Въпреки ексцесиите, "Tangra Mega Rock Night" премина и завърши успешно

21 юни 2007, 14:44 ч. 721 / 4 8
пред./следв.
В нощта на 20 срещу 21 юни се проведе поредното, шесто издание на "Tangra Mega Live", този път в рамките на "Arena Muzika 2007" и под надслов "Tangra Mega Rock Night". В зала "Универсиада" организаторите от радио "Tangra Mega Rock" бяха забъркали едно от най-пъстрите си партита до сега, с участието на Бистришките баби, EBANIZM и Шута, MONDO GENERATOR на Nick Oliveri, HARMFUL на Billy Gould, Ъпсурт с ТОРПЕДО ОТ БОТУНЕЦ и хедлайнерите на вечерта – легендарните THE EXPLOITED. В 20:00 ч. на сцената се качиха и първите участници – Бистришките баби. Десетината женици останаха на сцената около 15 минути, а в края бяха подкрепени и от група девойки, които според обявеното, би трябвало да са внучките им. Все още твърде малобройната публика мълчаливо наблюдаваше изпълненията им, след които ги награждаваше със заслужени аплодисменти.
   След учудващо кратка пауза, на сцената се качи и първата "истинска" банда – родните откачалки от EBANIZM. Макар колоритният фронтмен на бандата - Бабата да не успя да предаде целия си ентусиазъм на публиката (и да не успя да извика 100 пъти: "Йебаньееее"), EBANIZM се представиха добре, за което им помогнаха и двамата им гости – Шута и Цецо Сърмата. Сетът им завърши с ултра бавна и тежка дуумаджийска версия на "Killed by Death" на MOTORHEAD.

   Следваха нашумелите напоследък MONDO GENERATOR на Nick Oliveri от QUEENS OF THE STONE AGE и KYUSS. След шоуто на "Тангра", тази година квартетът на Nick ще има възможност да се изявява и на "Ozzfest". Четиримата излязоха, изсвириха си сета без нито една излишна дума или пауза и си тръгнаха почти на бегом. За сметка на това успяха да забъркат първия малък мошпит за вечерта и наистина да раздвижат публиката. По това време в залата почна да се разнася новината за неприятните инциденти, които се бяха случили пред нея, и за които сайтът на 'Про-Рок' бе един от първите, които ви уведоми (прочети).
   Времето до кулминацията бързо течеше, а на сцената вече бяха HARMFUL с легендата Billy Gould (екс-FAITH NO MORE) в редиците си. HARMFUL демонстрираха раздвижено сценично поведение и отношение към публиката, а и тя явно се кефеше на тежкият алтернативен саунд на немците.
   И така, дойде ред на организаторската недомислица на вечерта – Ъпсурт. Макар и с лайв банда. Недомислица, не защото тримата добре познати ни рапъри не звучаха интересно, и не защото до болка познатите им радио хитове не звучаха оригинално и трудно различимо в комбинация с тежкия насечен китарен саунд и плътния бас, предоставени им любезно от ТОРПЕДО ОТ БОТУНЕЦ. А понеже на всички бе ясно каква ще е реакцията по отношение на Ъпсурт на голяма част от публиката. Очакваното се случи и тримата отнесоха куп псувни, чаши от бира и рола тоалетна хартия (които първоначално сами си бяха подготвили). И макар да си даваха вид, че им е забавно да ги връщат в публиката, гледката не беше приятна.

   А сега, забравете за всичко, за което стана дума до сега. Истината дойде някъде около 23:40 ч. След кратък саундчек на сцената излязоха THE EXPLOITED. При тях всичко е толкова просто, че няма какво особено да се каже. Излизат, свирят и буквално смазват публиката. Или по-скоро я провокират сама да се размаже. И на второто си шоу у нас шотландските легенди се разходиха из цялата си дискография и изсвириха всичките си бунтовни химни, за които можеш да се сетиш - "Fuck The System", "Troops Of Tomorrow", "Sex And Violence", "Fightback", "Beat the Bastards", "Punk's Not Dead", "U.S.A." и др. Пространството пред сцената се превърна в един неспирен и поглъщащ всичко мошпит, във въздуха от време на време прехвърчаше някой заблуден кец, лееха се литри пот, а понякога и малко кръв. Феновете припяваха с Wattie, а накрая една госпожица дори се качи на сцената и го отмени... И така... Час и нещо чиста и неподправена агресия си минаха неусетно, а за всички, които видяха THE EXPLOITED в нощта на 20 юни ще си остане незабравимия спомен. Колколто и клиширано да звучи.

   Обширна фотогалерия от "Tangra Mega Rock Night" може да видите тук.

exploited



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 22.06.2007 11:58:03 отговори + 0 0
ъпсурт sucks, малко им е било Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.06.2007 10:48:00 отговори + 0 0
тоя пък - никога няма да харесам нещо само защото било "интересно", "разнообразно" и т.н.
ако се получи добре - ОК, но ако е шитня като Ъпсурт с китари - дреме ми как ше го нарекат - аз пак ще ги замерям с квот ми падне
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

етй 22.06.2007 09:56:59 отговори + 0 0
"А понеже на всички бе ясно каква ще е реакцията по отношение на Ъпсурт на голяма част от публиката"

ми на затва - бой в тиквата, да ви дойде акъла. И сл. път като ходите на концерт да замеряте групите с боклуци - пак. И като пишете после малоумия - пак. Бистришките баби не ги ли замеряхте и тях? Деба и олигофрените. Хората се опитват да им предложат нещо интересно като замисъл, те - йок. Сл. път 2 пъти повече скинари да дойдат!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.06.2007 17:42:05 отговори + 0 0
Внучките SEX
Бабите VIOLENCE
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Felly 21.06.2007 17:30:18 отговори + 0 0
И бабите ли пяха Sex&Violence?!?! Или само внучките? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 21.06.2007 16:23:33 отговори + 0 0
Събраха се...Но за да изпеят SEX&VIOLENCE... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.06.2007 16:14:37 отговори + 0 0
трябвало е на края да се съберат за общо изпълнение -' Уи ар дъ уъърлд - уи ар дъ чилдре-ен' Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

метала 21.06.2007 15:56:23 отговори + 0 0
ооооо като ги гледам "Бистришлите баби" са напрао Хардкор,копеле! XD Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".