LIEVEIL с втори студиен албум и промо-турне в края на март

4 мар 2016, 18:28 ч. 1501 / 6 6
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Тежки музикални времена предстоят за столицата в края на месеца. Хеви звука на варненската метъл машина LIEVEIL ще залее софийския клуб Mixtape 5 (B side) с промоцията на втория си авторски албум Automaton. Случката е планирана за 24 март, doors open в 20:30ч., а с качественото загряване на публиката ще се заемат младите метъл надежди от GRIMAZE.

Турнето за представяне на албума - Automatour - ще покоси:

гр. София, България на 24 март в Mixtape 5;
гр. Ниш, Сърбия на 25 март;
гр. Белград, Сърбия на 26 март;
гр. Варна, България на 1 април във Varna Live Club;
гр. Бургас, България на 2 април в No Name Bar;
гр. Мангалия, Румъния на 16 април;
гр. Букурещ, Румъния на 22 април.


Група LIEVEIL е създадена през 2010 г. в гр. Варна. Активната работа на LIEVEIL започва в средата на 2011 г., а в началото на 2012 г. е първото им живо участие на сцена. От тогава до сега групата има многобройни концерта в България и Румъния с групи като: LAST HOPE, A-MORAL, ODD CREW, EUFOBIA, THE REVENGE PROJECT, SYMBOLIC, VIOLENTORY, DOWNSLOT, ROCK N GHENA /Romania/, GALADRIEL /Slovakia/, AWAKENINGSUN /Lithuania/, ABOVEUSTHEWAVES /Greece/, HABORYN /Venezuela/, JINJER /Ukraine/, INFECTEDRAIN /Moldova/ и други.

В началото на 2014 г. на пазара излиза дебютния албум на групата – Instigator, който се радва на голям интерес от страна на феновете на тежката музика. За неговото изготвяне LIEVEIL разчитат изцяло на личните си знания и умения в областта на музиката и звукозаписа и това решение не ги подвежда – албумът създава на варненците фенска маса, която ги подкрепя във всяка стъпка напред.

Група GRIMAZE твори в областта на progressive/death/groove metal. Бандата е само на 3 години, но вече оформя своята концепция и стил. Зад гърба си има над 50 концерта из България, а в края на Април тази година и предстои първото чуждестранно турне с 12 дати в Европа. Издаването на първия им студиен албум се очаква тази есен.

 

още за:

LieveilGrimaze


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Враца, Баце 6.03.2016 00:04:26 отговори + 5 0
Какви трагедии бе, глухи ли сте? Лайвейл са от малкото български групи, които изкарват нещо на ниво, и то на световно такова. Да не говорим колко оригинален подход имат към музиката. Освен това са страшни пичове. Копайте, момци, и все напред и нагоре! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Светльо / DOE 6.03.2016 16:13:53 + 6 0
Не бе, не са глухи - тъпи са!
Lieveil са една от най-качествените БГ банди последно време. Факт!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Master 5.03.2016 20:40:12 отговори + 6 0
Бандата направи един много качествен и интересен албум. От това, което чух от новите им неща също звучи добре. Така че феновете ще бъдем зарадвани. А хейтърите правят само това, което могат... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Демагог 5.03.2016 17:02:23 отговори + 5 1
Хоп! И първите благожелатели се появиха! Хахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Абсурд 5.03.2016 15:27:03 отговори + 1 9
...и то големи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tragedy 5.03.2016 13:58:19 отговори + 2 10
Трагедии Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".