Нищото около "Rockin Bulgaria" става още по-голямо / концертът е отложен за май 2018 г.

18 сеп 2017, 21:16 ч. 3257 / 5 26
пред./следв.

   Странна сила, наричана "Нищото", настъпва от всички страни и унищожава всичко...

   Този цитат от класическото произведение на Михаел Енде "Приказка без край" като че ли е най-подходящ за описание на ситуацията около "Рок концерта на 2017 година", който "ще събере 50 000 души" на националния стадион "Васил Левски". Няма да повтаряме отново високопарните обещания на организаторите (евентуално занимавалите се със сексуални оргии с по няколкостотин участници VIP Service Management "Нощни ангели"), защото сигурно ще изпуснем някое. Накратко - на 22 септември 100 банди и изпълнители ще се "слеят в едно", като над 800 музиканти свирят заедно над 40 рок класики в продължение на шест часа. Билетите с цени от 75 до 150 лв. трябва да послужат за начален капитал на фондацията "Мами в нужда", която ще построи 250 сглобяеми къщи в затворен комплекс близо до София за самотни майки... На стадиона пък ще бъде издигнат подвижен покрив в случай на лошо време. И какво ли още не...

   Малко след като около "Rockin Bulgaria"/"Rockin 100" започна да се шуми повече, участието си в събитието отмениха Joe Lynn Turner, D2, Симфоничният оркестър на БНР и др. От организацията се оттеглиха Ивайло Кицов, Нелко Коларов и режисьорът на ансамбъл "Българе" Христо Димитров и др. Списъкът с дотогава анонсираните около 40 групи изчезна и на негово място и в този момент стои съобщение, че бандите ще бъдат обявени на... 11 септември. Подобно на "големите разкрития" за това кой нанася "удари под кръста" на събитието, които чакаме да прочетем от 9 август насам...

   Обещаната за днес, 18 септември, пресконференция не се състоя. На сайта rockin.bg вече не се предлагат и билети. Е, за това може да има и формално обяснение - онлайн продажби три и по-малко дни преди концерт обикновено се спират, тъй като не може да бъде гарантирана достатъчно бърза доставка. Но със или без билети Нищото около "Rockin Bulgaria" става все по-голямо и е напът да погълне всичко, свързано с фантастичния проект...

   При предишните ни публикации по темата наши читатели остроумно отбелязаха, че името на фондациата "Мами в нужда" може да има и друго тълкуване - "(Из)мами в нужда".

   Преди 16 години нашият сайт публикува първото в историята на България онлайн журналистическо разследване на рок тема за измамнически "организатор", с което разобличи позабравения вече "герой" от вече не толкова близкото минало Тони Кирката. Оттогава и ние имаме нужда. Тя е да разкриваме концертните измамници в България. Богатият ни опит в това отношение подсказва какво би било едно от възможните оправдания за неслучването на "Rockin Bulgaria" - че злодеите, нанасящи "удари под кръста", са успели в пъкленото си начинание и тяхна е вината, че "мегаконцертът" няма да се състои, а мамите в нужда ще останат без сглобяеми къщи. Може би дори и ние сме виновни със скептичните си публикации :) Така както бяхме виновни на Иван Лазаров - Юзбаши например.

   Ха!!!

   Стори ни се, че покрай прозореца на импровизираната ни редакция прелита Неди Крос с чартърен самолет, превозващ JUDAS PRIEST от Вакен, а в Перловската река плуват кораби-хотели... Живко Ботев минава по улицата подръка с Mick Jagger. А в съседната кооперация Христо Русанов с костюм на мармот увива шоколад в станиол...


  [Редакция към 22:37 ч.] По-малко от час след нашата публикация на сайта rockin.bg може да се прочете следното съобщение:

Скъпи приятели. За голямо съжаление сме принудени да ви съобщим , че поради технически причини и невъзможност да се справим в срок с организацията на концерта, продуцентската компания взе решение да отложи концерта за месец Май 2018 година. Всички рок фенове закупили си билети са получили е-майл как и къде могат да върнат закупените билети! Молим да си проверят пощите си / дори в папка СПАМ / за потвърдителен е-майл. До 30 Септември ще обявим новата дата за отложеният мега концерт !
  Оригиналните правопис и пунктуация са запазени.
  Така се пука поредният концертен балон около година след фиаското на фондация "Мир за теб, мир за мен", която щеше да прави български вариант на "Live Aid" с Mick Jagger, Джони Деп, EAGLES и мн. др. Започваме да приемаме прогнози кой ще "напълни" стадион "Васил Левски" догодина по същото време ;)

 

още за:

