Вижте първото интервю на EAGLES OF DEATH METAL след терористичните атаки в Париж

26 ное 2015, 07:54 ч. 867 / 5 5
пред./следв.

   Американската банда EAGLES OF DEATH METAL бе в центъра на терористичните атаки в Париж на 13 ноември, в които намериха смъртта си 129 души, стотици бяха ранени, а други починаха по-късно от раните си. Най-много жертви - близо 100, бяха дадени в концертната зала "Батаклан" по време на концерт на групата. Никой от музикантите не пострада, но живота загубиха хора от екипа на EAGLES OF DEATH METAL, както и служители на музикални компании. Наскоро бандата дата първото си интервю след трагичните събития. Може да гледате целия разговор по-долу. В него EAGLES OF DEATH METAL свидетелстват, че много от хората в залата всъщност са загинали, защото са се опитали да предпазят или спасят свои приятели.

   EAGLES OF DEATH METAL е група на лидера на QUEENS OF THE STONE AGE Josh Homme и дългогодишния му приятел Jesse Hughes. Homme участва във всички албуми на бандата, но много рядко свири на живо на концертите ѝ. Той не е присъствал в "Батаклан" в деня на атентатите.

 

 



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Язе 26.11.2015 09:59:12 отговори + 6 2
Тежко... а това са само 5-ма от стотиците (или хилядите), които са били там и са преживели целия ужас.

Тук е момента да отбележим, че подобни неща стават навсякъде по света постоянно (последен пример Мали) и не трябва да се сещаме за тях само когато се случат в Европа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хич 26.11.2015 10:24:46 + 8 6
Не си съвсем прав.
Съвсем различно ме вълнуват и интересуват трагедии, които се разиграват:
а/ в дома ми
б/ в блока ми
в/ в квартала ми
г/ в града ми
д/ в държавата ми
е/ в съседни държави
ж/ на континента ми
з/ на друг континент

Ако теб те вълнуват и интересуват еднакво прекръсти се на Майка Тереза
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 26.11.2015 11:00:48 + 10 0
Когато с години оставяш една болест на друг континент - тя идва на твоя, когато я оставиш в съседните държави - тя идва в твоята, когато я оставиш в съседния град - тя идва в твоя и постепенно идва все по-близо до дома и блока ти. Та това могат да са егоистичните причини да те интересуват и нещата извън Европа, като случилото се определено показва, че това, което казвам съвсем не е лишено от логика. Колко пъти трябва да ударят близо до нас, за да се усетим, че това, което се случва на майната си е свързано и с нас по един или друг начин.

Съчувствието вече е друга история и там наистина ми се струва тъпо как целия фейсбук се боядиса във френското знаме, а когато в Кения предишната седмица или нещо такова бяха избити по подобен начин няколко пъти повече - това дори не влезе в новините. За мен е лицемерно. И сега когато е станало съвсем близо до нас според мен е време да се замислим и за хората, за които този тип неща са ежедневие.

Казвам тези неща защото ми се иска постепенно човечеството да започне да се усеща, че всички сме на тази планета заедно и да спрем с глупостите от сорта на "не ме интересува кой мизерства и страда, щом не ми е пред очите и не е от моите". Има неща, които не са приемливи където и да се случват. Няма значение дали се случват в Париж, в Мосул или в Найроби.

Знам, че нещата няма да се решат от днес за утре, камо ли пък благодарение на 2 анонимни коментара в български метъл сайт, но все пак мисля, че има смисъл тази гледна точка да се чува.

Иначе не бих се прекръстил на майка Терезе защото не мисля, че заслужава положителния си образ. В нейните хосписи умиращи хора, изпитващи огромни болки, са оставяни без обезболяващи защото болката щяла ги доближи до Исус. Така че аз лично я слагам в категорията на хората, причиняващи страдание заради безумните си вярвания заедно с огромна част от арабския свят и идиотите от ислямска държава и т.н. въпреки че все пак са на различни нива.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хич 26.11.2015 11:04:50 + 4 2
И пак не си съвсем прав. И ще ти дам съвсем конкретен и географски и исторически пример. Така или иначе и ти започна с Африка.
Африка значи от десетки години е арена на всякакви възможни размирици. Клаха се и продължават да се колят не като за световно, а като за вселенско първенство.
Е? От тази болест нищо не дойде насам. Така че даже не е и да не си съвсем прав в този случай, а даже съвсем не си прав
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 26.11.2015 13:57:30 + 7 0
Да, така е, ясно е, че "механизма", който съм описал, не е задължителен, говоря по-скоро за риска това да се случи, което рано или късно става. Изразил съм се преувеличено, няма спор.

Иначе проблемите в Африка все пак водят до това африканци да бягат в Европа (рядко в България, но и това се случва) и част от тях се вливат в нарастващото мюсюлманско население, което явно ни касае всъщност. Освен това не е като българи да не са си имали проблеми в Африка. Така, че и това, което казваш ти не е съвсем вярно.

Така или иначе, аз изложих гледата си точка, нямам много още какво да кажа, благодаря ти за отговорите по-същество (нещо, което рядко се случва анонимните коментари на този сайт).

Мир на праха на загиналите, сила за ранените и разтърсените психически и дано Европа да запази ценностите и начина си на живот (и нецензурен жест за терористите и глупостите, в които вярват и заради които убиват).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".