А дали някой е изненадан, че към 11 декември нищо подобно не се е случило?

 

още за:

Rockin Bulgaria


Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


1234 13.12.2017 20:56:58 отговори + 0 0
WeRock, тези мушмороци нали бяха казали, че няма да ви откажат интервю, независимо от това дали клоунадата ще се състои? Сега е моментът да си признаят Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 13.12.2017 21:06:23 + 0 0
Хората, от които взехме интервюто, се разделиха с т. нар. организатори още към края на август. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1234 15.12.2017 01:12:01 + 0 0
Язък! А се перчиха и обещаваха - още един знак, че нещата не са наред. Дано опарилите се си получат парите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божанков 13.12.2017 00:48:45 отговори + 0 2
"благоприличното"... пф... това рок сайт ли е или седянка на червени бабички?! Който иска оргии, да си правии оргии, кви са тия псевдо-моралистки глупости? Проблемът не е, че организират секс вечеринки и круизчета или там каквото, проблемът е, че са се опитали и успяли да измамят хората, които са достатъчно глупави да им се вържат на грандиозните глупости. Иначе да ги съдят и дано им съдерат кожите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

измамници 13.12.2017 09:49:25 + 2 1
И ти си умен колкото червена бабичка. Проблемът не е, че клуб за оргии прави концерт. Проблемът е, че клуб за оргии ужким започва да се занимава с благотворителност. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мамите са добре 11.12.2017 20:05:00 отговори + 6 4
хората закупили билети са тотално *******. нека им послужи като урок. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 11.12.2017 15:48:35 отговори + 8 2
За тия измамници е ясно, но защо нищо не се говори за невърнатите пари от летния Summer Chaos?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

измамници 11.12.2017 16:19:31 + 8 0
За Summer Chaos билетите се продаваха в Тикетпро. Съответно си ги търсиш от там. А тези измамници не случайно ги продаваха директно, а не през някоя от онлайн системите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бири-Мири 11.12.2017 16:44:09 + 7 0
3 месеца след Summer Chaos и доста звънене на тикетпро (поне 20-тина пъти съм им звънял) ми изплатиха сумата от билета. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 11.12.2017 16:57:13 + 4 0
Именно Тикетпро ми се дърпат на мен и мои приятели. От един момент нататък престанаха да вдигат телефона и да отговарят на съобщения.
Браво, че си успял.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

измамници 11.12.2017 17:15:56 + 8 0
@Санд
Има си Комисия за защита на потребителите за тези неща. Ето и ужилените от тези дето Мамят в нужда са се обърнали към който трябва. Ако бяха само мрънкали в коментарите какво щяха да постигнат?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 11.12.2017 17:29:19 + 6 1
Прав/а си! И КЗП ми е следващата стъпка...
Просто споделям, че за тези откровени измамници се говори повечко тук, без да се обръща никакво внимание на другото събитие. А и без да има "мрънкали", няма как да се разбере, че има проблем, още повече пък с уж сериозна организация като Тикетпро. (вероятно и WeRock да си нямат представа). А и ето че и друг е имал бая проблеми с тях, макар да ги е преборил накрая... m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal 11.12.2017 15:38:35 отговори + 9 3
Едва ли има продаден и един билет...чак такива шматки не вярвам да има.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


измамници 11.12.2017 14:55:55 отговори + 13 1
то беше ясно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тан 11.12.2017 13:44:40 отговори + 20 1
Тия вече могат да спрат с глупостите, щото дори и да решат да организират нещо никой няма да си купи билет от тях.
Дано да ги осъдят и да си вземат парите хората.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".