Rockin Bulgaria


Коментари   (26)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Виж ти каква стана 29.09.2017 18:42:47 отговори + 2 1
Ползва името на известни изпълнители музиканти и хора с име в тези среди.Създава илюзията за сериозно начинание.Събира каквото може и в един момент ...яко дим го няма.Който купил билети как ли ще си върне парите? Я да поразсъждаваме малко.Ако си дал 50 лева за билет . събитието не се сътои .как ще си върнеш парите? В нормалните страни и там където властва закона нещата стават лесно.Връщането не е проблем.Тук обаче трябва да търсиш помощ от съда. Отиваш при адокат.подаваш молбата иск заплащаш адвокатски хонорар няколко пъти по 50 лева и чакаш да се насрочи делото.После ? После започват нескончаемите проблеми. Адреса на този същият мошеник не е известен.Няма кой да приеме известието - лошо. счита се за незаконно подадена .После идват болежките. Бъдещият подсъдим прихваща дископатия и всички известни болести.После се разболява неговият адвокат.И така . една петилетка,Междувременно подалият жалба вече е похарчил поне десет пъти повече от стойността на билета. Всеки нормален средно интелигентен човек познава системата. Ето на какво е разчитал.Гушва париците от билетите и беж крачета. Правил е и други работи този Остап Бендер. Печатал си е лично некролог за да избяга от правосъдието. Залагал е за този проект на това. че музикантите в България с малки изключения не печелят никак добре. Подлъгал ги е и крайният резултат е на лице.В общи линии така стоят нещата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

запознат 3.10.2017 02:02:12 + 1 2
Само да те уведомя г-н Всезнайко , че на 80% от феновете закупили си билети , сумите вече са им възстановени ! Намери един недоволен клиент който си е закупил билет и ще направим каквото пожелаеш ! Това са точно 3738 продадени билета на които сумите са възстановени. Остават до 10 Октомври да бъдат възстановени и останалите суми за още около 1000 билета. Всички тук се пишат гооолеми разбирачи , но всъщност са гооолеми мишки които освен да пишат в интернет нищо друго не умеят ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boribori 2.11.2017 14:41:49 + 0 0
На "запознат" лично аз все още не съм си получила билетите а ги взех "промоционално"! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boribori 2.11.2017 14:42:58 + 0 0
Извинявам се, парите за билетите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Виж ти каква стана 29.09.2017 18:29:33 отговори + 1 1
Един откровен мошеник/признава си го точно в този сайт/ проявява инициатива за нещо положително.До тук.лошо няма. Някъде по пътя на превъзпитанието. попаднал на хора и "станал човек". Да .ама не .както казваше Г-н Петко Бочаров. Този същият си е направил много добре сметчицата. В Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дъската 24.09.2017 07:32:04 отговори + 3 0
Към екипът на Werock , а и всички останали - по долу има линк, където има доста по темата - тези "пичове" още от месец май търсят балъците за слава.. Дори някакъв с име PromoBG се има за голямата работа и се цупи на скептиците....Цитирам:
- "Колеги в крайна сметка има ли желаещи или само си говорим празни приказки...изглежда някой хора още не могат да излязат от стереотипа в който живеят и смятат начинанието за обречено ... Досега има подписани договори с около 65 групи които на драго сърце се включиха с двете ръце ЗА начинанието ! Е нали всички се пишете професионалисти пък се плашите от репертоара и от мащабите на събитието .... Само ще съжалявате , че не сте на сцената заедно с другите .... Няма угодия на Българския манталитет ".......WOW.... правописът е запазен....
http://forum.muzikant.org/topic/198201-%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%BA-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%BA%D0%BE/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

следовател 21.09.2017 15:35:26 отговори + 1 0
Хванете тия измамници за интервю, в предишното уж нямаха против, независимо дали шоуто се състои или не. Да видим какви ще ги изшикалкавят сега Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

