HYPERBOREA ще подгряват ASPHYX в София, концертът - в клуб "Live & Loud"

26 ное 2015, 12:04 ч. 1001 / 5 2
пред./следв.

   На официалния сайт на организаторите "Live & Loud" може да бъде видяно следното съобщение:

Къде човек кани гостите си? Вкъщи, разбира се. Разсъждавайки над това, ние от Live & Loud решихме да преместим концерта на холандските дет метъл легенди Asphyx от Mixtape 5 в новия клуб, който отвори врати преди месец. Позволяваме си тази промяна в мястото на провеждане на концерта на 27 март 2016г., защото клубът на ул. „Позитано" №8, стопанисван от нас и носещ същото име - Live & Loud, заработи с пълна силна. В Live & Loud, където самите ние сме у дома си, ще можем да предложим комфорт и уют на момчетата, освен необходимото обезпечаване с апаратура и всичко, от което групата се нуждае за един силен концерт Закупените вече билети ще важат без презаверка, а общият брой на пропуските е ограничен до 200.

Подгряващи на въпросния концерт ще са Hyperborea:

Hyperborea е дет метъл група създадена през 1997 г. в София от Крум Дойнов (китара) и Илия Димитров (китара). Почти веднага за вокалист е привлечен техния приятел Кирил Кирилов. Още отначалото, основно вдъхновение на групата е флоридската дет метъл сцена, както и групи като Sepultura, Pestilence и Loudblast. През 1998 г. Илия Димитров напуска и съставът е попълнен от Пламен Петков (бас), Йордан Кънчев (китара) и Ивайло Баев (барабани).
Корените на Hyperborea са в живото изпълнение – веднага след своето създаване, групата започва да участва активно по концерти и фестивали – например, на анти-спин фестивалите в Благоевград, на фестовете в Своге (1998) и Приморско (1999), както и на много концерти в София, Шумен, Хасково, Пловдив, Букурещ и други градове. Hyperborea e инициатор на част от станалите вече традиционни трибюти за Chuck Schuldiner (Death), бидейки съорганизатор на първите от тях през 2001, 2002, 2003 и 2005 г. Групата е подгрявала такива имена от световната екстремна сцена като Arch Enemy, Vader (неколкократно), Obituary, Pungent Stench, Cancer, Crematory, Neural Booster, Sacramental Blood.

Hyperborea е белязана от многобройни смени в състава си, което затруднява писането на песни, но нито за момент от своето създаване групата не се е разпадала или прекъсвала дейност – това са вече почти 19 години! Дебютният албум на групата, озаглавен „Architecture Of Mind", излиза на 15.06.2004 г. от Butchery Music и е в състав: Кирил (вокали), Крум (китара), Йордан (китара и бас) и Живко Кьосев (барабани). Получава 9/10 точки от списание Pro-Rock, където групата е посочена като „бъдещето на тежката музика в България". Албумът е изключително добре посрещнат от фенове, критици и медии и в момента е нещо като апокрифна ценност, защото е изчерпан, а 10 години след издаването си все още се търси! Вторият албум на Hyperborea излиза на 05.12.2007 г. от Counter Attack и се казва "Cryogenic Somnia". Записан е в състав: Кирил (вокали), Йордан (китара), Андрей Андронов (китара), Владимир Иванов (бас) и Живко Кьосев (барабани). За единия месец, който тогава остава до края на годината, творбата си извоюва титлата „Български метъл албум на 2007 г." от читателите на сп. Pro-Rock. Чуждестранни ревюта го описват например по следния начин: „техните песни на някои места имат объркващо сложни ритмични модели, но винаги звучат смислено", или: „Предложеният материал е по-разнообразен от някои установени американски банди".

През 2011 г. Владимир Иванов напуска групата и е заменен от талантливия басист Динко Димов. В периода 2011-2014 групата твори в малко по-друга посока, като представително за музикалната насоченост на групата в този период е парчето The Advancing Shadow от компилацията Murder Sound Vol 1. В края на 2014 г. Владимир отново поема бас китарата в групата.

В момента Hyperborea е в състав: Кирил Кирилов (вокали), Йордан Кънчев (китара), Андрей Андронов (китара), Владимир Иванов (бас) и Антонис Трохопулос (барабани). Групата работи усилено по трети пореден албум. Новият материал ще бъде много по-тежък и по-техничен отпреди.

 

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Martin van Drunen 26.11.2015 20:06:20 отговори + 4 4
В Mixtape5 е много по-добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Marin 26.11.2015 18:35:06 отговори + 6 2
Поздравления за Hyperborea за честта да свирят преди Asphix. Те от доста време говорят за предстоящ техен нов албум, че имали готови над 15 парчета, а няма и следа от него. The Advancing Shadow е по-различна от старите им композиции и според мен посоката, която са поели е много правилна. Гледал съм ги по разни участия и там са свирили и други от новите им песни, които ми направиха отлично впечатление. Обаче в последно време си свирят отново предимно познатите от албумите им парчета. Дали ги пазят в тайна новите неща? Хайде момчета, изненадайте ни с нов албум Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".