Steve Vai: "Установих, че хората в Източна Европа са много културни, интелигентни, напредничави и артистични"

3 окт 2020, 14:18 ч. 1115 / 11 6
пред./следв.

   Китарният виртуоз Steve Vai публикува съобщение в социалните мрежи, в което изказва редица похвали за хората, с които се е срещал по време на турнетата си в Източна Европа, вкл. България.

   Легендарният музикант, свирил с ALCATRAZZ, David Lee Roth, WHITESNAKE, Meat Loaf и мн. др., има три гостувания в България - през 2000, 2005 и 2012 г. Сега той разказва следното:

Започнах да правя турнета в Източна Европа към средата и края на 90-те години, когато да пътуваш там бе достатъчно безопасно. Аз настоявах пред букинг агентите ми години наред да ми насрочват концерти там, но те продължаваха да казват, че е твърде опасно и никой не ходи по тези места. Постепенно обаче започна международната интеграция и границите бавно се отвориха за обикалящите групи. Това, което отрих, докато имах турнета в Източна Европа - държави като Полша, България, Румъния, Латвия, Литва, Чехия, Турция, Гърция, Естония, Хърватска и др., бе колко изумителна култура имат тези страни. Бяхме свикнали да вярваме за тях само каквото сме учили в гимназията, чели във вестниците и гледали по телевизията. Предлагам ви да не вярвате на този образ. Той е много ограничен.

   Установих, че хората в Източна Европа са много културни, интелигентни, напредничави, артистични и всичко това едновременно. Има шокиращ контраст между това, което бях накаран да вярвявам, и каквото наистина видях там. Силно препоръчвам да се убедите сами.


   Очаквахме да посрещнем отново Steve Vai и през 2016 г. Тогава китаристът трябваше да има концерти в София и Истанбул, но и двете посещения на Балканите бяха отменени заради опита за преврат в Турция.

 

още за:

Steve Vai


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


popfolk_headbanger 4.10.2020 11:18:39 отговори + 12 3
Много обичам самоомразата на хората от бившия Варшавски договор. Толкова сме зле, че дори не допускаме хипотеза, че можем да бъдем обичани, или поне оценени по достойнство. Човекът просто се е изказал ласкаво, а нашият параноиден рефлекс е: “Този нещо се подиграва! Да не ме е наакал гълъб по главата без да усетя и сега да ме занасят ....” И все пак да попитам - как очакваш някой да те обича, или поне да заинтригуваш позитивно някого, ако собствената ти самооценка е толкова гротескна ? Как очакваш някой да те обича, ако сам не се обичаш? Не ми е риторичен въпросът, наистина не знам отговора Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тори Кейлър 3.10.2020 19:47:32 отговори + 25 2
Да, Стийв. Хората, с които си контактувал сигурно са такива.

Добре, че не си имал сблъсък с болшинството останали орки, незаслужено и престъпно наричащи себе си българи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дъра-бъра 3.10.2020 16:08:33 отговори + 18 1
Достатъчно е да се огледаш и да видиш заобикалящата ни среда, за да разбереш, че господинът много се е объркал. Хора, които съществуват по този начин, не са нито интелигентни, нито възпитани, нито нищо, сорЕ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хмммм 3.10.2020 16:23:56 + 19 0
Е не. Просто се е срещал с ограничен кръг хора и си е помислил че всички са такива. Не е отишъл на Женския пазар и на съботния панаир в Божурище. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

оппааа 3.10.2020 15:05:38 отговори + 8 8
Така си е не ние ,американците са ограничени ,но нека вярват в дядо коледа ,педали! По-интелигентни сме от тях ,поне един голям човек го видял ! Браво за казаното от Стиив. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хмммм 3.10.2020 15:22:38 + 17 3
Сигурно за това Силиконовата долина, Уолстрийт, Бродуей и т.н. са в Щатите, а не на булевард Тотлебен, ул. Раковска и в Сусурлево. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".