10PM 20.09.2017 22:44:02 отговори + 5 0
Трябва да сложите освен бутоните за харесване и не харесване на новината и такива за "бухаха", "трагедия", "ше почина" и прочие... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Феята на Смъртта. 20.09.2017 16:16:32 отговори + 3 5
Запитваш ме ти Закупане, от къде да се закупиш билети?
...Има един книжовен български език, който се изучава в училище- граматика, пунктоация, пълен член, подлог, сказуемо, деятелен и страдателен залог...минало страдателно причастие и т.н.
Закупувам- е измислена дума.
Запитвам- също.
Как е правилно да се каже " Попитай този човек колко е часът?" или "Запитай този човек..." " Твърде много питаш " или "Твърде много запитваш" . "Ако питаш много " или "Ако запитваш много"
Инак, моят билет си го КУПИХ от Офис 1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фейчо на Живота 20.09.2017 22:31:39 + 5 0
Уважаема Фейо, пращата хората по учебници да ровят, а сте написали "пунктуация" с "О". Срамота е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 20.09.2017 23:30:01 + 5 0
Ако ще го раздаваш граматично-правописен нацист, закупи си един учебник по граматика и правопис, Фея. Сериозно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 22.09.2017 00:17:03 + 0 2
...Мерси за корекцията. Грешката е моя и да си кажа честно- нямам идея, защо съм го написал така. Знам, как се пише. Думата идва от латинското Punctum. Не съм нито професор, нито граматичен нацист. Дразнят ме думи като Закупувам, Запитвам, Като цяло, В смисъл, Чуваемост, Валидирам, Канселирам, Хейтвам, Лайквам и още думи-паразити от сорта, които освен, че не означават нищо, а и хората с охота си ги пляскат на кой къде му скимне! Ето за това уважавам безкрайно французите- имат си закон за чистота на езика и не допускат под никакви форми навлизането на чуждици в езика им. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вирус 22.09.2017 12:02:53 + 2 0
А думата мерси не те ли дразни а? А корекция? Знаеш ли колко чужди особено турски думи има в езика ни дето изобщо не подозираме, че са такива и си ги ползваме непрекъснато.
И коментарът ти е пълен с паразитни запетайки и др. грешна пунктуация.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Закупан 20.09.2017 13:33:06 отговори + 4 3
Фейо, откъде мога да си ЗАКУПЯ билет за Arch Enemy, би ли ми казала ? Ти от де си го ЗАКУПИ ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 19.09.2017 20:06:08 отговори + 5 5
Днес си купих- а не ЗАКУПИХ!!!!- днес си КУПИХ билет да Арч Енеми. Ще си КУПЯ- а не ЗАКУПЯ!!!!- и билет за Лакуна Койл. И ми пука на старата ми шапка за Концертите на Века. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Коврата 19.09.2017 19:41:35 отговори + 4 1
Мачкай, Сатире! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боян Магесник 19.09.2017 14:28:17 отговори + 18 3
Официално обявявам, първо в Werock, че заедно с моите мистериозни бизнес партньори стартираме нова фондация "Мами и с нужда и без", с цел да съберем много пари за благотворителна кауза по Ваш избор - вие си изберете каузата и ще може да се чувствате по-добре че ни давате парите си. Ние пък ще организираме галактически концерт с класически рок изпълнители от 50те, 60те и 70те години. На живо! Националния стадион ще ни бъде малък, така че ще построим чисто нов Олимпийски стадион в София. По-скоро до София, в село Обрадовци. След концерта ще подарим съоръжението на Вашият любим футболен отбор - според предпочитанията! Също така, с част от събраните пари ще спасим китовете, ще спрем глобалните климатични промени, ще спрем зависимостта на глобалната икономика от изкопаеми горива и ще интегрираме ромите... Е добре де, с последното може би няма да се справим. Но другите ще ги направим, честно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Феникс на грил 19.09.2017 14:12:13 отговори + 8 0
Ех, няма да слушаме песни на Емил Димитров и Linkin Park на един концерт... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ohобоho 19.09.2017 08:15:25 отговори + 7 1
егати гигантската партенка... за чий му е на някой да слива 100 групи в една? Отг. за да се получи едно голямо нищо а тия нощни ангели как ли ще ги сливат... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

намъжът********* 19.09.2017 07:39:10 отговори + 15 0
Супер интересно е, че имат мейлите на всички, които са закупили билети. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Klinghoffer 19.09.2017 09:57:26 + 16 0
На всичките трима... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вирус 19.09.2017 14:57:55 + 4 1
Е те си продаваха билети само през сайта и евентуално касите на стадиона. А някой минавал ли е покрай касите и погледнал ли е наистина ли са предлагали билети там за тази партенка? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Corrigendum 19.09.2017 21:41:18 + 3 0
ЕмАйлите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sss 18.09.2017 22:36:50 отговори + 13 1
И като се отвори rockin.bg пише:
"Скъпи приятели. За голямо съжаление сме принудени да ви съобщим , че поради технически причини и невъзможност да се справим в срок с организацията на концерта, продуцентската компания взе решение да отложи концерта за месец Май 2018 година. Всички рок фенове закупили си билети са получили е-майл как и къде могат да върнат закупените билети! Молим да си проверят пощите си / дори в папка СПАМ / за потвърдителен е-майл. До 30 Септември ще обявим новата дата за отложеният мега концерт !"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 18.09.2017 23:04:45 + 18 5
По-малко от час след като публикувахме настоящата новина. Случаенос? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sss 19.09.2017 12:44:42 + 4 0
То е ясно, че не е Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".